Skocz do zawartości
IGNORED

Protest lekarzy i pielęgniarek

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Leszek -->

Tak się składa że mieszkam na Białołęce i decyzja HGW wk... mnie maksymalnie. Co za kuriewna durna baba!!! Może niech pod swoimi oknami pobuduje tą superekologiczną spalarnię !!!

Na szczęście jest ruch oddolny w naszej gminie i tanio skóry nie sprzedamy.

Niech Hania najpierw most zbuduje a dopiero później myśli o spalarniach !!!

zdezi

• Redaktorzy

"Walerek niepitol mnie tu o jakimś paraliżu za kaczorka w Wawie!Co stworzenie Muzeum Powstania Warszawskiego ci się nie podoba? :O)Ty zapytaj się mieszkańców Białołęki jak się czują po zaakceptowaniu przez aktualną prezydentowom hane :O) budowy spalarnii odpadów,a przed wyborami obiecanki,cacanki,żadnej spalarni oczywiście.Paraliż to my teraz mamy-remont torowiska tramwajowego w Alejach Jerozolimskich,no ale tp poprzednia ekipa to zaplanowała ja musiałam wykonać :O) Co do eoroposła piskorczyka ten handlarz starzyzną o przepraszam biznesmen/polityk :O)"

Ot, głos warszawiaka. A ja myślałem, że za Piskorskiego w Wawie dwa mosty zbudowano, z których korzystają warszawiacy, zaś za Kaczyńskiego muzeum, którym cieszy się cała Polska, zaś Warszawa może być dumna, że nie ma obiecanego mostu Północnego. Oraz od cholery innych rzeczy. Czy ty Leszku nie orientujesz się, że od czasu kiedy Warszawą rządził Kaczyński, on i jego partia nie wygrała w tym mieście żadnych wyborów? Tak wygląda samorząd i praca lokalna: widzą cię. Warszawa się przyjrzała i uznała, że Kaczyńscy może się i nadają, ale nie tutaj. (spalarnię nie Hanna wymyśliła, popieprzone i opóźnione remonty przejęła po Marcinkiewiczu, które on przejął po Kachanowskim (czy jak mu tam), które ten z kolei przejął po Kaczyńskim, Krakowskie Przedmieście też). W Warszawie mamy wciąż sprzątanie po IV RP, w dodatku opóźnione, bo IV RP bardzo się przyssała do władzy i przez ponad pół roku nie chciała wpuścić następcy. Warszawa jak zwykle w awangardzie - reszta Polski jeszcze IV RP nosi na grzbiecie, u nas już można sprzątać... Może za jakiś czas nawet jakiś most powstanie, kto wie. Niestety są opóźnienia, bo Kazimierz Optymista już w czasie kampanii wyborczej rozpisał hucznie konkurs, który był tak przygotowany, że trzeba go było anulować.

jozwa maryn -->

Zapomniałeś dodać, że Pan PISkorski [ cóż za pokrętne nazwisko;) ] za swoich rządów prócz dwóch mostów pobudował również niezgorszy mająteczek prywatny .. zresztą nie tylko on, również kilku pomniejszych działaczy PO również!

Problemem Kaczyńskich jest to że nie chleją wódy i nie biorą łapówek a wiadomo, że bez tych umiejętności w budowalnce daleko się nie zajedzie ;)

zdezintegrowany_3PO

Żądamy pensji minimalnej 2KEuro !(w tym roku)

Proponuję, zeby 95% narodu(pewnie tyle takiej pensji nie ma) pojechało do Wawy i protestowało do sutku !

Babcie, ktore dostają 520 emerytury i tak nie pojadą(nie stać ich), więc niech sie martwią same o siebie !

Tylko kto całe to towarzystwo dowiezie na miejsce ?

TIRy w geście protestu należy poustawiać w poprzek dróg do odwolania(podwyżek).

Czy tylko ja wiem jak zrobić rewolucję ?!:)

Pozdrawiam

Zdezi oczywiście netto,chcemy być prawdziwymi Europejczykami :O)

Z obrzydzeniem oglądałem wczoraj w tiwi wizyty politykierów na gorącym froncie,szczególnie jolanda podczas pocałunków wypadła odrażająco :O)

Leszek -->

gdybym miał dożywotni zasiłek w wysokości 2K Eurosów netto indeksowany wzrostem cen w budownictwie poważnie rozważył bym porzucenie dotychczasowej pracy :)

zdezi

zdezi, oczywiscie ze netto, nikt jeszcze nie widział swojej pensji brutto - to taka legenda demokracji i statystyk:)

To jak zdezi, nie pytam co robisz w weekend :), tylko napisz gdzie bedziesz pikietował, może spróbuję się tam przebić :)

Pozdrawiam

....a w sumie to dlaczego nie 5Keuro ?

Nie ma sensu domagać się na raty, to tylko niepotrzebna strata czasu i gospodarka ma przestój...

Jako prawdziwy patriota domagam się 5KEuro dla każdego !

5, kurde 5 człowiek to jednak bez fantazji dzisiaj...pięćdziesiąt Keuro i 30godzinny(max) tydzień pracy!:)

W końcu trzeba mieć kiedy tą kasę wydawać !

Pozdrawiam

• Redaktorzy

"Zapomniałeś dodać, że Pan PISkorski [ cóż za pokrętne nazwisko;) ] za swoich rządów prócz dwóch mostów pobudował również niezgorszy mająteczek prywatny .. zresztą nie tylko on, również kilku pomniejszych działaczy PO również!"

Zdezi, nikt nie twierdzi, że Piskorski to niewinne pacholę, jakkolwiek gdyby popełnił przestępstwo, to jego w pierwszej kolejności ustrzeliłby tropiciel układu, który na Piskorskiego miał cztery lata: dwa jako prezes Warszawy i dwa jako prezes Polski. I nic, z czego wniosek (przyznam pośredni, bo uzależniony od UDOLNOŚCI braci Kaczyńskich), że Piskorski przestępstwa nie popełnił.

Natomiast mosty stoją, jakkolwiek bardzo oprotestowane przez Kaczyńskich, jako za drogie i niesłuszne. A Lech K. słusznego i taniego mostu nie wybudował żadnego, co można osobiście zweryfikować podczas spaceru nad Wisłą. Najbardziej lubię takie fakty, które może zweryfikować każdy, wtedy nie ma zbędnego bicia piany.

I to by było na tyle, bo ja nie pisałem o czystości moralnej Piskorskiego, tylko dlaczego Warszawa w większości uznała Kaczyńskich za dupy wołowe. Jest też w tym trochę obrazy - Kaczor potraktował Warszawę jak trampolinę, mimo udzielenia solennej obietnicy, że nic podobnego i że będzie kierował Warszawą do końca kadencji. Mały kłamczuszek.

• Redaktorzy

Oczywiście. Ale prezydent miasta nie jest od tego, żeby zostawać potem prezydentem większych rzeczy, tylko od roboty na miejscu. I jeśli haniątko nasze kochane się sprawdzi, ma szansę na następną kadencję. A jeśli nie, to szlus. Tutaj nie da się mydlić oczu, efekty lub ich brak są widoczne.

>graaf

zapewne cały szereg indolentnych dyrektorów :-(

>współczuję

Co ciekawe, nie przez dyrekcje.Panowie lekarze nie wypełniają papierków do kasy więc kasa chiba nie zapłaci bo nie ma dokumentacji.

A moja pani i dyrekcja w zeszłym roku kupiła im sprzęt za tyle pieniążków że ..... część duża była ze SPORU czy jakoś tak, a większość z nich bidulek ma problem z obsługą nowoczesnych maszyn.

znam jednego lekarza który pracował 27 godzin na dobę, ale to są wyjątki bo kroił mnie świetny chirurg .

pozdrawiam

• Redaktorzy

"Józwa a ile mostów można wybudować za Muzeum Historii Żydów w Warszawie?"

Lesiu, ty oskarżasz Kaczyńskiego, że wybudował Muzeum Powstania ZAMIAST tych mostów? Bo uznał że tak będzie lepiej medialnie? To posuwasz sie dalej niż ja bym śmiał - ja sądziłem, że była to zwykła nieudolność. Idź to powtórz mieszkańcom Białołęki i Tarchomina, to pójdą i wywieszają na drzewach wzdłuż Krakowskiego całą zawartość Pałacu.

• Redaktorzy

Nie rozumiem. Ale wyjaśniam: Kaczyński przez cały okres swoich rządów, a potem swoich przedstawicieli woził się z budową jednego mostu, którego nie udało się wybudować nie dlatego, że zamiast niego zbudowano muzeum (przynajmniej mam taką nadzieję), lecz dlatego, że nie udało się porządnie przeprowadzić ani jednego przetargu. Nawet ostatni przetarg, ogłoszony przez Marcinkiewicza w kulminacyjnym punkcie kampanii wyborczej, nie okazał się wyjątkiem i trzeba go było anulować. Ekipa Kaczyńskiego w Ratuszu wyjątkowo źle radziła sobie z realizacjami, najlepiej wychodziło im niekradzenie. To trochę tak jak nie mieć konta bankowego w obawie, że wróg coś wpłaci. Nieststy, bilans rządów Kaczyńskiego w Wawie jest nikły. Tak nikły, że jego partia od tego czasu przegrywa w Warszawie wszystkie wybory. I tylko nie mów że to dlatego, że jest wroga propaganda, bo poprzednie wybory Kaczyński wygrał i prezydentem Warszawy został. Tylko okazało się, że nadawał się na to stanowisko jeszcze mniej, niż na prezydenta Polski.

Dobrze Jóźwa piszesz. Ja akurat mieszkam na tarchominie i szlag mnie trafia jak mam codziennie wyjechać do pracy. Most miał być wg kaczora chyba najpóźniej do 2006 roku. I co ?? Ma to w dupie bo nie jego teraz problem. Ja niestety nawet pół godziny muszę tracić codziennie żeby wyjechać z OSIEDLA !!!. Nie mówię o dojeździe co centrum tylko o samym dojechaniu do modlińskiej, a to dopiero początek drogi. Nie piszę tu jeszcze o przypadkach kiedy zdarzy się jakiś wypadek. Więc niech mi nikt nie pisze o obietnicach kaczuchy.

Kubek, 21 Cze 2007, 14:37

>Dobrze Jóźwa piszesz. Ja akurat mieszkam na tarchominie i szlag mnie trafia jak mam codziennie

>wyjechać do pracy. Most miał być wg kaczora chyba najpóźniej do 2006 roku. I co ?? Ma to w dupie bo

>nie jego teraz problem.

A juści - bo to problem Gronkowca!

Gronkowiec dobry, kanapki z Mac Donalda głodnym siostrzyczkom przyniesie to i most wybuduje.

>A juści - bo to problem Gronkowca!

Jakby wywiązał się z obietnicy to by nie było problemu.

Przykład że nie wywiązuje się z obietnic mamy jak na dłoni - i co dalej ? Sądząc dotychczasowym działaniu to obieca podwyżki dla lekarzy, pielęgniarek wtedy jak będzie wiedział że nie będzie w następnej kadencji - wtedy to nie będzie jego problem

• Redaktorzy

Od tego tam jest. Szkoda tylko, że po czterech latach rządów PiS w Warszawie, musi zaczynać tę robotę od początku. Poza tym mostów musi być teraz co najmniej dwa, a jeszcze stadion (kolejna rzecz za Kaczyńskiego ZADEKRETOWANA), a jeszcze skończyć wreszcie obwodnicę Warszawy, autostrada którę minister właśnie usiłował przesunąć, a jeszcze druga linia metra, Muzeum Żydowskie (na szczęście tutaj za kaczyniaków przynajmniej rozstzrygnięto przetarg), Muzeum Sztuki Nowoczesnej... To są wszystko rzeczy które powinny być jeśli nie ukończone, to przynajmniej rozpoczęte za jej kadencji. Nie licząc drobiazgów. Jeśli zrobi z tego połowę, to będzie naprawdę DUŻA.

E, tam. Najlepsze jest to ! :-)

"Policjanci trzymali ręce w tyle

Policjanci mieli obowiązek trzymać ręce w tyle, tak, żeby nie dotykać osób protestujących...."

I to tak przed oczami Giertycha? !

kurde dziś jechałem rowerem koło protestujących pielągniarek, które rytmicznie uderzały w chodnik pustymi butelkami po mineralce, wyczułem tam sporą energię i byłem pod wrażeniem.

jar1, 21 Cze 2007, 15:22

>Policjanci mieli obowiązek trzymać ręce w tyle, tak, żeby nie dotykać osób protestujących...."

Na to żeby nie zostać oskarżonym o molestowanie pacyfikowanego obywatela policjant ma palkę służbową (!), którą wyłącznie powinien w/w dotykać.

Moim osobistym zdaniem - z impetem, ale ja jestem staromodny.

Na tyle staromodny, jak Twoi ziomale? :-)

"GW": policjanci zmuszali pijanych do seksu?

Czterej poznańscy policjanci są podejrzani o zmuszanie do kontaktów homoseksualnych pensjonariuszy tutejszej izby wytrzeźwień. Wczoraj zatrzymała ich prokuratura. Zarzuty mają też lekarz izby i personel - ustalił Marcin Kącki z "Gazety Wyborczej" w Poznaniu - informuje gazeta.pl."

Leszek, 21 Cze 2007, 07:25

>Walerek niepitol mnie tu o jakimś paraliżu za kaczorka w Wawie!Co stworzenie Muzeum Powstania

>Warszawskiego ci się nie podoba?

Ależ podoba, szkoda tylko że to jedyna inwestycja zealizowana przez Kaczora, no nie jeszcze był 3- letni remont Marynarskiej;-)

>:O)Ty zapytaj się mieszkańców Białołęki jak się czują po

>zaakceptowaniu przez aktualną prezydentowom hane :O) budowy spalarnii odpadów,a przed wyborami

>obiecanki,cacanki,żadnej spalarni oczywiście.

> Leszek, qrwa naprawdę chcesz się licytować na obietnice wyborcze, jak Lech zostanie... i 3 miliony...?

>Paraliż to my teraz mamy-remont torowiska tramwajowego

>w Alejach Jerozolimskich,no ale tp poprzednia ekipa to zaplanowała ja musiałam wykonać :O) Co do

>eoroposła piskorczyka ten handlarz starzyzną o przepraszam biznesmen/polityk (...) :O)No,ale taki piskorczyk

>to pikuś przy takim rekinie z Poznania jakim jest prezio kulczyk holdink o autostradzie

>wielkopolskiej nie wspomnę :O)

Lesiu end odzers;-)

A czy gdzieś napisałem że Piskorski jest fajny? Albo dr Jan?

Tylko że widzisz takim Siekierkowskim to od czasu do czasu jeżdżę, przez Sybiraków też, i się nawet jakoś jedzie, bo ktoś zrobił. Północnym jeszcze mi się nie zdarzyło, ale jak stoje w korku gdzieś w tamtych okolicach to nie klnę wcale że mostu nie ma - raduje się moja dusza bo przynajmniej do łapy nie wzieli;-)

A co do autostrady(często jeżdżę tamtędy) to powiem Ci że też mię to wnerwia, bo wolałbym się tłuc po dziurach ale ze świadomością że dr Janowi wiedzie się trochę gorzej. A btw co powiesz na odprawy w TVP?

>Korupcja w MSWiA?Czyżby nowi pracownicy zatrudnieni od 1,5 roku już brali łapówki? :O)

W szpitalu MSWiA

>Walerek najlepiej by było dać podwyżki pielęgniarkom,lekarzom i nie było by żadnych problemów no z

>wyjątkiem cytowany przez ciebie Lech tym razem Wałęsa i lustracja i IPN:O)

>Sytuacji w mojej Ojczyznie nie da się rozwiązać w 2 lata,17 lat transformacji (?) a przedtem 45 lat

>kolonizacji przez wielkiego brata mówi ci to coś czy tylko będziesz twierdził,że pisowcy i ta cała

>dziadowska koalicja jest temu winna.

Lesiu, dziś w Trójce usłyszałem że za sytuację pielęgniarek odpowiedzialne są poprzednie rządy ( to od tej od jarka i torebki Chanel z Wietnamu). To jest ciekawe - rozwój gospodarki - My, zła sytuacja -Oni, no ale ok. to w końcu taktyka każdego.

TKM miało być w końcu lekiem na całe zło, państwo solidarne, żarcie z lodówki nie zniaka, pluszaki też i co? i jest qrwa jak zwykle a wszyscy ich tłumaczą że w końcu poprzednicy też tak robili. To pytam się łer is nowa jakość polityki? to jest nowa jakość? Czy chodzi to żeby nieważne jak było byle ten Piskorski i Kulczyk już się nie bogacili? Jesli to jest jedyny cel oprócz dopieprzenia dawnym kolegom z opozycji którzy się na nich poznali wcześniej to ja dziękuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.