Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Przysięgam uroczyście że z SSD gra lepiej! Pacuła miał rację.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, NRK napisał:

Fantazji ci nie brakuje 🤩

To nie fantazja. To rzeczywistość!  

Rzeczywistość, która przerosła fantazję. 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, NRK napisał:

Zazdroszczę odwagi by tym się chwalić.🫣

Graj z SSD - zbliżysz się wówczas do istoty Muzyki.

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Graj z SSD - zbliżysz się wówczas do istoty Muzyki.

Graj z gramofonu, zbliżysz się wówczas do istoty Muzyki.

27 minut temu, GB napisał:

A patefon?

Nie ta epoka. 

Wkładki gramofonowe natomiast i gramofony na odpowiednim poziomie dają satysfakcję ze słuchania. Przynajmniej mnie.

Po długiej przerwie wróciłem do gramofonu, i jestem bardzo zadowolony 🙂 Jedna sprawa jest poza dyskusją. Odpada konwersja ADDA. 

Godzinę temu, GB napisał:

A patefon?

To jeszcze bardziej!

img_1529.jpg

2 godziny temu, jurek1 napisał:

Graj z gramofonu, zbliżysz się wówczas do istoty Muzyki.

Na poważnie to święta prawda, ale za leniwy jestem.

W dniu 25.02.2025 o 18:36, il Dottore napisał:

Przysięgam uroczyście że z SSD gra lepiej! Pacuła miał rację.

A Pacuła też mówił, że jak plik jest wielokrotnie przesyłany przez sieć czy między dyskami to jego jakoś jest degradowana. Pamiętaj, że jak już odsłuchasz jakiegoś pliku to natychmiast go usuń bo za drugim razem już nie zagra tak samo. Trzeba zripować a najlepiej nagrać na żywo jeszcze raz!

i po każdym odtworzeniu dysk ssd najlepiej wymienić 😄

a może tak subiektywny ranking dysków ssd do audo 😉

Edytowane przez bolo_senor
7 minut temu, bolo_senor napisał:

a może tak subiektywny ranking dysków ssd

Oczywiście  SanDisk Extreme numero uno! 🙂

Godzinę temu, ferszcik napisał:

A Pacuła też mówił, że jak plik jest wielokrotnie przesyłany przez sieć czy między dyskami to jego jakoś jest degradowana. Pamiętaj, że jak już odsłuchasz jakiegoś pliku to natychmiast go usuń bo za drugim razem już nie zagra tak samo. Trzeba zripować a najlepiej nagrać na żywo jeszcze raz!

...bo pliki HajEnd muszą być "świeże"!!!

Tylko wtedy brzmią, "zamrażane" np. na dysku HD i potem "rozmrażane" do sluchania w ogóle są złe, trujące wręcz, są szkodliwe dla ucha...qurka...a może to chodziło o lody?... 

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Oczywiście  SanDisk Extreme numero uno! 🙂

Załóż sobie jeszcze wentylator na dysk. Scena ci się poszerzy i będziesz miał więcej powietrza.😂

2 godziny temu, NRK napisał:

Załóż sobie jeszcze wentylator na dysk. Scena ci się poszerzy i będziesz miał więcej powietrza.😂

scena się rozszerzy jak najdłuższym bokiem dasz po szerokości do siebie , jak ułożysz wzdłuż to nabierze głębokości 😄

6 minut temu, NRK napisał:

Jestem ciekaw czy już jest audiofilski kabelek esata do takiego dysku😆

Jest już od co najmniej kilku lat. na przykład taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 27.02.2025 o 11:03, ferszcik napisał:

Przypisał cechy analogowych nośników do pliku i lux. 

?👈

Słucham sobie już od około 5 godzin monitorów Dynaudio DM 2/7 i ogólne wrażenia są pozytywne. Z pewnością na ostateczną ocenę niewątpliwie wpływ mają moje srebrne kable głośnikowe, które górne pasmo "polerują" i delikatnie akcentują co bardzo podoba mi się szczególnie w muzyce jazzowej gdzie pięknie wybrzmiewają blachy perkusji, dzwoneczki i wszelkie przeszkadzajki. W muzyce metalowej z kolei już mam wrażenie, że odrobinę za bardzo są zaznaczone aczkolwiek nadal nie jest to jazgot, czy ostrość po prostu nieco dobitniej je słychać, jednak całe szczęście w tym ciężkim gatunku jest to akceptowalne ze względu na jakość tej części pasma, bo jak to u Dynaudio góra jest słodka, kremowa i bardzo przyjemna w odbiorze. Kupiłem je na przeczekanie i do czasu kiedy uzbieram odpowiednią kwotę na Dynaudio C1 i już te budżetówki utwierdzają mnie w przekonaniu, że kolumny Dynaudio to dobry wybór. Mam je w komplecie sklepowym, wszystko co daje producent, zatyczki, plastik ochronny na tweetery, maskownice, kwity i karton z wypełnieniem, stan igła od pierwszego właściciela także jestem zadowolony, jednak trochę się pospieszyłem, bo po czasie przypomniałem sobie o ATC SCM7, które to zawsze chciałem odsłuchać i sprawdzić u siebie no ale nikt nie mówił, że DM 2/7 zostaną ze mną do końca 😉 

tHfMlRh.jpeg

nEDuqmH.jpeg

fHgPnfF.jpeg

IxrVaxd.jpeg

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

12 godzin temu, Tal napisał:

Słucham sobie już od około 5 godzin monitorów Dynaudio DM 2/7 i ogólne wrażenia są pozytywne. Z pewnością na ostateczną ocenę niewątpliwie wpływ mają moje srebrne kable głośnikowe, które górne pasmo "polerują" i delikatnie akcentują co bardzo podoba mi się szczególnie w muzyce jazzowej gdzie pięknie wybrzmiewają blachy perkusji, dzwoneczki i wszelkie przeszkadzajki. W muzyce metalowej z kolei już mam wrażenie, że odrobinę za bardzo są zaznaczone aczkolwiek nadal nie jest to jazgot, czy ostrość po prostu nieco dobitniej je słychać, jednak całe szczęście w tym ciężkim gatunku jest to akceptowalne ze względu na jakość tej części pasma, bo jak to u Dynaudio góra jest słodka, kremowa i bardzo przyjemna w odbiorze. Kupiłem je na przeczekanie i do czasu kiedy uzbieram odpowiednią kwotę na Dynaudio C1 i już te budżetówki utwierdzają mnie w przekonaniu, że kolumny Dynaudio to dobry wybór. Mam je w komplecie sklepowym, wszystko co daje producent, zatyczki, plastik ochronny na tweetery, maskownice, kwity i karton z wypełnieniem, stan igła od pierwszego właściciela także jestem zadowolony, jednak trochę się pospieszyłem, bo po czasie przypomniałem sobie o ATC SCM7, które to zawsze chciałem odsłuchać i sprawdzić u siebie no ale nikt nie mówił, że DM 2/7 zostaną ze mną do końca 😉 

Ukryta Zawartość

nEDuqmH.jpeg

fHgPnfF.jpeg

IxrVaxd.jpeg

Bardzo zacne również paczuszki, w porównaniu do ProAc mocniejsze strony i słabsze według Ciebie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

37 minut temu, Mikolaj1212 napisał:

Bardzo zacne również paczuszki, w porównaniu do ProAc mocniejsze strony i słabsze według Ciebie ?

Na plus na pewno plastyczność, szczegółowość i bas w stosunku do DB1, a co do słabszych stron to muszę przyznać, że trudno cokolwiek napisać. Te Dynki są doskonałym przykładem kolumn, które brzmią tym lepiej ile pod lepszą elektronikę się je podepnie. Niewątpliwie mają potencjał i w mojej konfiguracji brzmienie jest dojrzałe ponieważ neutralność to kolejna objawiająca się cecha oraz wyrafinowanie, które słychać w wybrzmieniach górnego pasma oraz szczegółowej średnicy. Zaznaczam jednak, że w znacznym stopniu za ostateczny odbiór tych monitorów odpowiedzialne są również kable głośnikowe i tak się składa, że ja mam srebro, które jak pisałem wcześniej nieco "poleruje" i nieznacznie akcentuje wysokie tony przez co brzmienie zyskuje na ich jakości jednak kosztem barwy i plastyczności. To wciąż Dynaudio jednak gdybym miał je zostawiać to na pewno zmieniłbym kable głośnikowe na Van den Hula, da się jednak z tym żyć zwłaszcza, że góra pomimo zaakcentowania pozostaje gładka i perlista. Ogólnie trochę trudno mi porównywać te monitory, bo te Dynki pomimo ceny naprawdę nie mają się czego wstydzić i brzmią naprawdę bardzo fajnie i przyjemnie.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 godziny temu, Tal napisał:

Na plus na pewno plastyczność, szczegółowość i bas w stosunku do DB1, a co do słabszych stron to muszę przyznać, że trudno cokolwiek napisać. Te Dynki są doskonałym przykładem kolumn, które brzmią tym lepiej ile pod lepszą elektronikę się je podepnie. Niewątpliwie mają potencjał i w mojej konfiguracji brzmienie jest dojrzałe ponieważ neutralność to kolejna objawiająca się cecha oraz wyrafinowanie, które słychać w wybrzmieniach górnego pasma oraz szczegółowej średnicy. Zaznaczam jednak, że w znacznym stopniu za ostateczny odbiór tych monitorów odpowiedzialne są również kable głośnikowe i tak się składa, że ja mam srebro, które jak pisałem wcześniej nieco "poleruje" i nieznacznie akcentuje wysokie tony przez co brzmienie zyskuje na ich jakości jednak kosztem barwy i plastyczności. To wciąż Dynaudio jednak gdybym miał je zostawiać to na pewno zmieniłbym kable głośnikowe na Van den Hula, da się jednak z tym żyć zwłaszcza, że góra pomimo zaakcentowania pozostaje gładka i perlista. Ogólnie trochę trudno mi porównywać te monitory, bo te Dynki pomimo ceny naprawdę nie mają się czego wstydzić i brzmią naprawdę bardzo fajnie i przyjemnie.

Ja właśnie testuję Vienna Acoustics Mozart SE Signature i narazie robią na mnie bardzo dobre wrażenie. Co prawda brakuje mi wstęgi elaca ale za to barwa dźwięku jest na tyle inna i na tyle również przyjemna że chętnie zostawiłbym jako drugą parę 😅 

Przyszedł kabelek do suba. 🙂 

chord.jpg

chord1.jpg

chord2.jpg

chord3.jpg

Podstawa to speakon 🤷‍♂️

Ps.

Mogę prosić więcej zdjęć ?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi