Skocz do zawartości
IGNORED

Najwspanialsze kolekcje płytowe.

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

A bo to hybyrda miedzy komputerem a playerem jest moze:)

a wiesz moze gdzie sa darmowe sample takich plikow, chetnie sprawdzilbym na moim sprzecie.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• 3 tygodnie później...
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Naszla mnie chęć na jazz. Postanowiłem dokupić jakieś tytuły. I oto problem. Love supreme Coltranea występuje w kilku wersjach: zwykłe 1cd, SACD, deluxe 2 CD i complete Masters 3CD. Może jednak poczekać dekadę na 60 anniversary complete 4 CD??

Napisano 21.11.2015 - 15:45

Naszla mnie chęć na jazz. Postanowiłem dokupić jakieś tytuły. I oto problem. Love supreme Coltranea występuje w kilku wersjach: zwykłe 1cd, SACD, deluxe 2 CD i complete Masters 3CD. Może jednak poczekać dekadę na 60 anniversary complete 4 CD?? ..bartosz , mam trochę cd i dwa vinile J.C. ....są to płytki/cd/ niekombinowane , b.dobrze brzmią na moim zestawie niezłej budżetówki trochę zmodernizowanej i kolumnach podłogowych focal chorus ...impulse wydał parę ładnych lat temu piękną serię w lakierowanej tekturze , J.C. też..Live At The Village Vanguard-The Master Takes , Duke Ellington& John Coltrane z Elvinem Johnsem na bębnach , Atlantic Jazz wydał Ole/produc. Ertegun/ i My Favorite Things....te płytki naprawdę Grają....pozdr.

...i masz rację z tymi zwykłymi cd....ja miałem Dark side...Floydów i ten sam album SACD..porównałem z normalką którą miałem wcześniej i dobrze sprzedałem SACD....

b.dobrze brzmią na moim zestawie niezłej budżetówki trochę zmodernizowanej i kolumnach podłogowych focal chorus ...

Bigfanie66, zdradź nam prosimy jaki Ty to nasz zestaw niezłej budżetówki, bo co prawda jest to temat o kolekcjach płytowych ale jak nasz już tak kokietujesz.. A płyty które wymieniłeś to są wybitne i meloman zachwyci się nimi, niekoniecznie przez focale, które raczej wybitnymi nie są, zresztą zależy od modelu..

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

...i masz rację z tymi zwykłymi cd....ja miałem Dark side...Floydów i ten sam album SACD..porównałem z normalką którą miałem wcześniej i dobrze sprzedałem SACD....

Jaki masz lub miales SACD player?

Jaki masz lub miales SACD player?

To niekoniecznie musi być kwestia odtwarzacza SACD.

Wydanie DSOTM 30th jest spaprane w zakresie masteringu. Loudness klasyczny. Warstwy CD nie da sie sluchac, Warstwa SACD nieco lepiej, ale tez niedobrze. Więc jeżeli to bylo "to wydanie" to nie dziwię sie koledze że sie pozbył ... ja "kolekcjonersko" pozostawiłem.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

To niekoniecznie musi być kwestia odtwarzacza SACD.

Wydanie DSOTM 30th jest spaprane w zakresie masteringu. Loudness klasyczny. Warstwy CD nie da sie sluchac, Warstwa SACD nieco lepiej, ale tez niedobrze. Więc jeżeli to bylo "to wydanie" to nie dziwię sie koledze że sie pozbył ... ja "kolekcjonersko" pozostawiłem.

Pytalem z ciekawości. Sam etap zbierania SACD mam za sobą.

Naszla mnie chęć na jazz. Postanowiłem dokupić jakieś tytuły. I oto problem. Love supreme Coltranea występuje w kilku wersjach: zwykłe 1cd, SACD, deluxe 2 CD i complete Masters 3CD. Może jednak poczekać dekadę na 60 anniversary complete 4 CD??

siegnij po to wydanie, i bajka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wolę CD. Kolejne płyty do kolekcji : Kurt Cobain Montage od heck , Snowbird (zespół Simona Raymonde) ii Mike Oldfield Five miles out. Szczególnie mnie cieszą nowe znalezione nagrania Kurta Cobaina. Oczywiście można krytykować że to skok na kasę fanów itp ale są na tym albumie ciekawe rzeczy.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Dziś zamawialem kolejne płyty. Tym razem REM. Udało mi się za 10 zł kupić box REM Accelerate CD + DVD . Płyty po 9 zł i nikt tego nie bierze . Pamiętam te tytuły stały w sklepach w latach 90tych po 50-60...

cd umiera

chyba cos w tym jest, jak chce sie pobawic i pocelebrowac sluchanie to odpalam winyl, a jak stawiam na wygode to pliki. z cd jakos mi nie po drodze

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

To teraz CD bedzie coraz tańsze, nic tylko kupować.

Ja z tego korzystam. Moda na pliki minie, może nie minie wśród zlodziei plików ale coraz częściej można przeczytać że rip CD nie różni się jakością od CD.

Moda na pliki minie, może nie minie wśród zlodziei plików

?

Jest teraz tyle możliwości żeby nie zawracać sobie głowy plikami a tym bardziej cd. Myślę, że jakość w streamingu większości użytkowników wystarcza. I można to mieć też za darmo.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

O tym umieraniu CD to słyszę już dobre 10 lat i jak dotąd nie umarł.

Bo CD nie umrze. Ciągle wydawane są albumy, boxy CD. Ciągle firmy wypuszczają CD playery.. Nawet czasem wydawane są SACD.

Ja z tego korzystam. Moda na pliki minie, może nie minie wśród zlodziei plików ale coraz częściej można przeczytać że rip CD nie różni się jakością od CD.

No bo CD Rip we FLAC nie różni się jakością od CD. Ktoś kiedyś palnął wielką głupotę, że jest inaczej i takie myślenie pokutuje w narodzie po dziś dzień. Bit = bit, matematyki się nie oszuka, plik w kodeku bezstratnym i CD-Audio ma tą samą jakość.

No a na ludzi, co sądzą inaczej, to szkoda sobie strzępić r..ja. SHM-CD, BluSpec etc. powstały w celach markitingowych, by na takich ludziach zarabiać ciężkie pieniądze. Bo tam nie ma żadnej różnicy. Zgram taką płytę do FLAC, wypale na zwykłej i mam to samo, mogę zresztą sprawdzić odpowiednim oprogramowaniem.

Nie mówię tego o 24 karat Gold, bo tam jest zawsze najlepszy mastering, a złota płyta to wartość dodana.

PS. Też czasami lubie zakupić BluSpec albo SHM, ale to tylko temu, że te wydania fajnie wygladają i warto je mieć na półce. Ale w nośniku nie doszukuję się nie wiadomo czego.

kulawy24

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

PS. Też czasami lubie zakupić BluSpec albo SHM, ale to tylko temu, że te wydania fajnie wygladają i warto je mieć na półce. Ale w nośniku nie doszukuję się nie wiadomo czego.

Natomiast ją zupełnie odpuscilem sobie drogie japońskie wynalazki. Wolę zamówić 10 płyt używanych niż 1 czy 2 shm. Mam teraz dobry CD player który dobrze radzi sobie że zwykłymi CD.

CD nie umarł, ale ma się coraz gorzej.

Za Stanach jest go coraz mniej.

Słuchacze kupują albo pliki, albo LP.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

CD nie umarł, ale ma się coraz gorzej.

Za Stanach jest go coraz mniej.

Słuchacze kupują albo pliki, albo LP.

Spokojnie mgr. CD nie umiera i ma się naprawdę dobrze , jakościowo i cenowo dla kolekcjonerów. Za 10 lat też

będą CD - codziennie na świecie wydaje się i pojawia kilkaset tytułów gdzie kilkadziesiąt przypada na

znaczących wykonawców.

Mówię o tendencji.

Ludzie odchodzą od CD.

Moda na winyle pewnie minie, bo z analogową techniką mają one tyle, ile są nimi same w sobie.

Natomiast muzyka jako plik to przyszłość.

I to, czy nam się podoba czy nie.

Też trzymam się CD.

Pliki są jednak coraz częstsze u mnie jednak.

Pozbyłem się gramofonu i konsekwentnie nie wracam.

Staram się być bardziej melomanem, niż audiofilem, co z wiekiem przychodzi coraz łatwiej.

Dla zainteresowanych tym Box-em:

Message in a Box: The Complete Recordings

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii

Message in a Box: The Complete Recordings

Message in a Box - The Complete Recordings.jpg

Box Set The Police

Wydany 28 września 1993

Recorded 1977-1986

Gatunek Nowa fala

Wytwórnia A & M

Producent The Police, Nigel Gray, Hugh Padgham

Chronologia Policji

Największe hity

(1992) List w Box: The Complete Recordings

(1993) Live!

(1995)

Message in a Box: The Complete Recordings jest pole cztery CD ustawione przez policję, zawierające wszystkie ich albumy studyjne w porządku chronologicznym, jak i singli, B-sides i utworów z różnych kompilacjach i soundtrack Brimstone & Treacle (1982). W zestawie pudełko również pochodzi z broszury 68-stronicowej.

Dysk jedna zawiera żywe interpretacje "Wynajmującym" i "obok ciebie", które zostały zarejestrowane w Bottom Line w Nowym Jorku w dniu 4 kwietnia 1979 roku i pierwotnie nadawanego na WNEW-FM, New York.

Płyta ma trzy wersje live "Driven To Tears", który został nagrany na żywo w Les Arenes, Frejus, Francja, 28 sierpnia 1980 roku i jest opisywany na Urgh! Muzyka soundtrack album War (1982).

"De Do Do Do, De Da Da Da" został również ponownie nagrany w 1986 roku, zatytułowany "De Do Do Do, De Da Da Da '86". Ta wersja "De Do Do Do, De Da Da Da" nie jest Nie było również spekulacje, przez wielu fanów muzyki, że "nie może stać Losing You" został zremasterowany z kropli igły oryginalnego winylu i że "Roxanne" miał problemy skoku z powodu przeciągania taśmy i ewentualnego uszkodzenia taśmy-matki używany. [1]

To tylko część opisu.Pozdrawiam -:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.