Skocz do zawartości
IGNORED

Potencometry basu i sopranu w amplitun..

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie !!

W jakiej pozycji macie wyż.wym.potencjometry podczas odsłuchów CD w stereo ,jak i podczas odtwarzania filmów na DVD.Ja mam w pozycji centralnej ,czyli na środku.Podajcie swoje refleksje w jakiej pozycji według was najlepiej wszystko gra.

https://www.audiostereo.pl/topic/3318-potencometry-basu-i-sopranu-w-amplitun/

No bzdury kolmpletne powyzsze uwagi maja racje tylko ad. sprzetu stereo i z tym jak najbardziej sie zgadzam ,natomiast sprubujcie przesluchac budżetowych amplitunerow w konfiguracjach stereo pozostawionych bez regulacji barwy to brzmi to koszmarnie (przynajmniej w wiekszosci przypadkow) po wyregulowaniu barwy mozna czesto osiagnac o wiele lepsze wyniki choc prawie i tak zawsze dalekie do idealu

ja osobiście nie mówie o budżetowych amplitunerach. Jeżeli wszystkie komponenty są przyzwoitej jakości, podkręcanie różnych częstotliwości jedynie szkodzi.

ps. nieuważam żebym mówił bzdury może ty to robisz?....:)

sonofagun: po co mam "próbować posłuchać"? ja tak słucham. jak miałem aiwę i tonsile to sobie kręciłem regulatorami barwy. teraz mam yamahę i b&w i nie muszę kręcić, uwierz mi. wszystkiego jest dokładnie tyle ile trzeba.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

no to wyraznie mamy inne gusta muzyczne, jezeli twierdzisz ze budzetowy amplituner w odsluchu stereo ma wszystkiego tyle ile trzeba to chyba dalsze moje argumenty sa zbedne bo i tak Cie nie przekonam.Mnie nikt nie przekonywal ,sam sie przekonalem i tak jest najlepiej.

Moj sprzet nie ma potencjometrow do regulacji barwy dzwieku i jestem z tego powodu szczesliwy. Nie ma znaczenia jak inni maja ustawione potencjometry. Jest to kwestia systemu i gustu wlasciciela. Ustaw tak by dobrze Ci sie sluchalo.

Parsec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.