Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

skoro Tobie się podoba to cieszę się ,że serial znalazł już jednego fana ;)

No tuś się zapędził albo nie czytasz tematu w którym piszesz.

Gomorra rewelacyjnym serialem jest i to nie tylko moim zdaniem. Ma tutaj duże grono fanów.

W dniu 1.02.2016 o 13:42, gość napisał:

Ma tutaj duże grono fanów.

McDonald też ma duże grono fanów ;)

Mnie ten serial nie zachwycił ale skoro dalej ma być lepiej to zasiadam do oglądania.

Axolotl, przeczytaj książkę Saviano, obejrzyj film na jej podstawie i dopiero wtedy weź się za serial. Taka moja rada dla Ciebie. Gomorra genialnie się rozwija z każdym odcinkiem.

Zmieniając temat: nowy serial dokumentalny Netflixa - Making A Murderer. Poprostu miazga. To co się tam dzieje jest niewyobrażalne. John Grisham by tego lepiej nie wymyślił. A wszystko to oparte jedynie na pracy dokumentalistów. Dla fanów amerykańskiego systemu sadowniczego mega gratka. REWELACJA.

Edytowane przez mimat

Z żoną oglądamy ponownie "retro" już serial Twin Peaks :) 25lat ma i za rok nowa seria :) w sumie tak inne czasy ,niby tylko 25lat temu, zero telefonów komórkowych poprzyklejanych do twarzy, laptopów,, rozbieganych oczu w poszukiwaniu szybkiej informacji zupełnie inny świat :) , nie ma nerwowej dynamiki trzęsących się ujęć z kamer niepotrzebnego prężenia, wszystko na spokojnie poluzowane , oczywiście w klimacie Lyncha. Jest do ściągnięcia format kwadratowy ale 720p.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 27.01.2016 o 14:10, gość napisał:

Od jutra na c+ serial: Wersal: Prawo Krwi:

http://www.filmweb.pl/video/spot/nr+1+%28polski%29-38212

Oceny niezłe. Barwne czasy i chyba równie barwnie opowiedziane. No zobaczymy.

Z ciekawostek to najdroższy francuski serial wszechczasów.

W dniu 27.01.2016 o 15:55, Yodas napisał:

Ogólnie tego typu produkcje to ogromne pieniądze ze względu na scenografię, ubiory itp.... i wierne oddanie wizualne tamtych czasów...aktorzy to taniocha w przypadku tego typu filmów...

Po dwóch odcinkach stwierdzam, że nie miałeś racji w tym wypadku.

Bardzo dobrze zrealizowana i zagrana produkcja. Ogląda się z dużą przyjemnością. Akcja wciąga i zachęca do obejrzenia następnego odcinka.

W dniu 10.02.2016 o 11:02, gość napisał:

Po dwóch odcinkach stwierdzam, że nie miałeś racji w tym wypadku.

Bardzo dobrze zrealizowana i zagrana produkcja. Ogląda się z dużą przyjemnością. Akcja wciąga i zachęca do obejrzenia następnego odcinka.

Nie zrozumiałeś mnie...pisząc że aktorzy to taniocha nie miałem na myśli ich kunsztu aktorskiego. ... tylko porównując do reszty czyli kostiumy, karety, bankiety, bale itd itp to aktorzy stanowią znikomy koszt takiej produkcji... ;) ja osobiście lubię takie produkcje zwłaszcza francuskie...

Na polskim HBO?

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ja ogólnie nie mogę się doczekać tego serialu. Zaintrygował mnie scenariusz.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Mnie na "starość" podobają się chyba wszystkie języki, np. uwielbiam oglądać kopaną z rosyjskim komentarzem:-). Ale wracając do wątku, pewnie już ktoś polecał, wspomniał:

serial Bron/Broen - dialogi duńsko-szwedzkie;-)

Dla mnie najwyższa półka. Nie znam kina europejskiego, więc może przesadzam, ale nie spodziewałem się takiego "diamentu".

W dniu 15.02.2016 o 16:18, gość napisał:

Dzisiaj za oceanem powinien mieć premierę drugi sezon serialu Better Call Saul.

i to jest dobra nowina :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wrażenia po pilotażowym odcinku serialu VINYL bardzo pozytywne.

Oddanie klimatu okresu narodzin rocka niezwykłe. Gra aktorska rewelacyjna. Całość bardzo mocno podbudowana muzyką. W wielu scenach oglądamy wręcz teledyski przygotowane dla tego serialu. Muzyka wybija się tutaj na miejsce pierwszoplanowe.

Serial daje nam spojrzenie na kuchnię tego jak rodziły się legendy muzyki które znamy. Ile tu prawdy a ile fikcji ciężko powiedzieć, ale Jagger jako producent chyba gwarantuję sporą dozę realizmu tej produkcji.

Serial zrealizowany jest z ciekawego punktu widzenia. To spojrzenie na przemysł muzyczny z punktu widzenia osób które chciały zrobić na tym kasę. To obraz tego jak chęć zysku zdeterminowała to czego słuchamy.

Warto to obejrzeć.

Co prawda końcówka pierwszego odcinka nazbyt nierealna, ale już się cieszę na następne odcinki.

Jestem właśnie w połowie drugiego sezonu Fargo i nie rozumiem ...

Nie rozumiem jak po świetnym pierwszym sezonie można było wyprodukować tak ciężko strawną kupę?

No ludzie ileż można przeciągać smętne dialogi o niczym, ileż można przeciągać każdą scenę i każde ujęcie?

Flaki w oleju, ciągnie się to w nieskończoność, konstrukcja fabuły prosta jak budowa cepa, co to ma być?

Pierwszy sezon wciągnąłem na jednym wdechu i z niecierpliwością zasiadłem do drugiego, przez który od tygodnia nie mogę przebrnąć.

Syf straszny, nie polecam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie rozumiem jak po świetnym pierwszym sezonie można było wyprodukować tak ciężko strawną kupę?

No ludzie ileż można przeciągać smętne dialogi o niczym, ileż można przeciągać każdą scenę i każde ujęcie?

Flaki w oleju, ciągnie się to w nieskończoność, konstrukcja fabuły prosta jak budowa cepa, co to ma być?

Pierwszy sezon wciągnąłem na jednym wdechu i z niecierpliwością zasiadłem do drugiego, przez który od tygodnia nie mogę przebrnąć.

No niestety ale sie udało.

chwilowy brak działalności w audio.

Endeavour - wznowienie (2012)

nie znalazłem w wyszukiwarce forumowej by potwierdzić, że było to już poruszane, więc piszę:

Rzecz się dzieje z końcem lat 60-ych w Oksfordzie. Główny bohater to introwertyk (nawet jak na panujące angielskie zwyczaje) inspektor Morse.

Piękna sceneria, muzyka, doskonale oddane realia i klimat. A fabuła? Chodź "angielska" to też wciąga-oglądam 3ci sezon.;)

Polecam

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

pod koniec będzie więcej trupów, serial jest oparty na prawdziwych wydarzeniach gdzie jest to sklasyfikowane jako jedna z większych krwawych historii w usa, 1 sezon był troszkę inny , też mi się bardziej podobał.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 27.02.2016 o 12:14, mikson napisał:

pod koniec będzie więcej trupów, serial jest oparty na prawdziwych wydarzeniach gdzie jest to sklasyfikowane jako jedna z większych krwawych historii w usa,

Ten serial nie ma nic wspólnego z prawdziwymi wydarzeniami.

Ten napis na początku odcinka to ukłon w stronę filmu braci Coen, którzy zastosowali ten sam trik.

W dniu 27.02.2016 o 12:32, gość napisał:

Ten serial nie ma nic wspólnego z prawdziwymi wydarzeniami.

Ten napis na początku odcinka to ukłon w stronę filmu braci Coen, którzy zastosowali ten sam trik.

Należy zapamiętać ze "czasami prawdziwe wydarzenia" w filmie czzy serialu to może byc tylko maly fragment. Np rzeczywiście była mafia w latach xx w mieście yyy. A cała reszta już może byc wymyślona.

chwilowy brak działalności w audio.

Ray Donovan, pierwszy sezon w połowie już, fajne to. Konstrukcja jakby zbliżona do Sopranos tylko inna branża głównego bohatera.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego serialu?

http://www.filmweb.pl/serial/Lucyfer-2015-742520

Oceny ma niezłe ale temat jakby zbyt infantylny. Leci właśnie na Canal+ i zastanawiam czy do tego podchodzić.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wczoraj z odtworzenia i na żywo obejrzałem 1 i 2 odcinek "Lucyfera" Zgadzam się z kostropaty'm: serial lekki, łatwy i przyjemny. Dobrze zrobiony i dobrze dobrany wykonawca głównej roli. Do tego całkiem niezłe efekty specjalne i bez przerysowania.

• Pokaż nowe odpowiedzi