Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo nie zmieściły się do arki. 

Ukryta Zawartość

W dniu 5.11.2022 o 15:24, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tylko ,że Biblia to tylko zbiór mitów legend.

Mylisz sie kolego .Niema potwiedzonych związków ewolucji pomiedzy ludzmi pierwotnymi a np. malpami .Poprostu ludzie pierwotni powstali bez udziału tak zwanej wątpliwej teori ewolucji .A to jest zapisane w biblii .

Nie wszystko co jest w biblii jest szczere i prawdziwe .Należy pamietać iż ona  Biblia była modyfikowana ,zmieniana pod kątem władzy itp.

Co może w Biblii być nieprawdą ? Na przykład ucieczka Żydów z Egiptu . To może być fałsz .Egipcjanie zapisywali niemal wszystkie aspekty życia ich społeczności i niema tam ani grama zapisków że Istnieli jacyś Żydzi co odeszli ,uciekli , z Egiptu .

W opisie Biblijnym Exodusu Żydów z Egiptu nic sie nie zgadza .Być Może Żydzi uciekli ale z innego kraju ,sa na ten temat badania i wszystko wskazuje na ucieczke Żydów ale z półwyspu Arabskiego i wtedy wszystko zaczyna sie zgadzać .

Natomiast co w Biblii przetrafało ....To że isnieją Bogowie . Bibliia nawołuje do wiary w jednego natomiast sama wskazuje na isnienie innych bogów .To że ludzkość została stworzona przez Bogów (istoty z kosmosu) .I generalnie jest to sedno przekazu zgodne z badaniami naukowców .A oficjalna nauka tkwi nadal w pierwszych teoriach z przed 150 lat o ewolucji ,wtedy ludzie nic nie wiedzieli na temat jak bardzo złożone jest życie .Nadal naucza sie ludzi że życie powstało w wyniky wyladowan elekrycznych na ziemi co jest idiotyzmem ale nadal oficjalnie tak sie naucza studentów .

Życie powstało w głębi kosmosu i my ludzie niemamy pojecia dlaczego i jak .Są jedynie przesłanki ,pewne tropy ale odrzucane przez nauke .

-------------------

Nauka wspólczesna jest jak komunizm ,morduje wszystkich co piszą inaczej 

Co wam powie wykładowca uniwersytetu jesli zapytacie sie Jego czy Ewolucja to kłamstwo ? Każe wam spierdzielać a jesli jestes studentem to nie zdasz egzaminu i koniec twojej edukacji .

Masz slepo wierzyć w Ewolucje ,w teorie wielkiego wybuchu co stworzył swiat . W teorie wzglednosci ,czyli tu moja wersja teori wzglednosci brzmi : kłamstwo odpowiednio wymyszone na innych staje sie podstawą bytu i dobrobytu kosztem innych .

Edytowane przez atmeg
Godzinę temu, kostropaty napisał:

a co z noe o arką, gdyż nikt mi nie odpowiedział...

wszyscy jesteśmy efektem chowu wsobnego jego rodzinki? 😉 

pewne jest ze jakis kataklizm wielki kiedys zaistnial .Może ludzie przetrwali na innych terenach a może to prawda o kims kto ocalił ludzkosc .A skad ja mam to wiedziec ?

Pamietajcie o chronologii .Np kwestia potopu to naprawde stare dzieje ,To sie działo tysiace lat przed spisaniem Biblii .

Najprawdopodobniej zaistniał ten kataklizm , nie wiemy jaki obszar zajmował .Pamietajmy też że Bogowie stworzyli ludzi nie tylko na współczesnym bliskim wschodzie a na całej ziemi w Chinach Biblia nie istnieje a ludzie są i są te same dylematy ze pojawili sie ludzie a ich przodków niema .

A co jesli ci Bogowie stworzyli wiele ras ludzi przystosowanych do życia w swoich strefach ? To by tlumaczyło dlaczego są eskimosi i murzyni ,rasa żółta i rasa biała .I wszedzie brak istot posrednich ,ogniwa ewolucji.

37 minut temu, atmeg napisał:

Życie powstało w głębi kosmosu

a może na obrzeżach? 😉 

Teraz, atmeg napisał:

A co jesli ci Bogowie stworzyli wiele ras ludzi przystosowanych do życia w swoich strefach ? To by tlumaczyło dlaczego są eskimosi i murzyni ,rasa żółta i rasa biała .I wszedzie brak istot posrednich ,ogniwa ewolucji.

akurat rasy ładnie tłumaczy teoria ewolucji 😉 

a bo tak wszystko wiesz i wszystkiego jesteś pewien 😉

To ty odczytujesz to tak że niby Ja jestem pewny .Tylko skrawka jestem pewny .

a może na obrzeżach? 😉 

akurat rasy ładnie tłumaczy teoria ewolucji 😉 

Znaczy wez murzyna do arktyki i zobacz co sie stanie ? umrze .

=================

Nigdy i niema na to dowodów ,żaden jeden gatunek życia nie przeistoczył sie w inny .

No chyba ze za sprawą innych bardzo inteligentnych istot .

i dowód ? ludzkość wchodzi w etap poznania cześci życia i zaczyna eksperymentowac z dna ,To nie ewolucja .To ingerencja ludzkiego intelektu .

Edytowane przez atmeg
29 minut temu, atmeg napisał:

Znaczy wez murzyna do arktyki i zobacz co sie stanie ? umrze .

na sam widok arktyki? no, ciekawa teoria 🙂 

30 minut temu, atmeg napisał:

To ty odczytujesz to tak że niby Ja jestem pewny .Tylko skrawka jestem pewny .

we wpisach pewności siebie ci nie brakuje...to było tak a tamto odbyło się w ten sposób 😉 

tylko jakoś brak zaufania w dokonania nauki przebija 😉 

co polecasz?

ostatnio odgrzewam jakies stare filmy ,moga ciebie nie interesowac ale daj mi chwile cos znajde ,dam namiar ,ok?

to jeszcze wytłumacz, co chciałeś przekazać, jakoś ciężko zrozumieć, za dużo niejednoznaczności 😉 

To był żart i tylko tyle ,niesmiem dalej .

Edytowane przez atmeg
5 minut temu, atmeg napisał:

heh tak dla jaj napisze  ,cześć tu pochodzi od malpy a inni od bogów .

Jesteś potomkiem małpy ,który uważa się za Boga .

np .film  to ' Labirynt fauna ' jest na stronie - zerknij.tv

==================================================

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

🙂

"jabłka adama" oglądałeś? 

Nie , nie widziałem tego filmu , zapisałem sobie .

Edytowane przez atmeg
a co z noe o arką, gdyż nikt mi nie odpowiedział...
wszyscy jesteśmy efektem chowu wsobnego jego rodzinki?  

Uratowano i uratowało się znacznie więcej ludzi. Noe( Ziusudra), jeden z tysięcy ocalałych, przed nadchodzącym kataklizmem dostał od jednego z bogów polecenie zbudowania łodzi.

Z opisu wynika, że rasa ludzka powstała z pomocą inżynierii genetycznej. Wykorzystano geny bogów i ziemskich istot człekokształtnych.

Arka była tylko jedną z ,,kapsuł ratunkowych,,. Z opisu dowiemy się, że sporą grupę ludzi zabrano w pojazdach na orbitę Ziemi, część ukryła się pod Ziemią i w wyższych partiach gór. Nie jest też pewne czy potop objął całą Ziemię.

15 godzin temu, TomekL3 napisał:

Z opisu wynika, że rasa ludzka powstała z pomocą inżynierii genetycznej. Wykorzystano geny bogów i ziemskich istot człekokształtnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Nie wiem o co chodzi, osobiście lubię szprota w puszce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.