Skocz do zawartości
IGNORED

klony utopia alto smutna chistoria...

voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie miałem robić klon utopi alto na przetwornikach focala

midrange audion 6wm

woofer 10w6452/611

tweeter tc90tdx/td5

no i tyle ze szczęśliwej opowieści wszystko było by ładnie i pięknie obudowy skończone wyfrezowane otwory

miedzy czasie sie przeprowadzałem , i... miałem juz składać obudowy pożyczyłem clio z pracy by zrobić zwrotnice a, tu okazało sie że , niema moich przetworników prawdopodobnie firma która mnie przeprowadzała znała sie na audio (:

i pożyczyła sobie mój zestaw po wielu próbach dogadania sie z nim by zwrócili mi nawet za opłatą wykręcali się że nic nie wzięli

czyli zostałem z obudowami bez przetworników i moje pytanie teraz polega na tym jakich teraz mam użyci przetworników bo raczej juz mnie nie Bedzie stać na nowe focale

takie mam frezy

bass koło 26 cm

średniak koło 16.5 17 cm

tweter mam juz

myślałem nad seas aluminiowy 26 cm i 18 cm w tym przedziale cenowym Niechciał bym za dużo wydąć na bass kolo 1 tys na średniaka 500 zl za komplet

jakich przetworników użyc

https://www.audiostereo.pl/topic/34322-klony-utopia-alto-smutna-chistoria/

na 100% sprawdzałeś wszystkie paczki po przeprowadzce? wiem jak to wygląda bo niedawno to robiłem znowu - co ciekawe odnalazłem rzeczy o których nie wiedziałem, że nawet takowe posiadam :)

zaś nie mogę doszukać się kilku drobiazgów - no ale głośniki to trochę większa sprawa...

Zgłoszenie na policję?

Mi wcięło torbę na laptopa. Do dziś nie wiem co było w środku... chyba nic ważnego, więc się nie matwię, ale głośniki w cenie samochodu to na policję. Zapewne to nie pierwsza "pożyczka..."

www.myspace.com/loszmi

Dokladnie,. podejmij ostatnia próbę - czyli panowie m, zarty sie skonczyły, albo oddacie co skroiliście, albo po prostu będziecie miec konto na policji i całą sprawę z tym związaną. Jeżeli nie zareagują pozytywnie, to po prostu przekaż sprawę policji, jeżeli to ich nie pierwsza taka "przeporowadzka" to jest szansa, ze sie nimi lepiej zainteresują, jakieś przeszukanko itd.

Ja bym tego tak w życiu nie zostawił.

W sumie dziwne, ze panom "spodobaly" sie akurat przetworniki... Przeciez to raczej nie jest towar "chodliwy"... Czy nie latwiej jest ukrasc po prostu jakis tv-plazma, czy laptop? Trudno mi zrozumiec, po jakiego... ktos mialby krasc takie przetworniki (watpie, ze taki koles od przeprowadzek zrobi z nich uzytek, a i odsprzedac ciezko bedzie). Moze sie jeszcze znajda...

Pozdrawiam,

Lete

Gość _harry

(Konto usunięte)

televizor to grubsza sprawa i gosc nie chcial ryzykowac.....

uznal ze za jakies stare glosniki nikt afery robic nie bedzie... i teraz twoje glosniczki jezdza w dziurach wycietych w tylnej polce w Golfie II z 1992 roku... umcyk umcyk umcyk...

facet nie wie nawet jaki sprzet sobie zamontowal... ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.