Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Fighter" - będzie krótko: póki co dla mnie najlepszy film roku 2011. Znakomite aktorstwo, świetne postacie, co scena to lepsza. Mało klimatów typu Rocky.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wszystko w porządku" - nie wiedzieć czemu klasyfikowany jako komedia. Kameralny dramat obyczajowy z fajnie gęstniejącą atmosferą, zmusza do refleksji. Również znakomicie zagrany.

post-17029-0-16761000-1314568924_thumb.jpg

"W nurcie życia" - znowu występuje jako komedia, choć komedią nie jest. Trochę zakręcony, dobrze się ogląda.

post-17029-0-74870400-1314568900_thumb.jpg

"Country strong" - przyzwoity.

post-17029-0-08175500-1314568997_thumb.jpg

"Oczy Julii" - ja się zawiodłem, zaczyna się dobrze, potem idzie w stronę schematycznego thillerka jakich wiele, z irytującym brakiem logiki w zachowaniu głównej bohaterki (np. upór z jakim po operacji oczu chce spędzić noc w pustym domu, wiedząc że czyha tam na nią niezbezpieczeństwo)

post-17029-0-72563400-1314569208_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Biutiful - uwielbiam filmy Inarritu i ten nie zawodzi. Po obejrzeniu The King's Speech byłem pewien, że Firth najbardziej zasługiwał, ale po obejrzeniu tego filmu nie jestem pewien.

Paul - film nie jest zły, ale nie jest dla mnie, taki do obiadku.

Cowboys vs Aliens - ciezko klasyfikowac film ktory o temacie dosc zabawnym ( a przynajmniej z przymruzeniem oka) opowiada w sposob strasznie serio...

Sporo znanych twarzy, niezle efekty ale wyszlo srednio. Moze gdyby bardziej humorystyczny byl i mniej spiety bardziej by mi sie podobal. Ale na wieczor z cola i popcornem w sam raz.

Super 8 w tej kategorii (luzne SF) zdecydowanie lepszy

Sala samobójców PL - dawno nie widziałem polskiego filmu, który jest sensownie zrobiony. A jednak można jak się ma pomysł...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Tożsamość (Unknown) z Liamem Neesonem i Dianą Krueger, dobre kino, niesztampowe kino akcji, a poza tym lubię Neesona, pozbierał się po rodzinnej tragedii, gra doskonale.

The Beaver z Melem Gibsonem i Jodie Foster (również reżyseria); doskonały pomysł, niezłe aktorstwo, ale według mnie, po 2/3 filmu film traci moc i końcówka zupełnie Jodie nie wyszła; a mogło być tak dobrze....

"Nic do oclenia". Naprawdę dobra komedia.

"Hanna" Przyzwoite kino akcji.

"The Tourist" Trochę się ciągnie ale jeżeli ktoś chciałby spędzić ponad godzinę w Wenecji to od biedy można obejrzeć. Cała przyjemność oglądania polega na pięknych widokach i ładnych wnętrzach.

"Władcy umysłów" (The Adjustment Bureau) Film z dobrym pomysłem. W sumie dosyć dobry. Można obejrzeć ze swoją połowicą trochę miłości, trochę akcji.

"Source Code" Podobnie jak ten powyżej. Film z dobrym pomysłem.

"Jestem Bogiem" (Limitless) Bardzo dobry film. Można jedynie polecić.

• Moderatorzy

Geneza Planety Małp - film obejrzałem w domu bo cyklu jako takiego nie lubię , ale jak do mnie trafił to wrzuciłem do odtwarzacza i powiem jedno : film jest dobry. nie mówię o grze aktorkskiej choć uroda pani od głównej roli żeńskiej jest powalająca ale o przekazie do czego mogą doprowadzić "dobre chęci", zabawy z GMO i co jest istotą naszego człowieczeństwa

film polecam

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Poważnie? a tak go zjebotali w necie.

Mała matura 1947

Tandeta i nuda

no bo w sumie moglo byc to lepiej zrobione ale jak na hamerykanski film akcji z elementami s-f jest dobrze mimo wszystko

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Oczy Julii - dobry, wprawdzie sierociniec i labirynt fauna byly dla mnie lepsze ale ten tez warty obejrzenia

Bardzo fajny.

Wir sind die nacht/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla miłośników ambitniejszego kina o wampirach. Wciagajacy dość.

The Wind that Shakes The Barley/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . - bardzo fajny film, pokazujący burzliwą historię Irlandii w trakcie odzyskiwania wolności. Mocny film i na dodatek nakręcony przez Brytyjczyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I find your lack of faith disturbing...

Faktycznie "Jesteśmy Nocą" to konkretny filmik i fajny wieczór spędziłem wczoraj.Dziewczyny niezłe były.

Ja oglądałem poraz kolejny po latach " Harry Angel" czy "Angel Heart" Mickey Rourke i De Niro,lata 80, kino najwyższej klasy,świetna muzyka,pełna śruba i czarna magia.Niestety takich filmów jest garstka.

Christine F. O mlodej narkomance imieniem Christine. Sa takie filmy ktore oglada sie tylko jeden raz. Do takich filmow wlasnie nalezy Christine F i np Requiem dla snu. Wstrzasajacy film.

Edytowane przez k0pytk0

"Prawnik z lincolna" - całkiem dobry film z ciekawym wątkiem sądowym. Polecam.

"Dzień dobry TV" - słabiutkie to, nieśmieszne, nudnawe. Co tu robi Harrison Ford, który w dodatku uparł się, żeby grać jak Clint Eastwood? No i Diane Keaton w kolejnej z serii identycznych ról.

"Ponad wszelką wątpliwość" - tym razem można się zastanawiać, co w filmie w zasadzie klasy B robi Michael Douglas? Przewidywalne i wtórne.

"Fair game" - z Seanem Pennem w jednej z głównych ról. Solidne, ale nic poza tym, niespecjalnie wciąga i porusza, chyba temat już trochę przebrzmiały.

Inny "Mal ajeno" hiszpański film Amenabara (produkcja tym razem)dobry pomysł , jednak film się rozmywa w drugiej połowie, ocena dobra (lubię hiszpańskie filmy)...

niepokonani - przyjemnie sie ogladalo (bardziej jako film przygodowy go traktowalem jak cos na faktach w przeciwnym wypadku moglo by nie byc tak przyjemnie)

chwilowy brak działalności w audio.

Experiment - o ile poprzedni był od deski do deski bardzo wciągający z niesamowitym klimatem ,to ten nazwał bym wersją LIGHT, gdybym oglądał najpierw tą wersję z 2010 potem starą był bym świadkiem ewolucji pomysłu,tak jestem zawiedziony :(

Sanctum - no cóż film na faktach, mnie się podobał ,nie polecam osobom z klaustrofobią...

Mroczny rycerz - dla mnie to nie ten nietoperek, jakoś nie ogarnołem klimatu ,(był jakiś ?)

Lepiej być nie może - fajny specyficzny film o ludziach :)

"Skąd wiesz" - dramatycznie nudna, przegadana i nieśmieszna "komedia". Drętwe, męczące dialogi nie wiadomo o czym i po co. Mnóstwo niepotrzebnych scen zapełnionych tą paplaniną.

Beznadziejne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi