Skocz do zawartości
IGNORED

TVN uruchamia kanał religijny .

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Horst, Jaro, Dudivan i inni - Rydzo-Kaczyzm oduczył was samodzielnego myślenia. Rydzo-Kaczyzm każe wam za nic miec jakiekolwiek autorytety. Rydzo-Kaczyzm lansuje świat bez autorytetów. Rydzo-Kaczyzm kaze wam opluwac ludzi. Rydzo-Kaczyzm kaze wam zapomniec o słowach papieża Jana Pawła II.

Obrażacie się nawzajem, obraziliście też mnie, ale ja po prostu się za was pomodlę, bo jestem katolikiem.

Pozdrawiam. Bądźcie zdrowi.

>noster, 21 Maj 2007, 21:27

>Horst, Jaro, Dudivan i inni - Rydzo-Kaczyzm oduczył was samodzielnego myślenia. Rydzo-Kaczyzm każe

>wam za nic miec jakiekolwiek autorytety. Rydzo-Kaczyzm lansuje świat bez autorytetów. Rydzo-Kaczyzm

>kaze wam opluwac ludzi. Rydzo-Kaczyzm kaze wam zapomniec o słowach papieża Jana Pawła II.

>Obrażacie się nawzajem, obraziliście też mnie, ale ja po prostu się za was pomodlę, bo jestem

>katolikiem.

Jestem wzruszony i dziękuję. Drobny szczegół.

Rydzo-Kaczyzm nie oduczył mnie samodzielnego myślenia. Spływa po mnie jak woda po kaczce.

Faktem jest, że szacunek dla myśli JPII jest u nas czysto deklaratywno-fasadowy. A Benedyktowi

się ostatnio w Rzepie od nazistów dostało. Piękne czasy!

Aha, jakbyś się mógł dzisiaj za mnie pomodlić, bo mi się ciężki dzień szykuje :-(

serdecznie pozdrawiam

Jestem Europejczykiem.

a z trzeciej strony ,to ciekawe że jak pojawia się jakiś nomalny katolik, jak noster, to sam zaczynam mieć watpliwości czy ktoś jaja sobie robi.Takie czasy i tacy katolicy.

noster, miałem nadzieję, ze jeszcze w KK ktoś normalny się uchował.

JPII kiedy przyjechał pierwszy raz do Polski to wszyscy rozumieli go bez słów...kiedy był po raz ostatni i mówił o zmianie nie politycznej, tylko już duchowej to jak sam wspominał byl prawie nierozumiany.

Po tej wizycie i zapewne z tego powodu zmienił zapis w swoim testamencie o tym, że o miejscu i sposobie jego pochówku mają decydować nasi biskupi.

Fakt, ze mówił trudniejszym jezykiem o trudniejszych sprawach...ale jak przy okazji śmierci Karola Wojtyły zadałem sobie trud, zeby przeczytać o nim max. info to pisał, ze te żadania duchowej przemiany narodu tak by był on wzorem norm moralnych dla innych odbijały sie jak groch o ściane również od wysokich dostojników kościelnych.

A efekt ? Uważasz, ze rodacy(w wiekszości katolicy) zastosowali sie do nauk JPII ?

Czy jesteśmy wzorcem norm moralnych dla europy ?

Całe szczęscie, ze są jednostki, bo jako narod...szkoda gadać.

Pozdrawiam Cie serdecznie.

• 6 miesięcy później...

i teraz wiadomo dlaczego zaczęli brać się za o. Rydzyka, ale to już podpada pod ustawę o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, czyli jest w gestii UOKiK; następna część transzy, którą dostają mniej lub bardziej jawni promotorzy PO, o czym wspominał na swoim blogu L. Dorn

• Redaktorzy

To słuszne pytanie. No bo jeśli stworzenie kanału religijnego jest podstępnym atakiem na imponderabilia i to, co najświętsze, to stworzenia kanału antyreligijnego byłoby chyba krokiem w dobrym kierunku, i np. Nowy z Horstem bardzo by się pewnie ucieszyli.

Swoją drogą, byłbym szczęśliwy strasznie, gdyby TVN miał kanał religijny. Wtedy można by już oficjalnie porzucić realia i zastąpić walkę religii czy światopoglądów walką kanałów telewizyjnych. Co będzie górą, kanał Rydza czy kanał Waltera? Jezusek Rydza czy Jezusek Waltera... Bardzo postmodernistycznie, czyli po-mo.

>jozwa maryn, 13 Gru 2007, 00:39

>Wtedy można by już oficjalnie porzucić realia i zastąpić

>walkę religii czy światopoglądów walką kanałów telewizyjnych.

W polityce to zjawisko już chyba nastąpiło. W naszym niezastąpionym PiSie

najważniejsi po Wodzu są spin-doktorzy Bielan i Kamiński, następny szereg

to wierni pretorianie typu Brudziński i Gosiewski. Następna kategoria to szare

eminencje typu Lipiński. Reszta to szara partyjna masa, ideologów poza Wodzem

ani widu, ani słychu. Liczy się sukces w mediach, a nie wierność idei.

W PO zapewne jest tak samo, z tym wyjątkiem, że widać szare eminencje,

a spin-doktorzy są w ukryciu.

A wracając do religii to nie mogę się doczekać religijnego kanału sportowego.

A tam w czwartek wieczorem Wielka Gala K1! I np. buddyjski mnich naparza się

z katolickim księdzem na ringu. Albo walki w klatce pastorzy kontra księża.

W końcu przekonalibyśmy się czyje juju jest silniejsze :-).

Jestem Europejczykiem.

jazwa maryn ;) 12 Gru 2007, 22:48

Człowieku, ten wątek jest z maja...

no, ale ten słuszny rząd jest od niedawna i dopiero teraz może prowadzić swoją autorską politykę, maryniu :))

nowy..ale jeszcze bardziej słuszny rząd był od dwóch lat i nawet nie stworzył klubu sportowego katechetów szkolnych.Oddzielnie meskiego i żenskiego..... oczywiscie..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.