Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa , że ja też mieszkam w UK :) przysłanie kolumn to nie jest wielki kłopot .

Ale ja mam te ladniejsze z zaokraglanymi przednimi naroznikami;-) tzn fornir polozony w calosci;-)

pozdr

Pewnie a jakie ceny chłopaki?

A w ktorej czesci uk mieszkasz? ;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Taplow:)

Kawalek jest do Ciebie ale bywalo gorzej:)

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Widzę, że kabelki zasilające kupowaliśmy od tej samej osoby :-) Ja wziąłem 4 szt.

Kawał solidnego kabla z kapitalnymi wtykami.

Solidne to są, trzeba przyznać.Ja wziąłem 3 szt.Jeden mam podłączony do listwy sieciowej chociaż chyba najlepiej dać bezpośrednio do wzmacniacza.Po pierwszym podłączeniu miałem odczucie większej świeżości i energii w muzyce.Pewnie to wpływ przepięcia nowych kabli.Mam takie miejsce zamieszkania że w tygodniu dźwięk brzmi gorzej niż w sobotę i niedzielę.Wcale nie trzeba mieć słuchu nietoperza by to poczuć.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Gość

(Konto usunięte)

Solidne to są, trzeba przyznać.Ja wziąłem 3 szt.Jeden mam podłączony do listwy sieciowej chociaż chyba najlepiej dać bezpośrednio do wzmacniacza.Po pierwszym podłączeniu miałem odczucie większej świeżości i energii w muzyce.Pewnie to wpływ przepięcia nowych kabli.Mam takie miejsce zamieszkania że w tygodniu dźwięk brzmi gorzej niż w sobotę i niedzielę.Wcale nie trzeba mieć słuchu nietoperza by to poczuć.

I półtora metrowy kabelek załatwił sprawę...

;)

Pewnie coś w tym jest chociaż ja praktycznie pracuję również w weekendy więc nie ma laby a szkoda. Po prostu zakład gdzie pracuję na weekend zamiera i praktycznie obciążenie prądowe jest znikome. Wiadomo że jak człowiek jest zmęczony to inaczej odbiera dźwięk, męczy byle hałas.Najlepiej słucha mi się rano po obudzeniu. Co do kabelków to przecież pisałem że to już objaw choroby audiofilskiej, więcej autosugestii niż prawdy.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

• 3 tygodnie później...

Spieszę donieść (kolegom, którzy zauważyli u mnie brak dywanu), że Mister Shaggy leży już grzecznie pomiędzy kolumnami. Panele też podążają za modą i przebrały się, jak przystało na koniec wakacji w motywy z podróży :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widać duży postęp, również pod kątem estetyki. Moje gratulacje, coraz lepiej się prezentuje. :)

Dzięki, staram się, choć powoli to idzie, ale nie od razu Kraków zbudowali :)

Edytowane przez Imacman

Dzięki, staram się, choć powoli to idzie, ale nie od razu Kraków zbudowali :)

Bardzo ładnie ale brakuje jeszcze roślinnosci która napewno na bardzo dużo!!!

Ale nie że sie czepiam SZACUNEK;-)

Bardzo ładnie ale brakuje jeszcze roślinnosci która napewno na bardzo dużo!!!

Roślinki będą na sam koniec, taka wisienka na torcik :)

A tak szczerze jaka różnica w odsłuchach?

Różnica jest zgodna z zamierzonym planem :). To był pusty pokój, bez mebli - wiadomo jak się słucha w takim pokoju. Obecnie jest duża poprawa, ale miało wpływ na to parę czynników i zabiegów, które musiałem wykonać. Dodatkowo zmniejszyłem problemy związane z modami własnymi pomieszczenia i teraz niskie tony nie wchodzą na siebie. Poprawiła się separacja instrumentów oraz ich lokalizacja. Jest spora scena w głąb, poprawna w szerz i wzwyż - generalnie jest wzorcowa 3D :). Bas jest czytelny, konturowy i energetyczny. Słuchanie obecnie muzyki daje dużą przyjemność. To tak pokrótce.

Edytowane przez Imacman

Różnica jest zgodna z zamierzonym planem :). To był pusty pokój, bez mebli - wiadomo jak się słucha w takim pokoju. Obecnie jest duża poprawa, ale miało wpływ na to parę czynników i zabiegów, które musiałem wykonać. Dodatkowo zmniejszyłem problemy związane z modami własnymi pomieszczenia i teraz niskie tony nie wchodzą na siebie. Poprawiła się separacja instrumentów oraz ich lokalizacja. Jest spora scena w głąb, poprawna w szerz i wzwyż - generalnie jest wzorcowa 3D :). Bas jest czytelny, konturowy i energetyczny. Słuchanie obecnie muzyki daje dużą przyjemność. To tak pokrótce.

Bardzo miło to słyszeć;-) A najlepsze jest to że własnymi rękami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spieszę donieść (kolegom, którzy zauważyli u mnie brak dywanu), że Mister Shaggy leży już grzecznie pomiędzy kolumnami. Panele też podążają za modą i przebrały się, jak przystało na koniec wakacji w motywy z podróży :).

Ładny masz dywan.

Ładny masz dywan.

Dzięki, dywan musi się jeszcze trochę ułożyć, bo lekka jest na nim fala. Poza tym jest fajny, bo miły w dotyku i kolorystycznie przypasował do reszty wystroju. Włos ma 5 cm, więc tłumienie też niczego sobie.

...dywan musi się jeszcze trochę ułożyć...

i co najważniejsze musi się jeszcze wygrzać :D

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Zdecydowanie, bo to przecież audiofilski dywan :)

z audiofilskiego włosia audiofilskiej łowcy wypasanej w towarzystwie pzeraźliwie audiofilskiego śpiewu bacy :)

Do audiofilskiego dywanu, musisz zakupić audiofilski odkurzacz.Tylko dywan dobrze musisz z nim skonfigurować, żeby włośie nie uległo degradacji.

Oczywiście przy większych zabrudzeniach nie używaj środków chemicznych które mogą mieć negatywny wpływ na dywan, co może źle wpłynąć na dziwięk.

Imacman to porada od serca, bo Cię lubię . Cociaż raz mogę Tobie coś poradzić.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ty sie smiejesz a ja jakis czas temu przejechalem stara szczotka od odkurzacza dywan i mi nawyrywal welny. Na dzwiek to wplywu nie mialo ale jak bym dalej jezdzil szczota to by mi dywan wylysial co cna... A wtedy dywan by poszedl na smietnik i roznica w akustyce by byla. Szczegolnie jakby jeszcze lepsza polowa zaczela narzekac coto sie najlepszego stalo. Wtedy to by sie dopiero sie warunki odsluchowe popsuly.

server unreachable;--

Nie śmieję się, tylko chciałem dodać trochę humory do tematu, zeasztą inni zapoczątkowali ten humorystyczny przerywnik.

Nie miałem nic złego na myśli, i nikogo nie chciałem urazić.Po prostu zaispirowany popraednimi wpisami dodałem swoje trzy grosze.

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Oczywiście przy większych zabrudzeniach nie używaj środków chemicznych które mogą mieć negatywny wpływ na dywan, co może źle wpłynąć na dziwięk.

Imacman to porada od serca, bo Cię lubię . Cociaż raz mogę Tobie coś poradzić.Pozd.

Dzięki :) będę miał to w pamięci.

Od wczoraj ciesze się w pełni kompletnym zestawem marzeń dla mnien oczywiście:)

Kolumny Akustyk AR3

Wzmacniacz Myryad MXI2150

Odtwarzacz CD Musical Fidelity A1 CD PRO

Dla mnie poezja pomieszana z bajką:)))

NIESTETY..... z wielką przykrością, z bólem postanawiam sprzedać cały powyższy zestaw...walczyłem z tą decyzją długo. Pewnie zaraz będziecie coś podejrzewać. ale ze względów finansowych, spraw osobistych jestem zmuszony wystawić długo kompletowany, tutaj prezentowany zestaw stereo. Jeżeli ktoś zechce się zainteresować serdecznie zapraszam do kontaktu, szczerze polecam

Ukryta Zawartość

post-10112-0-53913100-1345801758_thumb.jpg

post-10112-0-59268600-1345801778_thumb.jpg

post-10112-0-27203100-1345801794_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Sławek,

Ale masakra!

Strasznie mi przykro, że życie zmusiło Cię do takich kroków... :o(

Panowie,

Jest okazja kupić kolumny absolutnie nietuzinkowe!

"Tynk pożera dźwięk" 747

Sławek, szkoda, b. fajny system, nietuzinkowy. Ogłoszenie jednak lepiej zamieścic w odpowiednim dziale niż tutaj.

powodzenia w sprzedaży

Powrót po dłuższej przerwie...

Sławek, szkoda, b. fajny system, nietuzinkowy. Ogłoszenie jednak lepiej zamieścic w odpowiednim dziale niż tutaj.

powodzenia w sprzedaży

Masz rację, już to uczyniłem, jest stosowne ogłoszenie w dziale Ogłoszenia - sprzedaż

Sławek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi