Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

To może odśwież sobie "Imię Róży" - nie ten klimat, ale świetny - prześwietny !

Właśnie ukazał się na Blu-Ray , ładnie odrestaurowany.

Tak sie składa że całkiem niedawno oglądałem "Imie Róży", bardzo podoba mi sie tamta księgarnia:)

Potrzebuje film "Made" z Vincem Vaughnem,dla mnie ten człowiek to najlepszy satyryk,zawsze mam ubaw z niego,szkoda że nie mogę znaleźć tego filmu po polsku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Świetna praca kamery, rewelacyjne zdjęcia, no i bardzo ciekawie dobrana muzyka synthpop electro. Mimo dość brutalnych scen, film romantyczny :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

"Jestem Bogiem" ("Limitless") - spodziewałem się czegoś lepszego, bardziej oryginalnego, z nowymi pomysłami. A tu wtórność, przewidywalność i miałkość podana w teledyskowej konwencji. Niby ogląda się dobrze, owszem, ale muszę powiedzieć, że film co najwyżej przeciętny.

"Jestem Bogiem" ("Limitless") - spodziewałem się czegoś lepszego, bardziej oryginalnego, z nowymi pomysłami. A tu wtórność, przewidywalność i miałkość podana w teledyskowej konwencji. Niby ogląda się dobrze, owszem, ale muszę powiedzieć, że film co najwyżej przeciętny.

tez sie lekko zawiodlem na tym filmie bo pomysl byl ale mozna bylo wyciagnac o wiele wiecej z tej produkcji...

Attack The Block-dla mojej osoby ktora jedna trzecia zycia spedzila w london film rozbawil do lez,super pokazana mentalnosc lokalnej mlodziezy

Hanna- bylo juz z dwiescie razy

X-Man First Class - Eryk daje rade ale gratulacje dla Henry Jackman za sciezke dzwiekowa do filmu,naprawde warta uwagi.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Właśnie skonczyłem oglądać " Miasto Boga" ,slamsy w Rio i gangsterka uprawiana przez młodocianych pełną gębą,dobra fabuła. Polecam świetny film.

tez sie lekko zawiodlem na tym filmie bo pomysl byl ale mozna bylo wyciagnac o wiele wiecej z tej produkcji...

Attack The Block-dla mojej osoby ktora jedna trzecia zycia spedzila w london film rozbawil do lez,super pokazana mentalnosc lokalnej mlodziezy

Hanna- bylo juz z dwiescie razy

X-Man First Class - Eryk daje rade ale gratulacje dla Henry Jackman za sciezke dzwiekowa do filmu,naprawde warta uwagi.

no z tej trujki zgodze sie ze X-Men najlepszy, pozniej Hanna a Attack The Block najslabiej... ale mimo wszystko przyjemnie sie ogladalo lekie latwe filmy

kolejny Setup - rozne opinie slyszalem ale mi sie dobrze ogladalo...

Transformers 3 - obejrzalem na razie polowe strasznie dlugi technicznie bardzo dobry (obraz dzwiek) a film jak film taka bajka ale po obejrzeniu calosci dopiero wydam werdykt

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Drzewo Zycia... na poczatku mialem wylaczyc ale przetrwalem bo ladne obrazy krajobrazow i dobry obraz blu-ray mnie przytrzymal a pozniej sie rozwinal... mysle ze szczegolnie wymagajacym audiofilom mozna polecic moga sie czegos nauczyc i bardziej otworzyc na zwyczajnosc normalnosc a nie super referencje... haha o ile nie sa za bardzo uzaleznieni juz...

"Niepokonani" - średnio udany film Petera Weira, drętwe postacie (oprócz tej granej przez Colina Farrell'a), drętwe dialogi (jeśli już się pojawią), generalnie w tym filmie aktorzy idą i tylko sceneria się zmiania. Przydługi, nudnawy, do tego niepotrzebne to trochę pretensjonalne zakończenie.

Bronson 2009- biografia najdroższego więźnia w UK, no cóż lubił się bić, trochę stylu i humoru-

coś innego. Warto.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

"Jak zostać królem" - film z pewnością bardzo dobry, choć nie jakiś wybitny, aktorsko jednak pierwsza klasa.

"Poznasz przystojnego bruneta" - to jest ten Woody Allen, którego bardziej lubię (w przeciwieństwie do filmów, gdzie zajmuje się jakimiś zdziwaczałymi gargamelami a krytycy pieją z zachwytu, jak to było w "Co nas kręci, co nas podnieca"). Ludzie zwyczajniejsi, celność obserwacji, poczucie humoru, przewrotność, świetne aktorstwo. Dla mnie bardzo fajny.

Flypaper - przywoity, bardziej jako komedia

Kocha lubi szanuje - duzo bledow i to hamerykanskie zakonczenie ale mozna obejrzec nie jest zle

Super 8 - slaby nie polecam

Wczoraj obejrzałem Pinę.

Ta jej trupa to regularny dom wariatów.

Było sporo ludzi w kinie i cisza jak makiem zasiał, momentami chciałem wybuchnąć śmiechem,

ale się powstrzymywałem no bo to przecież sztuka przez duże S :-))), ciekawe czy dużo było takich co też się powstrzymywali.

Ale mimo wszystko jest to film z którego scen się nie zapomina.

"Mała matura 1947" Janusza Majewskiego, czyli reżysera znakomitych "Zaklętych rewirów". "Mała matura 1947" nie jest równie dobrym filmem, brakuje trochę emocji, wszystko jakieś takie wygładzone, trochę powierzchowne, za grzeczne. Natomiast ogląda się mimo wszystko dobrze, ma swój styl, taki trochę staroświecki, jest świetne aktorstwo, w tym Marka Kondrata, który zagrał dla "swojego" reżysera.

"Kod nieśmiertelności" - coś jak skrzyżowanie "Dnia świstaka" i "Incepcji", do tego wg mnie całkiem udane. Polecam.

"Woda dla słoni" - nie spodziewałem się wiele, a tu niespodzianka. Bardzo dobry film, wciągający, dobrze wyreżyserowany i zagrany, fajne zdjęcia, z klimatem. Do tego gra tu niejaki Christoph Waltz (ten z "Bękartów wojny"), gra bardzo dobrze, choć trochę zbyt podobnie do swej roli z "Bękartów...", cały czas miałem wrażenie, że to ta sama postać... W każdym razie polecam, szczególnie do oglądnięcia z małżonką.

Edytowane przez mczaj

Kac wegas w bangkoku - nie polecam zdecydowanie slabszy od poprzedniej czesci przewidywalny i niemal podobny tylko to co ciekawilo i smieszylo w jedynce gdzies zniklo w dwojce.

Witam dla tych ktorzy chca kupic transformersow 3 sluchajcie dzwiek w angielskim niestety true hd a nie dts hd ma, ja nie wiem co sie dzieje z tymi naszymi dystrybutorami nie dosc ze plyty drogie to jeszcze masakra w dzwieku podobnie jak ma to miejsce star wars o co tu k.... chodzi bo ja juz nie mam slow jakis sanctum czy inne filmiki robia w dts hd ma, a tu film naszpikowany efektami i jest zwykle true hd a pewnie wydanie na europe czy tez na usa na pewno bedzie dts hd ma audio i za polowe tej ceny co u nas wiec moze te filmy w Polsce musza poprostu byc tansze i wtedy i u nas dzwiekowo bedzie to samo co w USA. Pozdrawiam i koncze bo szlak mnie trafi.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

A w czym Dolby Digital True HD jest gorsze od DTS HD MA?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A w czym Dolby Digital True HD jest gorsze od DTS HD MA?

Witam ja nie jestem fachowcem ale :

Dolby true hd jest to zapis z kompresja bezstratna, max 7.1 kanalowy, o max czestotliwosci probkowania 96 khz i rozdzielczosci 24 bitow , max bitrate to 18.6 Mb/s.

DTS hd MA jest to zapis z kompresja bezstratna, max 7.1 kanalowy, o max czestotliwosci probkowania 192 khz i rozdzielczosci 24 bitow , max bitrate to 24.5 Mb/s

Roznica w cyfrach jest i powiedzcie mi nie ma to zadnej roznicy w przelozeniu na jakosc dzwieku ? a jesli nie ma to czemu w wiekszosci filmow nagraywana jest w dts hd ma ? dlaczego wydanie gwiezdnych wojen dzwiekowo z filmami z USA graja o niebo lepiej od tych co sa dostepne u nas w Polsce ? Bo juz nic z tego nie rozumiem.... Prosze o rozsadne wytlumaczenie bo sam marketing nie przekonuje mnie ze to jest to samo a jedynie marketing powoduje ze nagrywane sa filmy w wiekszosci w DTS hd MA . Pozdrawiam

Lolek

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam ja nie jestem fachowcem ale :

Dolby true hd jest to zapis z kompresja bezstratna, max 7.1 kanalowy, o max czestotliwosci probkowania 96 khz i rozdzielczosci 24 bitow , max bitrate to 18.6 Mb/s.

DTS hd MA jest to zapis z kompresja bezstratna, max 7.1 kanalowy, o max czestotliwosci probkowania 192 khz i rozdzielczosci 24 bitow , max bitrate to 24.5 Mb/s

Roznica w cyfrach jest i powiedzcie mi nie ma to zadnej roznicy w przelozeniu na jakosc dzwieku ? a jesli nie ma to czemu w wiekszosci filmow nagraywana jest w dts hd ma ? dlaczego wydanie gwiezdnych wojen dzwiekowo z filmami z USA graja o niebo lepiej od tych co sa dostepne u nas w Polsce ? Bo juz nic z tego nie rozumiem.... Prosze o rozsadne wytlumaczenie bo sam marketing nie przekonuje mnie ze to jest to samo a jedynie marketing powoduje ze nagrywane sa filmy w wiekszosci w DTS hd MA . Pozdrawiam

Lolek

pomoge Ci bo marketing dosc cie zaprogramowal:

1 sprawa: zeby uzyskac pelnie mozliwosci tych formatow to musiualbys wlaczyc muzyke a nie jakies elektroniczne efekty a dodatkowo miec naprawde WYSOKIEJ KLASY sprzet zadne amplitunerki z hipermarketow ani tania japonszczyzna

2 sprawa: to glownie elektroniczne przetwarzane dzwieki wiec obydwa formaty jak na dzwiek z filmu sa ZA DOBRE wiec nie zawracaj sobie glowy tym nawet

tyle na poczatek warto zapamietac...

Kapitan ameryka - typowa bajka hamerykanska - slabo

pomoge Ci bo marketing dosc cie zaprogramowal:

1 sprawa: zeby uzyskac pelnie mozliwosci tych formatow to musiualbys wlaczyc muzyke a nie jakies elektroniczne efekty a dodatkowo miec naprawde WYSOKIEJ KLASY sprzet zadne amplitunerki z hipermarketow ani tania japonszczyzna

2 sprawa: to glownie elektroniczne przetwarzane dzwieki wiec obydwa formaty jak na dzwiek z filmu sa ZA DOBRE wiec nie zawracaj sobie glowy tym nawet

tyle na poczatek warto zapamietac...

Kapitan ameryka - typowa bajka hamerykanska - slabo

Witam a jesli powiedzmy bede mial amplituner onkyo 5009 do tego powiedzmy bluray onkyo 809 lub denon 2012 kolumny do tego za jakies 23 tys ( system 5.1) kable pwoiedzmy za jakies 6 tys to dalej mowisz ze nie odczuje roznicy dzwiekowej czy to podczas koncertu czy podczas filmu miedzy dts hd ma a true hd ? I dalej sie pytam czemu jesli nie ma roznicy to jak to sie stalo ze jest taka duza roznica w dzwieku w wydaniu gwiezdnych wojen miedzy naszym wydanmiem a z USA ? i Apropo filmu kapitan ameryka ogladales go z netu na kompie i slaby bo slaba fabula czy tez obrazowo czy dzwiekowoczy generalnie film nie w twoim typie ? Pozdrawiam

Lolek

• Pokaż nowe odpowiedzi