Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Troche namieszałem... Dla zainteresowanych, szpulowce w filmach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Darek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli zawtra pachod ...mam przygotowane ponad dwieście czystych kaset chromowych i chyba z 400 ferro po skasowaniu razem 600... natomiast czystych 1/4" na 13tkach mam chińskie ilości to znaczy mao.Miło popatrzeć na piękne pomniki zajoba którego korzenie tkwią jeszcze we wczesnej młodości a on sam jak syberyjski syf jest nieuleczalny

Dziękuję za piękne zdjęcia i pozdrawiam

Zbyszek

Witam.Ciekawa strona.Pamietacie Zk-240 odpalane za pomocą kopniaka w "Misiu"?.To była chyba antyreklama.Jak zobaczyłem po raz pierwszy ZK-240 u kolegi to od razu mi sie spodobał.Sam mialem wtedy tonetke,wiec róznica w jakosci była duza.Powodzenia w zdobywaniu i eksploatacji krecących sie szpulek.Do Korwina.Nazbierałes tych kaset,nie ma co,jednak co szpulowiec to szpulowiec,chyba ,że trzeba go nosic.Poszukam jeszcz tych taśm co dostarczyłem ci jedną z uherkiem.

Marek-41, 19 Lip 2007, 23:44

Najpierw był mono ZK240 a pózniej stereo ZK240S coś miał w sobie ten magnetofon,robił wtedy świetne wrażenie no i pamiętam go ze studniówki:)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witajcie!Piękne szpulowce i już.Dzięki za link ze szpulowcami w filmach!!!!A co do M2405S - to piękne czasy mimo, że bida była. Kupiłem go w regularnym sklepie RTV z moim tatą. Jak postawiliśy go na stole i uruchomiliśmy to był cud na ziemi.Pierwsze nagranie jakie nagrałem to była Blondie - Heart of glass. M2405S służy mi do dzisiaj, choć go prawie nie używam, ale tyle wspomnień się z nim wiąże i całe wieczory płytowe w PRII i muzyczne poczty UKF PRIII i minimaxy wszystko on zapisał i mam to do dziś zapisane na taśmach stilon gorzów.Dzisiaj inne czasy, magnetofony lepsze , ale mimo upływu czasu szajba ta sama.Jak w tym roku przyszła do mnie paczka z zapakowanym Revoxem - to nie rozpakowywałem jej do wieczora - tak się cieszyłem z nowego nabytku - coś jakby pętla czasowa?Na pewno mnie rozumiecie przyjaciele z ulubionego wątku tego forum.Szpulowiec ma w sobie coś niesamowitego.Nie wiem co, ale ja kocham wszystkie jakie zobaczę.Jak jest migawka na filmie to szpulowiec mnie najbardziej porusza, a nie znany aktor - czy aktorka. Zauważyłem też że szpulowiec w tle kadru na filmie dodaje urody nie zawsze pięknym aktorom.Już myślałem, że psychiatra mnie czeka, ale to forum mnie wyleczyło.Jestem wśród swoich.Pozdrawiam Was najserdeczniej w tej nocnej porze - Jacek

Witajcie! I parę fotek na rozruszanie.....

Ukryta Zawartość

post-8926-100008292 1184912121_thumb.jpg

post-8926-100008293 1184912121_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z własnym zajobem nikt jeszcze nie wygrał należy go poprostu pokochać, bez niego tak naprawdę żyć się nie da.

Od czasu do czasu usiłuję robić porządki połączone z kasacją dziadostwa, normalka, ale dziwne jest to, że sterta dobroci coraz bardziej rośnie.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Przyklad: Dwa mikrofony AMD [Tesla] 410 N w małym pudełku początek, obenie dwa kable połączeniowe cztery przejściówki uchwyty owiewki nie chce wcisnąć się do siatki (mam je dopiero od 5 dni a co będzie dalej.

PS

Zawansowane formy pierdolca owocują czymś takim http//www.cyfronika.com.pl/wtyki_okragle.ht

a owoce w granicach od 20 kilku do trzydziestu kilku złp od banana dla małpy [oprócz pięknych obrazków dołączony jest cennik]

Dylemat: albo kupić dobre nowe okulary i nie robić literówek i nie mieć na wtyki z prawdziwego zdarzenia i ściągać przy pomocy chińszczyzny każdy śmieć z kosmosu albo kupić wyroby firmy Amphenol nawet za cenę intensywnej akcji odchudzającej i mieć nagrania kryształowo czyste; wybrałem to ostatnie i nową walutę przeliczeniową tak zwane Obd przykład jeden mikrofon dynamiczny w stanie nieznanym ale piękny i cholernie stary w niedzielę płatny jeden Obd [obiadek]

Pozdrawiam

Zbyszek

Nie znajduję żadnego logicznego wytłumaczenia dlaczego nagrywając nawet z jednego mikrofonu nagrywam na R i L spinając na wtyczce kanały tak się dzieje raptem od miesiąca uprzednio nagrywałem na UHER-ze REPORT 4000S tylko na mono ponieważ taka jest jego konstrukcja obecnie nagrywam na UHER-a 4200MONITOR i stosuję zapis stereo z mikrofonu mono bo w każdej chwili mogę przejść albo na parę [AMD 410 N, MCU39. AOI ECM-1016+AOI ECM-1090] lub mikrofon konstrukcji stereo jak MDU-24 lub JVC M 201 UHER-M640 czy podobny do niego V zrobiony z 2 X MKE-271.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dzieki za link z wtykami.Własnie zorientowałem się,że zakupiony przewód 4x cinch-din5,jest zbudowany w sposób nierozbieralny.Trzeba bedzie sobie zrobic nowy i tutaj sie przydadzą porzadne wtyczki.Korwin ,to jest zawsze dylemat.Na co wydać kase,czy na merca s-klasse,czy na nieco uzywaną cesne 172.Żartuje oczywiscie,ale dylemat jest ten sam.Jestem coraz bardziej zniecierpliwiony w oczekiwaniu na koniec naprawy mojego N-4450 i to tym bardziej,jak widze już koniec na horyzoncie.Powodzenia i zdrowia .

Witaj Marku

Wkrótce będę chyba mógł powiedzieć sadło spadło, ponieważ przez jakiś czas będziemy z Kukunią sami w chacie

pojutrze po raz ostatni idę na pchli targ póżniej dopiero po połowie sierpnia. Zajęć mi nie zabraknie kasowanie nieskasowanych kaset zdzieranie kretyńskich napisów z tak zwanych firmówek, zajęcia drutologiczne, robienie coraz to bardziej chytrych uchwytów mikrofonowych do stereofonii XY Np: rura winidurowa o średnicy przyzwoitej dlugość 2 mikrofony z czubkiem w połowie jej długości otwór do przeciagniecia kabli z wtykami [2}

iaprzeciwko otworu po rdugiej stronie rury przyklejony uchwyt mikrofonowy [Kropelka] jeden mikrofon skierowany na sygnał a drugi dokładnie do tyłu, rury mają przeważnie długośc okoo 2mb można robić uchwyty samodiełki nie tylko o>-V

Witam

Takich zdjęć nigdy za wiele.

Ukryta Zawartość

post-13641-100008259 1184955474_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i jeszcze troche...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-13641-100008253 1184955585_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41 => Jakbyś miał taki ołówek na byś sobie narysował większy dom a w nim...

Ukryta Zawartość

post-13641-100008244 1184967351_thumb.jpeg

post-13641-100008245 1184967351_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

He-he.Kupiłem na allegro kolumny dedykowane do mojego philipsa n-4450.Za ,aż 9,90 zł .Koszt przesyłki 23 zł.Nie nalezy upadac na duchu,cuda sie jednak zdarzają.Kolumienki sa dwudrożne i w kolorze magnetofonu .Miłego zwalczania upału.

No nareszcie! Sony tc-366 jako tako w miare moich możliwości przeczyszczony, nasmarowany - odpalony. Nie jest źle, aczkolwiek zauważyłem że na kilku kilku taśmach zakupionych z "pewnej internetowej aukcji" jakość odtwarzania przy 9,5 cm/s (nagrane były hity z lat 80-tych) jest lepsza niż to co ja nagrywam na tej taśmie przy 19 cm/s - a mianowicie mniej szumów i chyba lepsza dynamika... Głowice i tor przesuwu przeczyszczone, taśma BASF DP26, może chodzi o demagnetyzacje, a może taśma była nagrywana na lepszym sprzęcie?

Skoro już o demagnetyzacji mowa - nie ma może któryś z szanownych forumowiczów demagnetyzatora "niepotrzebnego"do sprzedania? Na naszych aukcjach tylko kasetowe, ebay.de nie dla mnie gdyż z obcych języków znam tylko ENG i elficki:) na angileskim ebay ceny nie dla mnie - poradzcie coś z łaski swojej...

Troszke "innych" zdjęć z internetu na rozluźninie.

pozdrawiam

Darek

Ukryta Zawartość

post-13641-100008202 1185055563_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-13641-100008200 1185055592_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Studio One" na Jamajce

Ukryta Zawartość

post-13641-100008196 1185055676_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.