Skocz do zawartości
IGNORED

Piloty Uniwersalne SunWave

PoCoZyc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam kupić pilota uniwersalnego firmy SunWave, modele którymi jestem zainteresowany to:

SRC-3200

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SRC-3060

Ukryta Zawartość

SRC-3000

Ukryta Zawartość

Czy ktoś zna dobrze tę firmę, ktoś bawił się tymi pilotami i czy dobry to wybór ? A może jakiś inny model z tej firmy warto wybrać ? chociaż wizualnie te trzy są najciekawsze.

Jeśli chodzi o ceny tych produktów to najdroższy jest w cenie 850 zł, co wydaje mi się niewygórowaną ceną.

Pozdrawiam

post-1291-100009720 1182418584_thumb.jpg

post-1291-100009721 1182418584_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/34282-piloty-uniwersalne-sunwave/

Mam SRC-3060 (kupiłam w Łodzi w DIGITAL+) i widziałam SRC-3200. Te piloty są piękne. Uważam za dobre posunięcie ustalenie takich dostępnych cen. Jakość wykonania i funkcjonalność na bardzo wysokim poziomie. A SRC-3200 wykonany z aluminium profilowanego - podobał się mojemu mężowi ale ja wolałam pilota o bardzo nowoczesnym wyglądzie.

Ciekawy też jest model tańszy SRC-3000 i SRC-3820 - takie bardzo klasyczne.

Ogólnie polecam, ponieważ w tym przedziale cenowym oprócz skrzypiących Logitech -ów Harmony nic porządnego nie dostaniecie. Wracając do Logitech Harmony.... podaję link do pilota Harman Kardon - ciekawe skąd Logitech wziął ten kształt... zostawiam bez komentarza

Ukryta Zawartość

Osobiście polecam pilot uniwersalny SUNWAVE SRC-3060 i SRC-3200 - warto.

Mam nadzieję, że pomogłam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Model 3060 jest piękny. Za sam wygląd bym go kupił. .

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że rozbudowane urządzenie musi kosztować. Ale stwierdzenie, że ceny są "tak przystępne", to chyba lekka przesada? Zupełnie jakbym słyszal sprzedawców "wszystkomajacych" odkurzaczy...

PoCoZyc - niebecny na forum od 15 listopada 2006

dzianina - nieobecna na forum od 31 maja 2006

Kingdom - debiur na forum

Wszyscy spotykają się nagle jednego dnia i w nowym wątku i pod niebiosa zachwalają kilka produktów podając linki do dystrybutora i pisząc posty językiem jak z reklamy TV shopu. Przypadek?

Może dla przyzwoitości lepiej byłoby założyć wątek sponsorowany, jest taka możliwość na tym forum?

Człowiek jak nigdy grzecznie się zapytał o coś co go wreszcie zainteresowało a przyjdzie taki "palant" i mu humor zepsuje !

A jeśli masz odpowiadać nie na temat to ZAMKNIJ RYJ !

I skończyła sie uprzejmość z mojej strony !

ps. A to, że się nie loguję nie znaczy iż nie czytam forum.

Tym czasem idę zakupić sobie pilocika !

Pozdrawiam

W tej cenie to już powinny być programowalne przyciski ( ich wygląd, ułożenie itp ). Na razie moim faworytem pilota uniwersalnego jest Denon ( modelu nie pamiętam, reagujący na ruch i posiadający w pełni programowalne przyciski ( w tym ich wygląd i ułożenie ), a do tego nie będący wielkości małego notebooka.

dzianina, 22 Cze 2007, 09:25

>Jeśli przykładowo pilot Harmana kosztuje 1400zł to ceny 849 i 599 to w takiej relacji ceny są

>przystępne :)

na ten wpis to byla odpowiedz bo zapomnialem

Absolutnie normalni ludzie. Czym jest 1400 zł, kiedy system kosztował np 30 tyś ? Sam się cały czas zastanawiam nad pilotem uniwersalnym i biorę pod uwagę spokojnie 1400 zł a nawet więcej. Byle mi pasował

statystycznie z psem masz 3 nogi i co z tego wynika ?

Większość ludzi wzmacniacz za 5 tyś uważa, za zboczenie, a najnowszego mercedesa pod blokiem już nie.

Jak widać taki pilot nie jest dla większości, zresztą lepsze Hi-Fi i High-end też dla tej większości nie jest. Nie rozumiem czemu się ekscytujesz. Dla jednego 1,4 tyś to drobne dla drugiego 2 miesiące życia. I co ? I nadal nic.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PoCoZyc

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1236 / 24 / 0

22 Cze 2007, 10:54

Człowiek jak nigdy grzecznie się zapytał o coś co go wreszcie zainteresowało a przyjdzie taki "palant" i mu humor zepsuje !

A jeśli masz odpowiadać nie na temat to ZAMKNIJ RYJ !

I skończyła sie uprzejmość z mojej strony !

ps. A to, że się nie loguję nie znaczy iż nie czytam forum.

Tym czasem idę zakupić sobie pilocika !

Pozdrawiam

Gdybys rzeczywiscie czytal forum wiedzialbys ze Edward ma pelne prawa do podejrzen.

> Edward

> PoCoZyc - niebecny na forum od 15 listopada 2006

> dzianina - nieobecna na forum od 31 maja 2006

> Kingdom - debiut na forum

> [...]

Edward, chyba słuszna analiza!:)

Dodałbym jeszcze:

PoCoZyc - pisze o sobie: "Chętnie bym tutaj coś o sobie napisał ale mi się nie chce :) Mój system: Komputer Athlon 2500+, kolumny wbudowane w monitor !"

więc zapytałbym tu autora poetyckim językiem à la autor: PoCoZyc, Po Ch... Ci taki pilot? i Po Co Być Audiofilem z takim sprzętem? Chyba już żeczywiście lepiej sprzedawać piloty uniwersalne... :))))))))))))))))))

dzianina - pisze o sobie jeszcze w miarę neutralnie ale

Kingdom - już się zdradza: "Alloha. Alloha. Alloha. Gram w Countera i inne gierki na necie. Lubie COD, America Army & wszystkie inny FPP. Kupowanie sprzętu grającego to moje hobby. W końcu mam dziany sponsoring:-)))!"

No to chyba już wiem kto sponsoruje:)) Czy jest jeszcze tu ktoś, ktoś się nie domyśla? (prócz NaszejWielkiejTrójcy oczywiście:))

A teraz PoCoZyc - czekam na krwisty stek wyzwisk z TwojejStrony (boshe, PoCoJaToNapisałem?)

Na co komu do porządnych kocków takie brzydkie piloty. Nawet radio z pilotem wolę sobie ręcznie przestawić trochę ruchu nie zaszkodzi.Dla postronnych kiedyś miałem pełny pakiet tv sat (Cyfra) przychodziłem póżno zmęczony wieczorem włączałem to pudełko i jak pilotem dochodziłem do1000 kanału wyłączałem takie g szło za pieniądze i za darmo nocną porą.Aktualnie od pieciu lat nie mam TV w domu i jest mi z tym dobrze zasypiam wcześniej a jak chcę coś obejrzeć to idę do kina lub ogladam na porządnym 22" monitorze komputerowym płyte z DVD takich kolorów i ostrości to jeszcze długo nie będzie na ekranach 2048x1536 przy odświerzaniu 85 Hz lepiej być nie może

Tak w ogóle to trąci mi tu reklamą i napewno zaraz mnie ktoś zbluzga dla tego od razu zablokuję sobie ten temat żeby pomyj nie czytać

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

- Ale co tu kryć?

Dystrybutor dotykowych pilotów uniwersalnych na Polskę wraz z jakimś "managerem" od siedmiu boleści, prawdopodobnie po szkole managerof dla ubogich (duchem? :D). Sponsorigu nie ma bo to kosztuje, pozostaje pokątne rękodzieło. A Lukar tylko będzie do tego dopłacał. Choć może... nie?

:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

niezaleznie od podejrzen ;-))))

....potrzebowałbym pilota, który pozwalałby na obsługę:

1) CD Meridian G08

2) wzmacniacz Primare SPA20

3) wzmacniacz Krell 400xi

2) dvd Denon 2930

Czy te piloty obslugują? Czy możliwa jest pełna funkcjonalność (nie tylko włącz/wyłącz, ale i np. "subtitles", "menu", "skip" i inne dla wszystkich urządzeń)???

właśnie na jakimś blogu trafiłem na to co poniżej i tak mi się jakoś fajuśnie-luźno skojarzyło:)) A wątek i tak już uważam za nieodwracalnie paskudnie zaśmiecony (nie ma już tej pierwotnej czystej świetlistości pierwszych postów) więc sobie to wkleję, choć nie na temat

stanisław wyspiański :: jakżeż ja się uspokoję

jakżeż ja się uspokoję -

pełne strachu oczy moje,

pełne grozy myśli moje,

pełne trwogi serce moje,

pełne drżenia piersi moje -

jakżeż ja się uspokoję ...

>adamgdansk

Uniwersalnych pilotów spełniających Twoje wymagania jest b. dużo, zastanów się tylko czy nie lepiej zainwestować w klasyczny design,gdzie przyciski masz pod palcami i którego po prostu wygodnie się obsługuje.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

czy w takich pilotach mozna jakies makrokomendy programowac?????

np. mam wzmak Krella i moge go na jednym z wejsc RCA skonfigurowac jako czysta koncowke mocy i podpiac do Primara (wtedy mam i kino i dobre stereo jak chce tylko CD sluchac - a Meridian prosto do Krella podpiety), ale jest tu pewne zagrozenie - otoz w momencie uruchomienia Krella jako koncowki mocy (czyli mowiac banalnie wcisniecia przycisku "source 2" w Krellu) Primare powinien miec "0" na potencjometrze glosnosci - aby jakis nagly implus przez Krella nie uszkodzil glosnikow... wiec czy mozna zaprogramowac komende "KINO", ktora wykona algorytm:

krok 1: wlacz Primare i ustaw '0' glosnosc

krok 2: wlacz dvd

krok 3: w Krellu przelacz na "source 2"

krok 4: w Primare ustaw glosnosc na +25

? ;-)))

Taniocha z Lidla, firmy Support Plus.

Ukryta Zawartość

Sprawdza się i kosztuje 30 lub 40zł.

Ukryta Zawartość

mci, 25 Cze 2007, 11:02

>właśnie na jakimś blogu trafiłem na to co poniżej i tak mi się jakoś fajuśnie-luźno skojarzyło:)) A

>wątek i tak już uważam za nieodwracalnie paskudnie zaśmiecony (nie ma już tej pierwotnej czystej

>świetlistości pierwszych postów) więc sobie to wkleję, choć nie na temat

W takim razie tez nie na temat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.