Skocz do zawartości
IGNORED

Co bedzie przyczyną końca świata ?

żółwik

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając lancaster do Twojego pytania czy z budyniu czekoladowego Winiary (fujjj - wiśniowy lepszy!) da się zbudować maszynę do teleportacji to odpowiedź brzmi - TAK, jednak musisz go odpowiednio stłoczyć do objętości mniejszej niż jego promień Schwarzschilda, paradoksalnie im budyniu więcej tym roboty mniej. Najlepiej gdyby budyń w trakcie ściskania nieustanne wirował z dużą prędkością tak by tworzona osobliwość była pierścieniem. Teraz to już pesteczka, wystarczy opracować korytarz np. według modelu Vissera, zbudowany z materii egzotycznej - tak ją nazywają bo z uwagi na niezwykłe właściwości wytrzymałościowe może wykazywać ujemną masę :).

Ponoć taką maszyną można podróżować nie tylko w przestrzeni ale i w czasie ;-)

Na pewno nie jest gorsza. Pod warunkiem, że będzie to kupa meteorytów. Zresztą meteoryt to może być skamieniała kupa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No tak, kupa ma wiele znaczen. Ale nie wyszczególniles tego bardzjej, a mi tonaca kupa kojarzy sie jednoznacznie z odchodem, poniewaz tak powszechnie sie przecież uznaje ja, a formy interpretacji pozostaja roznorodne,no chyba ze wyraznie inaczej wynika z kontakstu. To diametralnie zmienia postac rzeczy. :)

żółwik

Tonąca kupa to wymysł ostanich wieków. Wczesniej kupa nigdzie nie toneła tylko spoczywała do samozniknięcia w trawie czy gdzie tam chcesz ale na pewno w żadnym naturalnym płynie.

Czemu naszych? Raczej może od kiedy zaczęto ją topić (kupę). Nawet nie chce mysleć co ludzkość z nią (kupą) będzie robic w przyszłości.

>Astaroth, 21 Sie 2007, 23:58

Z teleportacją na gruncie obecnie obowiązujących teorii jest taki problem, że

prawdopodobieństwo, że wyleci to, co wleciało jest raczej niewielkie.

Być może teoria jest niedoskonała, ale niezależnie od tego tunel może być immanentnie niestabilny.

Teściową można wysłać, ale samemu raczej bym się nie pchał;-).

Jestem Europejczykiem.

Głupota ludzka.

A tak na marginesie zobaczcie jak nawsadzali audiofilom melomani albo raczej metalomani

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam nadzieję, że nie wszyscy odbierają to jako zboczenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

żółwik, 21 Sie 2007, 08:38

>Jak w pytaniu.

>Jak wam sie wydaje, a moze znacie cos z przepowiedni lub innych zrodel ?

Koniec świata (jakiego znamy) nastąpi już niedługo. Ktoś wychoduje zmutowanego genetycznie robaczka, który w krótkim okresie czasu, zje na całej planecie wszystko co zielone... a resztę sobie sami dopowiedzcie :))

• 1 miesiąc później...

Najbliższą PEWNĄ przyczyną jest ewolucja Słońca w czerwonego olbrzyma

(plus dla Macierewicza za przenikliwość ;-)).

Ale to horyzont kilku milionów lat. Do tej pory pewnie sie gdzieś przeniesiemy.

Może do rzeczywistości wirtualnej?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 21 Paź 2007, 02:13

>Najbliższą PEWNĄ przyczyną jest ewolucja Słońca w czerwonego olbrzyma

>(plus dla Macierewicza za przenikliwość ;-)).

>Ale to horyzont kilku milionów lat. Do tej pory pewnie sie gdzieś przeniesiemy.

Chyba miliardów????

• 3 lata później...

Wzmożona aktywność słoneczna raz na 11 500 tyś . lat jest faktem naukowym , czy jej apogeum przypadnie w 2012 roku tego na pewno nie wiemy.

Niemniej energia wiatru słonecznego jest zbyt słaba aby mogła oddziaływać na zmianę obrotów silnika jakim jest Ziemia , do tego potrzeba wielkiej masy (energii grawitacyjnej).Przebiegunowanie biegunów magnetycznych na Ziemi miało miejsce wielokrotnie na co są dowody geologiczne natomiast nie odkryto widomego świadectwa walących się gór ,co by potwierdzało nagłe zatrzymanie się Ziemi i zmiany jej obrotów .Kolejnym dowodem jest orbita i ruch naszego naturalnego satelity- Księżyca.

Pseudonaukowcy ,którzy wymyślają tak chore hipotezy nie znają się na prawach fizyki. Widocznym przejawem zbliżającej się hiperaktywności słonecznej będą widoczne w Polsce zorze polarne ,zakłócenia w radio-telekomunikacji ,awarie sieci energetycznej ,czułej elektroniki.

Przyczyną końca świata zapewne będą ludzie !!!!!

Piotr

Troche mnie uspokoiłeś..jus sie pakowałem,szukałem książek mondrych by zabrać...w wysokie góry.A tu okazuje się,że mogą sie zawalić przy...przebiegunowaniu.

'Co bedzie przyczyną końca świata ?"

Jakis spisek!

Wzmożona aktywność słoneczna raz na 11 500 tyś . lat jest faktem naukowym , czy jej apogeum przypadnie w 2012 roku tego na pewno nie wiemy.

Niemniej energia wiatru słonecznego jest zbyt słaba aby mogła oddziaływać na zmianę obrotów silnika jakim jest Ziemia , do tego potrzeba wielkiej masy (energii grawitacyjnej).

A zwykle wolnossace V8 nie wystarczy?

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.