Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Skoro masz masz takie samo podejscie do ''nie istnienia Boga'' jak do nie odpisywania na moje posty to wszystko staje sie jasne - Bog istnieje..<br />

Znaj proporcjum, mociumpanie.

Wniosek o istnieniu Boga, który wysnułeś ze swoich rozważań, nie ma sensu, dobry człowieku.

A klawiaturę można "przestawić" - rach ciach.

Jasne, że nie. Powstało z elementów prostszych, a te z jeszcze prostszych, a te z atomów, a te z kwarków - tak jak nam namówiła psorka od bioli w budzie.

Rzucam garsc piachu na plazy i patrze jak sie z tego zrobi samolot :P

Rzucam garsc piachu na plazy i patrze jak sie z tego zrobi samolot :P

Jeśli tak prowadzisz firmę, jak rozumujesz na Bocznicy, to chyba masz niespłacony dług hipoteczny.

Prosze bardzo o podpowiedz i niech tez znaki sie same narysuja :P

U mnie jednocześnie shift i ctrl z lewej strony. Ale wcześniej musiałem wgrać polską klawiature, chłopcze.

Najsamwpierw stworzyła samą siebie z nadmanganianu potasu zmieszanego z lapis-lazuli.

ciężko żyć z takim przekonaniem....ale zrozumiesz dopiero gdy to do ciebie dotrze...widać jeszcze nie twoja pora....ale uważam , że już niedługo i ciebie oświeci....

Jaro- nie blagaj i ''nie ucz ksiedza pacierza''. Prowadze sukcesywinie firme na wyspach od wielu lat scisle zwiazana wlasnie z elektronika i programowaniem. Nacisnalem na Twoja wczesniejsza wypowiedz o DNA nie bez powodu. Stad moj przyklad o telewizorze. Przeciez w takim telewizorze tez jest ''informacja'', nawet jak jest zepsuty. I nie mam tu na mysli tylko obwodow cyfrowych. Sam ksztalt na przyklad obwodow drukowanych bez elementow juz jest informacja. Poprostu staram sie zrozumiec ludzi, ktorzy rozumieja powage zlozonosci DNA, lecz twierdza, ze ta sie sama stworzyla..

Odnosnie moich wypowidzi uwazaj sobie co tam chcesz, widocznie ten brak polskich znakow jest wielka ptrzeszkoda. Systemu operacyjnego i klawiarury nie zmienie, wiec pozostaje nie czytac moich postow..

Przeszkodą jest brak jasności i precyzji w wyrażaniu się.

Jestem Europejczykiem.

Jeśli tak prowadzisz firmę, jak rozumujesz na Bocznicy, to chyba masz niespłacony dług hipoteczny.

Jak ty malo wiesz... Ale niech moje szczescie jest twoim szczesciem :P

U mnie jednocześnie shift i ctrl z lewej strony. Ale wcześniej musiałem wgrać polską klawiature, chłopcze.

Czy wgrales swoja klawiature legalnie? U mnie niestety twoja metoda nie dziala, madralo.. Moge pisac takie znaki : £ á éúíó .. albo takie: ǝz 'ɐpoʞzs - tyle tu niedowiarkow :P

PS. A na zmiane na klawiszach znakow masz tez jakas niesprawdzona metafizyczna metode?

ciężko żyć z takim przekonaniem....ale zrozumiesz dopiero gdy to do ciebie dotrze...widać jeszcze nie twoja pora....ale uważam , że już niedługo i ciebie oświeci....

Byc moze zrozumie jak bedzie wiedzial, ze smierc blisko.. Czasami jednak to moze okazac sie za pozno..

Na Wyspach Wniebowstąpienia?

Nie,.. raju podatkowego...

Przeszkodą jest brak jasności i precyzji w wyrażaniu się.

Doslownie to samo, jak przeczytalem o DNA z twojej reki..

Edytowane przez robsonic

Doslownie to samo, jak przeczytalem o DNA z twojej reki..

W takim razie dochodzą u ciebie jeszcze klopoty w czytaniu ze zrozumieniem.

Powiedz mi prosze co napisałem niejasno, gdzie się pomyliłem, czego nie zrozumiałeś.

Jestem Europejczykiem.

Czy wgrales swoja klawiature legalnie? U mnie niestety twoja metoda nie dziala, madralo.. Moge pisac takie znaki : £ á éúíó .. albo takie: ǝz 'ɐpoʞzs - tyle tu niedowiarkow :P

PS. A na zmiane na klawiszach znakow masz tez jakas niesprawdzona metafizyczna metode?

Łoooo Boże.

robsonic ty powinieneś się zbadać bo u ciebie nie wszytko idzie po myśli matki natury.

Jak można zainstalować polską klawiaturę nielegalnie?

Chłopie z jakiej choinki tyś się urwał?

Ja wyobraź sobie mam niemiecką klawiaturę a wgrałem polską programisty i polskie litery mam z prawym Alt'em

I wszystko legalnie.

Żony się pytałem czy mi wolno.

Jak chcesz to mi żona da na piśmie że mi wolno.

A jak ładnie ją poprosisz to tobie też pozwoli.

Powiedz mi prosze co napisałem niejasno, gdzie się pomyliłem, czego nie zrozumiałeś.

Dokladnie chodzi o to zdanie:

''(..) Skład chemiczny to troche cukru, jakieś zasady azotowe, troche fosforu. Podstawowe składniki DNA są bardzo proste tyle, że fajnie zmontowane.(..)''

Wydrukuj i zapytaj przypadkowych ludzi na ulicy ile w tym co napisales jest prawdy o zlozonosci zaszyfrowanego trojwymiarowo kodu zycia w DNA i czy przypadkiem nie jest to lekcewazenie ''programisty-konstruktora''..

Dokladnie chodzi o to zdanie:

''(..) Skład chemiczny to troche cukru, jakieś zasady azotowe, troche fosforu. Podstawowe składniki DNA są bardzo proste tyle, że fajnie zmontowane.(..)''

(...)ile w tym co napisales jest prawdy o zlozonosci zaszyfrowanego trojwymiarowo kodu zycia w DNA i czy przypadkiem nie jest to lekcewazenie ''programisty-konstruktora''..

Ależ ja zupełnie świadomie, celowo i co tam jeszcze chcesz nie pisałem o żadnym kodzie genetycznym!!!

Napisałem prawdę o tym, o czym napisałem, czyli o składzie chemicznym, bo o tym chciałem napisać.

Naprawdę tak trudno to pojąć?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Naprawdę tak trudno to pojąć?

Napisales jak napisales i nie tlumacz sie teraz....bo prawdziwa prawda o DNA to taka, ze DNA to cud nad cudami tego swiata.. Nie wierze w cuda, lecz wierze w Boga, ktory czyni cuda...

Przeanalizuj nasza rozmowe od poczatku, (m.in. moja mini-kontre z telewizorem czy komputerem w kontekscie twojej wypowiedzi o ktora toczy sie rozmowa) to moze zrozumiesz, ze czytam jednak ze zrozumieniem i nie pozwole na zniewage i pomijania tego co istotne w odniesieniu do istnienia Stworcy.. Temat watku jest o istnieniu Boga, wiec takze o cudach tego swiata. DNA zostalo niewatpliwie przez ''Cos'' czy ''Kogos'' wymyslone. Jak juz wczesniej pisalem, programy komputerowe nie pisza sie same, zwlaszcza te pierwsze, najprostsze. Nie chce mi sie juz dyskutowac, bo widze ze to nie ma sensu. Jesli sie czyta pod katem tylko i wylacznie ''dokopania'' komus, to w mysl zwariowanego i zawilego wspolczesnego prawa: ''dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie''..

Edytowane przez robsonic

Rozwalasz mnie Kolego!

Jak rozumiem masz do mnie pretensję, że piszę konkretnie i na temat o jednej rzeczy zamiast pierdzielić bez sensu o wszystkim i o niczym i rozpływać się w zachwytach nad jakimiś domniemanymi cudami.

Jeżeli wymaganie pisania jasno i z sensem jest ponad twoje siły to nie ma sprawy, zwalniam Cię z tego :-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Może być o Clarku Kencie?

Oto kawałek:

.."szanowany naukowiec Jor-L (imię zmienione potem na Jor-El) odkrywa, że jego rodzinnej planecie, Kryptonowi, grozi całkowite zniszczenie. Mimo że nie udaje mu się przekonać mieszkańców Kryptona do ewakuacji[3] – on sam decyduje się zbudować niewielki statek, w którym umieszcza swojego nowo narodzonego syna Kal-Ela. Statek odlatuje z Kryptona na chwilę przed jego eksplozją, obierając kierunek w stronę planety Ziemi[4].

Statek wraz z Kal-Elem ląduje w okolicy miasteczka Smallville, gdzie jako pierwsi odnajdują go Jonathan i Martha Kent (w pierwszych komiksach nie ma podanego ich nazwiska ani żadnych szczegółów), samotne małżeństwo farmerów[5]. W tajemniczym statku odkrywają małego chłopca, którego zabierają do domu i wkrótce potem adoptują. Chłopiec otrzymuje imię Clark."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Rozwalasz mnie Kolego!

Jak rozumiem masz do mnie pretensję, że piszę konkretnie i na temat o jednej rzeczy zamiast pierdzielić bez sensu o wszystkim i o niczym i rozpływać się w zachwytach nad jakimiś domniemanymi cudami.

Jeżeli wymaganie pisania jasno i z sensem jest ponad twoje siły to nie ma sprawy, zwalniam Cię z tego :-).

Przecenilem Cie... ''Zwalniac'' to mozesz na zakretach jak sie nie wyrabiasz tak jak tutaj z tym nieszczesnym wpisem , ktory mnie zbulwersowal.. Kpisz sobie z cudow boskich, zamiatajac pod dywan zlozonosc DNA, piszac ze w sumie to takie cos prostego tylko ''fajnie'' zmontowanego, sugerujac tym samym, ze to w sumie nic takiego. Taki gniot, ktory moze powstac zawsze i wszedzie. Nastepnie dziwisz sie, ze ktos moze tak a nie inaczej zareagowac. Twoj wpis naprawde sugeruje, ze DNA moze powstac byle gdzie i przy byle jakich czynnikach, czyniac tym samym, ze ow zlozony kod jest w sumie bardzo prawdopodobny, gdzie rozumowanie o niesistnieniu Boga ma wtedy sens. Jednak mija sie to z prawda. Ow kod jest Cudem w calej okazalosci i jest to tajemnica po dzis dzien. Potezne komputery licza czasami latami ulamki kodu by wydobyc jakies szczatki informacji. A taki KOD nie mogl powstac przy pierwszym lepszym grzmocie z nieba. Boj sie Boga - doslownie..

PS.Biblia twierdzi, ze ci co nie wierza, lecz maja wiedze sa bardziej winni niz niewierzacy bez wiedzy..

Edytowane przez robsonic

Litości!!!

Ja o składzie chemicznym DNA a ten o biblii. No i jeszcze wie lepiej o co mi chodziło i co sugerowałem. Zaiste na codzień ma do czynienie z Boską Interwencją :-).

Jestem Europejczykiem.

Litości!!!

Nie zmieniaj tematu i nie uciekaj pod kamien z ktorego wypelzles.. Manipulujesz informacja tak jak sedziowie paragrafami.. Zapamietaj DNA = CUD , a cuda sie nie zdarzaja, tylko sa co najwyzej reka boska..

A jakiś dowód na to? Skoro już tak matematycznie zacząłeś.

Dowodem posrednim jestes Ty sam.. Poza tym dowodow pelno, wystarczy sie rozejrzec i dobrze popatrzec dookola na zywe organizmy. A najlepiej poczytac troche literatury o zlozonosci DNA.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.