Skocz do zawartości
IGNORED

pytania do Vlada

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Uniwersalistyczna Religia Kwantowa ? :)

-------------------------- >

atopos napisał/a:

Wiem, ze wyda Ci sie to malo prawdopodobne, ale najprawdopodobniej jestem :

Jezusem II - Jedynym Prawdziwym nastepca Chrystusa na Ziemi.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chociaż ten fetysz w stosunku do narządów gębowo-szczękowych rzeczywiście jest zastanawiający ;-)

Ukryta Zawartość

post-15800-100009327 1183202954_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Hello,

To są zapiski Hejal Bobik Uta Hano, Gwiezdnego Wędrowca z Saleinji, gwiazdiozbiór Lwa. Co o tym sądzisz Vlad? Konkurencja?

Ukryta Zawartość

Polecam tekst od momentu "witajcie Ziemianie".

Ukryta Zawartość

The odd get even.

• Redaktorzy

Fragment:

"Na Saleinjii nie ma prostytucji, choć kiedyś była. Z powodu wielogamii rzadko korzystano z prostytutek obu płci. Głównie podczas długotrwałych pobytów z dala od domu. Od czasu likwidacji waluty i rozliczeń ekonomicznych pozwalających na korzystanie ze wspólnego dobra, prostytucja na Saleinjii znikła. Teraz, gdy obywatel zbyt długo przebywa poza domem, może wykorzystać do rozładowania popędu seksualnego kabiny sztucznych światów lub zrobić to z kolegą lub koleżanką z pracy. Nikt z tego powodu nie robi hałasu a reszta rodziny jest wyrozumiała."

i kolejny:

"Narkotyki i rozwój duchowy

Ktoś zapytał o stosunek kosmitów do narkotyków i substancji psychotropowych. Czy za pomocą narkotyków można rozwijać się duchowo? Otóż nie!

Istoty wysoko rozwinięte wprowadzają się w stany transu astralnego za pomocą medytacji i siły woli. Tylko istoty słabe, które mają problemy z osiągnięciem wyższego pułapu, uciekają się do narkotyków. Ale to jest pułapka, bo wizje doznane w tych stanach choć bardzo realistyczne są niewiarygodne gdyż są skażone subwizjami wytworzonymi przez umysł, które nie mają nic wspólnego z doświadczaniem obecności w świecie astralnym. To raczej halucynacja niż prawdziwa eksterioryzacja (OOBE). Substancje psychoaktywne nie pomagają ewoluować lecz wywołują deewolucję.

Szamani, którzy wprowadzają się w trans np. przy pomocy bębnów mają wizje wartościowe. A ci co przy pomocy bębnów i psychotropów - muszą je później interpretować, bo narkotyk je zniekształcił. A ci co używają samych narkotyków, mają wizje bezwartościowe. Jak jakaś wizja do czegokolwiek im się później przydaje, to na zasadzie loterii czy przypadku prawdopodobieństwa.

Jeżeli chcecie osiągnąć rozwój duchowy, a nie deewojucję - wyrzeknijcie się drogi na skróty. To ślepy zaułek. Kto ćpa, ten nie osiągnie rozwoju duchowego, lecz wręcz przeciwnie. Będzie żył w przekonaniu o swojej niezwykłej mocy, a to tylko iluzja."

>Vladek.....,

...jestem ciekaw, czy uwazasz, ze inteligentny i wyksztalcony czlowiek jest lepszy niz mniej inteligentny i gorzej wyksztalcony......????

...pytam bo helpisz sie tymi sferami - inteligencja i wiedza.....:)

...ciekawe czy stojac przed Demiurgiem powiedzialbys ......."jestem lepszy od tego prostaka obok".....:)

....czy na pewno.......????

....i....ciekawe jak On by Was ocenil..............????

;)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

>vector

Jezeli pytasz o jakości ktore cenię, to na pierwszym miejscu postawilbym uduchowienie oraz wrazliwość,

a dopiero pozniej inteligencję (ktora nawet sama w sobie, nawet bez tych dwu uprzednich cech, bardzo

mi sie podoba, a istnieje jej wiele rodzajow), a na samym koncu wiedzę (bardziej cenię - intuicję).

Nie wydaje mi się abym się specjalnie chełpil jakościami ktore wymienileś; jezeli to zartem, ironicznie.

Stałem juz przed Demiurgiem i nic podobnego mu nie sugerowałem.

Nie miałoby to sensu, gdyz On widzi - Wszystko.

Powaznie myślisz, ze czlowiek uduchowiony i wrazliwy, inteligentny i mądry,

moze być w jakiś sposob "gorszy" od prostaka ? W jakim znaczeniu ?

Pozdrawiam

Vector postawił ciekawe pytania ale myślę, że raczej trzeba je postawić Jazzowi. Bardziej by pasowały. Chyba.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

.....a co ceni Demiurg........???

....znam paru uduchowionych inteligentnych i madrych a zarazem bardzo zlych ludzi.......:(

....nadaja sie wprost do kotla na wieczne gotowanie w smole.........:))

...nie tedy droga, vladek........

...nie tedy.......

a co do prostaka - to moze on by rzucil kamien pierwszy, przed inteligentnym i madrym.....???

...kto wie......???

....trzeba miec troche wiecej pokory i szacunku dla innych bo..............

......jednak moze sa oni tak naprawde lepsi od nas.........???

....kto wie....???

>vector

>...nie tedy droga, vladek......

>...nie tedy.......

A którędy ?

>....trzeba miec troche wiecej pokory i szacunku dla innych bo......

Bo co ?

>......jednak moze sa oni tak naprawde lepsi od nas......???

>....kto wie....???

No kto ?

No kto, jesli nie - ja ?!

Więc powiem wyraznie : są gorsi !

a tu trochę więcej Pokory...

Ukryta Zawartość

post-12188-100008046 1185289415_thumb.jpg

post-12188-100008047 1185289415_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>vladek

...a droga jest prosta.....

...nie badz samolubem i zakochanym w swojej wiedzy i inteligencji "nuovointeligentem" ( pochodzi od noworysza)

...tylko rusz tylek i zrob cos dla innych - i bez tych ego-istycznych pobudek!!! Cokolwiek......!!!!

...inaczej od tej nuovointeligencji dostaniesz taki natlok mysli (co juz poniekad mozna zauwazyc), ze Ci czache rozsadzi.......

;)

PS obnoszenie sie ze swoja wiedza i inteligencja jest w takim samym "dobrym" tonie jak noszenie zlotego grubego lancucha na szyi albo bialych skarpetek do czarnego garniaka. Sloma z butow..........:))

Pozdro

>Vlad

>...co uczynili Ci audiofile...

>Mnie osobiscie - NIC. Sobie robią ! A ja, jako ze posiadam SUMIENIE, nie mogę się temu biernie

>przyglądac !

Vlad ja ludzi Twojego pokroju szczerze podziwiam. Rozumiem że Twoje sumienie wywiera na Ciebie tak wielki wpływ, że nie jesteś w stanie mu się sprzeciwić i musisz, poprostu musisz prostować garby innym. Problem w tym że Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy że mało kto Ciebie słucha i czyta te Twoje poematy. Ja np. robię to w stanie skrajnego znudzenia. ;) Napisałem że Cię podziwiam i tak jest w istocie. Nie mam pojęcia ile czasu spędzasz przed komputerem, ale Twoje wpisy tylko w tym watku wystarczą mi za odpowiedź. Ja osobiście generalnie mam z tyłu opinie innych i ich postępowanie. W życiu obowiązuje prosta zasada, jak się pościelesz, tak się wyśpisz. Jeśli ktoś ma ochotę na takie czy inne postępowanie to mi to z gruntu lata.

A'propos audiofili...

Dla mnie Ci ludzie to małe piwko bez pianki. Mają swój mały czubek, który jeszcze nikogo nie zabił i stąd moim zdaniem nie ma o co szat drzeć. W świecie funkcjonuje cała masa zboków dużo większego formatu i jak widzisz póki co świat się nie zawalił.

Ja jako stary zboczuch zamiast siedzieć w sieci i wypisywać pierdoły pozbawione sensu wolę np. zapolować na jakąś jędrną, młodą dziewicę. Ooo.... właśnie jedna z nich wychodzi z uczelni... wybacz więc że a tym skończę prostowanie Twojego garba i pełen jurności i dzikiego pożądania podążę za nią coby coś dziś upolować. ;)

A Ty jak chcesz pisz, a jak Ci się już znudziło nie pisz. Mnie tam wsio rawno. ;)

deep

>vector

Jeśli ktoś nie potrafi dostrzec zamierzonej prowokakcji, jeśli nie rozpoznaje ironii, zartu etc.,

to daje sie łatwo złapac w te sid ła i wypisuje "pouczenia" w stylu : "ty sie nie wywyzszaj",

"ty sie nie obnoś", "ty lepiej zrob... to... czy... tamto", "słoma z butów" etc...

...dajac tylko wyraz Swemu Własnemu zakompleksieniu i niedowartościowaniu... :))

Pozdrawiam

>deep

>Vlad ja ludzi Twojego pokroju szczerze podziwiam.

Nie ma zadnych "ludzi mojego pokroju" !

Jestem jeden, jedyny i niepowtarzalny !

>...chyba nie zdajesz sobie sprawy że mało kto Ciebie słucha i czyta te Twoje poematy.

Ich strata !

>Ja...zamiast siedzieć w sieci i wypisywać pierdoły...wolę np. zapolować na jakąś jędrną, młodą dziewicę.

Wiec nie wypisuj pierdół, spręz się, zapoluj na DWIE i jedną podrzuc zapracowanemu koledze !

>... właśnie jedna z nich wychodzi z uczelni...

Z KTOREJ uczelni ?! Zanim cos mi przytaskasz, sprawdz Jej chociaz pobieznie IQ (oprocz urody, oczywiscie) !

>>A Ty jak chcesz pisz, a jak Ci się już znudziło nie pisz. Mnie tam wsio rawno. ;)

Zebys Ty chociaz wiedzial po co to wszystko...

Pozdrawiam

>vladek

...nihil novi........

....pamietaj tylko ze od zartu i ironi do krzywdy tylko jeden krok.... a potem to juz sloma z butow....:))

...poza tym glos autora o swoim ironicznym podejciu ma wartosc niewielka a wlasciwie zadna. Ironie musi rozpoznac publicznosc - inaczej sloma z butow....:) ......a z tym jak widze troche klopotow.......:)

...kompleksy i niedowartosciowanie - kula poszla niestety w plot.....:)

;)

Re: Vector

:-))

toś sobie podyskutował z Vladziem :-))

to nieszczęsna ofiara nałogu onanii i przedawkowania zawierającej wyciąg z konopii maści przeciw łuszczycy ("atopos scalp treatment"), mały "wampirek" który zjada muchy i żuczki, "maaaster, maaaster!" ;-))

a poważnie rzecz ujmując to jest tak - Vladziu jest po prostu potłuczony - jak potłuczone naczynie

nie wytrzymał impetu i masy zażytej w nadmiarze wiedzy i doświadczenia, które go przepełniły i się po prostu rozleciał

zostały skorupki

zgubiło go łakomstwo i pycha, grzechy główne osób o intelektualnym temperamencie

tacy często nie akceptują, że są tylko dwunożnym stadnym zwierzęciem stepowym o ograniczonych możliwościach

do tego w przypadku Vladka dołożyła się delikatność ludzkiej materii egotycznego nadwrażliwca

takie coś i bez przedawkowania wiedzy i doświadczenia łatwo się rwie, w czym niedoinformowani i niewrażliwi widzą dekadencję i degenerację

a to po prostu nieszczęście ludzkie

nie warto nawet wdawać się w jakieś rozmówki

dokonałem już tu na forum udanej wiwisekcji tego biedaka

Vladziu funkcjonuje tutaj tylko dzięki temu, że wyniki tej wywisekcji nie wiszą w przyklejonym wątku na początku Bocznicy

gdyby tak było już by wszyscy go tutaj zabili śmiechem :-))

trzeba sobie poszukać w wyszukiwarce - autor "graaf" szukany termin "Vlad"

pzdr.

graaf

Wektorowe pustoslowie !

>Ironie musi rozpoznac publicznosc - inaczej sloma z butow....:) ......

Jakości, takie jak : prawdziwa inteligencja, ironia czy sarkazm,

rozpoznaje w tym kraju - ulamek promila ogółu stada.

To tej "publicznosci" raczej... sloma z butow...

>kula poszla niestety w plot.....:)

Szkoda że nie w łeb ! :))

Re: jar1, 25 Lip 2007, 11:42

>Taaak? Wszyscy uznali że było zupełnie odwrotnie :-)

"wszyscy" w Twojej głowie Jarciu? czy może "wszyscy" rozpijający z Tobą bełta?

zapraszam do wątku gdzie możesz się wciąż wykazać

Ukryta Zawartość

post-5623-100008001 1185357368_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: Less, 25 Lip 2007, 11:32

>trzeba sobie poszukać w wyszukiwarce - autor "graaf" szukany termin "Vlad"

>

>Chodząca skromność!!! :)

skomność i rzeczowość! gwoli ścisłości! :-))

ale to chyba nie konkurs skomności?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.