Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

I z tymi nocnymi trzeba będzie poczekać.Otworzyłem go bo z tych siedemnastu żarówek ,dziewięć nie świeci.Dodatkowo chciałem go odkurzyć.Okazało się ,że mój serwisant ,tak sie spieszył,aby mi oddac sprzęt zanim wyjedzie na feriie,ze zapomniał zamontować panelu z tymi żarówkami.Wykorzystam chyba okazje i zamienie część żarówek na ledy.Są tam takie proste światłowody i ledy będą lepszym zródłem światła w tej konfiguracji.Jak go projektowali,to takich ledów nie mieli do dyspozycji.Tak więc zdjęcia nocne za około dwa tygodnie.

Coś na dobranoc, produkcja podobno dalej trwa cena od 7500-12000$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam może i świetny i wart tej ceny ale wyjątkowo paskudny i osobiście wolę inny typ transportu taśmy, ale to jest kwestja gustu, nie obrzydzam go nikomu.

Miłego tygodnia

Zbyszek

Korwin.Tu chodzi chyba o standart wykonania i wykończenia obudowy.Napęd może nie jest idealny,ale zupełnie inaczej rozwiązany ,niż w innych konstrukcjach i tu jest jego plus.Ale cena już całkiem dla snobów.

Do Mulsa JaroMiego, Darkula, Gardenusa i innych specjalistów od sprzętu

silnik w C-240 posiada trzy oddzielne uzwojenia - układ na płytce nad silnikiem jest w porządku? kręcenie PR-kami nie wpływa na obroty gzdie szukać uszkodzenia.

Pozdrawiam

Zbyszek

No ale kolor jest paskudny doprawdy :)

Zawsze jak widzę ten model to mam mieszane uczucia. Z jednej strony ten sposób prowadzenia taśmy jest niesamowicie efektowny (by nie rzec efekciarski), a z drugiej nie wiem, czy jednak taśmy to "lubią". Przecież to straszna gimnastyka.

Ten układ prowadzenia taśmy to jest tak zwana przedobrzona "OMEGA" [od kształtu duźej Greckiej litery (dupiata podkowa z wywinętymi na zewnątrz łukowato końcami) - czytaj Omega z przypierdem niechaj się wypowie Ktoś kto na tym jeździł dzień w dzień, z tego co pamiętam z przed wielu lat 10 przebiegów z dużym przesuwem, a taśma wyglądała jak cycki mamki po nakarmieniu połowy żłóbka. Omega o nie przesadzonej konstrukcji zapewnia wręcz idealne dokładanie się taśmy do głowic

Pozdrawiam

Zbyszek

A co to za ustrojstwo...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie ma nic wspólnego z NAGRĄ , ani z NAGRĄ III ani z NAGRĄ III B. Natomiast jest prawdą, że znacznej pomocy przez sentyment do Polski udzielił ich twórca Stefan Kudelski. Wracając jeszcze do Maka typowo policyjna zabawka ze zdalnym steowaniem z nieciekawymi przesuwami 4,76 i 9.5 cm/sek 2 x mono strona A/B bardzo solidne pod względem elektromechanicznym wykonanie elektonika poprawna w kierunku dobrej. Wszystkie moje spowiedzi powszechne [budynek narożny Placu Wolności i ul !8 Stycznia - obecnie Placu Inwalidów i Królewskiej] były celebrowane z udziałem tego mahnetofonu]

Pozdrawiam

Zbyszek

A mogliby mi Koledzy jakiś adres podsunąć gdzie można coś wartościowego o Nagrze i Kudelskim poczytać, bo nie ukrywam że jestem pod wrażeniem tego sprzętu...

Z góry dzięki,

Pozdrawiam!

Jacek

Warto obejrzeć to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jedna z lepszych stron.

Ukryta Zawartość

Przepraszam, miało być to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

o Kudelskim szukaj w internecie, jest sporo informacji, które warto przeczytać, toż to przecież Polak

==>> Korwin

A może by tak do mnie przysłać tego UHER-a.

W sobotę widziałem się z moim znajomym, który wiele lat pracował w Servisie RTV i trochę pogadaliśmy. Przez jego ręce przeszły dziesiątki magnetofonów i jest naprawdę doświadczonym servisantem. Być może coś poradzi. Niestety nie ma internetu. Zresztą ja mam wszystkie taśmy servisowe gdyby później trzeba było go ustawiać.

Pisz na PW lub tel

Przyślę do remontu CR-210 serwisówkę do Compact Report 124 i części do niego serwisówkę do CR-210 serwisówkę do 4000 IC Automatic oraz inne bety. Mógłbym kupić tego JVC KD-2 albo Technicsa RS-686DS wpadając w długi a potem przez pół roku do nich się przyzwyczajać i nie przyzwyczaić. W czwartek lub w piątek będę u Przyjaciela który się z nim męczy. A na Ołtarzu składam nowy nie używany powiększalnik który mam w Podgórzu jeden z lepszych nawet teraz będący w niezłej cenie.

Pozdrawiam i dziękuję

Zbyszek

Witajcie po dluuugiej przerwie!

Musialem troche odpoczac od tego i nabrac dystansu. W sumie nic ciekawego nie "wyhaczylem", teraz przymierzam sie do kupna Nagry SN, tudziez jak sie trafi to SNST-R i do Protony Minifon z wyposazeniem. Z nowymi tasmami narazie cisza, wyslalem (a wlasciwie moj kolega) jeszcze zapytanie tasmy na szpulach 18cm i do chwili obecnej jest bez odpowiedzi. Zanajomy po dlugiej walce uruchomil mi pieknego kaseciaka reporterskiego firmy Marantz, jak bede w Polsce, to cykne fotki i wrzuce na forum. Ostatnio mialem okazje obejzec na zywo i posluchac Revoxa C270 - w sumie fajny sprzet, ale... wole Studera :). Poza tym tez odkladam gotowke na wykonanie plytek drukowanych do mojej Nagry-T, ktore beda sluzyly do szybkiej zmiany ustawien pod dany rodzaj tasmy. Jest to tak rozwiazane, ze w srodku sa wymienne plytki, a kazda znich jest skalibrowana pod dany typ tasmy i dana predkosc, w rezultacie majac iles tam plytek, kazda z nich mozna ustawic pod inny rodzaj tasmy (np pod SM 911, SM 468, Quantegy, Agfa itp) i w razie potrzeby w ciagu paru sekund mozna zmienic ustawienia magnetofonu, co jest zupelnie niewykonalne w innych modelach magnetofonow szpulowych, z wyjatkiem Studera A820, ale tutaj pole popisu jest ograniczone i w bardzo waskim zakresie A807,810 i 812. Pewnie niektorzy z Was zapytaja - po jaka cholere to robic? A otoz po to, ze w przyszlosci chce udostepniac ten magnetofon do nagran (oczywiscie obslugujac go osobiscie); sadze, ze znajde chetnych :)

Pozdrawiam wszystkich zakreconych w szpule :)

Do Kilupa

Jeśli możesz to szukaj UHER-a CR-240 po cenie nie paskarskiej, być może będę miał dość intensywne zajęcie dla Twojej Nagry-T [Oratorium]. W ostatecznym rozliczeniu Studer - Revox to to co pierwsze jest lepsze pozdrawiam

Zbyszek.Uwaga skromna zapis na szpulowym obojętnie czy małym czy dużym jeśli są to odcinki kilku-klkunasto-kilkudziesięcio minutowe w komforcie obsługi nie ustępuje kasetowemu - ale rejestracja jedno dwu zdaniowych fragmentów czy czterowierszowej zwrotki to masochistyczna mordęga.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witaj Zbyszku!

Dziekuje, w pierwszej kolejnosci musze ja wyregulowac, konkretniej zrobic plytke pod normalny rodzaj tasmy, bo jest pod jakis wynalazek Agfy ustawiona i wogole na innych tasmach nie ma wysokich. A co do CR-240 - jesli Ci pasuje, to za 50 zl mam moge sprzedac (za tyle go kupilem razem z Marantzem, po 50 zl za sztuke), nie wiem czy jest sprawny, bo nawet nie mam go jak odpalic; sadze, ze troche bedzie trzeba przy nim podlubac.

oto zdjecia tego CR-240

Ukryta Zawartość

post-5308-100000462 1202908923_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i w srodku, napewno byl otwierany, bo sa nawet dwie srubki ukrecone od obudowy. Troche nieostre, przez lampe blyskowa.

Ukryta Zawartość

post-5308-100000459 1202910306_thumb.jpg

post-5308-100000460 1202910306_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kilupa

Ratujesz mi życie ja poprostu bez tego magnetofonu nie potrafię pisać stanowi on swoistego rodzaju endoprotezę jest to lekarstwo na dysleksję dysgrafię i poronne odmiany autyzmu. Odwdzięcze się Tobie tak samo jak Jackkowi011 i Markowi-49 o Lechu59 pamiętając.Reszta informacji na PW.

pozdrawiam

i dziękuję

PS. Musisz przyznać, że nieco waży [3.5 kg] ale jest śliczny.

Nauczony smutnym doświadzeniem robię powoli metalowe zatrzaski kieszeni na kasetę ani to łatwe ani przyjemne ale trzeba coś takiego w zapasie mieć, idę jutro na tak zwany obchód śmietnika do tych którzy kiedyś prowadzili serwisy RTV lub robili to zmarli członkowie Ich Rodzin

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.

Sorry że się podepnę do tego wątku, ale mogę kupić magnetofon szpulowy Philips N 7150 w idealnym stanie. Doradźcie coś, czy to dobry sprzęt, czy warto? Zależy mi na dobrze brzmiącym szpulowcu bez wodotrysków. Co z jego trwałością, ewentualną awaryjnością? Szpule tylko max. 18 cm, ale to mi wystarcza.

Witam.Mam dwa magnetofony tej firmy i nie miałem powodów do narzekań.N-7150 jest ich ostatnią konstrukcją.Była jeszcze jego wersja N-7300 na 10,5 calowe szpule,ale posiadała identyczne parametry.

Jest to prosty magnetofon ,ale posiada wszystko to co rzeczywiście jest potrzebne.Jakośc nagrań jest bardzo dobra.Jeśli chcesz ,to moge ci na priw wysłać linki do instrukcji obsługi ,serwisówki i strony z informacjami serwisowymi i dokładnymi zdjęciami mechanizmów.

Obiecałem,ze wrzóce nocne zdjecie swojego philipsa N-4450,ale ponieważ jeszcze nie jest gotowy,postanowiłem zamiescic jego nocne zdjecie zapożyczone ze strony:http://www.makarateyp.com/index.htm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.