Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

gadania o jakims piekle dla dusz to oczywiste klamstwa koscielne .w wiekszosci całe przejscie po smierci jest nie zapamietane ,tak jakby nie istnialo ,dosłownie jakby nasze życie nie istniało ,i tyle 

To na temat śmierci , wiekszość po prostu zniknie , ponieważ niie zachowa nic z zycia . I generalnie tak ma być .Generalnie kazdy umierajacy traci balast swojego życia , Nie przestaje istnieć ale zrzuca z siebie wszystko co pamieta z życia /

A to cidopiero herezje od atmega .

co czeka umarlaka  ? ano nic .zadnych piekieł oraz zadnego nieba .Czeka ich jedynie spotkanie z kosmosem .wedlug pewnych danych dusza ludzka ma powracac na ziemie do skutku ,dopuki nie osiagnie pewnego poziomu ,nazwijmy to boskiego 

18 godzin temu, TomekL3 napisał:

To chyba po sądzie ostatecznym. A gdzie przed?

dla tych co umierają przed końcem świata "sąd " odbywa się natychmiast

i wiedzą w jednej chwili jaka czeka ich wieczność

a sąd jest w cudzysłowiu bo to człowiek sam wobec milości i dobroci Boga ocenia siebie i własne życie nikt inny już nie jest potrzebny

58 minut temu, atmeg napisał:

Slawek pewnie miał na myśli moje nadużywanie alkocholu

absolutnie nie 🙂

nawet nie wiedziałem , że nadużywasz 🙂

poza tym bez c

Godzinę temu, atmeg napisał:

od kiedy zaiteresowaliscie sie Bogiem?

Od wczoraj ?

czy to trwale zainteresowanie Sławku?

Rozumiem ze Nie .

rozumiem ze nie wszyskich interesuje dlaczego istnieją ,co sprawia że istnieją . nawet nie dostrzegają swojej swiadomosci .

dla wiekszosci ludzi najwarzniesze jest zaspokoić rządze ,czyli posiasc kobiete i zapładnić ją i zgromadzić majątek ktory zapewni dalszy rozwój potomstwa , bardzo brutalnie zaprogramowany byt .

aa napisalem to od strony samca ,kobiety maja inny priorytet .

od strony kobiet , zdobyć najleprzego samca  ,miec z nim potomstwo a potem wychowac je nawet kosztem tego samca .

wlacznie z poswieceniem samca .tu kobiety niemaja problemu , zdradzaja swojego parnera jesli tylko widza zyski .

==========================

to jest cześć naszego zwierzęcego życia .

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

dla tych co umierają przed końcem świata "sąd " odbywa się natychmiast

i wiedzą w jednej chwili jaka czeka ich wieczność

a sąd jest w cudzysłowiu bo to człowiek sam wobec milości i dobroci Boga ocenia siebie i własne życie nikt inny już nie jest potrzebny

absolutnie nie 🙂

nawet nie wiedziałem , że nadużywasz 🙂

poza tym bez c

chcesz sie wykpić ,uciekasz ,ok 

od 40 lat 🙂

serio ,interesujesz sie kwestiami duchowymi od 40 lat ? sorki ale jestem sceptyczny nieco

no tak zjawiłeś sie tu ,wiec coś ciebie przyciagneło .

Sławku , muzyka ?

mnie przyciaga  Boska muzyka ...

tajemnicza siła która nie niesie nienawiści , muzyka 

To na temat śmierci , wiekszość po prostu zniknie , ponieważ niie zachowa nic z zycia . I generalnie tak ma być .Generalnie kazdy umierajacy traci balast swojego życia , Nie przestaje istnieć ale zrzuca z siebie wszystko co pamieta z życia /

Hmm… nie tak do końca. Pamięć z każdego życia pozostaje w naszej przestrzeni informacyjnej.

W dużej części następne jest determinowane przez poprzednie i wcześniejsze. Może na nas w kolejnym życiu oddziaływać trauma sprzed np. tysiąca lat.

Często przenosimy do kolejnego życia nie rozwiązane umowy karmiczne. Także ingerencje energetyczne trwają dalej.
Ogólnie spory pakiet poprzednich przeżyć wpływa na bieżące.
Godzinę temu, TomekL3 napisał:

Hmm… nie tak do końca. Pamięć z każdego życia pozostaje w naszej przestrzeni informacyjnej.

W dużej części następne jest determinowane przez poprzednie i wcześniejsze. Może na nas w kolejnym życiu oddziaływać trauma sprzed np. tysiąca lat.

Często przenosimy do kolejnego życia nie rozwiązane umowy karmiczne. Także ingerencje energetyczne trwają dalej.
Ogólnie spory pakiet poprzednich przeżyć wpływa na bieżące.

niby w jakiej przestrzni informacyjnej ? co trwa energetycznie ?

59 minut temu, atmeg napisał:

zjawiłeś sie tu ,wiec coś ciebie przyciagneło .

byłem tu na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo przed Tobą 🙂

Godzinę temu, atmeg napisał:

Sławku , muzyka ?

mnie przyciaga  Boska muzyka ...

a ja jestem bardzo ciekaw gry i śpiewu Jezusa , jest Bogiem więc na pewno jest wirtuozem na każdym instrumencie a głosem przewyższa Sinatrę Pavarotti'ego i Mercury'ego razem wziętych

wiesz jaka to będzie uczta posłuchać Go w niebie? 🙂

38 minut temu, slawek.xm napisał:

a ja jestem bardzo ciekaw gry i śpiewu Jezusa , jest Bogiem więc na pewno jest wirtuozem na każdym instrumencie a głosem przewyższa Sinatrę Pavarotti'ego i Mercury'ego razem wziętych

Ja tam do nieba raczej nie chce , mam pragnienie życia tu na ziemi ,zresztą Biblia tak to opisuje w Izajasza 35;5,6

Wtedy otworzą się oczy ślepych, otworzą się też uszy głuchych.

35:6

Wtedy chromy będzie skakał jak jeleń i radośnie odezwie się język niemych, gdyż wody wytrysną na pustyni i potoki na stepie.

Izajasza 65:21,22

21. Pobudują domy i będą w nich mieszkać, zasadzą winnice i będą spożywać ich owoce.

22. Nie będą budowali, aby zamieszkiwał inny; nie będą sadzili, aby inny spożywał; bowiem dni Mojego ludu będą jak dni drzewa, a pracę swoich rąk spożytkują tylko Moi wybrani.

I Psalm 37 :29    można w tym fragmencie dowiedzieć się na jak długo i kto odziedziczy ziemie . 
29Sprawiedliwi posiądą ziemię i będę mieszkać na niej na zawsze 

niby w jakiej przestrzni informacyjnej ? co trwa energetycznie ?

Każdy z nas ma swoją przestrzeń energetyczną/informacyjną. Są też wspólne pamięci np. dla gatunku, rasy itp.
2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Na tysiace lat przedemną ,klekam .Tylko dlaczega masz 12 lat przy nicku a ja mam 13 lat ,hmmmm

młody jestes Sławku

38 minut temu, Bartik napisał:

Ja tam do nieba raczej nie chce , mam pragnienie życia tu na ziemi ,zresztą Biblia tak to opisuje w Izajasza 35;5,6

Sprawiedliwi posiądą ziemię i będę mieszkać na niej na zawsze 

No to żeście się dogadali, katolicy do nieba, świadkowie posiądą ziemię, a co z resztą ?

Godzinę temu, kghm napisał:

No to żeście się dogadali, katolicy do nieba, świadkowie posiądą ziemię, a co z resztą ?

hmm. ja nie widze tego tematu jako katolickiego .Bardziej jako próbe rozmów i dociekań jak było .

Natomiast nie razi mnie opcja katolicka ,jedna z wielu ,kazdy może sie wypowiedziec.

----------------------

znacie Danikena , kiedyś naśmiewano sie z jego ksiażek a jednak gościu ma nosa do tych spraw .

Edytowane przez atmeg
44 minuty temu, Bartik napisał:

Wtedy otworzą się oczy ślepych, otworzą się też uszy głuchych.

35:6

Wtedy chromy będzie skakał jak jeleń i radośnie odezwie się język niemych, gdyż wody wytrysną na pustyni i potoki na stepie.

Izajasza 65:21,22

21. Pobudują domy i będą w nich mieszkać, zasadzą winnice i będą spożywać ich owoce.

22. Nie będą budowali, aby zamieszkiwał inny; nie będą sadzili, aby inny spożywał; bowiem dni Mojego ludu będą jak dni drzewa, a pracę swoich rąk spożytkują tylko Moi wybrani.

I Psalm 37 :29    można w tym fragmencie dowiedzieć się na jak długo i kto odziedziczy ziemie . 
29Sprawiedliwi posiądą ziemię i będę mieszkać na niej na zawsze 

warto Stary Testament rozpatrywać mając na uwadze Nowy Testament

np

do pierwszego bolda

"Ja jestem prawdziwym krzewem winnym, a Ojciec mój jest tym, który [go] uprawia.  Każdą latorośl, która we Mnie nie przynosi owocu, odcina, a każdą, która przynosi owoc, oczyszcza, aby przynosiła owoc obfitszy.  Wy już jesteście czyści dzięki słowu, które wypowiedziałem do was.  Wytrwajcie we Mnie, a Ja [będę trwał] w was. Podobnie jak latorośl nie może przynosić owocu sama z siebie - jeśli nie trwa w winnym krzewie - tak samo i wy, jeżeli we Mnie trwać nie będziecie.  Ja jestem krzewem winnym, wy - latoroślami. Kto trwa we Mnie, a Ja w nim, ten przynosi owoc obfity, ponieważ beze Mnie nic nie możecie uczynić.  Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie"

do drugiego

I ujrzałem niebo nowe i ziemię nową,
bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły,
i morza już nie ma.

I Miasto Święte - Jeruzalem Nowe
ujrzałem zstępujące z nieba od Boga,
przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego męża.
 I usłyszałem donośny głos mówiący od tronu:
«Oto przybytek Boga z ludźmi:
i zamieszka wraz z nimi,
i będą oni Jego ludem,
a On będzie "BOGIEM Z NIMI".
 I otrze z ich oczu wszelką łzę,
a śmierci już odtąd nie będzie.
Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu
już [odtąd] nie będzie,
bo pierwsze rzeczy przeminęły
»."

np

do pierwszego bolda

"Ja jestem prawdziwym krzewem winnym, a Ojciec mój jest tym, który [go] uprawia.  Każdą latorośl, która we Mnie nie przynosi owocu, odcina, a każdą, która przynosi owoc, oczyszcza, aby przynosiła owoc obfitszy.  Wy już jesteście czyści dzięki słowu, które wypowiedziałem do was.  Wytrwajcie we Mnie, a Ja [będę trwał] w was. Podobnie jak latorośl nie może przynosić owocu sama z siebie - jeśli nie trwa w winnym krzewie - tak samo i wy, jeżeli we Mnie trwać nie będziecie.  Ja jestem krzewem winnym, wy - latoroślami. Kto trwa we Mnie, a Ja w nim, ten przynosi owoc obfity, ponieważ beze Mnie nic nie możecie uczynić.  Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie"

do drugiego

i morza już nie ma.

i zamieszka wraz z nimi,
i będą oni Jego ludem,
już [odtąd] nie będzie,
»."

dlatego Ja jestem zwolennikiem wersji o wielu bogach .

19 minut temu, slawek.xm napisał:

np

do pierwszego bolda

do drugiego

i morza już nie ma.

i zamieszka wraz z nimi,
i będą oni Jego ludem,
już [odtąd] nie będzie,
»."

Pomyśl ,skoro w Objawieniu 21;3,4 czytasz ,że otrze łzę , śmierci nie będzie ,bólu ,krzyku ,

a tego wszystkiego nie ma i nigdy nie było w niebie ,to znaczy że dotyczy to mieszkańców ziemi, gdyż to są nasze dzisiejsze problemy i zostaną usunięte .  Takie jest zamierzenie Boga co do mieszkańców ziemi . Wola Boga w niebie dzieje się od zawsze tam nie potrzeba zmian . Dlatego Pan Jezus prosił w modlitwie aby wola Boga działa się na ziemi również 

1 minutę temu, Bartik napisał:

Pomyśl ,skoro w Objawieniu 21;3,4 czytasz ,że otrze łzę , śmierci nie będzie ,bólu ,krzyku ,

a tego wszystkiego nie ma i nigdy nie było w niebie ,to znaczy że dotyczy to mieszkańców ziemi, gdyż to są nasze dzisiejsze problemy i zostaną usunięte .  Takie jest zamierzenie Boga co do mieszkańców ziemi . Wola Boga w niebie dzieje się od zawsze tam nie potrzeba zmian . Dlatego Pan Jezus prosił w modlitwie aby wola Boga działa się na ziemi również 

nie upieram się i oczywiście masz prawo do takiej interpretacji

dla mnie niebo czy piekło to przede wszystkim stan duszy a w jakim konkretnie miejscu to będzie nie ma to znaczenia tym bardziej , że do konca świata będę duchem

choć i na koncu świata przy zmartwychwstaniu nasze ciała będą uwielbione na wzór zmartwychwstałego Ciała Jezusa więc znow miejce nie będzie istotne ze względu na nowe właściwości ciała po zmartwychwstaniu

ale jest to mój pogląd wrednego katola 🙂

Godzinę temu, kghm napisał:

O reszcie oraz o każdym z nas ostatecznie  zdecyduje Bóg 😉

P.S.

Jeżeli Bóg nie istnieje , to człowiek jest najbardziej godną pożałowania istotą we wszechświecie. 

56 minut temu, atmeg napisał:

dlatego Ja jestem zwolennikiem wersji o wielu bogach .

Trzeba przyznać,  iż Daniken zwrócił,  zresztą słusznie uwagę na to , że Bóg stwarzając człowieka nie był sam .

Zwolennicy pozaziemskiego pochodzenia życia upatrują w tym kosmitów,  natomiast teolodzy pracę zespołową Boga Ojca ze swoim synem Jezusem Chrystusem .

Warto wspomnieć,  iż według Pisma Świętego Jezus Chrystus żył na długo  przedtem , zanim powstała Ziemia .

Piotr

Trzeba przyznać,  iż Daniken zwrócił,  zresztą słusznie uwagę na to , że Bóg stwarzając człowieka nie był sam .

Była cała grupa bogów - Elohim.
W dniu 24.10.2022 o 13:59, MSki napisał:

Islam

Islam jest 600 lat młodszy od chrześcijństwa. Przymnij, co chrześcijanie robili kiedyś

Edytowane przez zetempowiec
literówka
Aby zaistniała religia, musi zaistnieć bóg,

Warto wziąć pod uwagę opcję istnienia boga przed religią, którą stworzono w celu dezinformacji kim/czym jest i jednoczesną kontrolą mentalną ,,wiernych,,.
W dniu 25.10.2022 o 21:07, slawek.xm napisał:

trudno jakoś to przeżyję 🙂

ja za to mam jednego Boga ale w trzech Osobach

Czyli jesteś katolik ,a ja nie jestem .Jestem katolik tylko z rejestracji w kosciele i przymusu .Tak wiec nie jestem .

A przeżyj ,to niemiało Ciebie zabić 🙂

A Ty masz Boga w trzech osobach ? To dopiero Herezja !!!!!

W dniu 26.10.2022 o 07:33, MSki napisał:

Odstawcie alkohol, odstawcie grzybki, nie czytajcie bajek, a wrócicie do stanu normalności ..lub weźcie się zgodnie za ręce i idźcie w kierunku Tworek.

Jakiś socjalista ,komunista ?

10 godzin temu, MSki napisał:

My tu nie o religiach (to był przykład), a o nieistnieniu bądź istnieniu boga. Aby zaistniała religia, musi zaistnieć bóg, a skoro w czasach antycznych ludzie wymyślali sobie różnych bogów, to dlaczego nie wymyślić takiego, który będzie funkcjonował również w czasach nowożytnych i jednocześnie spełniał pewne założenia  tworzących go.

W wieku pacholęcym, każdy z nas wierzył w dobrotliwego starca z długą brodą, który w jeden jedyny dzień w roku okrąża świat w swoim powozie, zaprzęgniętym w renifery i przynosił nam prezenty, czyli w Mikołaja. czy teraz, będąc dorosłymi, w dalszym ciągu wierzycie w Mikołaja ? Przecież wersja dla dorosłych różni się tylko niuansami od tej bajki dla dzieci.

Nieznasz ani wersji dla dorosłych ani wersji dla dzieci . Niechcesz znać żadnej z wersji.

HMM celowo zapodałem Danikena ,on tam opisuje swoją podróż po krajach arabskich w poszukiwaniu pozostałości po czasach kiedy ludzie jeszcze posiadali technologie Bogów .

Daniken w swoich ksiażkach podaje fakty oraz interpretuje te fakty bardzo lekko ,bez zmuszania czytelnika do doktryn .

Danikena atakowano i nadal sie to robi ale jedyne co mu udowodniono to tylko kilka blednych wpisów i nic wiecej .

Natomiast wiekszość bardzo ostro trzyma zasady logiki i prawdy .

Edytowane przez atmeg

Główne ataki na Danikena są takie że ON niejest naukowcem oraz ze robi to tylko dla pieniedzy .Nikomu a wielu próbowało zdyskredytować Danikena nie udało sie podważyć faktów jakie przekazuje w swoich książkach .Polecam .I nie Boga a Bogów .

co do wiary katolickiej i Boga w trzech postaciach ,tak sex ,władza i pieniadze . to sie zgadza 

Tym trzem postaciom Boga oddaje cześć wiekszość Katolików .

Edytowane przez atmeg

o Ty byleś katolem??? 🙂

tylko poprawniak polityczny 🙂

Ta ,nadal w jakiejś cześci siebie jestem , szanuje podstawowe obrzędy i historie Polski.

A  na dowód że Bogowie to kosmici mam taką piosenke .

Jest to oczywisty opis spotkania z kosmitką .

Edytowane przez atmeg
25 minut temu, atmeg napisał:

Jest to oczywisty opis spotkania z kosmitką

takich kosmitek to jest na pęczki

poza tym nie wysluchałem do konca bo mnie "tupot mew " wq

już chyba bardziej strawny jest Zenek 🙂

Edytowane przez slawek.xm
14 godzin temu, MSki napisał:

W wieku pacholęcym, każdy z nas wierzył w dobrotliwego starca z długą brodą, który w jeden jedyny dzień w roku okrąża świat w swoim powozie, zaprzęgniętym w renifery i przynosił nam prezenty, czyli w Mikołaja. czy teraz, będąc dorosłymi, w dalszym ciągu wierzycie w Mikołaja ? Przecież wersja dla dorosłych różni się tylko niuansami od tej bajki dla dzieci.

P r o s z ę , pisz tylko w swoim imieniu, bo używając niszczącego kwantyfikatora ogólnego motasz logikę.

Nie odpowiadaj kolejnym bełkotem, proszę serdecznie.

Uzasadnienie:

Nie dotyczy świata materialnego - wszechczasowy absolut wyobraźni.

Zmysły mylą prawdę - prawda (ta obiektywnie objawiona) nie polega zmysłom i ich rozchwianiu.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.