Skocz do zawartości
IGNORED

Kisiel właścicielem ESY?

Gość dociekliwy

Rekomendowane odpowiedzi

no i to mi sie podoba wreszcie jakis "mocny wątek" bo znowu nudą powiało

Ta to teraz jest problem kim jest właściciel ESY a kim Kisiel, no ciekawe , ale mnie bardziej ciekawi ,że Ci co tu się tak podniecają genezą nawisk nie mają słuchu?

Kogo obchodzi kto co recenzuje, ważne jak to idzie na własne uszy, po co ten dym? Jak Kisiel robił kolumny to wiekrzość z nas robiła jeszcze w gacie , lubie go czytać bo czesto obala Voodu danej konstrukcji jako zwykłe danie dupy lub marketing, a to ,że sprzedaje SS i Vify , przecież to nie najgorsze głosniki , a Wy nie kitujecie w swoich firmach ?

Ale się uśmiałem czytając ten watek :-)))

AkustyK faktycznie sprzedaje głosniki WIELU małym firmom produkującym kolumny w naszym kraju, tylko niestety - i tu chyba zawiodę wszystkich wielbicieli teorii spiskowych - wśród jego klientów NIE MA firmy ESA.

Dlaczego ? Ano dlatego, że ESA produkuje na tyle dużo głosników, że może zamawiać je bezpośrednio w DST, bez płacenia pośrednikowi (czytaj firmie Akustyk, która jest dystrybutorem głosników DST na rynek HOBBYSTYCZNY w PL). Podobnie robią inni producenci z innych krajów.

A odnosząc się do entuzjastycznych recenzji w prasie - sam napisałem takową, była to recenzja kolumn Furioso, które następnie KUPIŁEM. Przez wiele lat posiadałem równiez kolumny Ostinato2, które zawsze uważałem, i nadal uważam, za produkt wybitny w swojej kategorii cenowej. Naprawdę trudno o lepsze uwiarygodnienie tego co sie napisało.

Ściskam serdecznie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Przez wiele lat posiadałem równiez kolumny Ostinato2, które zawsze

>uważałem, i nadal uważam, za produkt wybitny w swojej kategorii cenowej. Naprawdę trudno o lepsze

>uwiarygodnienie tego co sie napisało.

Ostinato też słuchałem - rewelacyjne w swojej cenie.

Nudą ostatnio wieje - kiedyś to się działo...

Wątek jest ciekawy, ale ciekawszy byłby opis upodobań Kisiela w kwestii testowanych urządzeń. Miesięcznik Audio czytam od 10 lat, AV jeszcze dłużej i to co dla mnie jest najważniejsze, to preferencje brzmieniowe danego redaktora. Bez tej wiedzy żaden test nie jest dla mnie wiele wart. Jak do tej pory, tylko Filip Kulpa w sposób otwarty mówi co lubi przy okazji testowanego sprzętu. Dla mnie ten facet jest najbardziej fachowym redaktorem od spraw audio i niedocenioną perłą naszej mizernej prasy.

jozwa maryn, 23 Cze 2007, 21:42

>To starocie, z czasów kiedy ja siedziałem w Aberdeen, istnała firma Vifa a ESA kupowała głośniki na

>sztuki.

ESA kupowała w DST głosniki na DŁUGO zanim powstał ten wątek ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 lata później...

naprawdę to żydzi i masoni kręcą firmą ESA celem zniszcznia narodu polskiego i zamienienia wszystkich w martwe kolumny głośnikowe. Kiedy już osiągną swój cel przemianują firmę ESA na feldmann industries.

Ludzie jakie to ma znaczenie ? mnie esy nie podchodzą za bardzo ale to moje zdanie - znam innych którym podchodzą - a czy to Kisiela to co?

Albo Goldman & Sons - Kosher Loudspeakers :-)

This Is The End...z POsrańczym pozdrowieniem...Jezus Christ Super Star...Allah....Budda...Mamona...Over...Roger....Amen

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

A moje zdanie na ten temat- dynda mi to kto tam jest w tej firmie, wazne jest to, że ESA generalnie robiła i robi dobre kolumny: Ostinato2 nie mylic z ostanato2000, intrady3, continuum2. Miał też gorsze wyroby chocby meritum2. Nie zmienia to faktu, że produkty zachodnie w tej samej klasie cenowej są gorsze -POSIADAJĄ TYLKO O WIELE LEPSZY MARKETING, za który płacimy w cenie końcowej wyrobu!!! Ale to taka nasza polska mentalność cudze chwalą swojego nie znają. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.