Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Donaldzie Tusku?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

jest tylko jedna racja i ja ją mam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16569-100005726 1188634192_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niosą, każdy w swoja stronę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie tylko Tusk i nie tylko bez Krauze niestety. Kazda opcja w tym kraju ma swoich "Krauze" ale to akurat "podskórny" element polityki w kazdym kraju.

Tylko, że po takiej aferze np w Chinach byłoby kilka strzałów w tył głowy w celu zachowania pozorów i narządów do przeszczepów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może pod tym linkiem ktoś znajdzie odpowiedź na to pytanie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

npl, 1 Wrz 2007, 11:41

>najlepszą dekomunizację przeprowadzono w etiopii:

>maczetami, w trybie natychmiastowym. ichniejsza partia komunistyczna już nie istnieje...

naprawdę chcielibyście takich rozwiazań jak w Etiopii lub Chinach?

strzały w tył glowy?

czy nie o wolną Polskę walczyliśmy?

npl, 1 Wrz 2007, 14:32

>no właśnie że wolną...

>od komuchów...

od komuchów, tez ;-)))

polski problem to nie PiS czy PO, a nawet nie komuchy i Rydzyk,

polski problem to prywata, partie nie dbaja o wspólne dobro ale o swoje ,

przeciez można dobrze rządzic i dobrze zarabiać, nieprawdaż?

Myślicie że KACZORY coś mogą dla naszego kraju dobrze zrobić? W Niemczech śmieją się z ich wyglądu ....to przykre bo czy lubić Kaczyńskich , czy nie, to w końcu nasi ziomale !

A Tusk też nie jest bez wad ...ssepleni !!!

W kazdym normalnym kraju po przegranych wyborach przywodca partii ustepuje miejsca innemu (nie wazne czy lepszmu). Tusk przegral i zostajac wbil PO samoboja i ten ruch bedzie ciagnal sie za PO przez lata. Glupia partia, ktora nie potrafi sprawnie prowadzic polityki kadrowej. Glupi szef partii, ktory tego nie widzi. Ale to nie moj problem :-)

pzdrw

soso

>npl, 1 Wrz 2007, 11:41

>maczetami, w trybie natychmiastowym.

Następny bolszewik na forum :-(. epidemia jakaś, czy co?

Czy może tępota umysłowa się rozlewa?

Jestem Europejczykiem.

>W kazdym normalnym kraju po przegranych wyborach przywodca partii ustepuje miejsca innemu (nie

>wazne czy lepszmu). Tusk przegral i zostajac wbil PO samoboja i ten ruch bedzie ciagnal sie za PO

>przez lata. Glupia partia, ktora nie potrafi sprawnie prowadzic polityki kadrowej. Glupi szef

>partii, ktory tego nie widzi. Ale to nie moj problem :-)

Niestety i wyborcy tego nie widzą. Ale za to Tusk z chęcią wypowiada się na temat dymisji innych polityków. A według mnie PO by miało większe poparcie z innym przywódcą. A tak przyjdą wybory i będzie powtórka z PiS-rozrywki. Przykład ostatni - szoł ziobry i prokuratury - a Tuska nie widać. Głowa w piasek.

A to dopiero mnie zaskoczyliście! Czyżby to forum przekształcało się w prawicowy klub złośliwych malkontentów? Moim zdaniem, ten facet ma jak najbardziej wiele wad. Staram się jednak inaczej patrzeć na to zagadnienie. Jeżeli nie Tusk, to kto? Wspomniany Miller i jego rówieśnicy z SLD, bardzo źle mi się kojarzą. To jednak nie jest żadna nowa i pozbawiona ogona lewica. Fundamentaliści? Nigdy! PIS okazał się partią zdominowaną przez tryskających żądzą odwetu i władzy za wszelką cenę, zakompleksionych ludzi. W tle trwa nieustanne kunktatorstwo i obrzydliwe podlizywanie się do faszyzującego trybuna radiowego, w walce o jego oszołomionych wyznawców. Inni się nie liczą. Są tłem i niestety równie obmierzłym. Wspomniany Giertych istotnie, urodził sie w rodzinie z pewnymi tradycjami, lecz jakie to tradycje, mogliśmy się nie dawno przekonać słuchając bełkotu Giertycha seniora, który na europejskim forum, reprezentując nas(!) opowiadał czary mary o Darwinie. Później zaś jakby mało tego, dokonał aktu sabotażu, przyrównując głowę sąsiedniego państwa do Hitlera. Zgroza!!! Czy chcecie aby żądzili nami ludzie niebezpieczni i nieprzewidywalni? Ludzie ślepo wykonujący rozkazy bezkarnego i nietykalnego góru z Torunia? Ja nie chcę. Nie chcę inkwizycji, stosów i światopoglądowej jatki którą serwuje nam polska prawica. Podobno jesteśmy w Unii, podobno mieszkamy w centrum Europy, podobno mamy XXI wiek... Nigdy nie marzyłem o powrocie do średniowiecza i tm bardziej do zapamiętanego z PRLu państwa policyjnego. Na tym tle realnych (podkreślam) możliwości, nie widzę innego sensownego kandydata i ugrupowania, jak Tusk i PO. Pewnie że wolałbym np. Billa Gatesa albo Kilka dziewczyn z Playboy'a ale to nierealne. Gorsze w moim odczuciu jest to, że PO to partia niespójna i obawiam się że po ewentualnym sukcesie wyborczym może tam dojść do licznych pęknięć i typowa polska prywata wyjdzie na wierzch. Jednakże Tusk jako szef skrzydła liberalnego to w moim odczuciu jedyny sensowny kandydat. On przynajmniej stwarza cień pozorów i daje jakąś śladową nadzieję, że istotnie zajmie się gospodarką, igrzyska zostawiając sportowcom.

Pozdrawiam

>porucznikzubek

A co, nie zauważyłeś jeszcze, że internet to głównie Idioci Sp. z n.o. Taki Big Brother co się nie może skończyć bo jedzie za darmo.

Takim się wydaje że rządzenie państwem to odmiana mydlanej opery, gdzie bohaterowie muszą koniecznie mieć do bólu wyraziste charaktery, żeby widzowie nie musieli się wysilać aby rozpoznać kto dobry a kto zły. Wg tego modelu dobry polityk musi mieć jaja takich rozmiarów, aby mógł się poruszać wyłącznie krokiem szeryfa na rozkraczonych nogach, stale gotowego do strzału.

Nie przyjdzie im do zakutych baranich łbów, że polityka może polegać na mozolnym, pracowitym i zupełnie niemedialnym tworzeniu i poprawianiu prawa, budżetu i administracji, i wypracowywaniu konsensusów pomiędzy stronami a nie na pokazywaniu kto ma większe jaja ku uciesze bezmyślnej gawiedzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.