Skocz do zawartości
IGNORED

system mikro/mini poszukiwany

AlexE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje dla klienta zestawu grajacego (nowego) o nastepujacych wlasciwosciach:

1. WYJSCIE AUX - rzecz absolutnie niezbedna!

2. zmieniarka cd z mozliwoscia odtwarzania mp3

3. zlacze USB lub na karty SD etc

zestaw ma byc mozliwie tani, jakosc dzwieku malo wazna (zastosowanie bedzie malo audiofilskie)

Czy w ogole cos takiego istnieje??!! przeszukalem oferte firm: JVC, Sharp, Panasonic, Philips, Thomson, LG, Samsung, Sony, yamaha, Denon, Onkyo, Teac i na tym skonczyly mi sie pomysly. Jedyne co widze to pianocraft i podobne zestawy np. onkyo, denona i teaca ale sa po pierwsze za drogie a po drugie nie obsluguja pkt 2 i 3

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/34429-system-mikromini-poszukiwany/
  • Redaktorzy

no to dorzuć do listy jeszcze AIVIO:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Mini / Mikro wyklucza obecność zmieniarki.

Zapis / odczyt kart pamięci ma któryś z Panasoniców.

Wyjście / wejście AUX to rzecz prawie niespotykana w tej kategorii - z reguły są to hermetyczne zamknięte kosntrukcyjnie systemy.

> Molibden

Mini / Mikro nie wyklucza obecności zmieniarki.

> AlexE

WEJście Aux, złącze USB, odtwarzanie mp3 - te warunki spełniają np.:

Samsung MM-T6R (z pilotem) za 399 zł, Thomson CS186 za 429 zł.

Zapomniałem, że miało to być też ze zmieniarką.

Postaram się jutro sprawdzić, czy któryś z wymienionych spełnia ten wymóg

lub może jest jeszcze coś innego, co spełnia wszystkie wymienione warunki.

Janusz z Torunia

Lada moment powinien sie pojawic PianoCraft E 320 . monoblok z cd/mp3/wma oraz wejsciem usb. Cena powinna oscylowac w okolicy 1000 zł. Debiut rynkowy ok sierpnia.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Za 700zł można było kupić jakiś czas temu przyzwoitego Philipsa z wejściem AUX i odtwarzaniem mp3. Głośniczki w drewnopodobnej okleinie, ładny prosty design, bez katowania oczu plastikiem.

>To ustrojstwo na pewno ma mieć WYJście Aux? Czy raczej WEJście?

napisalem wyraznie WYJSCIE !!! wejscie mnie nie interesuje, musze ze sprzetu wyjsc sygnalem o poziomie/barwie/etc niezaleznej od krecenia galami

>Mini / Mikro wyklucza obecność zmieniarki.

nieprawda, zmieniarka na 5cd jest np w sharpach.

>Zapis / odczyt kart pamięci ma któryś z Panasoniców.

wiem, widzialem, ma to nie tylko panasonic. Prosze czytac uwaznie - przejrzalem uwaznie oferty tylu firm ile nazw moglem sobie przypomniec.

>Wyjście / wejście AUX to rzecz prawie niespotykana w tej kategorii - z reguły są to hermetyczne zamknięte

> kosntrukcyjnie systemy.

niestety ...

to Aivio wyglada ciekawie, musze sprawe obadac. Jedyny sprzet ktory spelnia pkt 1 i 3 i w polowie 2. Brak zmieniarki mozna przezyc

W kupionej parę lat temu w sklepie za właśnie 600 (a chyba nawet 590) złotych mikrowieży Thomson Altima miałem nie tylko wejście i wyjście audio ale i aktywnego suba, co mi wtedy bardzo imponowało. Satelitki miały drewniane obudowy (oczywiście jakiś paździeż ale porządnie wykończony) i kabelki nie na stałe. To co w tych tanich sprzętach irytuje i na co warto zwrócić uwagę by potem nie żałować, to obecność gniazda antenowego. W tej mikrowieżyczce było.

Mikrowieża poszła do siostry, więc nie jest to oferta handlowa ale zachęta, by trochę poszukać a na pewno się coś znajdzie. Te Avio (tak się to chyba pisze, napis jest mocno stylizowany) muszę przyznać wyglądają bardzo porządnie, "audiofilsko" wręcz. Także jeśli idzie o kolumny. Co akurat cieszy, bo wśród tych mikrowież przeważają takie, które już samym tandetnym wyglądem kłują w oczy. Najlepiej to widać w hipermarketach, gdzie nie zawsze udaje ustawić się je pod ścianą i można oglądać je bez problemu od tyłu.

Co do zmieniarki, to parę lat temu trudno było nawet znaleźć mikrowieżę bez zmieniarki. I dlatego jestem zaskoczony, że jest to jakiś problem. Ja akurat wtedy szukałem bez, uważając, że jak kupię bez, to będę miał większą szanse, że się nie popsuje. Teoretycznie pewnie miałem racje - praktycznie odtwarzacz padł zaraz po upływie gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.