Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

No fakt zagalopowalismy sie.Wlasnie wlaczylem Davda Munyon - tytul tez tu pasuje More Songs for Planet Earth,pelny relaks i nawet jakis tam stolik tego nie zmieni...Pozdrawiam wszystkich i plyte polecam - no ale to juz do innego watku pasuje.

• 2 tygodnie później...

No cóż, 1025 dni na forum, to mogę też coś dodać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14653-100002581 1256247847_thumb.jpg

post-14653-100002582 1256247847_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gootchio, 22 Paź 2009, 23:44

>No cóż, 1025 dni na forum, to mogę też coś dodać :)

Piękne kolumny i wzmacniacz.Jedynie ten komp w rogu to taki niepasujący przytyk do wystroju.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

te kamyczki to zacne :) moje to mają wywiercone dziury na napisy z nagrobka hehehe :)

a to to na kolumnach to też kamurki ????

Miło, że zestawik się podoba :)

>wa-lo-dia; de_moon

Komp nie ma (na razie) lepszego miejsca w mieszkaniu, a musi być stacjonarny bo obrabiam sporo fotek. Pomijając przewagę wydajności nad lapciochem (dyski, pamięć), to monitor i tak musiałby gdzieś stać.

>masterofdeath6

Kamyczki - na górze i na dole - to dzieło forumowego kolegi Sebax'a, wg. projektu inspirowanego różnymi fotkami dostępnymi chociażby w tym wątku.

>satan

Antena, to rzeczywiście badziewie. Zwiodła mnie w sklepie wyglądem, a niestety nie odstraszyła obecnością wzmacniacza :( Najsilniejszy sygnał (~70dB) mam na Trójce (na szczęście na tym mi najbardziej zależy), a na reszcie jest słyszalny szum.

Gootchio@ Anteną się nie martw. I tak jesteś lepszy od wielu posiadaczy podobnych tunerów bo odbierasz w miarę dobrze o jedną stację więcej od innych czyli PRIII.

Przed dociążeniem rzeczywiście lepiej grały "skręcone", a jak przyjechały kamyczki systematycznie się "odkręcały", aż do obecnego ustawienia.

Czyli wynika z tego że dociążenie wyostrzyło dźwięk ? Można coś więcej na temat zmian z kamyczkami ? Właśnie też robią się dla mnie cztery sztuki ;)

I love the sound of crashing guitars

>Micke 13, 23 Paź 2009, 12:03

Właśnie nie wyostrzyło!

Skręcone były, kosztem oczywiście sceny, żeby lepiej czuć bas (kiedyś opisywałem - snuł się tylko pod ścianami, a do sweet spota nie docierał w całej okazałości). Po dociążeniu (i podparciu) bas nadszedł i można było odzyskać scenę odginając kolumny.

Gootchio, 22 Paź 2009, 23:44

>No cóż, 1025 dni na forum, to mogę też coś dodać :)

czemu nie postawisz wzmaka, czyli najbardziej grzejącego się klamota, na górze?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

bo volume było by za nisko do reki ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

> Gootchio

No to super, dokładnie o coś takiego mi chodziło ;) Na razie słucham z 10kg talerzami od sztangi na każdej kolumnie, poprawa jest zadziwiająca, czekam na docelowe granity :)

I love the sound of crashing guitars

>matee, 23 Paź 2009, 12:19

>czemu nie postawisz wzmaka, czyli najbardziej grzejącego się klamota, na górze?

Wzmak jest najszerszy z tego wszystkiego, chyba nawet kiedyś próbowałem go przenieść, ale nie pasował.

Poza tym wzmaki lubią ciepełko ;) aby nie za dużo - na 19m^2 i tak rzadko gałka podjeżdża ponad 9h, więc przegrzanie mu nie grozi.

Zawsze fascynowała mnie moda na granitowe podstawki i granitowe dociski :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

satan, 23 Paź 2009, 10:15

>Gootchio działa ci ta antena ? testowałem taką i u mnie nic nie daje, to samo co na zwykłym drucie

co jakis czas mowi sie o antenach to moze zaloszmy wontek o nich wypowiemy sie o swoich i moze wybierzemy najladniesza :)

>jajcasz77, 23 Paź 2009, 14:30

>co jakis czas mowi sie o antenach to moze zaloszmy wontek o nich wypowiemy sie o swoich i moze

>wybierzemy najladniesza :)

O antenach jest dużo w "Ślicznych tunerach"...

Elberoth, 23 Paź 2009, 14:16

>Zawsze fascynowała mnie moda na granitowe podstawki i granitowe dociski :-)

to tak jak ze szkocką, którą niektórzy piją z pepsi niby nie wiedząc, że gdyby miała być z pepsi to by ją szkoci tak zrobili :o)

ale z drugiej strony jak komuś to pomaga i poprawia samopoczucie to czemu nie ???

ps. bardziej wierzę we wpływ dociążenia kolumn, niż choćby w podstawki pod kable.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

hi

u mnie na razie wygląda to tak;

zielone kaktusy robią za ustroje / hehe/, sony + stelmach czeka na wymianę na electro.

Ukryta Zawartość

post-15807-100002444 1256374495_thumb.jpg

post-15807-100002445 1256374495_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym wymienił stolik na jakiś płytszy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A ja bym wywalil tren kosz po prawej i ustawil jakos na srodku ta kolumne miedzy sciana a stolikiem i ta lewa tez odjechal od stalu bardziej.

?👈

Witam,

u mnie trochę zmian w elektronice, w planach jeszcze kilka :)

Sciana z tyłu za kolumnami to kamień elewacyjny, jest bardzo gruby i ma barzo nierówną strukturę, doskonale sprawdza się w tej aplikacji. Swietnie rozprasza dźwięk a przy tym dobrze wygląda.

To na razie ostatnia wersja w tym pomieszczeniu, za tydzień przeprowadzka i potem budowa domu, więc mam już pewne plany co do pomieszczenia.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi