Skocz do zawartości
IGNORED

zwariowałem! zaproszenia na BIT-HDTV !

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

mam do rozdania 4 zaproszenia na torrentowy serwis z ripami filmów HD. Wspaniała kopalnia! Setki tytułów, w tym najnowsze - 300, Shooter, Perfect stranger itp...

Jakość nieporównywalna do DVD! Jeżeli masz projektor co najmniej 720p, to musisz skorzystać!

Zainteresowanych zapraszam na PW. Proszę podawać adres emailowy, bo inaczej się nie da!

Liczy się kolejność zgłoszeń.

Mozna sie zdziwic :)

Chodzi o to, ze zachodnie wytwórnie filmowe poprzez swoje kancelarie prawne zwracają się już do polskiej Policji i ta musi na takie wezwanie reagować. Nie ma to na razie charakteru masowego, ale takie akcje już się w Polsce dzieją.

Przypominam, że każdy operator telekomunikacyjny w Polsce ma ustawowy obowiązek trzymania logów z połączeń i jeżeli Policja przyjdzie z IP udostępniającego to operator ma obowiązek dane takiego abonenta Policji wydać.

Samo podawanie linków do piractwa jak lub np stawianie lokalnych hubów direct connect jest wg polskiego prawodawstwa nakłanianiem do popełnienia przestępstwa i też bywa ścigane. Zauważcie ile zniknęło z sieci polskich serwisów udostępniających wprost pliki MP3 - one same się nie zamknęły :)

Nie chodzi mi tu o żadną polemikę, przedstawiam tylko stan tych spraw na dzisiaj.

>americano, 11 Sie 2007, 10:36

>O matko i córko! Ile czasu zajmuje ściągnięcie takiego filmu ok. 30GB? Kilka dni? :)

O matko, skąd Ci się wzięło 30GB?

Film 720p zajmuje około 4-7GB :-)

O matko i córko !

barni - osobiście kupuję miesięcznie po kilkanaście - kilkadziesiąt płyt i filmów (piszę aby nie było, że jestem piratem :)), ale muszę cię zmartwić - nasze prawo autorskie penalizuje"rozpowszechnianie", zaś ściąganie na własny użytek jest identycznym czynem jak przegranie kasety video lub płyty cd. Wśród polskich prawników są różne interpretacje (w tym i takie jak reprezentowane przez ciebie). Prawda jest taka, że temat jest trudny i niejednoznaczny i mimo pewnej wiedzy w tym temacie nie odważyłbym się na tak odważne stwierdzenia jak ty :))

jednakże jestem przeciwny zaśmiecaniu forum informacjami gdzie i co jak ściągnąć gdyż bez względu na znaczenie prawne uważam to za moralnie naganne.

• 4 miesiące później...

powiedzcie mi kiedy dostaje sie tam bana :P

i co mam zrobiczeby nie dostac bo strona GENIALNA nigdy nei mialem takiego transferu. ciezko sie tu dopchac zeby uploadowac plik....a z moim laczem dow. 80kb upl. 5kb szybko skoncze kariere.

jak cos bede pisal do Was zrobie wlasnego torenta i sciagniecie cos odemnie ;)

Proponuję na razie ściągnąć 3-4 filmy, które posiadają dużo seedów (są popularne). Jeżeli zależy Ci na HD to na początek nie szalej i ściągaj tylko czterogigowce.

Te filmy proponuję przez kilkanaście dni udostępniać. Powinno się w miarę rozchulać.

Jaki prowider daje tylko 5 kB/s uploadu???

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.