Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, porlick napisał:

Dziwne, że nie można podyskutować o religii, bo każda wątpliwość, wypunktowana nielogiczność, czy niekonsekwencja w dogmatach

np

11 minut temu, porlick napisał:

Chrystus sam był Żydem i to był też jego Bóg.

Jezus jest Żydem i jest Bogiem

27 minut temu, Piotr_1 napisał:

"Zgłaszam domniemanie umieszczania treści rozrywkowych o charakterze bluźnierczym, obrażających uczucia religijne chrześcijan, we wątku o charakterze religijnym, z domniemanym zamiarem znieważenia niektórych użytkowników dyskutujących we wątku."

Wreszcie coś się dzieje na Forum!

Wpadnie tu PiS i wszystkich zaszczepi...

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Nie ma sensu tobie nic tłumaczyć. Więcej pożytku z tłumaczenia kurze o ruchach ciał niebieskich.

oj, powiem Ci, stary...baaardzo wątła musi być Twoja wiara, skoro jakikolwiek film czy książka jest Cię w stanie obrazić...założę się, że cały czas się nad tym zastanawiasz i upewniasz, bo się boisz, że możesz się mylić...ale tego nie wiesz :)

Panowie, kwestia przejścia z judaizmu na chrześcijaństwo to temat na rozprawę teologiczną na 10-100stron. Przełom pomiędzy ST a NT, Starym przymierzem i Nowym przymierzem. Jest to istota PŚ i nie ma sensu tego tłumaczyć w skrócie.

2 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Nie mam z tym problemu. Sami podążacie za głównym światowym trendem, tym co jest modne mówić, a co nie, a podajecie się za światłych, samodzielnie myślących ludzi. Znam tą "światłość świata" i nie podziwiam, raczej ubolewam.

To żadna moda i trend, do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć , to jest proces.

Podaj choć jeden racjonalny powód, że jak jakaś woda zrobi się "czerwona" to musi być to krew, jeden sensowny powód i dowód na to, że ktoś poszedł do nieba ciałem, jeden sensowny powód i dowód, że ktoś może chodzić po wodzie, jeden powód, że morze się przed nim rozstąpi. 

Nie mów więc innym, że nie mają racji, bo oni akurat potrafią samodzielnie myśleć, a nie wierzyć w opowieści mchu i paproci.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 minuty temu, kostropaty napisał:

oj, powiem Ci, stary...baaardzo wątła musi być Twoja wiara, skoro jakikolwiek film czy książka jest Cię w stanie obrazić...założę się, że cały czas się nad tym zastanawiasz i upewniasz, bo się boisz, że możesz się mylić...ale tego nie wiesz 🙂

Jestem przyzwyczajony do drwin i szyderstw i wiem co jest ich istotą i co za nimi stoi. Człowieku, Ty nawet nie rozumiesz że inkwizycja była mordowaniem milionów niewinnych ludzi i że z tego także się nie żartuje, a przynajmniej we wątku o ścisłej tematyce. Błazen.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

To żadna moda i trend, do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć , to jest proces.

Podaj choć jeden racjonalny powód, że jak jakaś woda zrobi się "czerwona" to musi być to krew, jeden sensowny powód i dowód na to, że ktoś poszedł do nieba ciałem, jeden sensowny powód i dowód, że ktoś może chodzić po wodzie, jeden powód, że morze się przed nim rozstąpi. 

Nie mów więc innym, że nie mają racji, bo oni akurat potrafią samodzielnie myśleć, a nie wierzyć w opowieści mchu i paproci.

Człowieku, nigdy nie powiedziałem że to jest krew. To ty sobie wymyśliłeś w głowie że tak powiedziałem. Ja tylko wskazałem na przedziwne zjawisko przyrody.

12 minut temu, slawek.xm napisał:

Jezus jest Żydem

Był, bo już go nie ma od dawna na tym świecie.

Jest, to w waszych głowach. 

😁

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Ja tylko wskazałem na przedziwne zjawisko przyrody.

przyroda składa się głównie z przedziwnych zjawisk, jak już tak sobie dyskutujemy...

wytłumacz mi zatem proszę, co złego jest w żartach i humorze?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

portret Jezusa z 21 wieku pokazuje , że jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

???

znamy adres?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Piotr_1 napisał:

Człowieku, nigdy nie powiedziałem że to jest krew. To ty sobie wymyśliłeś w głowie że tak powiedziałem. Ja tylko wskazałem na przedziwne zjawisko przyrody.

To nie jest odpowiedź na pytanie, czekam na powody i dowody wymienionych przeze mnie "zjawisk".

1 minutę temu, kostropaty napisał:

przyroda składa się głównie z przedziwnych zjawisk, jak już tak sobie dyskutujemy...

wytłumacz mi zatem proszę, co złego jest w żartach i humorze?

Mogę ci wytłumaczyć co to jest kostropaty umysł. To jest takie cuś, że jak ktuś cuś takie ma, to szkoda czasu żeby z nim gadać.

Teraz, sir.jax napisał:

To nie jest odpowiedź na pytanie, czekam na powody i dowody wymienionych przeze mnie "zjawisk".

Nie znam tych powodów, czekaj.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

portret Jezusa z 21 wieku pokazuje , że jest

Ukryta Zawartość

Hahahah.

Chcesz zobaczyć jak mógł wyglądać Jezus, naukowcy zrobili portret, który najbardziej mógł przypominać ówczesnego Jezusa.

jezus1.png

3 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Nie znam tych powodów, czekaj.

To nie imputuj tutaj tych "prawd objawionych" bez racjonalnego wytłumaczenia i dowodów. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

3 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Mogę ci wytłumaczyć co to jest kostropaty umysł. To jest takie cuś, że jak ktuś cuś takie ma, to szkoda czasu żeby z nim gadać.

ponieważ nie podziela Twoich poglądów

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, sir.jax napisał:

Chcesz zobaczyć jak mógł wyglądać Jezus, naukowcy zrobili portret, który najbardziej mógł przypominać ówczesnego Jezusa.

znam wszelkie opracowania na ten temat

problem w tym,że po zmartwychwstaniu ciało Jezusa jest niebiańskie a nie ziemskie

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

zapytaj własnego serca

A co to takiego, ty gadasz ze swoim mięśniem sercowym?

Uuuuuuu, czy jest na sali lekarz.

Może chociaż jakieś usg-echo serca?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

problem w tym,że po zmartwychwstaniu ciało Jezusa jest niebiańskie a nie ziemskie

No tak, zapomniałem...

😂😂😂😂

A to to samo, co ciało lotne?

😁

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, sir.jax napisał:

A co to takiego, ty gadasz ze swoim mięśniem sercowym?

Uuuuuuu, czy jest na sali lekarz.

Może chociaż jakieś usg-echo serca?

dla zrozumienia problemu polecam lekturę ,np "Samotność w sieci" Wiśniewskiego

1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

zgaduj dalej, mierz niżej.

masz klapki na oczach i wydaje Ci się, że posiadasz wiedzę niedostępną dla innych? :)

Teraz, slawek.xm napisał:

dla zrozumienia problemu polecam lekturę ,np "Samotność w sieci" Wiśniewskiego

masz taki problem?

chciałbyś porozmawiać?

2 minuty temu, kostropaty napisał:

masz klapki na oczach i wydaje Ci się, że posiadasz wiedzę niedostępną dla innych? 🙂

zgaduj dalej, w tym wypadku mierz wyżej 🙂

19 minut temu, slawek.xm napisał:

Jak jest niebiańskie, to nie jest Żydem, zaprzeczasz sam sobie. 

Godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Panowie, kwestia przejścia z judaizmu na chrześcijaństwo to temat na rozprawę teologiczną na 10-100stron.

Można w jednym zdaniu:

Chrześcijaństwo to sekta, która wyszla z judaizmu i miała szansę się mocno rozrosnąć.

Tylko tyle i aż tyle.

Acha, a rozrosła się dlatego, że było to wygodne dla jakiegoś tam cysorza rzymskiego- przy okazji zredagował po swojemu podręcznik, więc nawet z początkami owej sekty, współczesną jej wersja, ma niewiele wspólnego.

Edytowane przez porlick
4 minuty temu, porlick napisał:

Można w jednym zdaniu:

Chrześcijaństwo to sekta, która wyszla z judaizmu i miała szansę się mocno rozrosnąć.

Tylko tyle i aż tyle.

Jak widać można w jednym zdaniu wyrazić swój pogląd i zabłysnąć wiedzą (którą się ma).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.