Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY! Myszka mi zwariowała

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z myszką. W 99,99% podejzrewam jakiegoś wirusa, ale żaden anty nie pomógł. Problem jest następujący - zaraz po uruchomieniu windowsa kursor zachowuje się tak, jakbym cały czas w szybkim tempie naciskał lewy przycisk. Zmiana portów nie pomaga. Pomocy, bo chyba nie wyrobię - otwiera mi się 100 okien naraz i w dodatku problemem jest pozamykanie tego świństwa

https://www.audiostereo.pl/topic/34556-pomocy-myszka-mi-zwariowa%C5%82a/

ciekawa sprawa mam dokładnie to samo z tym że nie od razu po włączeniu tylko później w trakcie pracy kursor biega po całym ekranie na ślepo otwiera i zamyka różne okna kiedyś zdarzyło się kilka razy podejrzewałem bezprzewodowy zestaw myszka klawiatura więc podłączyłem zwykłe na kablu był spokój pare tygodni i od kilku dni to samo z tym że dzisiaj stało się to nie do opanowania atak co kilka minut na razie założyłem zestaw bezprzewodowy na którym wcześniej też wariowało i od 5 godzin jest spokój

Napotkałem podobny problem po podłączeniu do komputera sygnału z GPS.

Jeśli po podłączeniu sygnału z GPS skacze wskaźnik myszy , same otwierają się programy i trudno jest "złapać" kursor , należy (Win XP HE):

1.Wyłączyc sygnał GPS

2.Panel sterowania/Sprzęt/Manager Urządzeń/Mysz szeregowa Microsoft Ballpoint

3.Prawy przycisk myszy - WYŁĄCZ

TAK

Włączyć sygnał GPS

Powinno być OK.

Mialem taki przypadek, winny byl kabel tuz przy wyjsciu z myszki (czesto sie tam zgina itp), poprostu ucielem z 5cm kabla, przylutowalem do mychy od nowa i dzialala jak nowa. Chociaz to juz byla starsza myszka, obecne maja chyba juz lepsze kable.

A co do GPS to tak samo sygnal telefoni komorkowej zakloca prace myszki (gdy telefon lezy obok w momencie polaczeni itp czy sms, kursor sam sie porusza). Moze lepsze mychy sie juz cos przed tym bronia.

kurde, nie uwierzycie! odpalam kompa i... działa normalnie! Ani wcześniej ani teraz nie próbowałem instalować nowych driverów, nic dosłownie NIC nie grzebałem w ustawieniach. Wcześniej ta przypadłość dręczyła mnie dobre kilka dni. Cholera, boję się że jak wyłączę kompa to znowu problem powróci, ale weź go i tak zostaw.. Nie wygląda to na zwykły konflikt sprzętowy, bo tak nagle jak się pojawił, tak samo i zniknął (przynajmniej narazie i odpukać w niemalowane..) Na necie znalazłem informację, że podobny problem (tyle że samoistnie przesuwający się kursor) powoduje jeden z trojanów, więc myślę, że tutaj problem jest podobny.

Witam

saczek_XTRM, 3 Lip 2007, 19:25

>ni stąd ni zowąd powróciło! poprostu wymiękam

Proponuję jednak przeskanować system np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skanery z * tylko pokażą problem bez usuwania.

Polecam BiDefenger i F-Secure. W sumie raz na jakiś czas proponuję przeskanowanie systemu różnymi skanerami, te są online więć nie musisz odinstalowywać tego co masz.

I jeszcze jedno do skanowania musisz użyć IE i zezwolić na zainstalowanie kontrolki ActiveX.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

wczoraj popołudniu wróciłem do głównego bezprzewodowego zestawu klawiatura mysza i na razie jest spokój do wyłączenia kilka godzin oraz dzisiaj od rana ani jednego ataku ale przypominam na tym co mam teraz podłączone wcześniej też wariowało :|

problem chyba się rozwiązał, chociaż ciężko mi pojąć w jaki sposób. Wcześniej listwę miałem podpiętą do innego kontaktu. Zmieniłem gniazdo na inne i wtedy zaczęły pojawiać się problemy z myszką. Dzisiaj coś mnie tknęło żeby wszystko ustawić tak jak pierwotnie i hop siup działa jak nowa sztuka...rozumie ktoś o co w tym biega?

-> saczek_XTRM

A sprawdzałeś, jak się zachowuje mysz z różnymi sieciówkami?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

hehe, nie wiem gdzie moja myszka do kompa ma swoją norkę - SZCZERZE? mało mnie to obchodzi ;-)

Sprawa jest naprawdę głupia, ale jak najbardziej prawdziwa. Myszka teraz działa normalnie. Listwa to nie SonusOlivia ale Lestar , tylko nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie. Widzicie ;-) w taki prosty sposób niechcący udowodniłem że jednak kable sieciowe mają wpływ ... na prąd (napewno ;-))

> saczek_XTRM

"... w taki prosty sposób niechcący udowodniłem że jednak kable sieciowe mają wpływ ... na prąd (napewno ;-))"

Wcześniej napisałeś, że podłączyłeś wszystko do innego gniazdka.

To chyba raczej udowodniłeś wpływ gniazdka, a nie kabla sieciowego...

Może gniazdko za 3zł jest zbyt kiepskie i trzeba dać przynajmniej 5zł ? :-)

Chyba trafiliśmy na nowe pole do popisu dla producentów audiofilskich gadżetów.

Już widzę te audiofilskie gniazdka sieciowe po 1000 zł :-)

Janusz z Torunia

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Podlacze sie pod temat o sprzecie komputerowym.

Mam taki problem ze od pewnego czasu wyskakuje mi samo z siebie okno internet explorera ze strona GSearching.com. Uruchamianie tego Internet Eksplorera jest niezalezne od podlaczenia do sieci. Dzieje sie to tak raz na 5-10 min.

Panowie pomozcie gdzie moze zjadowac sie problem. Czy to wirus trojan?

Odinstalowalem IE ponownie zainstalowalem i caly czas mam to samo. Gdzie mozna szukac problemu bo te samo wyskakujace okno doprowadzi mnie do szalu. IE wogole nie uzywam kozystam tylko z Opery.

nie chce mi sie tego przepisywac ;) wiec zapodam dwa linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przeczytaj dokladnie a napewno sie uda :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dzieki serdeczne za informacje. Musze sie zalogowac i wkleic loga. Narazie przeskanowalem i program znalazl dokladnie te same pliki co u tej osoby zakladajacej post.

Jeszcze raz dzieki zobaczymy co z tego wyjdzie.

pzdr kaszio

lenam, 5 Lip 2007, 10:13

>>soso

>gdyby byla skrajnie wymeczona to by w ogole nie szalala

>

>Och soso, jak dziecko... Nie masz pojęcia, przyjacielu, co potrafi wyczyniać porządnie wymęczona

>myszka!

Aaaaa, to chodzilo o Ta myszke! Tsja...

pzdrw

soso

Z szalejącą myszką to trzy możliwości: płyta głównej, myszka, uaktualnienia Windows. Dwa razy się z tym już spotkałem. Najczęściej płyta główna gdzie gniazdo padało, albo płyta produkowała problemy z zasilaniem i pomagało podłączenie myszki przez USB.

Możliwe, że przekładanie w listwach itp. zlikwidowało gdzieś po drodze nieodpowiednią masę, albo delikatne przebicie, albo też stary sposób zasilania (w którym niby wszystko działa) był bardziej wydajny prądowo (czyli listwa bardziej wydajna). Sprawdź w ten sposób, że pożycz, albo kup myszkę na USB i powinna dizałać poprawnie bez względu na sposób zasilania.

zestaw bezprzewodowy podłączyłem właśnie przez USB różnica jest taka że co jakiś czas zamiast szaleć po prostu przestaje działać trzeba wyjąc wtyczkę odczekać kilka sekund wpiąć ponownie i działa :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.