Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego Żywiec sie popsuł??? :(

zwykłybanan

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam piwa z browaru "Amber", uchodzą za koneserskie, po degustacji przylączam się do tej opinii.

Natmiast jednym z najlepszych piw warzonych w Polsce jest - w mojej opinii - Pilsner Urquell.

Jako,ze jestem miłośnikiem piw ciemnych i często bywam w Czechach to mogę polecić

piwo ciemne BERNARD /niepasteryzowane/ ......niebo w gębie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11343-100005498 1188931182_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Dlaczego "Żywiec" się popsuł?

Jako zatwardziały piwosz nie potwierdzam tej opinii. Piję Żywca bardzo często, ale tylko z kegi i nie dostrzegam obniżenia jakości. Choć najczęściej sięgam po Pilsnera Urquella najlepsze piwo świata!!!

Rozpoznacie piwo w ślepym teście? Np. takim:

1. Są 3 piwa jednego rodzaju, np. jasne pełne

2. Widzicie je, otwieracie próbujecie smak

3. Z zawiązanymi oczami ale odsłoniętym nosem próbujecie 6 razy ze szklanki, nie z butelki losowo wybrane spośród tych trzech

4. Zaliczony test to prawidłowe rozpoznanie wszystkich 6 prób

Bawiliście się tak kiedyś? Ja się bawiłem :-) Szczególnie polecam gdy ktoś w towarzystwie zaczyna narzekać na jakieś piwo, to wziąc go na próbę! Bywa zabawnie... :-)

CATV

to mało piłeś chłopie ;-)

zydelek

jakie to browary się odrodziły? na palcach jednej ręki można policzyć w polsce małe prężne browarki, które jeszcze nie zostały wchłonięte przez molochy ;-(

ze szkodą dla nas piwoszy oczywiście

wyjątki są: amber, lwówek śl.. ale dużo tego niestety nie ma

pzdr

Polecam przetestować Beck's zielonego. W PL, chyba nie ma, ale warto się zainteresować. Piłem wiele różnych piw i to jest chyba number one. W pamięci utkwiło mi jeszcze chorwackie Karlovacko, czy coś takiego.

Mówiąc serio z doświadczenia wiem, że np. po 4 miesięcznym pobycie za granicą i piciu Becks'a powrót do polskiego smaku piwa jest dość bolesny.

Żywiec?? To piwo to już nawet swą doniosłą renomę straciło.

a mi w pamięci najbardziej utkwiło piwo z Biedronki ;-) JUż go nigdy nie tknę ;). Z polskich piw to tylko Dębowe Mocne! Tatry nie znosze, podobnie Okocima. Bardzo dobre (lepsze wg mnie od Żywca) są Lech i Tyskie.

broy, 4 Wrz 2007, 22:45

>jakie to browary się odrodziły? na palcach jednej ręki można policzyć w polsce małe prężne browarki,

>które jeszcze nie zostały wchłonięte przez molochy ;-(

>ze szkodą dla nas piwoszy oczywiście

>wyjątki są: amber, lwówek śl.. ale dużo tego niestety nie ma

>pzdr

Niestety Lwówek Sl. też padł.......Szkoda bo "książece" to było jedno z niewielu niepasteryzowanych piw osiągalnych w sprzedaży. Trzymajmy kciuki za Ambera bo jego "Żywe" wyjątkowo smakuje!!!

Zwykłybanan

Byłem niedawno w muzeum w Żywcu (polecam wstęp bardzo fajne) – otóż nie każdy „Żywiec” jest robiony w tej fabryce - ponoć można rozpoznać „Żywce” z poza Żywca po szczegółach etykiet.

fotka, może wejdzie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lwówek padł? Świat się kończy...

No to zostaje Żywe i dla fanów Ambera polecam ich nowy produkt: Złote Lwy (zastąpił klasycznego pilsa) - smakuje trochę jak Żywe i.... Lwówek w jednym ;-)

Suwałki też padły :-( Nie ma już polarnego mocnego na spływ...

Pamiętam vis a vis stacji Gdańsk-Wrzeszcz był sobie browar nawet Heweliusza tam robili,kupiło go EB(juz go niema) i przenieśli produkcję do Elbląga(?) o poczynaniach Żywca(właściciel Haineken) z browarem warszawskim nie wspomnę!!!

wracając do piwek:

został wywołany wcześniejpilsner urquell

lubię i cenię to piwo

szczególnie w czechach, gdzie jest dużo lepsze ;-)

uważni piwosze już pewnie zauważyli, że za niedawną zmianą wizualizacji (złoty kolor puszek i etykiet)

poszła również nieco zmiana piwa

w butelkach 0,33 jest oryginalny pu - rozlewany i warzony w pilźnie

natmiast puszki i butelki zwrotne 0,5 to już produkt pilseropodobny dr kulczyka

tak przynajmiej 'pisze i stoy na etykecie'

pzdr

• 2 lata później...

Widzę, że na poprzednich stronach parę osób poleca Ambera - słusznie, słusznie. Ku mej radości, ostatnio da się kupić Złote Lwy w okolicach Warszawy, bo wcześniej byłem skazany na import własny. Rewelacja, ino nieco drogo.

Dla znudzonych koncernowymi piwami - coraz więcej pojawia się sklepów z lokalnymi, a przynajmniej bardziej niszowymi produktami. Często pochowane po bocznych uliczkach, warto poszukać. Spoty wybór bardzo ciekawych trunków. Polecam Orkiszowe w odmianie zwykłej i z miodem, przyjemna odmiana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.