Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresowanych zapraszam do lektury opisu wzmacniacza Ibuki-Amplifier, jego konfrontacji z Hegel H200 oraz próby doboru optymalnych głośników.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz jest mały, ale gra wielkim dźwiękiem. Coś nieprawdopodobnego!

Violet, że tak zapytam apropo zdjęć na Twojej stronie... Sea Towers Gdynia? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Garp

Dzieki za linka no to czekam! A co do tej firmy to jaki konkretnie model byś polecił?

Zdecydowanie RADMOR 5100 lub nieco późniejsze 5102 . Były produkowane z czarnym i srebrnym panelem. ( było kilka wyjątków... ) Jak lubisz słuchać radia to zamów z tym stereo-dekoderem - WARTO . Dzięki temu będziesz miał na bardzo wysokim poziomie brzmienie i odbiór stacji radiowych. Modele najstarsze były najbardziej dopracowane czyli właściwie prawie wszystkie modele z japońskimi wskaźnikami. Zresztą po profesjonalnym serwisie u tych panów masz z reguły 5-letnią czasem 3- letnią gwarancję. Co do tych najstarszych modeli to są praktycznie nie dokupienia - czyli np. z 1977 r. Ja na swój polowałem kilka lat.... jest to jeden z najstarszych ocalałych polskich klasyków w tej klasie sprzętu. Nie oszczędzaj na wysyłce ... to nie skarpetki. Ja zawsze ubezpieczam paczki. Krew mnie zalewa jak czytam na przykład na AUDIO-STEREO , że ktoś kupił sprzęt za 4 tyś zł. a paczka dotarła w kawałkach albo wcale... BO wysyłka była za 25 zł , głupota ! takie coś niema nic wspólnego z oszczędnością. Ci panowie zresztą także to zalecają. To jest klasyk ceniony za swoje brzmienie, potężny bas, ciekawy dizajn. Po prostu jest to stary sprzęt o miłym ciepłym brzmieniu. Zwróć uwagę jakie chciałbyś mieć zamontowane różne wej / wyj byś nie musiał bawić się w przejściówki. Pamiętaj o stosownej przejściówce do gramofonu no chyba że masz taką wtyczkę. Radmor ma wbudowany bardzo przyzwoity przedwzmacniacz gramofonowy ! Tak więc nie musisz bawić się w jakieś dostawki.

Reszta informacji u sprzedających. Kupuj tylko u profesjonalistów, byś potem w imię tańszej oferty nie żałował.

Pozdrawiam

Hmmmm...Dzieki za odp. a myślisz że to bedzie dobre zestawienie z Mission m34i?

Miałem denona pma 350UK muzykalność hmmm...nie powiem miał kopa ale brakowało mu detalów...przynajmniej dla mnie!

Aaaa no i moje pomieszczenie 14m2!!!

Nawet już tannoy m3 sie dusza gdzie grały w 20m2 i było pięknie!!!

Jest lekko pochylony i dobrze się ogląda.

Podobnie rozwiązałem problem dużego ekranu TV pomiędzy kolumnami. Powiesiłem na wieszaku sufitowym i pochyliłem pod kątem.

Znaczy ma się rozumieć, ze TV masz pod sufitem ;) ?

TV wisi na wysokości ok 140 cm od podłogi i jest pochylony od pionu o parę stopni w dół - całkiem fajnie ogląda się leżąc w łóżku :)

Dzieki za odp. a myślisz że to bedzie dobre zestawienie z Mission m34i?

Na tak małej powierzchni zawsze możesz ciszej słuchać... skromny radmor wystarczy. Amplituner ten wymaga dobrego źródła - bez zakłóceń, inaczej ambifonia ( pogłębiony efekt stereo ) kiepsko wypada. Dobre Cd, Dobra antena, gramofon . Muzyka z komputera czy z mp3 nie zawsze daje satysfakcję ze słuchania muzyki ... często z tych nośników sygnał jest czysty jednak bardzo okrojony ze szczegółów, co objawia się słabym brzmieniem albo wręcz milczeniem na tylnich monitorach - tzw. ( TYŁACH ) O inne sprawy mnie nie pytaj bo się po prostu na tym nie znam. Pofatygowałem się i poczytałem o tych Twoich kolumnach. Przyznam się, że miałem kiedyś podpięte do radmora o bardzo podobnych parametrach - było super. Teraz też mam podpięte około 150 / 160 W. 8 Ohm troszkę osłabia ten wzmacniacz aczkolwiek z własnego doświadczenia wiem że poprawia to detaliczność słyszanych szczegółów jak i pozytywnie trzyma ten wzmacniacz w ryzach... Chroni go przed ewentualnym przesterowaniem. Od 4 do max 8 Ohm, byle w tym przedziale się to wszystko mieściło. Zamów sobie tą listwę z tymi porządnymi zaciskami - od biedy lepsze są już nawet te tańsze chińskie, oryginalne wyjścia głośnikowe w radmorach pozostawiają wiele do życzenia...

Pozdrawiam

A wiec czekam na odpowiedz od pana specjalisty:) Mam nadzieje że sie nie zawiode:)Dzieki jescze raz za pomoc:)PZDR

To początek mojego systemu:

Ukryta Zawartość

post-32543-0-05034000-1327247721_thumb.jpg

post-32543-0-73033100-1327247736_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajna lodowka :)

Pracuje w czystej klasie A+, podpięta furutechem, moc zmienna w zależności od % ;)

A tak na poważnie to się zastanawiam, czy kolumna nie stoi zbyt blisko tej lodówki, chodzi głównie o to jak dźwięk się rozchodzi.

Zainteresowanych zapraszam do lektury opisu wzmacniacza Ibuki-Amplifier, jego konfrontacji z Hegel H200 oraz próby doboru optymalnych głośników.

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz jest mały, ale gra wielkim dźwiękiem. Coś nieprawdopodobnego!

Witam czytam kolejna opinie dotyczaca sprzetu testowanego przez kolege ,czy to wzmak lampowy czy tranzystor, kolumny podstawkowe czy podlogowe,dac czy pre gramowonowe,wszystko co kolega testuje jest w swojej cenie ponadprzecietne i zaskakujca dobrze gra,pozdrawiam i gratuluje szczescia w doborze elementow do testow.

Ukryta Zawartość

oto mój zestaw stereo Yamahy . seria 700. kolumny Dali concept 2 podpięte do wzmaka Furutechem u 2T. pokój odsłuchowy dość mały ale wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@ niedźwiedź, proszę napisz jak dokładnie nazywa się ten materiał, którym wykańczałeś ścianę za sprzętem i jak kształtuje się cena. Możesz napisać prywatną wiadomość jeśli wolisz. z góry dziękuje.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tylko dywam coś się skurczył w praniu. Oczywiście kolumnom wypadałoby zapewnić wiecej powietrza wokół nich. Z każdej strony.

Bart1981- trzeba przyciąć blat stołu.

@ niedźwiedź, proszę napisz jak dokładnie nazywa się ten materiał, którym wykańczałeś ścianę za sprzętem i jak kształtuje się cena. Możesz napisać prywatną wiadomość jeśli wolisz. z góry dziękuje.

To jest kamień dekoracyjny (gipsowy) kupiony w Nomi za ok 80 pln za m2.

To początek mojego systemu:

Ukryta Zawartość

post-32543-0-05034000-1327247721_thumb.jpg

post-32543-0-73033100-1327247736_thumb.jpg

a plazme jaką masz ? jaki to model ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, mój nowy nabytek Usher Dancer Mini One DMD.

Ukryta Zawartość

post-33327-0-25923100-1327683970_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki za radę frywolny. muszę jakoś zrobic z tym porządek jak wpadnie kasa. może standy kupię. na razie jest jak jest. pokój trochę za mały na odsłuch i czasem bas dokucza.

Pozdrawiam 'kolege' wlasciciela Cayina! Bardzo ladnie to wyglada u ciebie.

Dzięki kolego! Mnie też się podoba ale jeszcze lepiej gra :)

Ushery jeszcze się nie wygrzały, ale jest lepiej niż po wyjęciu z pudełka.

Dzięki kolego! Mnie też się podoba ale jeszcze lepiej gra :)

Ushery jeszcze się nie wygrzały, ale jest lepiej niż po wyjęciu z pudełka.

A czy mozesz krotko opisac jak graja? Ja tez na lampe przeszedlem (Cayin 9084 monobloki).

A czy mozesz krotko opisac jak graja? Ja tez na lampe przeszedlem (Cayin 9084 monobloki).

Zanim zdecydowałem się na Cayina, słuchałem Yanka MS 300B, Egovoxa na EL 34 - każdy udany i miał coś w sobie, ale jak jeden miał świetny bas to góra słaba i tak na zmianę.

Cayin to muzykalność, wzorzec dla wzmacniaczy do 10k, mocny, bez problemu wysteruje każdą kolumnę.

Świetny, szybki bas, pełny środek a wysokie tony... dołóż dobre kable i niezłe źródło i próżno szukać "lepszego" w tym przedziale cenowym.

Oczywiście moja opinia jest subiektywna, bo moje ucho lubi brzmienie lampy i analogu.

Cayin + Primare CD 21 w połączeniu z rDAC-iem, a wszystko spięte coaxial-em XLO Ultra + interkonekt Stereovox Vespa sprawia że nie mogę się doczekać odsłuchu każdej nowo nabytej płyty.

Słucham głownie muzyki rozrywkowej gdzie potrzebny jest sprzęt przejrzysty niemalże holograficzny i właśnie tak to gra. Warto zainwestować w zasilanie, przynajmniej dobra Supra i porządne kable zasilające. Czekam teraz na lamy Harmonixa - muszę przetestować. Na Golden Lionach mój Cayin nie sprawdził się.

Te monobloki 9084 ...nie miałem przyjemności.

Skrobnij parę zdań, z czym, co i jak...

a plazme jaką masz ? jaki to model ?

Panasonic 42 cale - nie 3d :)

System to: Advance Acoustic Map 105, Qba Elements 300AL i prawie nie używane cd Harman Kardon.

W tym tygodniu doszły Chord Carnival Silverscreem i usb dac nostromo - tymczasowo, żeby nie grać prosto z lapa :/

Teraz zbieram na na CD. Myślałem o Audiolabie - potrzebuję szybkiego i neutralnego źródła. Co o tym myślicie?

Dziś jestem wniebowzięty po kablach Chorda. Zmieniłem ze zwykłych drutów. Nigdy nie spodziewałem się, że kable mogą zmienić tak wiele :)

Panasonic 42 cale - nie 3d :)

System to: Advance Acoustic Map 105, Qba Elements 300AL i prawie nie używane cd Harman Kardon.

W tym tygodniu doszły Chord Carnival Silverscreem i usb dac nostromo - tymczasowo, żeby nie grać prosto z lapa :/

Teraz zbieram na na CD. Myślałem o Audiolabie - potrzebuję szybkiego i neutralnego źródła. Co o tym myślicie?

Dziś jestem wniebowzięty po kablach Chorda. Zmieniłem ze zwykłych drutów. Nigdy nie spodziewałem się, że kable mogą zmienić tak wiele :)

...diabeł tkwi w szczegółach! Ile chcesz wydać na tego Cd-ka?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mam AA, te klocki najlepiej grają ze sobą, więc proponuję zlampizowany MCD 204 i zmianę lamp na jakieś jaśniejsze w brzmieniu.

A jak już będziesz miał AA to zepnij je i kolumny kablami np Albedo (srebro) i rzekniesz wielkie ŁAŁ :) Jako i ja rzekłem.

Witam,

to moze i ja wkleje fotki soundsystemu. W zasadzie sa to juz docelowe klocki, czeka mnie jedynie wymiana integry Naim Supernait na pre Naima.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-21780-0-30935100-1328073290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Witam,

to moze i ja wkleje fotki soundsystemu. W zasadzie sa to juz docelowe klocki, czeka mnie jedynie wymiana integry Naim Supernait na pre Naima.

pozdrawiam

Niezła głębia ostrości - tylko po co, chciałeś pokazać róg stolika?:)

Jaki obiektyw?

Zdjęcia ze statywu?

• Pokaż nowe odpowiedzi