Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

>Dotrwał ktoś do końca z własnej nieprzymuszonej woli?

>E tam, i tak nie uwierzę...

piszesz o wersji Tarkowskiego? czy o amerykanskiej?

chyba jednak o ruskiej - bo jest "nudna" ;)

to tzw. ambitne kino - później się rozkręca, tak koło 3 godziny

obejrzałem z Rourkiem "Spun" i "Zapaśnik" -

"Spun" jest o drugach - dosyć udany -

a "Zapaśnik" to mądry film i wcale Rourke w nim życia nie przegrał a, moim zdaniem, wygrał ;-)

umarł jak grecki bohater, w walce - piękne i prawdziwe!

anastazy, 12 Maj 2009, 02:02

>>Dotrwał ktoś do końca z własnej nieprzymuszonej woli?

>>E tam, i tak nie uwierzę...

>

>piszesz o wersji Tarkowskiego? czy o amerykanskiej?

Piszę o wersji z Clooney`em którego twarz wyraża tyle emocji co opuszczona klapa od kibla,

a jego filmowa żona przeszła chyba nieudany lifting i nawet jak śpi to się "uśmiecha".

Do tego wszystkiego fatalny lektor (który na całe szczęście odzywał się tylko raz na pół godziny)

i brak funkcji "przewiń" (w tunerze Polsatu) no i lista dialogowa, sprowadzająca się do:

-Co tutaj się dzieje?

-Nie wiem.

Przynajmniej przez pierwsze 27 minut, to był główny wątek tego dzieła...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

@Parantula

>Piszę o wersji z Clooney`em którego twarz wyraża tyle emocji co opuszczona klapa od kibla,

>a jego filmowa żona przeszła chyba nieudany lifting i nawet jak śpi to się "uśmiecha".

oglądałem i nie był taki zły - to film nastrojowy ;)

trzeba oglądać wieczorową porą, jak już ciemno i wszyscy śpią;)

no i nastrój trzeba mieć ;) powaga

jozefkania, 11 Maj 2009, 20:02

Mimo, że kino mało ambitne, to polecam obejrzeć, bo takiego kina akcji już dzisiaj nikt nie robi.

Więcej tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

No mi sie nowy (stary) Rambo podobal...proste ciezkie kino. Bez zbednej filozofii ale sceny "akcji" niesamowicie zrobione.....normalnie az boje sie myslec czy Ci statysci naprawde nie latali w powietrzu...

Jako fan X-Mena nie moglem opuścić ekranizacji kolejnej odsłony. ;) I o rozczarowaniu nie ma mowy. :)

Zastanawiająca była kolejka, która zaczęła się już ustawiać 1,5 godz przed wyświetleniem na nowy Star-Trek - bilety dobrze się sprzedają, wiec może warto się wybrać?

Obiecująco zapowiada się też nowy Terminator.

Centralne Biuro Uwodzenia

Meg Ryan po liftingu bardziej przypomina Jokera z Batmana niż siebie samą.

Do tego jakiś irytujący przygłup w roli jej syna przygłupa, agenta FBI na dodatek.

Całkiem niezły Antonio Banderas, ale płaski scenariusz i drewniane role pozostałych

skutecznie zacierają jakiekolwiek pozytywne wrażenia po obejrzeniu tego czegoś.

Absolutnie nie polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zawodowcy...

Już tytuł mówi sam za siebie ;)

Coś tu było o dziadkach w rolach głównych i że film taki sobie...

Jak dla mnie rewelacja! Od dziś numer 1 na mojej top liście 2009

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

parantulla, 17 Maj 2009, 19:48

>Zawodowcy...

>Już tytuł mówi sam za siebie ;)

>Coś tu było o dziadkach w rolach głównych i że film taki sobie...

>Jak dla mnie rewelacja! Od dziś numer 1 na mojej top liście 2009

Niezły film,ale do "Gorączka / Heat" (1995) mu daleko.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105, 18 Maj 2009, 20:25

>Niezły film,ale do "Gorączka / Heat" (1995) mu daleko.

No ba, przebić "Gorączkę" w ogóle będzie raczej ciężko,

ale na tle wszechpanującej współczesnej szmiry czy nawet udanych choć i tak mocno średnich produkcji

"Zawodowcy" to najlepszy film jaki w tym roku widziałem... no, pewnie wielu jeszcze nie widziałem (np. zachwalanego tutaj "Zapaśnika") ale póki co... póki co już mnie nudzą ciągle te same mordy i ciągle te same, któryś raz odgrzewane stare kotlety.

Potwierdzam. Nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, ale film całkiem całkiem.

Może końcówka nieco przesadzona, ale ogólnie dobre sensacyjne kino.

W przeciwieństwie do Transporter 3 z którym wczoraj miałem wątpliwą przyjemność...

bazookie

15 Kwi 2009, 09:52

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 141 / 61 / 0 Dzień w którym zatrzymała się ziemia...

Film oglądnięty kilka dni temu a do dziś mam niesmak w ustach:( Nie nastawiałem się na wybitne dzieło ale chciałem miło spędzić kilkadziesiąt minut i... szkoda gadać.

film bardzo zły.

Grundig High Fidelity

Bedtime Stories

Typowe "kino familijne" ze stajni Disney`a jakich były już tysiące, oklepana do zrzygania fabuła, zgrane do bólu schematy, trudny do zniesienia dubbing, przekraczający wszelkie normy poziom idiotyzmów... i w tym wszystkim Adam Sandler wychodzący z siebie, żeby to miało ręce i nogi.

Niestety bez powodzenia i mam cichą nadzieję, że to nie jest początek końca jego kariery, bo moim zdaniem Sandler to jeden z najlepszych współczesnych aktorów komediowych, a ostatnio widuję go w coraz nędzniejszych produkcjach, których nawet on "nie dźwiga"

Tom Hanks zaczął się i skończył na Filadelfii, także według mnie nie warto.

Ja już dawno "temu panu" podziękowałem, a nachalna reklama Demonów tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to kolejny holyłudzki mega gniot i niewypał...

Może nie uwierzycie, ale dopiero teraz zobaczyłem "Planetę małp" (Burtona) - bo leciała w tv na czwórce... I przyznam, że tak idiotycznego filmu dawno nie widziałem. Gdzie mu tam do oryginału.

burz, 21 Maj 2009, 22:25

>Może nie uwierzycie, ale dopiero teraz zobaczyłem "Planetę małp" (Burtona) - bo leciała w tv na

>czwórce... I przyznam, że tak idiotycznego filmu dawno nie widziałem. Gdzie mu tam do oryginału.

do oryginału sie nie równa

ale najgorsze to były te różne sequele - zrypali markę filmu

Wreszcie coś godnego polecenia, tylko radzę mieć pilota pod ręką, bo niespodziewane skoki natężenia dźwięku mogą doprowadzić do zatrzymania akcji serca, a przynajmniej spieprzyć cały seans. Szkoda by było, bo film naprawdę wyśmienity i warty obejrzenia z uwagą, NIE przy niedzielnym obiadku, tym bardziej NIE podczas imprezy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ogladalem to, dzwiek rzeczywiscie amatorszczyzna, momentami nic nie slychac dialogow, pozniej pierdolniecie, nie jest to chyba wielkie kino, ale na faktach autentycznych i calkiem zabawne, stuhr jest slaby , nepotyzm nie sluzy polskiemu filmowi...chyba zadnemu zreszta...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

1. X-Men Geneza: Wolverine

Pomimo negatywnych opinii bardzo podobał mi się, dużo walki i akcji. To co powinna mieć dobra ekranizacja komiksu (wg mnie oczywiście). Razi mnie to, że Sabretooth w Genezie wygląda całkiem inaczej niż w pozostałych częściach X-Men.

2. Szybko i Wściekle

Zawiodłem się, film jest za mało "samochodowy", a parę występujących pościgów jest mocno przesadzonych i bardzo nierealistycznych.

"Ile waży koń trojański?" - parę dobrych grepsów (młody Kubica), świetny Więckiewicz, ale ogólnie żaden top

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam.

Ostatnio

- Dla Ciebie i Ognia

Bardzo dobre polskie kino niezalezne. Do scenariusza w zasadzie nie ma sie co czepiac, aktorstwo niestety kuleje. Film wzorowany na Angel Heart i Devil's Advocate. Oglada sie przyjemnie.

- Kup Teraz

Kino niezalezne. Przezabawna komedia. Amatorski odmozdzacz w pelnej krasie.

- Blue Powder

W sumie ok. Moze nic nowego ale warto obejrzec chocby dla samej Jessici Biel:)

- Disaster Movie

Syf, kila i malaria:) Poziom zenujaco niski. Po 5 minutach przestaje smieszyc. Wylaczylem po 30.

- Happy Birthday to Me (1981)

Solidny stary slasher.

Poznaj moich 300...

Cała akcja filmu opiera się na trzech marnych gagach (opóźnionego w rozwoju scenarzysty)

i dwóch starych cyckach (niejakiej Carmen Electra, ktokolwiek to jest)

Wokół tego wszystko bez ładu i składu się kręci, a śmieszne to jak włosy w dupie.

Na całe szczęście trwa tylko godzinę, ale to i tak o 57 minut za długo.

Nawet za darmo szkoda czasu na ten bzdet...

• Pokaż nowe odpowiedzi