Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

senicz, 13 Paź 2007, 19:21

>Zamiast naprawiac Nalesnika babami sie zajmuje!!

Senicz, jest watek dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście na szumie różowym..

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Dostalem ladne podstawki pod kolumny i wielkie dzieki dla darczyncy. Oby takich dobrych ludzi bylo wiecej na tym zlym swiecie. Nalesnik nadal spalony. Nie wiem za bardzo co mu jest. Schemat zapomnialem a ze pajak to sie polapac nie moge co jest co!!! ale bede walczyl. Wstepnie ustalilem konfrontacje MBL z MARANCIUNIEM ale czy do niej dojdzie?

Lenox live. Stare nagranie z parku ale jak naturalne. Muza taka sobie ale ujdzie, ale jaka jakosc nagrania!! ta przestrzen!! swietne chorki. Idealane na Nalesniki. Posluchacie tego niesamowitego "oddechu" otwartej przestrzeni jaka odtwarza Matanciunio i Nalesnik. Jak zreperuje.

senicz, właśnie pobiłeś Hitchcocka w budowaniu napięcia. :) Dopiero ostatnie krótkie zdanie rozwiało moje narastające przeświadczenie, że naprawiłeś Naleśnika. ;) Zacznij sprawdzać element po elemencie, jeśli nie masz schematu. Najwyżej będziesz musiał wylutowywać bazy tranzystorów do pomiaru napięcia przewodzenia, no ale jak schemat zaginął...

>Edward, 15 Paź 2007, 00:07

>Dlaczego Lancaster dokonał samozbanowania w swoim własnym wątku?

To proste. Bo ma poglądy z którymi się głęboko nie zgadza !

Jestem Europejczykiem.

michelangelo, 15 Paź 2007, 10:39

Michał trochę przesadzasz Trzęsienia ziemi na początku nie było ale to narastanie napiecia zaczyna mi się podobać zobatrzymy ile osób wytrzyma i nie wyrzuci kompa przez okno,może niech nie zagladaja na forum z pracy bo wtedy szefowstwo może na nich patrzyć krzywym okiem a zdjęcia z kamerki przemysłowej obejrzeć póżniej będziemy mogli wszyscy na Joe Monster :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nalesnik ozyl!!! padla dioda w zasilaczy pomocniczym???!!! jak to mozliwe? ale rozne cuda na tym swiecie sie zdazaja. Lenox brzmi zaj............... tak jak na koncercie. Co za przestrzenie gwizdy dra mordy chamstwo amerykunskie tfu. Oczywiscie to nie to samo co studyjne nagrania ale maja to cos. Zdumiewajaco gra srednica. To jest cudowne ta lekkosc i naturalnosc dzwieku. Ale tak jak slepilem tego nalesnika to wstyd. Czesci od sasa do lasa. Wszystkie inne w obu kanalach. Taka platanina ze strach. A gra? i to jak!!no niech mi tu ktos powie ze uslyszy roznice miedzy kanalami. A wy sie tak pierniczycie z tymi specjalnymi podzespolami i co? a g. jak gralo kiepsko tak nadal gra.

Kolega Jerzy z USA napisal mi cos czego nie do konca rozumiem? -

............parzyste harmoniczne sa mile dla ucha gdy sluchamy wokali bo dodaja ciepla im ale kastruja fortepian......... fortepian strojony jest w stroju temperowym a to powoduje ze harmaniczne parzyste tworza dysonans i fortepian ma zle brzmienie? falszuje?

Slucham teraz tych marantz i rezty systemu i mam takie uczucie nadmiaru basu. jest tak potezny na najnizszych dzwiekach ze strach. Nic oczywiscie nie furkocze czy dudni ale jest jego niesamowicie duzo? te tapniecia sa poprostu ogromne. Np. teraz leci ostatni rzydowski albo arabowiczny urwor ze sjesty2 Kydrynskiego - takie wspolczesnione zawodzenie i jest tam tak nisko nagrana gitara ze strach i do tego stopa jak babel lawy wybuchajaca co chwila. Moze jednak przesadzilem z tym dopaleniem barwy w Maranciuniu? a moze to efekt zbyt malego pokoju?

rzydowski

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Wiesz co senicz gdybym to ja wyzwal caly swiat audio na pojedynek i oglaszal wszem i wobec iz mam najlepszy system na swiecie to w tej chwili siedzialbym sobie w domu spokojnie i ukladalbym program pokazu lacznie z przemowa i prezentowana muzyka jako wstep a nie trzasl sie ze strachu ze jednak taki genialny to nie jestem !

Co facet ogarnely cie watpliwosci co do AS !

O dupie maryni na ,,zbocznicy,, to godzinami pieprzysz a tu basu masz za duzo ?!

Powodzenia w takim razie geniuszu juz nie moge sie doczekac AS (ludzie nie zostaswia na tobie suchej nitki) sam chciales.

na Doors-ach jest basu duzo mniej. I to jest problem super sprzetu bo jak tlusta lapa realizatora pchnia dzwignie basu w gore to sie zesrac mozna od jego nadmiaru jak po sliwkach suszonych a jak jakis esteta zwolenik suchego grania utnie tego basika to tez niedobrze. generalnie staruchy marantze graja tak poteznym basem ze strach. jak to mozliwe zeby z tak malych kolumn tak napierniczal i tak nisko? Ale bas mniej wazny srednice sa super. Moze nie tak dobre jak ze sluchawek bo to wiadomo inna technilogia i problemy ale graja super. Zaden stozkowy im nie podskoczy. A 2 drozne to juz kicha. No chyba ze sie nie znam? podobno 2,5 drozne graja troche lepiej.

Na AS2007 zdziwicie sie jak brzmia glosy wielu wokalistow. Szczegolnie klasykow rokowych i jazzowych. maranciunio nie podbarwia wokali wiec slychac wyraznie barwe i dykcje i ........... bardzo ciekawe doswiadczenie. W starych nagraniach nie ma jeszce tego komputerowego dobarwiania wokali. Dlatego bardzo milo sie slucha takich nagran z lat 70-80 dzisiaj to juz wszystko PC gra. jest troche nagran nacinanych w czasie koncertu. Sanajlepszej jakosci. bez posrednictwa tasmy magnetofonowej. Ale takich nagran nie ma zbyt duzo. Moze uda mi sie cos przedstawic.

Są już jakieś zdjęcia Maranciunia ?

Czy to dalej projekt top secret ? :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

senicz, 17 Paź 2007, 20:14

Na AS2007 zdziwicie sie jak brzmia glosy wielu wokalistow. Szczegolnie klasykow rokowych i

jazzowych.

Mamy rozumieć, że będą goście specjalni ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.