Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A to mój skromny zestaw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5204-0-54747900-1413574573_thumb.jpg

post-5204-0-11632600-1413574585_thumb.jpg

post-5204-0-23222900-1413574597_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam boro Jak się spisują Dynaudio z NADem Sam posiadam model 2/7 napędzane zestawem Denona pma1510 Twoje posiadają 20 cm woofer jeśli się nie mylę jak wygląda sprawa ze średnimi tonami?

Witam boro Jak się spisują Dynaudio z NADem Sam posiadam model 2/7 napędzane zestawem Denona pma1510 Twoje posiadają 20 cm woofer jeśli się nie mylę jak wygląda sprawa ze średnimi tonami?

Brzmienie określił bym na "miśkowate", takie jak lubię. Basu jest sporo, ale nie buczy i nie dudni. Średnicy wbrew pozorom naprawdę jest sporo. Nie jest to "loudnesowe granie" - w żadnym wypadku. Może jedynie jest ona mniej przejrzysta niż w konstrukcjach z mniejszym głośnikiem bądź w trójdrożnych. Góra jest dopełnieniem tego wszystkiego. Nie "świdruje" uszu, gra delikatnie, jest stonowana. Dlatego tych kolumn mogę słuchać cały dzień, po prostu nie męczą. Na pewno nie jest to neutralny dźwięk, raczej idzie w stronę "ciemnego". Za to fajnie słucha się na nich rocka i różnych starszych realizacji. Jedynie co to trochę maja za mało wyższego basu. Albo to problem pomieszczenia, albo ich niskiego strojenia. Te skrzyneczki potrafią naprawdę zagrzmieć. Spokojnie sięgają okolice 30Hz. Przy tym są bardzo łatwe do napędzenia i od najniższych poziomów grają pełnym pasmem. Nie trzeba ich rozkręcać. Możliwości dynamiczne są naprawdę spore. Nie zdołałem ich "zadusić" - wcześniej kapitulują moje uszy, a lubię zagrać naprawdę głośno.

Fajnie ale kup jakieś grube zasłony tam na to okno i będzie jeszcze lepiej ;)

Nie lubię zasłon i firanek :) Po przeciwnej stronie mam wielką materiałową rogówkę i sporą pufę, na ścianie 5 częściowy obraz. Nie mam problemu z wytłumieniem pokoju, a wiem co piszę. Na dorobku miałem prawie pusty pokój to brzmiało to tak jak tłuczone szkło.

Przymierzam się jeszcze do zakupu gramofonu, nawet przygotowałem jak widać już miejsce.

Edytowane przez boro53

Brzmienie określił bym na "miśkowate", takie jak lubię. Basu jest sporo, ale nie buczy i nie dudni. Średnicy wbrew pozorom naprawdę jest sporo. Nie jest to "loudnesowe granie" - w żadnym wypadku. Może jedynie jest ona mniej przejrzysta niż w konstrukcjach z mniejszym głośnikiem bądź w trójdrożnych. Góra jest dopełnieniem tego wszystkiego. Nie "świdruje" uszu, gra delikatnie, jest stonowana. Dlatego tych kolumn mogę słuchać cały dzień, po prostu nie męczą. Na pewno nie jest to neutralny dźwięk, raczej idzie w stronę "ciemnego". Za to fajnie słucha się na nich rocka i różnych starszych realizacji. Jedynie co to trochę maja za mało wyższego basu. Albo to problem pomieszczenia, albo ich niskiego strojenia. Te skrzyneczki potrafią naprawdę zagrzmieć. Spokojnie sięgają okolice 30Hz. Przy tym są bardzo łatwe do napędzenia i od najniższych poziomów grają pełnym pasmem. Nie trzeba ich rozkręcać. Możliwości dynamiczne są naprawdę spore. Nie zdołałem ich "zadusić" - wcześniej kapitulują moje uszy, a lubię zagrać naprawdę głośno.

Nie lubię zasłon i firanek :) Po przeciwnej stronie mam wielką materiałową rogówkę i sporą pufę, na ścianie 5 częściowy obraz. Nie mam problemu z wytłumieniem pokoju, a wiem co piszę. Na dorobku miałem prawie pusty pokój to brzmiało to tak jak tłuczone szkło.

Przymierzam się jeszcze do zakupu gramofonu, nawet przygotowałem jak widać już miejsce.

Hej Słuchałem kiedyś 2/7 które posiadam z Cambridge audio a500 ładnie to brzmiało ale chyba ciut za słaby ten wzmacniacz myślę że model 740a byłby w sam raz Z Cambridge Audio bardzo podobała mi się średnica a co za tym idzie wokale a i wysokie tony całkiem całkiem Jeśli chodzi o bas to fajny był znowu z Rotelem

No! Wreszcie poprawnie ustawione kolumny. Aż miło popatrzeć na zestaw, któremu nie kazano za karę iść do kąta i klęczeć na grochu ;)

Edytowane przez gonarek

Takie pomieszczenie zasługuje na lepsze kolumny :)

...jaaasne...człowiek jest zadowolony, z radości chce pokazać swoje audio...a tu...głupia uwaga...

Masz lepsze? I skąd wiesz, że "lepsze"... ???

...jaaasne...człowiek jest zadowolony, z radości chce pokazać swoje audio...a tu...głupia uwaga...

Masz lepsze? I skąd wiesz, że "lepsze"... ???

Tak mam lepsze...i wiem jak grają te budżetowe B&W bo słuchałem ich daaawno temu w Top-Audio... także sorry kolego, ale nie porównuj tego do moich Be-718DMD hahaha :P

PS.Tak na przyszłość więcej humoru Ci życzę...

Zeta...nie porównuje ;-)...nie bądź typowy Polak i daj się człowiekowi cieszyć z jego zestawienia... Nie słuchałeś ich w układzie na zdjęciu więc nie wiesz jak grają...a może by Cię zaskoczyły?

Pozdrawiam serdecznie... :-)

Nie chciałem nikogo urazić to było tak z uśmiechem pisane :) Ja sam zaczynałem swoją przygodę z audio od kolumn, Koda AV-965S :P (dobrze grające monitorki za śmieszne pieniążki, bardzo ciepło wspominam :) ) i w sumie nadal mógłbym na nich słuchać muzyki, super dynamika i naturalność dosłownie jak z ałdiofilskich kolumn po 2-3tyś, tylko jakiś sub by się przydał bo basu trochę mało z nich było :P Takie tam, wspomnienia początków choroby audiofilskiej...OK spadam i więcej nie śmiecę :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Zeta , sluszna uwaga. Pokoj faktycznie zasluguje na lepsze kolumny. Juz niedlugo ( ostro zbieram do swinki) beda staly B&W z serii D :)

Co do tych monitorow Bowersa. Faktycznie na poczatku graly tak sobie. Pozniej jednak jak dokupilem Musicala M1 Clic naprawde mocno sie ozywily. Graly bardziej cieplo. Poprawila sie gora a mibas zyskal nieco. Jednak poprawa nastąpila i to kolosalna po tym jak znajomy elektronik wymienil wszystkie bebechy z orginalnych na produkty firmy Jetsen Audio ( nie wiem czy pisownia poprawna) .

Naprawde wielemosob mnie odwiedza i sa w ciezkim szoku jak te malenstwa graja.

Moze to zasluga obnizonego syfitu,moze grubych zaslon albo poprawnie ustawionych kolumn ale jamosobiscie wymienie dopiero te monitory na B&W 804 D. Wraz z Devialetem 250 graly bajecznie ,jak dla mnie oczywiscie :) .dobrej nocy wszystkim.

co tu pokazywać ....chała aż miło

A ten to dopiero pojechał z tekstem...

:-)

Edytowane przez zeta-j

Witam.

Zeta , sluszna uwaga. Pokoj faktycznie zasluguje na lepsze kolumny. Juz niedlugo ( ostro zbieram do swinki) beda staly B&W z serii D :)

Co do tych monitorow Bowersa. Faktycznie na poczatku graly tak sobie. Pozniej jednak jak dokupilem Musicala M1 Clic naprawde mocno sie ozywily. Graly bardziej cieplo. Poprawila sie gora a mibas zyskal nieco. Jednak poprawa nastąpila i to kolosalna po tym jak znajomy elektronik wymienil wszystkie bebechy z orginalnych na produkty firmy Jetsen Audio ( nie wiem czy pisownia poprawna) .

Naprawde wielemosob mnie odwiedza i sa w ciezkim szoku jak te malenstwa graja.

Moze to zasluga obnizonego syfitu,moze grubych zaslon albo poprawnie ustawionych kolumn ale jamosobiscie wymienie dopiero te monitory na B&W 804 D. Wraz z Devialetem 250 graly bajecznie ,jak dla mnie oczywiscie :) .dobrej nocy wszystkim.

Bo to nie są złe kolumny! pamiętam, że po odsłuchu totalnie nijakich MA RX2, te małe B&W momentalnie ożywiły cały spektakl :) takie bezpośrednie granie z odpowiednim wzmacniaczem (wtedy ciepły NAD C326BEE) potrafi zrobić wrażenie.

Pozdrawiam

każdy ma to co ma i cieszy się!!!

niech tak zostanie

jeden ma b&w a drugi MA

a ja mam focal aria 948 :p

I o to chodzi. Gdyby każdy grał na B&W, MA czy Focalach to byłoby nudno...

Vincent198, pokój bardzo klimatyczny, z pewnością przyjemnie słucha się w takich warunkach. Na Bowersach czy innych paczkach...

Luxmany i winyle 

Dzięki . Zawsze rano [rzed pracą kawka i muzyczka przez godzinę.Bardzo dobrze się czuję w tym pokoju.Tak jak wymysliłem tak zrobiłem.od początku do konca.Kilka fotek jeszcze.

Ukryta Zawartość

post-42368-0-01189800-1414410170_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo miło, ale ja tu widze podłogówki.

Na tą powierzchnię

ja również, spokojnie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Projektor Epson TW 6100

świetnie - swojsko - przytulnie -

po podłogówkach - jak już na grubie urobisz :) -

to bym zapodał ciemniejsze zasłony - chyba że masz rolety zewnętrzne???

bo potencjał w 6100 jest ogromny -

- ale musi być ciemność... inaczej prawdziwy kontrast spada do 100:1

Edytowane przez mily

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Tak mam roelete zewnetrzną.

Ps: chopie jo niy fedruja na grubie yno prowadza rodzinny szynk :)

nu ale halba masz codziennie jak hajer porzodowy :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• Pokaż nowe odpowiedzi