Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, soundintruder napisał:

W tym zakresie pozwolę się z Tobą nie zgodzić stawiam tezę, że jednak obecnie szczególnie liczy się zysk.

tia.. a o tym że taki disney ma kolejną z rzędu produkcję która przyniosła milionowe straty słyszałeś ? Produkcję która jest kultowa pod wieloma względami

35 minut temu, Pseudodrummer napisał:

oglądaj co chcesz
kina,które jest emocjonalną pralnią mózgu,niszczącego wartości,które istniały od tysięcy lat jest w bród.

Cnoty niewieście Ciebie dopadły czy co 🤣

24 minuty temu, soundintruder napisał:

Wszakże nie jest to serial, a dokument,ale nie zmienia to faktu, że wielokrotnie powracam do niego i za każdym razem zastanawiam się m.in. jak można w takich warunkach egzystować, a z drugiej strony jak człowiek jest się w stanie dostosować do tak ekstremalnych warunków, w których egzystować musi...

właśnie dlatego że się adoptujemy... pfu leżąc do góry bebzonem akceptujemy co nam dadzą mamy ten cały syf.

Po za tym warto przymętnieć że ryba gnije od góry, a ta góra się sama nie wybiera, my to robimy. Klasycznie sami doprowadzamy do upadku to co lubimy, świat w którym żyjemy. Było wiele ekranizacji na ten temat i przez lata zamiast refleksji, nauki mamy przyspieszenie i jeszcze większą degenerację.

Tylko w realu nie będzie superbohatera 😛 

Edytowane przez fetek
9 minut temu, Ajothe napisał:

Cnoty niewieście Ciebie dopadły czy co 🤣

Klasa,której nigdy nie miała zadna p***a z breaking bad,czy innych filmideł dla zniewieściałych substytutów facetów:

jest niezalezna od wieku-z tym sie człowiek rodzi-albo nie.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Jesteś jakimś rycerzem Maryi?! 🤣

19 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Klasa,której nigdy nie miała zadna p***a z breaking bad,czy innych filmideł dla zniewieściałych substytutów facetów:

Oglądałeś cały Breaking Bad? 

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Jesteś jakimś rycerzem Maryi?! 🤣

Hahaha,
Wole być Rycerzem Maryi,niż rycerzem marksa i lenina 
hahaha
Ale i skojarzenie,zastanawiam się-co Ty,ale nie,
hahaha

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

29 minut temu, fetek napisał:

przyniosła milionowe straty słyszałeś

Fakt finansowej/frekwencyjnej klapy nie wyłącza, w moim odczuciu, faktu, że założeniem producentów było odniesienie finansowego zysku.

Nie wydaje mi się by wytwórnie/producenci byli organizacjami non profit, chyba że coś mnie ominęło...

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Hahaha,
Wole być Rycerzem Maryi,niż rycerzem marksa i lenina 
hahaha
Ale i skojarzenie,zastanawiam się-co Ty,ale nie,
hahaha

No nie wiem, to akurat straszny wstyd 😀

Obejrzałeś Breaking Bad? 

34 minuty temu, fetek napisał:

tia.. a o tym że taki disney ma kolejną z rzędu produkcję która przyniosła milionowe straty słyszałeś ? Produkcję która jest kultowa pod wieloma względami

Kultowa z nazwy.
Natarczywa,nachalna promocja rtvagd+ i 800 baniek straty.
Cóz,nawet "kowalski",który ogląda "swiat wg kiepskich" tego g nie trawi.

i gra,której nikt nie chce w tle

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Obejrzałeś Breaking Bad? 

Pisał, że obejrzał i jedynie realizacyjnie dobry, ale to "filmidło" manipulowane widzem i wątpliwy przekaz.

A jaki przekaz musi mieć tego typu film/serial? Dla mnie taki, żebym się dobrze bawił i emocjonował. 
Dobry przekaz mają posiadać filmy historyczne.

Gdyby obejrzał to jakim cudem przegapiłby postac Mike'a Ehrmentrauta i pisał takie bzdury 🤔

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Pisał, że obejrzał i jedynie realizacyjnie dobry, ale to "filmidło" manipulowane widzem i wątpliwy przekaz.

A jaki przekaz musi mieć tego typu film/serial? Dla mnie taki, żebym się dobrze bawił i emocjonował. 
Dobry przekaz mają posiadać filmy historyczne.

No przecież Breaking Bad ma świetny morał i jest przestrogą. 

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Gdyby obejrzał to jakim cudem przegapiłby postac Mike'a Ehrmentrauta i pisał takie bzdury 🤔

No przecież Breaking Bad ma świetny morał i jest przestrogą. 

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Czyli nie oglądał...tak myślę.

Pomyśl jeszcze raz.
jaki jest przekaz?

10 minut temu, soundchaser napisał:

Oczywiście,
Nie każdy musi być krzyżowcem,czy tam jakimś rycerzem czy innym głupkiem,można być przecież konsumentem.
🙂

MEN horror? z 2022
Przykład skutków nadużywania przez reżysera, scenarzystę i całą ekipę filmową dragów we wszystkich możliwych wariantach. Nawet Elton John w napisach końcowych nie jest w stanie uratować od katastrofy

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, remak123 napisał:

MEN horror? z 2022
Przykład skutków nadużywania przez reżysera, scenarzystę i całą ekipę filmową dragów we wszystkich możliwych wariantach. Nawet Elton John w napisach końcowych nie jest w stanie uratować od katastrofy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Tak, to nie jest film dla niewymagających kinomaniaków 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
32 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Pomyśl jeszcze raz.
jaki jest przekaz?

Promocja amfy? 😉

33 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

można być przecież konsumentem

Wszyscy nimi jesteśmy. 

2 godziny temu, soundintruder napisał:

Fakt finansowej/frekwencyjnej klapy nie wyłącza, w moim odczuciu, faktu, że założeniem producentów było odniesienie finansowego zysku.

Nie wydaje mi się by wytwórnie/producenci byli organizacjami non profit, chyba że coś mnie ominęło...

Oczywiście że nie są, ale ideologia ważniejsza niż reszta. To nie dotyczy już tylko filmów, taki sam problem jest z rynkiem gier , na rynkach (głównie NYSE) masz spółki które bardzo mocno poszły w LGBT i potrafiły miliony. Nie powiesz mi że nikt im tego nie policzył...

Obcy Romulus

Niestety. Totalnie słabo zrobiony. Bardzo słabo.

Wszyscy aktorzy to banda dzieciaków. Dla kogo ten film?

Durny scenariusz, zero klimatu pierwszych Obcych

Koniec filmu to żenada. Największy niedosyt filmowy tego roku

Szkoda :(

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

15 godzin temu, Ajothe napisał:

No nie wiem, to akurat straszny wstyd 😀

bo Ty tak piszesz ?

powiedział Typ, który na bocznicy borni Putina i popiera nową formę komunizmu

4 godziny temu, daru0105 napisał:

Obcy Romulus

Szkoda 😞

.. kolejny skreślony... 🥵

Edytowane przez fetek
23 minuty temu, fetek napisał:

powiedział Typ, który na bocznicy borni Putina i popiera nową formę komunizmu

Że co? 😃

5 godzin temu, daru0105 napisał:

Obcy Romulus

Szkoda 😞

Ostro powiedziane, ale trochę się zgadzam 😁

23 godziny temu, daru0105 napisał:

Obcy Romulus

Szkoda 😞

To aż tak słabo wyszło? Planowałem iść do kina ale zaczynam mocno się zastanawiać czy jest sens, bo opinie zbiera przeciętne. Nie wiem jak można spaprać film, który już z samego założenia daje fundament na dobre kino. Szkoda, że marnuje się taki potencjał. Przy dzisiejszych możliwościach co do tworzenia obrazu i dźwięku dodanie ciekawego scenariusza oraz dobór odpowiedniej obsady to już nie powinno stanowić żadnego problemu. Czyli jednak aktualne trendy oraz szybka duża kasa znów zadecydowała.

Teraz, lowfi81 napisał:

To aż tak słabo wyszło? Planowałem iść do kina ale zaczynam mocno się zastanawiać czy jest sens, bo opinie zbiera przeciętne. Nie wiem jak można spaprać film, który już z samego założenia daje fundament na dobre kino. Szkoda, że marnuje się taki potencjał. Przy dzisiejszych możliwościach co do tworzenia obrazu i dźwięku dodanie ciekawego scenariusza oraz dobór odpowiedniej obsady to już nie powinno stanowić żadnego problemu. Czyli jednak aktualne trendy oraz szybka duża kasa znów zadecydowała.

Mnie się nie podobał. Ale wielu osobom tak z tego co czytałem na innych forach.

Ja nie żałuję że byłem, bo lubię tą serię 

Jestem tylko zawiedziony scenariuszem, nic ciekawego nie pokazali.

No i ci młodzi aktorzy w tym filmie. Totalnie nie pasowali w tych rolach.

Może i klimat jednak zachowany jest jakiś. 

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

W dniu 17.08.2024 o 11:50, fetek napisał:

nie bo się kończy albo aktorzy umierają 😅

Racja.Jal Falkonetti zabił Toma Dżordasza to ryczałem jak bóbr.

Mad Max Furiosa.

Jako kino czysto rozrywkowe świetna zabawa. Jestem pod wrażeniem realizacyjnym, piękny obraz. 

Chyba nawet lepiej się bawiłem jak na poprzedniej części, tutaj jest trochę humoru. Jak to w Mad Maxie kostuiumy i dizajn rewelacja. 

Właściwie nie wiem co można zarzucić. 

• Pokaż nowe odpowiedzi