Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowy piękne - to nie dziwi, bo popełnił je marko3t.

Koncepcja całości i podejście do tematu jest czysto bezkompromisowe to z kolei zasługa misiomora.

Wspaniały projekt. Tylko tego excela brakuje...

Viniu

17 Lis 2009, 13:41

Servantess, 17 Lis 2009, 13:29

Czyżby to Twoja robota ??

Nie...to nie moja robota....zreszta juz wiadomo kto rzeźbił te cacka:)

Jednak osobisci mam coś wspólnego z tą konstukcja-to własnie te paczki przyczyniły sie do powstanie moich sprzetów DIY...były dla mnie inspiracja, finalny wygląd troszeczke sie różni ale spowodowane jest to budową i koncepcja wiec tak poprostu musi być...

italus, 17 Lis 2009, 20:06

>abuq1

>Witam , zapytam nieśmiało jaki jest koszt końcowy wykonania samych monitorów które posiadasz ?

>interesuje mnie cena bez modułu basowego , Pozdrawiam - italus

poszło na PW

eMiL, 17 Lis 2009, 20:58

>Obudowy piękne - to nie dziwi, bo popełnił je marko3t.

>

>Koncepcja całości i podejście do tematu jest czysto bezkompromisowe to z kolei zasługa misiomora.

>Wspaniały projekt. Tylko tego excela brakuje...

Wszystko się zgadza obudowy wykonał Marko3t, monitorki projektu Misiomora, lecz koncepcja całości jest moja, moja, moja ;], została zestrojona w konsultacji z Misiomorem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Excele już niebawem, tylko ta cena :[, gdyby nie to, to pewnie dawno by już gościły w podfrezowaniach.

Schemat zwrotnicy do przyszłej aplikacji Exceli + 27TBFC/G w mojej konstrukcji, został również opracowany przez Misiomora, za co jeszcze raz mu serdecznie dziękuję.

Ukryta Zawartość

abuq1 ja bym raczej postawił na zmiane wysokotonówki jak midwooferka :) To raczej tweeterek wniósł by więcej do tego zestawu :) Pozdrawiam

Akurat spójności tu brak, jednak tłem do mojego wpisu miała być tolerancja lub jej brak w stosunku do młodszych - mnie kasowych forumowiczów, którzy także chcieli się wcześniej pochwalić posiadanymi zestawami i zostali skutecznie odstraszeni przez poisdaczy Scanów i Exeli. Forumowicza abuq1 przepraszam.

Cóż - lepiotrku - wyczucie stylu i spójności masz również typowe dla przedstawiciela późnego PRL-u.

Dywan jak najbardziej pasuje, kwestia osobna czy styl komuś odpowiada... mnie nie za bradzo, ale doceniam dbałość o zachowanie (właśnie) 'spójności'.

Napiszcie jeszcze komuś że ma brzydką żonę, to już będzie komplet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ganzz_gut, 18 Lis 2009, 11:01

>Cóż - lepiotrku - wyczucie stylu i spójności masz również typowe dla przedstawiciela późnego

>PRL-u.

... czyli powinien mi on pasować :), ale tak jak wyżej wspomniałem nie o dywan tu chodzi.

dla mnie jest zbyt konserwatywny, ale faktycznie pokój przytulny.

tyle ze dla mnie nie do zaakceptowania jest, jak juz pisalem, ustawienie lewej kolumny.

No a przede wszystkim pokój jest zadbany-czyściutko, żadnych szmat walających się po kątach jak niejednokrotnie koledzy z forum pokazywali na swoich zdjęciach.

Niezależnie od gustów można docenić jak ktoś już napisał, spójność w ramach pewnej konwencji.

Porządek, schludność - o tym nie wspomnę.

Odnośnie dywanów - paru forumowiczów powinno poszukać może innych forów, gdzie dyskutuje się wzornictwo tego elementu wystroju. Co jakieś fajne zdjęcia, to zaraz się pojawia: dywan taki, dywan owaki.

Ta każdy tu sie wypowiada, mówi że to brzydki, tamto brzydki.. a sami mają jakieś dywany na ścianach (dywan służy do leżenia na ziemi) i różne inne zagracone meblościanki

Czepiacie się co niektórzy ;) jedynym mankament jaki rzyca się w oczy to niesymetryczne ustawienie głosników wobec ścian bocznych. Reszta kwestią gustu, a to sprawa wyłącznie właściciela.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

zawi, 18 Lis 2009, 12:22

>No a przede wszystkim pokój jest zadbany-czyściutko, żadnych szmat walających się po kątach jak

>niejednokrotnie koledzy z forum pokazywali na swoich zdjęciach.

Może nie szmata, jednak gdyby się czepiać to coś tam wisi 'ubraniopodobnego' na krzesle przy stole ;)

Blady99, 18 Lis 2009, 12:45

>(...)a sami mają jakieś dywany na ścianach (...)

już nie podoba się mój dywan na ścianie?

ganzz_gut, 18 Lis 2009, 14:30

>Może nie szmata, jednak gdyby się czepiać to coś tam wisi 'ubraniopodobnego' na krzesle przy stole

>;)

przynajmniej widać, że to nie muzeum i że ktoś mieszka ... hmmm ... a może to kustosza?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

uuu.. , ale hałas się zrobił.

W kwestii dywanu, nie będę z nikim polemizował na ten temat, bo o gustach się nie dyskutuje, poza tym ten pokój ma się podobać mojej osobie, jeśli podoba się innym to miło, jeśli nie to wcale mnie to nie martwi i nie czuję urazy. Mogę tylko dodać, iż miałem w tym pokoju "modny" gładki gruby dywan w kolorze ecru, wyleciał po dwóch tygodniach, myślałem że się przyzwyczaję jednak "brak spójności" dawał oczom we znaki.

jajcasz77 - o dziwo porcelana jak i meble milczą w trakcie głośnego słuchania

• Pokaż nowe odpowiedzi