Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Niby nic, ale jeśli ktoś kupuje taką aparaturę, to spodziewam się, że jest osłuchanym i świadomym audiofilem z przyzwoitym zbiorem materiału odsłuchowego. A jeśli kolekcja płyt wygląda tak jak wygląda, to pewnie nie odróżniłby brzmienia tego sprzętu od Altusów z Radmorem.

Dziwny tok rozumowania, może te kilkadziesiąt albumów mu wystarcza(LP + CD). Po co na siłę kupować setki płyt, jak głównie słucha się z tego 1/3. Same kupowanie na pokaz do mnie nie przemawia. Sprzęt bardzo zacny, a kolumny piękne!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie mówię o kupowaniu na pokaz, tylko o kupowaniu do słuchania. Sam mam ok. 500 CD i trochę ponad 100 analogów, a ciągle jest coś nowego, wartego kupienia i posłuchania.

Piękny sprzęt.Po małym fragmencie wnętrza wnioskuję że mieszkanie urządzone ze smakiem.Niewątpliwie całość to taki rodzynek w odniesieniu do tego co tu większość prezentuje.

Płyt tyle ile potrzebuje właściciel.

Aconitum, 12 Mar 2010, 08:43

>Niby nic, ale jeśli ktoś kupuje taką aparaturę, to spodziewam się, że jest osłuchanym i świadomym

>audiofilem z przyzwoitym zbiorem materiału odsłuchowego. A jeśli kolekcja płyt wygląda tak jak

>wygląda, to pewnie nie odróżniłby brzmienia tego sprzętu od Altusów z Radmorem.

Czyli jak ktoś nie ma 500 płyt to ponad Radmora i Altusy nie powinien się wychylać bo nie usłyszy różnicy :-)

Okazuje się że nie ma zdjęcia które po wrzuceniu nie spowoduje żadnej krytyki - to jest jakaś paranoja

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

mioduszny stoliczek! Jakbym dostał taki na urodzinki to nawet pozbierałbym moją elektronikę z podłogi dla takiego stoliczka!!! :)))

Ta uwaga o plytach byla bez sensu . Przeciez kazdy widzi ze na podium stoi gramofon , poza tym nie widaz reszty pokoju . Byc moze cala sciana za miejcsem odsluchowym jest wypelniona czarnymi plytami :)

utopia., 12 Mar 2010, 08:17

>górek

>

>masz lepsza foto tej platformy pod monoblok?

>

>to jest mdf?

Niestety w tej chwili nie mam lepszych fotek tej podstawy ale mogę podpowiedzieć że jest to sklejka (która ma dużo większą wytrzymałość od MDF-u) fornirowana na następnie bejcowana i lakierowana na półmat.

Co do ilości płyt, zostawiam to stwierdzenie bez komentarza. Mogę jedynie nadmienić, że wczoraj wraz z właścicielem tego zacnego systemu rozpakowywałem kilka sztuk winyli które przyszły z UK i kilku europejskich państw. Była też wkładka gramofonowa, coś koło 2000 USD i cieszył się że tak tanio bo u nas podobno kolo 10k zł stoją te wkładki :)

PS. Niektórzy to chyba nie czytają opisów nad zdjęciami, tak jak wcześniej wspominałem system nie jest mój, jedynie kilka drobiazgów tam dostarczyłem :)

ja np. mogę uważać, że jak ktoś ma 100 analogów to jest śmieszny. i są np. ludzi z super zwyklym/tanim sprzętem, którzy mają tysiące płyt. i jeszcze wiele innych opcji.

????

Zacny sprzet moze i ja sie kiedys dorobie takiego.Widac ze pokoik ze smaczkiem zrobiony.PIEKNIE

Do reszty oszolomow ogranijcie sie,zal dupe sciska.

Zawsze cos,za malo plyt,dywan nie taki ma kolor,tv na scisnie wisi,kabel wystaje ze sciany.

Nie, nie, to zdjęcia systemu mojego klienta u którego wczoraj byłem i pewnie jeszcze nie raz się tam pojawię :) Sprzęt super, czekam aż dotrze do niego nowy gramofon i DAC i kompakt.

Zdjęcia nie do folderu reklamowego ale na pewno pojawią się na stronie. Ekskluzywności dodaje fakt że jest to podobno jedyna para tych kolumn w Polsce.

Ongaku w tym kolorze robi robote i razem z preampem to juz nie przelewki (ciekawe jak gra z pre i bez niego?)

Kolumniszcza odjazdowe napisz chlopie jak to gra jestem ciekaw jak zgrywa sie to z AN.

Czekam na dalszy rozwoj wydarzen w tym niewatpliwie pieknym pomieszczeniu:)

Ps. Czepialskim zazdrosnikom mowimy precz.

robix

Kolumny piękne, ale połączenie 1" kopółki z 40cm wooferem?

Jak z podobnym pomysłem poleciałem do Akustyka to od heretykow mnie wyzwał i psami poszczuł:-))

Pozdrawiam

YunnanTEA

No tak to się bawić nie będziemy a kable nie poukładane bez ładu i składu a zestawienie do du...y

Rotel he he dobre a i po co to wklejać jak nie swoje żałosne no to nic nie trzeba tylko ukraść jakąś fotkę z obcego forum i wkleić pisząc że kabelek tam dostarczyłem może ktoś kupi reklama dżwignią handlu:)

Temat jest pod tytułem Wasze ustroje a nie ustroje naszych klientów :) załóż sobie wątek sponsorowany Ustroje naszych klientów i wio co to nie stać przedsiębiorcy??? tu normalni zjadacze czyli konsumy są pozdrawiam i bez urazy

audiomagia.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi