Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Ciag dalszy tylko sredni ... !!!

No rzeczywiście, im dalej tym gorzej.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Wayward pines. Mnie zaciekawil trochę sf tajemnicy technologii.

Nawet przymknalem oko na sztuczne aktorstwo i błędy.

Obfaz ok i fullhd.

chwilowy brak działalności w audio.

Oglądam kilka naraz:

- Broadchurch - 1 sezon, wciąga, podoba mi się

- Orange Is The new Black - 3 sezon, słaby, coś stanęło, brak kilku postaci daje się we znaki

- Sherlock - rewelacja, z każdym sezonem jeszcze lepiej

- Rome - lekkie, dobrze się ogląda, bo fajne dialogi i...;-)

- Sense 8 - zacząłem, nie wciągnął mnie, zarzuciłem po 30 min., ale podejdę jeszcze raz

Zacząłem właśnie "Wikingów" i po 2 odcinkach nie porywa mnie mocno, ale moi znajomi mówią, że warto, więc mam zamiar jednak kontynuować. Tak sobie myślę, że chyba popsuły mnie nieco produkcje HBO, gdzie mocno gra się na emocjach widzów i manipuluje nimi i potem taka mniej rozkrzyczana produkcja nie robi już wrażenia.

Orange Is The new Black sezon 3 po 3 odcinkach zrezygnowałem słabo odstaje od wcześniejszych sezonów.

Zacząłem właśnie "Wikingów" i po 2 odcinkach nie porywa mnie mocno, ale moi znajomi mówią, że warto, więc mam zamiar jednak kontynuować. Tak sobie myślę, że chyba popsuły mnie nieco produkcje HBO, gdzie mocno gra się na emocjach widzów i manipuluje nimi i potem taka mniej rozkrzyczana produkcja nie robi już wrażenia.

Miałem te same odczucia po trzech odcinkach. Zmusiłem się do dalszego oglądania i się opłacało. Serial się rozkręcił przy piątym odcinku i dalej jest coraz lepiej. Jestem na etapie SE2-od.9. Wciągnął mnie tak, że oglądam po parę odcinków dziennie. POLECAM!

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Humans nawet mnie zaciekawil i teraz oglądam ale sf zawsze powoduje u mnie połowę sukcesu w filmie/serialu.

Nie wiem czy było , jak nie to polecam serial Boss

Zjada House of cards na śniadanie :)

Nie zjada, ale dobry.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

VINYL

Już się cieszę na ten serial.

Niesamowity Bobby Cannavale, mam nadzieję że zagra co najmniej tak świetnie jak w Zakazanym Imperium i do tego słodka Olivia Wilde.

Warto dodać, co jest szczególnie ważne w naszym gronie, że pomysłodawcą i producentem tego serialu jest Mick Jagger a reżyseruje sam Scorsese.

Czy z tego może wyjść nędza?

http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1-36917

Nie wiem co mam wrzucić na telewizur. Wrzuciłem 1 Odcinek 2 Sezun True Detective i chciał mnie zabić wszystkim poza sensem i jakimś logicznym rozwojem sytuacji, jak to bywa w dobrych produkcjach. Kwas na maksa. Ściema fotomontaż.

Edytowane przez Piotr_1
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kolejna smaczna rzecz.

W poniedziałek obejrzałem pierwszy odcinek nowego , tym razem miniserialu, Show Me a Hero. Świetna produkcja.

Rewelacyjnie zobrazowany świat polityki i społeczności małego miasteczka z końca lat osiemdziesiątych. To zresztą produkcja na faktach. Ale jak to jest zrobione! Nienachalnie, bez epatowania patriotyzmem, zagrane wzorowo.

No i genialnie oddaje klimat tamtych czasów. Pokazane miejsca, sposób bycia mieszkańców, widok ulic, muzyka, samochody, zwyczaje wciągają nas w tamten świat całkowicie.

Do tego dawno przeze mnie nie widziana w dobrej roli Winona Ryder i dodatkowo James Belushi.

Nie dziwi mnie bardzo wysoka nota na IMDb:

http://www.imdb.com/title/tt2492296/

Obejrzałem pierwszy odcinek "Mr. Robot" - na razie rewelka.

Tak jak pisał antymalkontent wcześniej - można rzec, że bardzo dobry.

Rami Malek stworzył świetną postać. Na uwagę zasługuje też muzyka.

Polecam.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Niedługo pojawi się prawdopodobnie świetny serial Netflixa - "Narcos", o imperium Escobara:

a ja polecam przystanek alaskę - film komediowo/obyczajowy ukazujący realia małej wspólnoty mieszkańców alaski. Film prosty w formie ale niezwykle bogaty w treść, obyczajowo-komediowo-fiozoficzne - ujmujące arcydzieło. Oprócz tego miasteczko twin peaks - mój nr. 1. Od emisji tych dwóch pozycji nie widziałem nic lepszego. Kwestia gustu. Kto nie widział - polecam !

Edytowane przez mercandede

Niedługo pojawi się prawdopodobnie świetny serial Netflixa - "Narcos", o imperium Escobara:

No zobaczymy bo ostatnio trochę słabo z ich produkcjami. Sense 8 słabe orange sezon 3 slaby house of the cards sezon 3 odstaje od wcześniejszych. Jedynie daredewil z ostatnich produkcji byl ok.

Nikt nie wspomniał o 4400. Całkiem niezły serial SF. Szkoda tylko, że anulowany po czwartym sezonie. Mogli chociaż piąty sezon wydać w postaci książki.

Druga perełka to Dollhouse. Pierwszy sezon z początku do bólu proceduralny, ale pod koniec i w drugim sezonie wątek główny nabrał rozpędu. I na okrasę Eliza Dushku, Amy Acker i Olivia Williams. Mniam.

Dodam jeszcze dwa bardzo dobre z naszej strony Atlantyku. Kapitalny szwedzki Akta manniskor. Od Blade Runnera nie widziałem niczego lepszego o tym co czyni nas ludźmi. I hiszpański Gran Hotel. Zupełnie inna bajka. Obyczajowo sensacyjny w stylu Agathy Christie.

True Detective 2 bardzo mi się podobał, świetna robota. Bez sensu porównywania do jedynki. Może gdyby to był miniserial o innym tytule. nie byłoby "kontrowersji"?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak się kręci drugi sezon, to naturalną rzeczą są porównania z poprzednim.

Skoro chcieli pojechać na plechach sukcesu jedynki to też i muszą się liczyć z porównaniami. I niestety w nich wypadają blado.

Pewnie, każdy może sobie porównywać co tylko chce:-). Ja tego (w tym przypadku) nie robię, bo nie za bardzo wiem co mam porównać. Dla mnie numer po tytule nie ma znaczenia, jeśli to nie jest kontynuacja i w ogóle wszystko jest inne. Chociaż może sposób prowadzenia kamery był podobny i w "2" bardziej mi się podobał. Ale zostawmy to już, fajnie, że każdy ma jakieś zdanie i można się kulturalnie wymienić poglądami;-). Teraz dla "spokojności" oglądam Ballers:

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W środę początek emisji na AleKinoHD niesamowicie odjechanego serialu.

MAŁY QUINQUIN

Ten miniserial, to połączenie groteski, czarnego humoru i absurdu z tematami bardzo poważnymi.

Po obejrzeniu trailera już nie mogę się doczekać:

https://www.youtube.com/watch?v=wZ_-U6msBio

Mam nadzieję, że rzecz będzie równie smaczna jak oglądany obecnie na tej samej stacji Broadchurch.

Moja oglada pod kopula sezon 3 ja dotrzymuje jej towarzystwa. Niezle cyrki i bajki sie tam wyprawiaja ale akcja jest. Także dam radę do końca.

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Obejrzałem pierwszy odcinek "Mr. Robot" - na razie rewelka. Trochę w klimacie filmów Finczera. Serial wyskoczył jak diabeł z pudełka, dowiedziałem się o nim przez przypadek:

https://www.youtube.com/watch?v=U94litUpZuc

Zachęcony Twoim wpisem. też łyknąłem pierwszy odcinek. Świetna ścieżka dźwiękowa, ciekawy klimat. Historia naprawdę wciąga. Trochę nie za bardzo mi pasuje Slater w roli Pana Robota. Gra non stop zgrany już schemat.

Oby dalej było równie dobrze.

Później obniża poziom.

• Pokaż nowe odpowiedzi