Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Jakie to brzydkie...wygląda jak jakieś Onkyo z lat 90 i te boczki wsadzone na siłe, cena tylko 7612zł :P to nic, że za te pieniądze można kupić kilku letniego hajendowego wzmaka, ale to jest szajsui więc cena dojebana 3krotnie musi być.

Takie szajsui walcuje wszystko do 100 000... Nawet wyroby pana k :))))

Ja myślę, że jak szymka zbanują na wszystkich sansujowych tematach, to sam sobie taki założy :)

Będziemy mieć dzienną dawkę tosterów i innego sprzętu RTV/AGD

Ja myślę, że jak szymka zbanują na wszystkich sansujowych tematach, to sam sobie taki założy :)

Będziemy mieć dzienną dawkę tosterów i innego sprzętu RTV/AGD

Jakoś ostatnio mało ruchu w Twoim temacie :P

Zastanawiałem się po fakcie nim pozbyłem się tych słuchawek i okrutnie żałuję, ich cena dalej jest moim subiektywnym zdaniem bardzo wyważona! Słuchawki idealnie czysto odtwarzają średnicę i wysokie tony tylko jedno ale!!! bardzo wycofany bas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jak pisałem świetne są ale dla kogo? Jak dla mnie do monitoringu nowo realizowanych nagrań, żadne kolumny nie mają tak niskich zniekształceń! Fantastyczny dźwięk od 200Hz w górę po prostu fascynująco dokładny!

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

.

Jakoś ostatnio mało ruchu w Twoim temacie :P

:P:) - hehe

Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika sreludito. Wyświetl mimo wszystko :P:P:P:P:D:D:D :):):) - sorry - ale widze tylko to :P

Sansui%20Product%20Bru-12.png

?

Jakie to brzydkie...wygląda jak jakieś Onkyo z lat 90 i te boczki wsadzone na siłe, cena tylko 7612zł :P to nic, że za te pieniądze można kupić kilku letniego hajendowego wzmaka, ale to jest szajsui więc cena dojebana 3krotnie musi być.

Nie przesadzajmy, wygląda świetnie. Mi się podoba taka stylistyka. Co do ceny to nie będę komentował...

?👈

w "nowym klubie sajsui" - emocje sięgają zenitu.....! - prawdziwa euforia!!!! - dosłownie orgazm co niekturzy przeżywają!!!!

Ukryta Zawartość

"Wiele czasu spędziłem na szukaniu podobnego przykładu dobrobytu w audio ale jak dotąd na próżno ! Wiele z rozwiązań widocznych w Sansui jest znana w świecie high end jak choćby konstrukcja mostkowa , bardzo drogie komponenty audio , transformatory z najwyższej półki nie wspominając o konstrukcji symetrycznej z ekranowaniem miedzianym itp .... ale tu mamy moi drodzy wszystko naraz !!! Mało tego - szacunek budzi u urządzeń konkurencji budowa symetryczna oparta na dwóch niezależnych wzmacniaczach a w Sansui alpha już nawet od modeli serii 607 mamy po dwa symetryczne wzmacniacze na kanał !!! czyli razem aż 4 ! Nikogo z logicznie myślących ludzi nie muszę namawiać do tego by sam spróbował sprawdzić co jest na rzeczy ... Wy spróbowaliście i dziś cieszycie się sprzętem, który trwale zmienił Wasze podejście do oczekiwań w kwestii audio !

"Samobójcza" polityka firmy spowodowała , że nazywamy Sansui samurajami icon_smile.gif To jedna z niewielu marek która niemal całkowicie była w pełni i celowo izolowana (w obrębie modeli z najwyższej półki) od rynków zewnętrznych. Nieliczne akcje sprzedaży wysokich Sansui poza Japonią to paniczne próby ratowania się przed upadkiem przeprowadzone przez księgowych (kompletnie bez przygotowania pilotażowego oraz jakiejkolwiek przemyślanej taktyki marketingowej nie miały szans powodzenia). Żadnemu inżynierowi tworzącemu w Sansui najlepsze urządzenia nie zależało na popularyzacji ich najlepszych modeli poza rodzimym rynkiem , jedynie księgowi chcąc uchronić firmę przed ostatecznym upadkiem czepiali się takich chaotycznych rozwiązań jak próba sprzedaży paru alf w Europie ... W sumie to jedna z niewielu marek, która nie sprzedała się jak przydrożna Pani wzorem innych marek i nie poszła w plastik po to by klepać schit celem utrzymania na rynku .. Po wielu latach od zakończenia produkcji "prawa do nazwy" sprzedano i tak zeszmacono bezpowrotnie wieloletni dorobek tej wyjątkowej pod wieloma względami marki ... Do dziś zdobycie materiałów związanych z budową wzmacniaczy serii alfa jest niemal niemożliwe i nie jest to przypadek ...."

ventilator_prva_strana_zps96ebb504.jpg

IMG_2587.jpg

IMG_2588.jpg

jeszcze pujdzie za pare tysi ... :P

Ukryta Zawartość

?

w "nowym klubie sajsui" - emocje sięgają zenitu.....! - prawdziwa euforia!!!! - dosłownie orgazm co niekturzy przeżywają!!!!

Ukryta Zawartość

"Wiele czasu spędziłem na szukaniu podobnego przykładu dobrobytu w audio ale jak dotąd na próżno ! Wiele z rozwiązań widocznych w Sansui jest znana w świecie high end jak choćby konstrukcja mostkowa , bardzo drogie komponenty audio , transformatory z najwyższej półki nie wspominając o konstrukcji symetrycznej z ekranowaniem miedzianym itp .... ale tu mamy moi drodzy wszystko naraz !!! Mało tego - szacunek budzi u urządzeń konkurencji budowa symetryczna oparta na dwóch niezależnych wzmacniaczach a w Sansui alpha już nawet od modeli serii 607 mamy po dwa symetryczne wzmacniacze na kanał !!! czyli razem aż 4 ! Nikogo z logicznie myślących ludzi nie muszę namawiać do tego by sam spróbował sprawdzić co jest na rzeczy ... Wy spróbowaliście i dziś cieszycie się sprzętem, który trwale zmienił Wasze podejście do oczekiwań w kwestii audio !

"Samobójcza" polityka firmy spowodowała , że nazywamy Sansui samurajami icon_smile.gif To jedna z niewielu marek która niemal całkowicie była w pełni i celowo izolowana (w obrębie modeli z najwyższej półki) od rynków zewnętrznych. Nieliczne akcje sprzedaży wysokich Sansui poza Japonią to paniczne próby ratowania się przed upadkiem przeprowadzone przez księgowych (kompletnie bez przygotowania pilotażowego oraz jakiejkolwiek przemyślanej taktyki marketingowej nie miały szans powodzenia). Żadnemu inżynierowi tworzącemu w Sansui najlepsze urządzenia nie zależało na popularyzacji ich najlepszych modeli poza rodzimym rynkiem , jedynie księgowi chcąc uchronić firmę przed ostatecznym upadkiem czepiali się takich chaotycznych rozwiązań jak próba sprzedaży paru alf w Europie ... W sumie to jedna z niewielu marek, która nie sprzedała się jak przydrożna Pani wzorem innych marek i nie poszła w plastik po to by klepać schit celem utrzymania na rynku .. Po wielu latach od zakończenia produkcji "prawa do nazwy" sprzedano i tak zeszmacono bezpowrotnie wieloletni dorobek tej wyjątkowej pod wieloma względami marki ... Do dziś zdobycie materiałów związanych z budową wzmacniaczy serii alfa jest niemal niemożliwe i nie jest to przypadek ...."

Jeden dopiero napisał że zatkał gniazda XLR zaślepkami i mega to poprawiło jakośc dzwięku.

Co my tam więc mamy. Sansui przystosowuje się do kolumn i w ogole systemu kilka dni, złote bezpieczniki poprawiaja diametralnie brzmienie, zaślepki XLR też (ciekawe czy chinch też)...

Ukryta Zawartość

?👈

@up - HAHAHA !!!:):P - dobreeeee!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

Bardzo podobny zewnętrznie do starego Onkyo Integra, którego miałem. -:)

Tutaj macie giganta :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie, trzymajcie poziom. Moje zastrzeżenia do Sansui są przynajmniej oparte na odsłuchach a Wasze? Poza Luk77 to chyba nikt nie zadał sobie trudu. Dajecie argument przeciwnikom. A to co wyrabia szymek20 w głowie się nie mieści. Audio piaskownica jest zupełnie gdzieś indziej.

@up - discomaniac71 - jesteś doprawdy "gigant SANSUI" !!!!!!

Napij się ! :P

sansui_electric_juicer_1428769983_201bc2fd.jpg

tr tr tr tr tr

tak na marginesie była:

SANSUI au-Alpha 907 DR za 2450zł plus aż 1600zł za przesyłkę chcieli... - -szybko poszła :P:)

Ukryta Zawartość

u nas w polsce ten model to minimum 7-8 tys !:P

także naganiacze niezłą przebitke mają !

co nie zmienia faktu ,że nawet te 4 tys z dostawą to i tak drogo - ten model max 2700-3000zł jest wart :P

Ogólnie każdy z posiadaczy tak czułych wzmacniaczy jak "Sansui Alpha" powinien wyposażyć swój sprzęt w dobre uziemienie i kondycjoner zasilania :):P

Ukryta Zawartość

?

Panowie, trzymajcie poziom. Moje zastrzeżenia do Sansui są przynajmniej oparte na odsłuchach a Wasze? Poza Luk77 to chyba nikt nie zadał sobie trudu. Dajecie argument przeciwnikom. A to co wyrabia szymek20 w głowie się nie mieści. Audio piaskownica jest zupełnie gdzieś indziej.

Pomijając juz wartości soniczne Sansui to chyba właścicielom tych wzmacniaczy w głowie sie po przewracało. Co róż to nowe rewelacje. "Przystosowuje sie po kilku tygodniach, zaślepki poprawiają brzmienie" i do tego te prostactwo i agresja. Na forum Audio niejaki belfer, wielki milosnik sansui został raptem modem nie wiem w ogole z jakiej paki. Uprzejmie zapytałem czemu przypięto tam temat o Sansui, i czy kazdy ma takie prawo to do dziś już tam pisać nawet nie moge, wszystko mi zablokował i pali głupa że nic nie wie. Jakas wielka sekta z tego sie zrobiła i juz chyab we łbach im się poprzewracało od tego wszystkiego.

?👈

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pomijając juz wartości soniczne Sansui to chyba właścicielom tych wzmacniaczy w głowie sie po przewracało. Co róż to nowe rewelacje. "Przystosowuje sie po kilku tygodniach, zaślepki poprawiają brzmienie" i do tego te prostactwo i agresja. Na forum Audio niejaki belfer, wielki milosnik sansui został raptem modem nie wiem w ogole z jakiej paki. Uprzejmie zapytałem czemu przypięto tam temat o Sansui, i czy kazdy ma takie prawo to do dziś już tam pisać nawet nie moge, wszystko mi zablokował i pali głupa że nic nie wie. Jakas wielka sekta z tego sie zrobiła i juz chyab we łbach im się poprzewracało od tego wszystkiego.

Zaczęło się od odsłuchu a wcześniej kilku bardzo brzydkich zachowań założyciela wątku o Sansui. Po drodze było kilka jelonków których spotkałem. To naprawdę robi się żenujące. Chamstwo i agresja pewnego mieszkańca Krakowa to zdaje się pikuś.

Jakas wielka sekta z tego sie zrobiła i juz chyab we łbach im się poprzewracało od tego wszystkiego.

Jakbyś na każdym sprzedanym parchu przytulał po trzy cztery klocki, to też by Ci się poprzewracało.

Najbardziej mi się podobał ten kawałek o niedouczonych matołach zatrudnionych w księgowości potężnego japońskiego producenta, którzy

kompletnie bez przygotowania pilotażowego oraz jakiejkolwiek przemyślanej taktyki marketingowej

chcąc uchronić firmę przed ostatecznym upadkiem czepiali się takich chaotycznych rozwiązań jak próba sprzedaży paru alf w Europie...

Nie wiem co oni tam biorą, ale musi mieć konkretnego kopa.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.