Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedam (podawanie cen obowiązkowe)/kupię.

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam prawie nowy wzmacniacz Yaqin ms - 20l - szczegóły w dziale ogłoszeń

Edytowane przez adamkwiatkowski

Zamienię wzmacniacz lampowy Abraxas 4 x EL34 / 2 x 6SN7 (wstawione oryginalne porządne red base, tylko te dwie lampki w sekcji pre kosztowały 1000)

na przedwzmacniacz lampowy. Przy sensownej propozycji cenowej tego Abraxasa ewentualnie sprzedam.

Kupię jakieś kondensatory militarne na napięcie 400v i wyższe o pojemności 0,1uF w 4 sztukach . Proszę pisać na PW z fotkami jesli można. Rozważę wszystkie propozycje.

Black Gate WKZ 2x220uF/350/400V 1 szt.

ELNA Cerafine 47uF/500V 2 szt.

Fotki dokładne na PW.

WKZ

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sprzedam:

1. PSVANE CV-181T (6SN7)w wersji BEST (nowe) parowane ilość: 2 pary

2. Elektro Harmonix 12BH7EHG - ECC99(Gold) parowane (nowe) ilość : 6 par

3. TaraLabs AIR (aktualna seria) kable głośnikowe dł.8,00 ft używane, stan idealny (z wszystkimi papierami i pudełkami) ilość: 4 pary

W razie pytań proszę pisać na priv.

Edytowane przez jarek&ania

Kupię parę transformatorów głośnikowych 25W lub 50W do SE EL34 Ra=2,5k(3k), 4 i 8 ohm, Ultralinear 43% Ogonowski PW

Zostało mi jeszcze kilka pcb sterownika wzmacniacza:

Ukryta Zawartość

35zł za pcb i zaprogramowaną atmegę.

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Sprzedam 4szt Jantzen Superior 0,22uF - 70zł/komplet + wysyłka gratis

Edytowane przez ruteksen

8 szt E88CC Tesla NOS goldpin nie używane >>>> 100zł

4szt (2 pary) 7025A Teonex NOS nie używane ( 12ax7 ecc83) Angielskie >>>>>100zł para

Nie sprzedaję na sztuki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez genek

Witam

Sprzedam zasilacz anodowy(bez trafa ,widoczny na zdj.) stabilizowany np. do 300B SE,2A3 lub wszelkich innych ,o parametrach 2*360V /2*250mA.Solidne części i porządne wykonanie kol. Traxman,możliwość niewielkiej regulacji nap.

120zł z wysyłką.

Ukryta Zawartość

post-25239-0-57050800-1347622301_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Sprzedam zasilacz anodowy(bez trafa ,widoczny na zdj.) stabilizowany np. do 300B SE,2A3 lub wszelkich innych ,o parametrach 2*360V /2*250mA.Solidne części i porządne wykonanie kol. Traxman,możliwość niewielkiej regulacji nap.

120zł z wysyłką.

Moze jakis schemat tego zasilacza ,bysie przydal?

Pozdro,

TAD

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Niestety jest to własność prywatna osoby ,która go opracowała

To ja bym odradzał kupno czegoś, co nie będzie do naprawienia, zmodyfiokowania lub nawet zastosowania, bo ktoś utajnił schemat. Równie dobrze możesz cegły sprzedawać.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

StaryM, a ty jak kupujesz wzmacniacz, to zawsze ze schematem?

Tak bardzo chcesz mi dowalić, że niedługo pojawisz się w wątku DIY.

Nie, nie kupuję, bo dziś się nie dodaje schematów, ale kiedyś to była norma. Im bardziej egzotyczne urządzenie kupujesz, tym większe ryzyko, że bez schematu nikt ci go nie naprawi w razie kłopotów. A jeśłi to jednostkowa konstrukcja? To już w ogóle. Znamy tu z forum przypadki konstruktorów, którzy nagle znikają, nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na maile. A schematu nie dali i teraz czarna rozpacz.

A to nawet nie jest pełne urządzenie. To moduł do wzmacniacza, ktoś kto będzie wzmacniacz budować z tym modułem, chyba wolałby wiedzieć jak działa i czy działa. Chyba że wystarczy mu wiara.

To ja bym odradzał kupno czegoś, co nie będzie do naprawienia, zmodyfiokowania lub nawet zastosowania, bo ktoś utajnił schemat. Równie dobrze możesz cegły sprzedawać.

Czy zastanowiłeś się co napisałeś,stek bzdur,ale cóż .A propos cegieł ,czy kupując je znasz skład chemiczny i technologię ich wypalania.

Rozumiem ,że są tzw. "zaradni" tak jak ty ,by bez wysiłku kopiować co się da ,urządzenie owe nie jest skomplikowane nikt schematu nie utajnił,schematy są znane od lat i dla średnio zaawansowanego elektronika jest to chleb powszednia zatem przestań się ośmieszać "modyfikatorze".Nie mam zwyczaju się wdawać w pyskówki zatem temat uważam za zamknięty.Szkoda tylko ,że takie oszołomstwo na forach ,psuje atmosferę,

Pozdrawiam

Czy zastanowiłeś się co napisałeś,stek bzdur,ale cóż .A propos cegieł ,czy kupując je znasz skład chemiczny i technologię ich wypalania. [...]

Kolego, na cegłę (każdego rodzaju) dopuszczoną do obrotu obowiązuje Polska Norma (i w tej chwili europejska też - a także szereg dokumentów niższego rzędu dotyczących utrzymania jakości), więc odbiorca / konsument ma na tej podstawie gwarancję jakości, zachowania parametrów i trwałości.

Kupowanie kota w worku - szczególnie w przypadku produktu DIY - to, delikatnie mówiąc, spore ryzyko.

W czasach, kiedy obowiązywała pewna kultura techniczna, dołączanie schematów (a nawet w wielu wypadkach instrukcji serwisowych) było (a gdzieniegdzie jeszcze jest) normą. Sam używam wielu nowszych i starszych produktów do dziś uznawanych za hi-tech (akurat nie z branży audio, ale też elektronika wysoko zaawansowana), do których producent załączył komplet w/w dokumentów (zresztą użytecznych dla mnie nie raz, bo w końcu nic nie jest wieczne i od czasu do czasu naprawa lub regulacja jest konieczna).

Gość StaryM

(Konto usunięte)

@niutek

Tak naprawdę to nie chodziło o ciebie i nie była to krytyka mająca na celu zdyskredytować twoje wyroby. Chodziło o zasadę, wielokrotnie na forum różne osoby się wypowiadały o ryzyku kupowania jednostkowych i niepowtarzalnych konstrukcji, które w przypadku zniknięcia konstruktora staną się w razie awarii kupą złomu. Od pewnego czasu szukają niektórzy niejakiego McGyvera. W żadnym wypadku nie podważam, ani nie miałem zamiaru podważać twoich umiejętności, ani rzetelności.

Myślę też, że gdybyś zamiast pisać o tajemnicy schematu, napisał lekceważąco, że "wszystko widać na płytce, bo jest to prosty układ zasilający, więc hobbysta od razu widzi co to jest i jak tego użyć, a laik nie będzie kupować", to zapewne nawet nie przyszłoby mi do głowy zabierać głosu.

PS. Przepraszam za OT, który spowodowałem i proponuję zakończyć dyskusję, bo jest to wątek na ogłoszenia nie przepychanki. Mea culpa.

Edytowane przez StaryM

a wszystko stąd, że Teddy nie słyszał o traxmanie

Panowie - diy ma tu uznanych swoich konstruktorów i "jak się włazi między wrony ..." czyli warto wpierw poczytać i pomyśleć :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Kupię parę transformatorów głośnikowych 25W lub 50W do SE EL34 Ra=2,5k(3k), 4 i 8 ohm, Ultralinear 43% Ogonowski PW

Mam 2szt. L.O 25W do wbudowania w chassis z dekielkiem na gorze (czarny) 2,5kom /8om lecz bez Ultra linear.

TAD

Panowie - diy ma tu uznanych swoich konstruktorów i "jak się włazi między wrony ..." czyli warto wpierw poczytać i pomyśleć :)

TAK nie slyszalem jestem "swieży" na tym Forum?

Pozdrawiam,

TAD

No wlasnie. To zbyteczne bicie piany. Tym bardziej, ze traxman chyba zamieszcza schematy swoich urzadzen w sieci (co nie oznacza zgody na ich dalsza dystrybucje).

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi