Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Za stoliczek zapłaciłem 230€, uważam ze nie jest to wygórowana cena zważywszy ze szkło grube solidne (różne warianty jeśli chodzi o kolor) , rama tez porządna (równo spasowane, nic nie odstaje). .. Hmm, pewnie... teraz wolałbym stolik z półeczkami dedykowany dla Naim ale tu cena tez inna no i zapewne telewizor musiałbym do siciany przymocować. Kiedyś miałem z ikea za 40euro, pułki się powyginały i wszystko wyglądało jakby miało zaraz spaść

Tak, natomiast nie można zwariować, na rynku jest zawsze coś lepszego niż to co mamy w domu, należy pamiętać iż mieszkam w normalnym „mieszkaniu” a nie w studiu odsłuchowym.... . Jeśli natomiast ktoś dąży do uzyskania akustyki doskonałej to może spróbować (osobiście nie robiłem bo uważam to za absurd) tego co doradził mi pewien znajomy dystrybutor głośników; a mianowicie: kij drewniany od miotły - uciąć 3 krótkie równe sobie kawałki i podłożyć pod wzmaciancz (swoistego rodzaju podstawki) dwa z przodu i jeden na środku z tył wzmacniacza. Podobno rezultat słyszalny i niepodważalny.

Harbeciarzom pasuje jak obudowa paczek rezonuje

namacalnie szkliste daje luz

demonizujecie

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Tak, natomiast nie można zwariować, na rynku jest zawsze coś lepszego niż to co mamy w domu, należy pamiętać iż mieszkam w normalnym „mieszkaniu” a nie w studiu odsłuchowym.... . Jeśli natomiast ktoś dąży do uzyskania akustyki doskonałej to może spróbować (osobiście nie robiłem bo uważam to za absurd) tego co doradził mi pewien znajomy dystrybutor głośników; a mianowicie: kij drewniany od miotły - uciąć 3 krótkie równe sobie kawałki i podłożyć pod wzmaciancz (swoistego rodzaju podstawki) dwa z przodu i jeden na środku z tył wzmacniacza. Podobno rezultat słyszalny i niepodważalny.

Dobrze ze oba urządzenia mam na 3 nogach, nie trza kijów.

?👈

myśle ze jakbym przykleił dyfuzory do ściany to po powrocie drugiej poloweczki do domu wrAz ze swoim hobby wyleciałbym z domu :-D

Edytowane przez Kacper525

Duży dom z pokojem przeznaczonym tylko do muzyki czemu nie ale w zwykłym mieszkaniu gdzie pomieszczenie w którym się słucha służy także jako pokój dzienny to nie wiem czy to dobry pomysł.

Obecne rozwiązania na dyfuzory akustyczne są już bardzo estetyczne - jest duży wybór form, kolorów, itp. Takie rzeczy mogą nawet dodać uroku i stylu w pomieszczeniu...

myśle ze jakbym przykleił dyfuzory do ściany to po powrocie drugiej poloweczki do domu wrAz ze swoim hobby wyleciałbym z domu :-D

To zmień połóweczkę, albo ktoś akceptuje Ciebie razem z twoim hobby, albo.....

Duży dom z pokojem przeznaczonym tylko do muzyki czemu nie ale w zwykłym mieszkaniu gdzie pomieszczenie w którym się słucha służy także jako pokój dzienny to nie wiem czy to dobry pomysł.

Można możesz mi wierzyć i nie trzeba z pokoju robić studio, wystarczy pomysł jak to zrobić, ustrojstwa można przecie wynosić i wnosić na czas odsłuchu.

Poza tym dziś są na rynku np.absorbery, które wręcz przyozdobią wnętrze, a tą niby lepsza połowkajest w stanie zaakceptować

Nie wątpię, natomiast ja już miałem problem przy temacie głośników - kolor, tylko biały wchodził w rachubę.

Masakra baba miała by mi mówić jaki kolor głośników i może jeszcze jaki wzmacniacz, a kable najlepiej w ścianie.

Nie wierzę, ja pier.... nie wierzę.

Podarowalbym takiej białą walizeczkę na drogę drzwi sama by znalazła.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Można możesz mi wierzyć i nie trzeba z pokoju robić studio, wystarczy pomysł jak to zrobić, ustrojstwa można przecie wynosić i wnosić na czas odsłuchu.

Bez jaj.

?👈

Jeśli się wspolnie posiada mieszkanie to trzeba niestety także wspolnie podejmować dezycję. Białe kolumny / głośniki maja swój urok :-)

Kacper przepraszam, że tak najechałem z tą kobitką, ale mierzi mnie jak czytam takie rzeczy.

Ale naprawdę można dziś pogodzić jedno z drugim kolega zgon81 już pisał o tym.

Panele hybrydowe choć z dyfuzorami nie mają wiele wspólnego coś tam do brzmienia wnoszą z pewnością niwelują czas pogłosu, a przy pustych ścianach pogłos jest nieznośny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Patrz są nawet białe :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Nic sie nie stało, forum jest po to aby wyrażać opinie :-) białe na ścianie może „zginie w tłumie „ - pomyśle nad tym :-)

Nikt przecież nie zaprzecza. Od tych decyzji będzie zależeć czy bedzie to jakoś grać, czy będzie do d.upy

jak to mówią -„ w życiu nie można mieć wszystkiego „ :-D

Kacper założę się, że jak staniesz przed stolikiem, czy nawet na środku pokoju j klaśniesz to masz efekt pogłosu/echa.

Naprawdę kto nie próbował adaptacji jako takiej nie wie co traci, czasem to wystarczy by na długo nie myśleć o zmianach w sprzęcie.

Edytowane przez sir.jax

Super że to rozumiesz. Jestem spokojny że nikt nie będzie Cię namawiał do zmiany kabla w celu poprawy brzmienia ;)

Takie rzeczy to w wątku o kablach, ten jest o ustrojach akustycznych :)))

To co tu robisz w wątku o adaptacjach akustycznych?!

DLA PRZYPOMNIENIA TYM CO ZATRACILI ALBO NIE WIEDZĄ O CZYM WĄTEK JEST:

"...chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon."

Autor założyciel wątku str. 1 wpis 1.

Czyli jak widać powyżej minimum słów, maximum obrazków. I co najważniejsze chodzi o to na czym i gdzie słuchamy. To tak gwoli przypomnienia.
Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przyglądając sie trochę tej dziwnej dyskusji wrócę do sedna wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bootsy, Bardzo przyjemnie i ze smakiem. Ładnie się też prezentuje biały SolidTech, o wiele lepiej niż srebrne. Gdybym nie zamówił dużego stolika, set Solida stałby już u mnie.

Dziękuję bardzo,

biały SolidTech, o wiele lepiej niż srebrne

to jest srebrny Solid Tech, w jasnym świetle i dodatkowo przy szarmy kolorze ściany znika. Pasują do niego srebrne "klocki". Solid tech to dla mnie idealne rozwiązanie choć nie tanie.

Jak odbiorę flatcapa to wstawię więcej zdjęć bo to w sumie topic o ustrojstwach, najbardziej lubię oglądać zdjęcia z początku na których jeszcze widać telewizory kolbowe :-)

Przyglądając sie trochę tej dziwnej dyskusji wrócę do sedna wątku

Bootsy ten drewniany dyfuzor to troszkę przymaławy, słyszysz jego wpływ?

Jaka to firma, widziałem już gdzieś ten rodzaj dyfuzora, czy to może DIY?

Nie ma sensu się kłócić, świat audio powinien być wolny od tego typu napięć :-)

Kacper oczywiście masz rację, jakoś mimo mojego przytyku, ale za chwilę przeprosin z mojej strony my jakoś rozmawiamy. Widać, że masz dystans do pewnych rzeczy, jeśli ktoś nie ma no cóż...

Jestem przewrażliwiony na takle rozwalanie wątków, teraz kiedy tylko raz zgłosiłem jeden wpis przypisywać mi będzie każdy kolejny.

Zarzuty manipulanctwa troche nie na miejscu, zresztą powiewa mi to, bo znam swoją wartość-nie mam kompleksów :)

Widać kolega ma więcej "przyjaciół" na tym forum, ale tego nie widzi, no cóż.

Nie ma co drażnić kolegów, na szczęście moderacja śledzi ten wątek.

Pozdro

Edytowane przez sir.jax

słyszysz jego wpływ?

zdecydowanie, bez niego miałem tam pustą przestrzeń która powodowała ze dźwięki były bardzo nieprzyjemne, to "maleństwo" poukładało mi scenę

czy to może DIY

DIY, zrobiony na zamówienie z bardzo dobrego żródła

zdecydowanie, bez niego miałem tam pustą przestrzeń która powodowała ze dźwięki były bardzo nieprzyjemne, to "maleństwo" poukładało mi scenę

Bo dyfuzorki tak mają :)

• Pokaż nowe odpowiedzi