Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Niezła głębia ostrości - tylko po co, chciałeś pokazać róg stolika?:)

Jaki obiektyw?

Zdjęcia ze statywu?

Peek, wszystko jest w danych EXIF zdjęć. Czas naświetlania 8 sekund, musiał mieć statyw.

Edytowane przez Tubatoon

Jaki obiektyw?

Zdjęcia ze statywu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jaki obiektyw?

Zdjęcia ze statywu?

o robieniu zdjec mam tyle pojecia co o malowaniu poznokci ;) Standardowy kitowy obiektyw, postawilem aparat na taborecie i wyszlo w miare nierozmazane:)

pozdr

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

o robieniu zdjec mam tyle pojecia co o malowaniu poznokci ;) Standardowy kitowy obiektyw, postawilem aparat na taborecie i wyszlo w miare nierozmazane:)

To trzeba było użyć aparatu w komórce, głębia ostrości byłaby od zera do nieskończoności i byłoby widać coś więcej niż róg stolika :)

Ach, piękne te ATC!

:) a jak pieknie graja :) jezeli kiedykolwiek zmienie kolumny to na aktywne ATC...

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

• 2 tygodnie później...

....Panowie...i znów mały zastój...aparaty w dłoń i wystawiać foty...... u mnie wreszcie trochę ładu w sprzęcie i odsłuchach /właśnie leci marcus miller TUTU revisited....coś pięknego , doskonale nagrana....davis pewnie klaszcze i szeleści swoją chrypą.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja Luba wieżyczka ;-P

narazie wersja uboga ale póki co po moich "upgradeach" i tak zaspokaja wszelkie audiofilskie potrzeby :-)

w zeszłym tygodniu konfrontowałem moje kolumienki w salce odsłuchowej Rybnickiego.. ( i tu nie podam danych do sklepu ;-) ) z zestawem NAIM-a tzn. modelami CD5i oraz 5i i różnice były naprawdę subtelnymi muśnieciami o ile wogóle występowały co byliśmy zgodni wraz z prowadzącym owy sklep :-)

Możliwe, że to "zasługa" tego, iż Naim pracował "na dość chłodno" ekhm ale i tak mój Audiolab to idealny balans do mych kolumn ( kolumny grają ciepło średnicą a Audiolab je uzupełnia i tonuje tam gdzie Biblia audiofila nakazuje :-P )

Ukryta Zawartość

post-36108-0-20661300-1328986637_thumb.jpg

post-36108-0-93368800-1328986664_thumb.jpg

post-36108-0-29805200-1328986702_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

....krugkczapa....miśki 734 po tuningu zwrotek/zamiana cewek i kondów na dużo , dużo lepsze/ , grają z końcówką Koda 2x120W , pre lampowe diy , zdacowany i zlampizowany phillips 920/transport/ w trybie hybrydowym/ , końcówka i pre Koda , cd Nad i gramiak Elac /stareńki, ale daje czadu po konserwacji/ w trybie tranzystorowym...kiedyś było dużo lepiej sprzętowo , ale takie jest życie....a i tak niektórym szczeny opadają ....pozdr.

...sorry , krukgczapa...

...imacman...jutro napiszę ,ponieważ było to dosyć dawno i muszę odkręcić terminale...a dziś mi się nie chce...pozdr.

...imacman...jutro napiszę ,ponieważ było to dosyć dawno i muszę odkręcić terminale...a dziś mi się nie chce...pozdr.

Dzięki poczekam :)

Napisano wczoraj, 21:05

....krugkczapa....miśki 734 po tuningu zwrotek/zamiana cewek i kondów na dużo , dużo lepsze/ , grają z końcówką Koda 2x120W , pre lampowe diy , zdacowany i zlampizowany phillips 920/transport/ w trybie hybrydowym/ , końcówka i pre Koda , cd Nad i gramiak Elac /stareńki, ale daje czadu po konserwacji/ w trybie tranzystorowym...kiedyś było dużo lepiej sprzętowo , ale takie jest życie....a i tak niektórym szczeny opadają ....pozdr.

0

+

Dzieki za info:) No u mnie to tylko marzenia o takim sprzecie (może kiedyś):)

Jak narazie poszukiwania wzmaka do missionów:) Ale jak to sie mówi pomału do perfekcji:) A szafeczka na klocki też sam robiłeś?

...stolok na klocki to Ostoja T-1,wyrwałem kiedyś na alledrogo za 149 zł...sic!,miał tylko 2 półki...napisałem do producenta i przysłali mi 3 zawieszenia pod 3 półkę , szkło miałem , pomalowałem na black i po zawodach....pod gramiaka zrobiłem sam....miałem jeszcze luzne granity i to wszystko...poluje teraz na e-beyu na starego lampowca Pioneer lub Fisher z końca lat 60 /miałem takie , ale musiały iść do ludzi /...grały tak jak powinna grać prawdziwa lampa.....polecam jeszcze z tamtego okresu Scotty...też dobrze dawały muzykę.....a nie dzwięk , jak niektórzy piszą.....ja siedzę w tym około 35 lat na zasadzie sinusoidy , jest kasa jest dobry klocek....itd.....mam też inne kasochłonne choby i trzeba to pogodzić......akustyka pomieszzczenia to co najmniej 50 procent sukcesu....i nie wierzę w drogie kable i piramidki/brrrrr/ na ścianach.....pozdrawiam i życzę cierpliwości i roztropności przy zakupach....

jeszcze jedno , telewizacja poszła precz.......

Hej

Oglądam sobie te ciekawe zdjęcia i informacje [idę od początku - jestem na razie na 2009 ;)] , i mam w związku z tym pytanie: jak chronicie te wszystkie cenne komponenty przed kurzem, biorąc pod uwagę że na większości zdjęć sprzęt znajduje się na niewielkiej wysokości nad poziomem podłogi... Przecież kurz skraca żywotność lasera w CD chyba. Chyba że cały czas sprzedajecie i kupujecie nowe ;) Pozdrawiam

Hej

Oglądam sobie te ciekawe zdjęcia i informacje [idę od początku - jestem na razie na 2009 ;)] , i mam w związku z tym pytanie: jak chronicie te wszystkie cenne komponenty przed kurzem, biorąc pod uwagę że na większości zdjęć sprzęt znajduje się na niewielkiej wysokości nad poziomem podłogi... Przecież kurz skraca żywotność lasera w CD chyba. Chyba że cały czas sprzedajecie i kupujecie nowe ;) Pozdrawiam

Przeciez CD jest szczelnie zamkniete wiec skad ten kurz tam ma byc. Mialem 20-letnie odtwarzacze bez zadnego zanieczyszczenia w srodku. A laser raz na 5 lat przeczyscic to zadna filozofia.

?👈

Ołtarzyk to ja mam ... tu to ołtarz, tryptyk. Na uwagę zasługują nawy boczne czyli to ładne, drewniane z którego jak się domyślam, wydobywające się dźwięki pomagające obudzić się pozostałym domownikom...

....Imacman , wczoraj obiecałem podać Ci dane kondów i cewki...ale dziś będą tylko foty ....kumpel który to robił wyjechał na narty do Czechów i nie mogę go namierzyć ...jak wróci to dam cynk...terminali nie mogłem więcej wyciągnąć....pozdr.

Ukryta Zawartość

post-20684-0-78016900-1329086588_thumb.jpg

post-20684-0-42968800-1329086603_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Imacman , wczoraj obiecałem podać Ci dane kondów i cewki...ale dziś będą tylko foty ....kumpel który to robił wyjechał na narty do Czechów i nie mogę go namierzyć ...jak wróci to dam cynk...terminali nie mogłem więcej wyciągnąć....pozdr.

Wielkie dzięki za zaangażowanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi