Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki używany Wzmak do 1000 zł

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał 1000zł na wzmacniacz to na allegro jest lampowy BRAUN....I bym licytował.Wszystko zalezy od szczescia w szukaniu bo wzmacniacz wart 400-500zł mozesz kupic za 35 zł np.

Grundig High Fidelity

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Normalnie robi sie niedobrze - po co powielac tematy? Tyle razy bylo o wzmaku do tego modelu i modeli pokrewnych JBLa... Autorowi watku zwyczajnie nie chce sie przeszukac forum.

słuchałem tych JBL w mediamarkt i ja bym w pierwszej kolejnosci zmienił te kolumny chyba.Grubo ciosany dzwiek i przebasowiony.Car Audio jakby odpustowe troche...

Grundig High Fidelity

->Jorku,

Harman Kardon HK - 670 powinien spełnić Twoje oczekiwania. To trochę starszy model od Legend (HK 970) ale wcale nie gorszy, moim zdaniem jest nawet ciut lepszy. Koszt używanego to około 700-800zł.

Pozdrawiam,

Discomaniak71 a co powiesz na te wzmaki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oraz ONKYO A-8850 lub ONKYO A-8870.

wiem że było pisane o różnych wzmakach ale zawsze dobrze jest zasięgnąć nowych informacji

Jeśli możesz coś o tych wzmakach powiedzieć to będe wdzięczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

HK 970 to plastikowe pudelko ktore nie powinno nazywac sie Harman Kardon.

Tak jak mowilem jest to powielanie istniejacych juz watkow - przyklady:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=33217

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=33456

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=27164

Wiecej nie chce mi sie szukac bo nalezy to do obowiazkow zalozyciela watku - zanim go zalozy:)

Mowi sie ze JBLami swietnie gra pokrewna elektronika HK - mam na ten temat nieco inne zdanie. E 90 to nadal tylko budzetowe kolumny ale swietna synergie osiagaja z poczciwa Yamaha AX 900. Piecem znacznie lepszym od pozniejszych wynalazkow typu AX 1050 1070 czy 1090. Nawet w roku produkcji osiagajacym swietna relacje jakosc/cena przy ktorym HK 970 to zabawka dla grzecznych dzieci. Yamaha gra przejrzyscie ale nie natarczywie ma ogromna rezerwe pradowa swietna scene gleboki bas i duza ilosc szczegolow. W swoim zyciu mialem Yamahe A 1000 A 1020 AX 870 AX 1070 i AX 1090 - wszystkie w/w wzmaki nie maja startu do AX 900. Przynajmniej w moim systemie.

Joku, 23 Lip 2007, 17:24

>

Ukryta Zawartość

bardzo duża moc (mimo że bierze tylko 250W z sieci), brzmienie bardzo dynamiczne, z mocnym i głębokim basem (pod tym względem najlepszy wzmak jaki miałem), do tego ładna barwa dźwięku (raczej cieplejsza niż chłodna), dobra scena ale dźwięk raczej bardziej "zagęszczony" i bezpośredni niż finezyjny

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mysle ze tak ale wydaje mi sie ze moze byc ciut za jasna. AX 900 bedzie lepiej pasowac. Brzmienie AX 900 wydalo mi sie bardziej plastyczne mimo ogromnej czytelnosci i przejrzystosci. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oczywiscie biore pod uwage ten przedzial cenowy i w nim klasyfikuje owa Yamahe nie w skali bezwzglednej.

Co do przedmowcy: tez slyszalem wiele dobrego o Denonie PMA 900V ale nie mialem go w swoim systemie.

NAD-a C372 moge wyhaczyć za 2500zł (troszke bym poczekał i dołożył na niego)

tu jest

Ukryta Zawartość

A moze któryś z modeli ONKYO będzie dobry?

Ukryta Zawartość

Jak chcesz i mozesz dolozyc to denon 1500ae, wizualnie do onkyo bedzie dobrze pasowac, w ogloszeniach bywaja kilkumiesieczne z polska gwarancja za 1800zl(po targach) co jest swietna cena.

Problemem w tym przypadku moga okazac sie kolumny, ktore nie chca sie zgrywac z denonem, jeden z forumowiczow mial taki problem.

Luxman ma cieplejsze brzmienie na pewno od Denona 900v, ma troche przyciemnioną górę pasma, będzie dobry do agresywnych kolumn, ten model również posiada dużą moc i dobry nisko schodzący bas

obydwa klocki w moim systemie zagrały lepiej zdecydowanie od Nada c270 (końcówka mocy, to samo co integra c370), Nad c352 to raczej słabszy wzmacniacz ale nowszy, dlatego trzeba więcej na niego wybulic :)

Czyli wychodzi że NAD z JBL-ami odpada.

Ciekaw jestem jakby sie zachował LUXMAN L430 z JBL.

Yamaha AX900 wiem że b.dobrze bo testował jeden spec i było ok:)

Ale może ktoś podpowie czy wzmak ONKYO z JBL-ami będzie współgrał?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.