Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że odświeżyłem troszkę wygląd pokoju, to poszła za tym również szafka pod sprzęt.

Gratulacje, bardzo fajny zestaw, w gustownym pomieszczeniu -:)

Masz chomika ??, jakiej rasy ?? Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dzwiek 3d to rozumiem ze z kazdej strony dociera do nas cos innego, w stereo bardziej pasuje okreslenie dzwiek przestrzenny, otaczajacy, ale jedynie kolumny znikaja ;)

3D, holografia w stereo może być całkiem łudząca, sugestywna, ale w wycinku otaczającej przestrzeni o niewyraźnych granicach w której mieści się scena, na niektórych płytach jak system jest do tego zdolny to i dzwięk może być tak nagrany że może być słyszalny na scenie poza zasięgiem nawet połowy sfery, 180% czy tam poza 9 tą a 3 cią godziną jak kto woli :) w Amused to Death szczekanie psów itd, Czy w Caverna Magica- Volnneweidera odbicia echa głosu od bocznej sciany jaskini.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

.

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 3 tygodnie później...

Mały update. Wreszcie położyłem na podłogę prawdziwy turecki dywan, zmieniłem stolik kawowy. na nowy bardziej pasujący do pomieszczenia. No i najważniejsze Kody SL-600F zostały zniesione do salonu i grają przy telewizorze zasilane Yamahą A-500. Jak znajdę jakiegoś magika co wymieni selektor źródeł w AX-750 to z nią będą grały. W zamian za Kody kupiłem Hyperiony IV. Na razie jeszcze się wygrzewają. Czternastą płytę dopiero na nich przesłuchuję, I tak jestem z nich już bardzo zadowolony. Grają po prostu świetnie.

kFDQDCD.jpg

xA1jmqd.jpg

oSpqH8s.jpg

Gratulację fajny zestaw. A jak Hyperiony? W prasie same ochy i achy. Potwierdzasz to co piszą? i piwko pasuje do wystroju wnętrza :P

Edytowane przez adams84

To chyba jeden z ciekawszych wątków tego forum. Ciekawie się czyta i ogląda zdjęcia, które zamieszczacie. Co do wzmacniaczy to sam miło wspominam swoją Yamahę A 700. Pamiętam że potrafiła pozytywnie zaskoczyć dynamiką a nawet muzykalnością. Co do kwestii omawianej tu holografii to również podpisuję się pod opinią, że to efekt przetworzenia dźwięków przez nasz mózg. Jednak żeby tak sie stało muszą zostać spełnione konkretne warunki. Ma to związek oczywiście z jakością sprzętu audio i akustyką. Jeżeli uda się to osiągnąć to uśmiech z twarzy nie schodzi.

pozdrawiam

Gość mircysko

(Konto usunięte)

A te przed kolumnami do klęczenia służą? :)

:)

bez tych "klęczników" ,nie da się słuchać. Brak dywanu daje o siebie znać.

Edytowane przez mircysko

Ze niby kostka o wymiarach 30x30 zastępuje ci dywan? No co ty. W moim przypadku musiałem zmienić dywan zwykły 2.5x1.6 m na dywqn typu shagi (z 2 cm włosiem) przy zwykłym dywanie pogłos był w wokalach i nie mogłem się skupić na słuchaniu ciągle coś mi przeszkadzało. Po wymianie dywanu jak ręką odjoł.

Mozesz poczytac sobie w innym wątku o tym pisałem. Skombinuj dywan przed kolumny ,zobaczysz ile traciłeś bez niego. Gratuluje sprzętu zacny jest ;)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Ze niby kostka o wymiarach 30x30 zastępuje ci dywan? No co ty. W moim przypadku musiałem zmienić dywan zwykły 2.5x1.6 m na dywqn typu shagi (z 2 cm włosiem) przy zwykłym dywanie pogłos był w wokalach i nie mogłem się skupić na słuchaniu ciągle coś mi przeszkadzało. Po wymianie dywanu jak ręką odjoł.

Mozesz poczytac sobie w innym wątku o tym pisałem. Skombinuj dywan przed kolumny ,zobaczysz ile traciłeś bez niego. Gratuluje sprzętu zacny jest ;)

chętnie bym wstawił dywan, ale szanowna małżonka mnie wyjeb... z domu :)

Na pewno kostki nie dają tego ,co daje dywan, ale przynajmniej mieszkam :)

kostki - http://www.apama.pl/

Edytowane przez mircysko

kostki -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na taki dywan np ( najwyzej skończysz w piwnicy)8f5545fb6b947d7b85c94ca31a5d094a.jpg

Ukryta Zawartość

kostki -

Ukryta Zawartość

Kostki to są najlepsze z... lodu.

Te płaskie gąbasy to jedynie łapak kurzu. Wyrzynają górę i zabijają przestrzeń. To już lepszy waciak w pokrowcu albo poduszki z IKEA. Może kupisz jednak ten dywan i wywalisz to szkaradztwo ze ściany bo do takiego zestawu nie przystoi. Zwłaszcza że masz paczki z legendarnym SS9700, który nie toleruje tłumienia. Moim zdaniem system rokuje na przyszłość.

Ukryta Zawartość

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Kostki to są najlepsze z... lodu.

Te płaskie gąbasy to jedynie łapak kurzu. Wyrzynają górę i zabijają przestrzeń. To już lepszy waciak w pokrowcu albo poduszki z IKEA. Może kupisz jednak ten dywan i wywalisz to szkaradztwo ze ściany bo do takiego zestawu nie przystoi. Zwłaszcza że masz paczki z legendarnym SS9700, który nie toleruje tłumienia. Moim zdaniem system rokuje na przyszłość.

pokój ma nie całe 40m, dosyć pustawy, coś tam musiałem wkleić,

co do góry.., osobiście nie narzekam na jakieś braki. (ale kto wie, może i mogło by być lepiej)

Edytowane przez mircysko
drobne zmiany sprzętowe :)

"maczek" cieszy ucho

Ukryta Zawartość

Apama Acoustic?

Ok, nie widziałem że poniżej piszesz. Sorki.

My także stosujemy panele od nich. Raz wygląda to na prawdę dobrze, można robić różne wzory, są różne kształty i kolory. Dwa akustycznie spisują się bardzo dobrze.

Świetny systemik!!

Ukryta Zawartość

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Chętnie bym dopracował akustykę , ale.... umówmy się, nie jest tani "sport" ,

a jo już ni mom kasy :(

a od czasu do czasu , trzeba też mieć, za co się napić :)

Edytowane przez mircysko

My także stosujemy panele od nich. Raz wygląda to na prawdę dobrze, można robić różne wzory, są różne kształty i kolory.

Naprawdę to mamy XXI wiek a nie schyłek XX gdzie królowały piramidki i pisanie o gładkich gąbasach, że "grają dobrze" naprawdę nie przystoi, zwłaszcza branży. Toż to w działaniu niczym nie przewyższa poduszki z IKEI. Zapraszam do pomieszczeń zaadaptowanych ustrojami godnymi czasu, w którym żyjemy. Wzorki, kształty i kolorki to można osiągnąć przy pomocy dekoracyjnych paneli 3D. Ciekaw jestem jak wyczyścicie białe lub zakurzone gąbki? Czy opowiadacie ludziom, że na bas też działają lub nie daj Bóg rozpraszają?

Mircysko

A co to za playerek z tym duzym wyswietlaczem?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Ach te ciągoty do koktajli :)

najlepiej te z parasolką , kostki ku tymu :)

Edytowane przez mircysko

Naprawdę to mamy XXI wiek a nie schyłek XX gdzie królowały piramidki i pisanie o gładkich gąbasach, że "grają dobrze" naprawdę nie przystoi, zwłaszcza branży. Toż to w działaniu niczym nie przewyższa poduszki z IKEI. Zapraszam do pomieszczeń zaadaptowanych ustrojami godnymi czasu, w którym żyjemy. Wzorki, kształty i kolorki to można osiągnąć przy pomocy dekoracyjnych paneli 3D. Ciekaw jestem jak wyczyścicie białe lub zakurzone gąbki? Czy opowiadacie ludziom, że na bas też działają lub nie daj Bóg rozpraszają?

Szymon1 czy musisz się tak zachowywać. Mircysko pochwalił się swoim system(swoją drogą GRATULACJE!! Piękny zestaw), a Ty od razu krytykujesz, że to że tamto. O co chodzi?

Mam uprzejmą prośbę. Mógłbyś wkleić zdjęcie ze swoim systemem?

• Pokaż nowe odpowiedzi