Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Ajothe napisał:

Dla mnie to jest właśnie tylko wygodne tłumaczenie trudnych tematów. Niestety mnie to nie przemonuje i upewnia w swoich przekonaniach...co zrobić 🤔

jeśli myślisz  , że będziemy ciągnąć Cię za język to się mylisz

nie chcesz pisać bo się wstydzisz albo boisz to Twój problem ... sorry

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Chodzi o LGBT 😉

ludzie na ziemi to ta owczarnia w której Jezus  przebywał więc geje i lesbijki oraz inne 56 płci  się do tej znanej owczarni zaliczają... inne pomysły?

ok dzięki za doprecyzowanie reinkarnacji i niskich drgań
a zrobiłem to głównie dla Tala by miał pełny obraz
zapomnieliśmy jeszcze o Twoim sposobie poznawania siebie czyli patrzenia w serce i sercem
i nie kpię tylko referuję .... może niedokładnie ale entuzjazm/ emocje często bije z Twoich wpisów gdy ostrzegasz przed jaszczurem ...znaczy przeżywasz to mocno

Nie, nie przeżywam. Kiedyś początkowo owszem. Ale tak jest zawsze gdy coś odkryłeś, doświadczyłeś i chcesz się tym podzielić. Z czasem rozumiesz, że nie tędy droga( każdy ma swoją drogę), że to nie działa, wręcz przeciwnie. Z istotami pasożytniczymi należy obchodzić się spokojnie, najlepiej z miłością, której to energii nie znoszą ale tylko dlatego, że także są zmanipulowani przez swoich zwierzchników. Od jakiegoś czasu coraz więcej z nich, z tych szeregowych wybiera drogę światła. Wystarczy im uświadomić, że mogą to zmienić.
O sercu mówił sam Jezus. Zauważ obrazy z Jezusem, większość z sercem. To uniwersalna metoda na podniesienie swoich częstotliwości a co za tym dostęp do wyższej świadomości, szerszej informacji. To fizyka. Pomyśl ile prześlemy danych w 3G a ile w 5G.
8 minut temu, slawek.xm napisał:

ludzie na ziemi to ta owczarnia w której Jezus  przebywał więc geje i lesbijki oraz inne 56 płci  się do tej znanej owczarni zaliczają... inne pomysły?

Mam nadzieję, że może zwierzęta, bo bez psów tego sobie nie wyobrażam 😋

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, Tal napisał:
  • Czy byśmy zrozumieli miłość bez grzechu?
  • Czy byśmy zrozumieli miłość Boga w Chrystusie do nas gdybyśmy nie rozumieli jak grzeszni, niegodni i nędzni jesteśmy?
  • Czy byśmy zrozumieli znaczenie cierpień Chrystusa na krzyżu za nas?

A czy kochasz Jezusa? kłócisz się z Nim jak Cię denerwuje .... że tak powiem"wola Boża"?

Czujesz się w tej wzajemnej miłości wolny czy ograniczony?

Po co o tym piszę... bo Tomek kiedyś zwrócił uwage na to ,że religia np moja to wieczne poczucie winy , małości , gorszości ... i z boku jesli chodzi o katolicyzm to może tak wyglądać

nie potrafiłem mu wytłumaczyć ,że we wspólnej miłości tak nie ma i ludzie są równie wolni jak Bóg

i ,że nie jest to bojaźń tylko partnerstwo i fajnie jest mieć za brata i przyjaciela Boga

i nie ma tu miejsca na poczucie winy... co o tym sądzisz?

13 minut temu, Ajothe napisał:

Mam nadzieję, że może zwierzęta, bo bez psów tego sobie nie wyobrażam 😋

w niebie są na pewno konie a jeśli one to tym bardziej inne zwierzęta w tym psy ....Sylwek by w niebie bez psów nie wytrzymał zaraz by rewolucję wywołal więc myślę ,że są....

a te inne owce to może inne cywilizacje  obcy z innych wymiarów a skoro mamy być jednością to to też rozumne istoty zdolne do miłości....

Edytowane przez slawek.xm
13 minut temu, slawek.xm napisał:

w sumie brzmi to strasznie nudno 🙂

może gdybym miał pełne wyobrażenie chwały Boga.... ale prędzej bym wyparował 🙂

Ciekawie brzmi " A mam także inne owce, które nie są z tej owczarni. Również te muszę przyprowadzić i będą słuchać mego głosu, i będzie jedna owczarnia i jeden pasterz."

i właśnie mnie Waszmościowie intrygują te "inne owce"..... 🙂

Podczas gdy Jezus realizował swoją służbę pewnego razu uzdrowił córkę kobiety kananejskiej której wiarą Jezus był zdumiony, ale wypowiedział też słowa którymi powinieneś być zaciekawiony 🙂 

"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała do niego: Zmiłuj się nade mną, Panie, Synu Dawida! Moja córka jest ciężko dręczona przez demona. On jednak nie odpowiedział jej ani słowa. Wówczas jego uczniowie podeszli i prosili go: Odpraw ją, bo woła za nami. A on odpowiedział: Jestem posłany tylko do owiec zaginionych z domu Izraela. Lecz ona podeszła i oddała mu pokłon, mówiąc: Panie, pomóż mi! On jednak odpowiedział: Niedobrze jest brać chleb dzieci i rzucać szczeniętom. A ona powiedziała: Tak, Panie, ale i szczenięta jedzą okruchy, które spadają ze stołu ich panów. Wtedy Jezus jej odpowiedział: O kobieto, wielka jest twoja wiara! Niech ci się stanie, jak chcesz. I od tej chwili jej córka była zdrowa." (Mat 15:22-28)

Tak więc owce, które prowadzi Jezus w poniższym wersecie nie pochodzą tylko ze starotestamentowej owczarni Bożej. Ojciec powierza Mu również wiernych spośród pogan, których zjednoczą Jego uczniowie w jedną społeczność chrześcijańską. Czynnikiem scalającym tę społeczność będzie zbawcza śmierć Jezusa - Pasterza.

"A mam także inne owce, które nie są z tej owczarni. Również te muszę przyprowadzić i będą słuchać mego głosu, i będzie jedna owczarnia i jeden pasterz." (J 10:16)

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, TomekL3 napisał:

Zauważ obrazy z Jezusem, większość z sercem

raczej przyzwyczajaj się do takiej postaci

obraz.thumb.png.d97483baf71a34679fbf535f8cd596b1.png

tak Jezus pozwolił się namalować 3 lata temu

9 minut temu, Tal napisał:

Tak, Panie, ale i szczenięta jedzą okruchy, które spadają ze stołu ich panów.

to największa pokora jaką znam

ale nie sądzę , że te inne owce to są z tego świata...

2 godziny temu, jar1 napisał:

Wygląda na to, że ten bóg spieprzył robotę przy stworzeniu, i tyle.

Raczej nie był dumny ze swojego dzieła. 

,, żałował Pan, że uczynił człowieka na ziemi i bolał nad tym w sercu swoim" 1Mojz.6.6

5 godzin temu, kghm napisał:

Raczej nie był dumny ze swojego dzieła. 

,, żałował Pan, że uczynił człowieka na ziemi i bolał nad tym w sercu swoim" 1Mojz.6.6

Co stało na przeszkodzie, żeby pstryknąć palcem i stworzyć człowieka 2.0?

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

raczej przyzwyczajaj się do takiej postaci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak Jezus pozwolił się namalować 3 lata temu

to największa pokora jaką znam

ale nie sądzę , że te inne owce to są z tego świata...

W niebiesiech ? Przystojniak z niego .

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, 23031970 napisał:

Cierpliwości Atmeg , Bóg w wyznaczonym  czasie zajmie się swoim stworzeniem , najprawdopodobniej w przeciągu najbliższych 5-10  lat .

Znając historię tych armagedonów, to pewnie kolejny raz się rozmyśli...

Odgadywanie kiedy Bóg zakończy ten świat, tylko pokazuje jak niektórzy nie mają o Nim, o Jezusie, o ich naukach, zielonego pojęcia.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, Jacchusia napisał:

Znając historię tych armagedonów, to pewnie kolejny raz się rozmyśli...

Odgadywanie kiedy Bóg zakończy ten świat, tylko pokazuje jak niektórzy nie mają o Nim, o Jezusie, o ich naukach, zielonego pojęcia.

Mnie by raczej ciekawiło po co zaczął ? Na co mu to było? Same kłopoty i zmartwienia.

Ech, ci reptilianie.

Jak ta nasza E. Górniak 😉

"Ludzie zdążyli poznać Edytę Górniak od tej duchowej i niekiedy przekraczającej ludzkie pojęcie strony. Zaczęło się od chemtrialsów, Halloween (aka "Hell-win... znacie angielski") i szatańskiej "służebnicy" Lady Gagi, a skończyło na bojkocie szczepionek i teorii o jaszczuroludziach rządzących tym światem.

Tak, dobrze słyszeliście. Nasza eurowizyjna ikona podziękowała "Matriksowi" za oświecenie i niczym prorokini ostrzegła uczestników XIX Zlotu Wolnych Ludzi przed reptilianami chowającymi się za ludzką skórą. Nie wiadomo, czy powinniśmy śmiać się, czy raczej płakać, ale Górniak wystąpiła na foliarskim konwencie ramię w ramię z takimi kontrowersyjnymi osobistościami jak Jerzy Zięba i Justyna Socha.

...Lista znanych osób posądzanych o bycie jaszczuroczłowiekiem ciągnie się i ciągnie. Najbardziej podejrzany dla fanów teorii Icke'a zdaje się być Mark Zuckerberg.

- Barack Obama, prezydent USA

- George W. Washington, prezydent USA

- Hillary Clinton, była sekretarz stanu USA

- Justin Bieber, kanadyjski piosenkarz

- Courtney Love, wokalistka zespołu Hole i żona Kurta Cobaina

- Ted Cruz, senator ze stanu Teksas

- Elon Musk, właściciel Tesli i SpaceX

- Tom Cruise, amerykański aktor i gwiazda "Mission Impossible"

- Kim Kardashian, influencerka i ex-żona Kanye'ego Westa

- Władimir Putin, prezydent Rosji"

Ukryta Zawartość

Jak widać, teorie spiskowe sięgają kosmitów, a ludzie w nie wierzą. 

Wiara w Boga to przy tym pikuś 😉

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

z miłości

do kogo ? chyba nie do ludzi bo ich jeszcze nie było

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mnie by raczej ciekawiło po co zaczął ? Na co mu to było? Same kłopoty i zmartwienia.

Może będziesz miał okazje zadać mu to pytanie.

opowiem dowcip.

Co mówi ateista stając u Bram Niebios?

Nie wierzę!!! 

🙂

Z gatunku "suchar"

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

do kogo ?

Przypuśćmy ,że jest normalne małżeństwo i bardzo chcą mieć dzieci

chcą je kochać wychowywać tulić kształtować nawet jesli będzie ich to drogo kosztowało i w sensie materialnym i psychicznym

pomnóż to przez nieskończoność dodaj do tego potęgę wieczności a może zbliżysz się do odpowiedzi na swoje pytanie

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

to się nazywa konsekwencja

Finalnie to raczej ręka w nocniku.

12 godzin temu, slawek.xm napisał:

i nie zaprzątasz sobie głowy pytaniem co po smierci... nigdy?

tak, zaprzątałem...

ani religia, ani nauka nie jest w stanie zadowolić mnie odpowiedzią na to pytanie...

dlatego postanowiłem spokojnie cieszyć się życiem, a później zobaczymy, co to będzie 🙂 

12 godzin temu, TomekL3 napisał:

Tego nie wiesz czy żyjesz lub nie po śmierci bo jeszcze jej nie doświadczyłeś.

tak jak i Ty 😉 

ale Ty wiesz przecież dokładnie, no nie? 😄 

tylko , że zło jest bardziej atrakcyjne niż dobro

chyba dla Ciebie 😉 

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

w niebie są na pewno konie a jeśli one to tym bardziej inne zwierzęta w tym psy

zdumiewająca pewność siebie 😄 

w niebie są na pewno konie a jeśli one to tym bardziej inne zwierzęta w tym psy ..

Jak konie to i muchy, czyli prawie jak na ziemi. 

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, kostropaty napisał:

zdumiewająca pewność siebie 😄 

Jezus ma w niebie konie , anioły na zachętę do śpiewania "We will rock you" Queen reagują śmiechem

a w niebie nie ma ludzi starych, sa w niebie dzieciaki których matka poroniła ale nie mają imion bo rodzice ich nie nadali

Wszystkie te wiadomości pochodzą od naocznego świadka opisane są w książce "Haven is for real"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.