Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie polecić jakiś naprawdę dobry thriller psychologiczny lub kryminalny

Oglądałeś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Naprawdę dobre kino, a Jessica Biel kapitalnie w tym filmie po-grywa.

No więcej nie zdradzę, bo i akcja dość wartka i zakończenie nieprzewidywalne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tam gadasz. Może nie arcydzieło, ale do gniota to mu daleko. Ogólnie polecam. Jeden z lepszych filmów SF ostatnich lat.

Nie oglądałem jeszcze Prometeusza ,ale właśnie jestem po Avengers i jeśli ktoś lubił komiksy to jest to naprawde spoko SF - Akcja ,z dawką humoru.Dla miłośników Marvela polecam.

Oglądałem Avengers - jak ktoś lubi Iron Man ( 1 , 2 ) to bardzo dobry film. Właściwie filmy Iron Man 1 ,2 ; Thor ; Captain America są poniekąd ze sobą powiązane, więc nie zaszkodziło by zobaczyć przed The Avengers.

Niestety, ale nie zgadzam się. Iron Man 2, Captain America, Thor to dużo gorsze filmy niż Avengersi. Także nie widzę przymusu, że tamte muszą się podobać, aby obejrzeć ten.

Miałem go już jakiś czas w swojej filmotece, ale dopiero dzisiaj go zobaczyłem.

"Jak zostać królem" (ciekawe, że nie przetłumaczono tytułu dosłownie).

Fajny film, o tyle wciągający, że opisuje autentyczne wydarzenia. Solidna, brytyjska produkcja. Ale z tymi Oscarami trochę przesada. To by tylko raczej sugerowało, że inne filmy były jeszcze słabsze. Też tak bywa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może też tego typu;-)

zaginiona,prawo zemsty,siedem dusz,8 czesci prawdy te filmy naprawde polecam;-)

Dzięki na pewno sprawdzę te tytuły w najbliższym czasie.

Niestety, ale nie zgadzam się. Iron Man 2, Captain America, Thor to dużo gorsze filmy niż Avengersi. Także nie widzę przymusu, że tamte muszą się podobać, aby obejrzeć ten.

Zgadzam się. Minusem Avengersów jest polski dubbing. Po przetłumaczeniu niestety traci na humorze , zresztą tak jest we większości filmów ze specyficznym humorem.
  • Moderatorzy

BLACK SNAKE MOAN (Jęk czarnego węża) - Samuel L Jackson, Christina Ricci, samotny wierzący mężczyzna spotyka młodą seksocholiczkę, świetny film, świetna muzyka - POLECAM

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mnie w filmie Avengers polski dubbing nie przeszkadzał.

Nie wiem tylko czy w oryginale tego typu odzywki miały miejsce, czy zostały "podłożone" dla polskiej publiczności, ale teksty naprawdę niezłe leciały.

Bajka dobrze nakręcona, wartka akcja, świetne efekty specjalne i ciekawa fabuła - bardzo udany produkt rozrywkowy.

W interesie narodu / I nationens intresse (2012) - produkt szwedzki na najwyższym poziomie.

czas trwania: 1 godz. 48 min.

gatunek: Dramat, Thriller, Akcja

premiera: 13 stycznia 2012 (świat)

produkcja: Szwecja

reżyseria: Kathrine Windfeld, Stefan Jaworski

scenariusz: Hans Gunnarsson, Stefan Thunberg

Agent specjalny Hamilton udaje się w podziemia, aby dołączyć do rosyjskiej mafii, która szmugluje szwedzką broń dla terrorystów.

Ekranizacja powieści Jana Guillou.

Opis może i trochę lakoniczny, ot jakich wiele, ale zapewniam, nudzić się nie będziecie.

Film dający (po części) odpowiedź na pytanie - kto tak naprawdę mąci na świecie (?).

Witam. Możecie polecić jakiś naprawdę dobry thriller psychologiczny lub kryminalny.

Ukryta Zawartość

Warto obejrzeć choć całość to 9 godzin.

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ostatnio zapodałem Niebezpieczną metodę Cronenberga. Cienko.Niby poprawnie zagrane, klimat epoki, ciekawe postacie ale film wogóle nie wciąga. Leci, bo leci ale ani emocji ani zaskoczenia. Nic szczególnego.

A z dzieciakami byłem w kinie na Meridzie Walecznej. Tak na czwórkę. Fajne, ciekawe z humorem, niektóre postacie rewelacyjne, ale ani efekty 3D nie powalają, ani opowiedziana historia. Daje radę ale bez wodotrysków.

"Lęk wysokości" - ciężkawy ale dobry, choć taki trochę niedopowiedziany. Dorociński trzyma formę, niby w każdym filmie gra w sumie podobnie, ale i tak jest przekonujący. Całościowo można powiedzieć, że aktorstwo (bardzo dobre obie role pierwszoplanowe) było tu lepsze od samego filmu.

Ukryta Zawartość

zapowiada się ciekawie

ja teraz robię ten serial 5 sezon :) już jest :)

Ukryta Zawartość

ma klimacik się dzieje :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Wiem ze wiele jest wpadek ale jak zobaczyłem....facet na filmie kosi kosą i trzyma ją odwrotnie czyli trzonek idzie pierwszy a za nim ostrze. Film za miliony i trafia się debil statysta, a po nim cały szereg "ekspertów" którzy są ślepi i puszczają to na cały świat :) Przyjemnego seansu i pozdrawiam.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj obejrzałem JOHNA CARTERA. Obejrzeć się da. Posłuchać za to warto, bo ścieżka zrealizowana bardzo dobrze. Pełne 7.1 na BD. DTS-HD High Resolution Audio.

Film fajny, ale na pewno nie wybitny. Warto zobaczyć na co poszła tak ogromna kasa. Bo efekt tylko przyzwoity.

• Moderatorzy

INFILTRACJA - film M.Scorcese, policyjno/gangsterski, sprawdzony temat ale dobry scenariusz, świtni aktorzy(Nicolson, DiCaprio i inni) , nieoczekiwane zakończenie - Polecam

LIMITLESS (Jestem bogiem) - film o tym jak przy pomocy tajemniczej substancji przejąć władzę nad światem i nie ponieść konsekwencji - przyjemna komedia

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Z Colinem Farrellem oglądałem ostatnio S.W.A.T. i się nie nudziłem, dobre kino sensacji.

W pamięci absolutnej też powinien się sprawdzić, to też sensacja tylko że SF.

Iron Sky - efekty specjalne świetne, treść żenująca.

Gdyby na siłę nie chcieli zrobić komedii, byłoby nawet ciekawie.

Stawka większa niż śmierć - myślałem że grają roboty w tym filmie.

Nie dziwi więc fakt, że sprzedają DVD z jakimś szmatławcem, jako produkt dodany.

Ale "dziadków" się chętnie wspominało i oglądało.

Avengers = mimo że lubię komiksy Marvela, to po tym filmie mi się mdło zrobiło, płytko , drętwo , beznamiętnie ale akcja jest i efekty najważniejsze, moja ocena 5/10.

Focal + Naim

A możesz rozwinąć to dalej, bo ja nie rozumiem. Lubisz komiksy Marvela, ale film ci się nie podobał. Bezsens, rozumiem nie lubić obu tych rzeczy.

Chcesz mi powiedzieć, że ostatnie sezony True Blood bardziej ci się podobają :)? No tam to szczególnie można dostrzec przeciwieństwo mdłości, płytkości, drętwości i beznamiętności.

bez wycieczek osobistych w stylu co lubię a co nie :)

wracając do Marvela od True Blood bo jak widzę mocno poniosło Ciebie nie w tę stronę co potrzeba, to powiem krótko

przesycenie heroizmem było troszkę za duże, ogólnie nie osiągnięto pewnego, powiedziałbym lekko mrocznego klimatu, który to klimat jednak występuje w komiksach i dlatego ogólnie mimo że efekty i akcja jest na poziomie, to dialogi już średnie a fabuła troszkę spłycona, nie wiem co powiedział by sam Marvel gdyby mógł obejrzeć wersje kinowe swoich kmiksów, pewnie też do końca nie był by uradowany, no cóż w każdym razie sukces rynkowy jest , gadgety pewnie też nakręcą biznes jak i gry komputerowe pod tym samym tytułem, bo przecież kto by nie chciał by być tak silny jak Hulk lub tak patriotyczny jak Kapitan America :) a tak poważnie to jedyne co się najbardziej udało to stosunkowo duży realizm np walk lecz heroizm jak miód w za dużych ilościach może zemdlić,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Po pierwsze to ja nie mam nic przeciwko twojej ocenie filmu no bo są gusta, ale będę łapał ludzi na kłamstwach, bo zastanawiam się czy ty w ogóle jesteś zaznajomiony z komiksami - nie wydaje mi się.

Po drugie poniosło mnie w dobrą stronę, bo gadasz o rzeczach o których nie masz pojęcia. Osobę, która pisze, że w nowym sezonie True Blood się dzieje, a Avengersi mają słabe dialogi ciężko brać na poważnie, bo się ośmiesza. Owszem fabuła nie jest bez wad, ale z pewnością nie jest spłycona.

Po trzecie, gdybyś uważnie oglądał to co się dzieje na ekranie to byś zauważył, że Marvel wyprodukował ten film, a naprawdę nie sposób było ominąć tej informacji na ekranie. Także nie musisz się martwić o to co by powiedzieli. A oni z kolei nie mają się o co martwić, bo film dwa dni temu przekroczył barierę 1,5 miliarda dolarów, jak i również odniósł sukces artystyczny.

Lubisz komiksy Marvela i heroizm w dużych ilościach ci przeszkadzał? Aha... W sumie dobrze możemy ponarzekać o braku nagości w bajkach Disneya.

Ogladalem IRON MANA i stwierdzilem - swietny film na podstawie komiksu

Ogladalem THORa i nawet zona byla zadowolona a i mi sie podobal.

Ogladalem AVENGERS i osobiscie uwazam ze po prostu przy takim nagromadzeniu bohaterow ciezko jest kazdego z osobna dobrze przedstawic jak i utrzymac film w jednej konwencji. Dlatego tez coraz bardziej odrzucaja mnie wszelkiego rodzaju mixy gdzie kazdy ma max 15 min przeznaczonego materialu i w rezultacie wszystko jest splycone i pobiezne.

nie kompromituj się kolego to mają być dobre dialogi???

"[75872][75893]/Moc wyczerpana.

[76239][76260]Dalej, Stark.

[76321][76349]Zamknij teraz.

[76534][76547]Skurczybyk!

[76589][76617]Nie zwalnia.

[77080][77107]Co, u licha?

[77119][77140]Co się stało?

[77141][77188]Błagam, powiedzcie,|że nikt mnie nie całował.

[77207][77234]Wygraliśmy.

[77248][77280]Hura!|Dobra robota.

[77284][77319]Jutro zróbmy sobie wolne.

[77324][77344]Jadł ktoś kiedyś szoarmę?

[77346][77374]Ze dwie przecznice stąd|jest świetna knajpka.

[77374][77395]Chętnie bym tego spróbował.

[77390][77424]Jeszcze nie skończyliśmy.

[77451][77488]Ale potem idziemy na szoarmę.

[77687][77725]Jeśli nie robi wam to różnicy,

[77742][77775]to teraz bym się napił.

[77842][77875]{y:i}Pomimo ogromnych zniszczeń|{y:i}spowodowanych inwazją obcych,

[77877][77932]{y:i}wyjątkowe bohaterstwo grupy|{y:i}pod kryptonimem "Avengers"...

[77924][77956]{y:i}dla wielu stanowiło|{y:i}źródło pociechy i dumy.

[77969][78012]{y:i}- Ktoś nad nami czuwa.|{y:i}- Kocham Thora!

[78035][78069]{y:i}A ten zielony wtedy...

[78074][78103]{y:i}Nie czuję się bezpieczniej,|{y:i}wiedząc, że oni gdzieś tam są.

[78105][78116]{y:i}O wielu rzeczach nie wiemy.

[78117][78155]{y:i}Superbohaterowie w Nowym Jorku?|{y:i}Bez jaj!

[78156][78211]{y:i}Ci tak zwani bohaterowie, powinni|{y:i}odpowiedzieć za zrujnowanie miasta.

[78212][78241]{y:i}To była ich bitwa.|{y:i}Teraz pochowali głowy.

[78243][78286]{y:i}Zniknęli równie niespodziewanie,|{y:i}jak się pojawili.

[78294][78324]{y:i}Czy to ich wina?

[78343][78382]{y:i}Kapitan Ameryka ocalił mi życie.

[78392][78435]{y:i}Gdziekolwiek jest on i jego towarzysze,

[78456][78489]{y:i}pragnę im podziękować.

[78506][78536]- Gdzie są mściciele?|- Nie powiem.

[78538][78568]Zasłużyli na urlop.

[78570][78606]- A Tesserakt?|- Jest tam, gdzie powinien.

[78612][78634]Poza naszym zasięgiem.

[78635][78661]- Decyzja nie należy do pana.|- Nie ja ją podjąłem.

[78663][78687]Bóg to zrobił,|a ja nie protestowałem.

[78688][78729]Więc pozwolił mu pan go zabrać,|wraz ze zbrodniarzem wojennym, Lokim,

[78729][78749]który powinien stanąć przed trybunałem.

[78744][78779]Myślę, że tak się stanie.

[78906][78961]Nie rozumie pan, co rozpętał,|wypuszczając mścicieli na świat.

[78963][78994]- Oni są niebezpieczni.|- Niewątpliwie.

[78995][79036]I niech każdy świat się o tym dowie.

[79047][79069]Taki był tego cel?

[79070][79099]Obwieszczenie?

[79110][79137]Obietnica.

[79212][79240]Co teraz będzie?

[79241][79268]Rozeszli się w swoje strony.

[79270][79296]Niektórzy bardzo daleko.

[79298][79333]Co będzie, gdy znów wpadniemy w tarapaty?

[79335][79358]Wrócą.

[79360][79375]Jest pan pewien?

[79377][79398]Tak.

[79402][79422]Czemu?

[79424][79461]Bo będziemy ich potrzebowali.

[81168][81197]{y:i}Ludzie...

[81204][81256]{Y:i}Nie są zlęknionymi robakami,|jak nas przekonywano.

[81257][81339]{Y:i}Są buntowniczy i nieposłuszni,|dlatego nie można nimi rządzić.

[81423][81484]{Y:i}Rzucenie im wyzwania|to taniec ze śmiercią.

.""

wycięte z txt..

więc proszę ale nie męcz ludzi że tu są dobre dialogi, nędza do kwadratu,,

co do komiksów kiedyś z prlu to był cholernie deficytowy produkt i się wymieniało, potem mi już przeszło ale do dziś pamiętam fantastyczną kreskę Marvela i pewien klimat tych komiksów którego w filmie nie ma lub jest w śladowych ilościch, komiksy były na swój sposób lekko mroczne ale być może tego nie wiesz bo ich nawet w ręku nie miałeś,,

co do True Blood to jest serial który cały czas zaskakuje mimo iż nie przepadam za samą tematyką vampiryczną to sposób pewnego dystansu zawartego w samym serialu z pewnym przymrożeniem oka i jajem ,, klimatu jaki w nim zawarto dał wypadkową serialu który ogląda się z zaciekawianiem właśnie jak komiks , podkręcone kadry i specyficzna przerysowane charaktery, dla mnie jeden bardziej udanych seriali w samym obrazie i klimacie który wytworzyli.

Ogladalem IRON MANA i stwierdzilem - swietny film na podstawie komiksu

Ogladalem THORa i nawet zona byla zadowolona a i mi sie podobal.

Ogladalem AVENGERS i osobiscie uwazam ze po prostu przy takim nagromadzeniu bohaterow ciezko jest kazdego z osobna dobrze przedstawic jak i utrzymac film w jednej konwencji. Dlatego tez coraz bardziej odrzucaja mnie wszelkiego rodzaju mixy gdzie kazdy ma max 15 min przeznaczonego materialu i w rezultacie wszystko jest splycone i pobiezne.

dokładnie też odniosłem takie wrażenie że każdy z bohaterów miał swoje 5 minut , żeby aż tyle, i zrobiony taki kalejdoskop czyli nakręcona na maksa sprężyna akcji która nie zaskakuje , jest przewidywalna, bohaterowie przelotnie pobieżnie potraktowani, zatracają trochę swoją wyrazistość osobowości ,, skupili się tylko na umiejętnościach samej walki , dlatego tak właśnie to płytko wyszło, zrobili taki właśnie miks , przetasowanie w obrazie które szybko wyleci z pamięci,, choć ostatni X-men też był pewnym miksem postaci ale tam nie nakręcili aż takiej akcji troszkę więcej mrocznego klimatu jednak udało się wytworzyć mimo iż film podobnego kalibru w tematyce i rozmachu w efektach,,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Najnowszy z Batmanów, czyli "Mroczny Rycerz powstaje". Tytuł dramatyczny, zaś do filmu mam mieszane uczucia.

Z jednej strony świetnie zrealizowany, z pewnością solidny film, który pomimo że niemiłosiernie długi, to ogląda się cały czas bardzo dobrze.

Natomiast nie za bardzo mi odpowiada ten nazbyt katastroficzno-apokaliptyczny klimat, taki jakiś specyficzny moralitet powstał. Brakuje finezji, poczucia humoru, luzu. Wszystko potwornie poważne i filozoficzne (w zamierzeniu). Do tego te latające maszyny, brakuje tylko promu kosmicznego. Napierdalanki na pięści - przydługie i bez polotu, choć trzeba przyznać, że powalająca jednym ciosem rączki kilku gości Anne Hathaway - urocze ...

Z pozytywów jeszcze - Tom Hardy w roli tego złego - fajnie gadał, sama końcówka też dobra, wiadomo mniej więcej co będzie w kolejnej odsłonie.

Heh, ale dialogi ocenia się na podstawie scenariusza, a ten o ile pamiętam nie był pisany w języku polskim. Może jeszcze mi powiedz, że oceniasz na podstawie lektora. Zresztą zapomnijmy o temacie, nie dogadamy się.

Uwazam ze Avengers to dobry film w swoim gatunku. Dobra akcja, fajne efekty, naprawde dobre sceny walki i niezly humor ( z ostatnim juz sie powtazam). Polski dubbing lub napisy zabieraja duzo uroku , ale od zawsze tak bylo i juz tak zostanie,niestety. Jest mnostwo filmow ktore po angielsku klada na lopatki, a po przetlumaczeniu na polski sa po prostu takie se.

Najnowszy z Batmanów, czyli "Mroczny Rycerz powstaje". Tytuł dramatyczny, zaś do filmu mam mieszane uczucia.

Z jednej strony świetnie zrealizowany, z pewnością solidny film, który pomimo że niemiłosiernie długi, to ogląda się cały czas bardzo dobrze.

Natomiast nie za bardzo mi odpowiada ten nazbyt katastroficzno-apokaliptyczny klimat, taki jakiś specyficzny moralitet powstał. Brakuje finezji, poczucia humoru, luzu. Wszystko potwornie poważne i filozoficzne (w zamierzeniu). Do tego te latające maszyny, brakuje tylko promu kosmicznego. Napierdalanki na pięści - przydługie i bez polotu, choć trzeba przyznać, że powalająca jednym ciosem rączki kilku gości Anne Hathaway - urocze ...

Z pozytywów jeszcze - Tom Hardy w roli tego złego - fajnie gadał, sama końcówka też dobra, wiadomo mniej więcej co będzie w kolejnej odsłonie.

najbardziej w poprzednim batmanie rozśmieszał ton głosu batmana, brzmiało to jakby się czegoś najadł i mu w gardle stanęło - jak mówił to sporo osób śmiało się na sali kinowej, coś w tym jest za dużo powagi czasem daje odmienny efekt :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi