Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

jaworrr lutowałeś kabelki od wiatraka pod wzmacniacz tak?

miałem ułatwione zadanie, ta yamaha ma 3x wyjście AC i tam jest wpięty wiatrak.

prąd podawany jest dopiero w momencie włączenia wzmacniacza.

Odpowiadam & Chylę czoła

Łukaszu.. Wiesz ot poprostu za dużo czasu tu przebywam i chyba mi się nieźle udzieliło ( czyt. zlansowało mózgowie )....

To ma tłumić rezonanse ;-) i niepożądane promieniowanie RFI/TFI czy cuś...

Pianka + Kabel = Dźwięk ze wszech miar absolutny! hehe :-)

Elektrospiro.. jesteś za przeproszeniem niebezpiecznym świrem hehe ( szacunek ) :-)

ale błagam na Allacha! Sprzedaj mi jeden z tych wzmacniaczy!

Te Marantze zniewalają me kończyny :-) ehh szkoda, że tak ciężko z ich dostępnością na rynku...

Nowy, stary piecyk w systemie - dosłownie i w przenośni. Mógłbym pisać poematy o brzmieniu.

A\mnie to się najbardziej podoba ta mała plazma z prawej strony :) Fajne klimaty masz w domku.

hej ja wreszcie na swoim po wyprowadzce ...

za pół roku przenoszę się na poddasze :P

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20756-0-16051300-1329598298_thumb.jpg

post-20756-0-26736600-1329598319_thumb.jpg

post-20756-0-31496700-1329598334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Witam,

po kilku latach odsluchow, kombinowania udalo mi sie zbudowac optymalny system. Nareszcie gra bezstresowo - podczas sluchania przestalem zastanawiac sie, co by mozna bylo zmienic zeby bylo lepiej:) Na jakis czas musialem odstawic analog, ze wzgledu braku miejsca na szafce.

pozdr

Ukryta Zawartość

post-21780-0-06396700-1329606901_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Nareszcie gra bezstresowo - podczas sluchania przestalem zastanawiac sie, co by mozna bylo zmienic zeby bylo lepiej:)

A można - jedna kolumna ma "oparcie" na twardej ścianie z kaloryferem, a druga na oknie - mniemam, że z reprodukcją basu nie jest już tak różowo. Podejrzewam, że też "galopuje" Ci po pokoju trzepoczące echo - ale mogę się mylić, bo na zdjęciu widać tylko przednią część Twojego pomieszczenia odsłuchowego. Do samego sprzętu nic nie mam.

P.S.

Nie pisałem tego złośliwie - chciałem tylko pomóc.

Pozdrawiam

A można - jedna kolumna ma "oparcie" na twardej ścianie z kaloryferem, a druga na oknie - mniemam, że z reprodukcją basu nie jest już tak różowo. Podejrzewam, że też "galopuje" Ci po pokoju trzepoczące echo - ale mogę się mylić, bo na zdjęciu widać tylko przednią część Twojego pomieszczenia odsłuchowego. Do samego sprzętu nic nie mam.

P.S.

Nie pisałem tego złośliwie - chciałem tylko pomóc.

Pozdrawiam

Masz absolutna racje jezeli chodzi o pokoj. W drugiej polowie roku przeprowadzam sie do innego - docelowego pomieszczenia odsluchowego i tam dopiero zaczne bawic sie akustyka. Chodzilo mi o to, ze zakonczylem poszukiwania jesli chodzi o sam sprzet.

P.S.

jezeli chodzi o bas to wbrew pozorom nie jest az tak zle..

Pozdrawiam

....punk...bardzo mi się podoba urządzenie pomieszczenia , o klockach nie wspomne...bo wiadomo....ale ten " krótki karoryferek" jawi mi się jakby z innej bajki w stosunku do reszty...serdecznie pozdrawiam....

hej ja wreszcie na swoim po wyprowadzce ...

za pół roku przenoszę się na poddasze :P

pozdrawiam

Przyjemne pomieszczenie.

?👈

Witam,

po kilku latach odsluchow, kombinowania udalo mi sie zbudowac optymalny system. Nareszcie gra bezstresowo - podczas sluchania przestalem zastanawiac sie, co by mozna bylo zmienic zeby bylo lepiej:) Na jakis czas musialem odstawic analog, ze wzgledu braku miejsca na szafce.

pozdr

ATC-Studio Control Monitors by Old School Engineers , przy takich kolumnach slucha sie muzyki a nie sprzetu :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

ATC-Studio Control Monitors by Old School Engineers , przy takich kolumnach slucha sie muzyki a nie sprzetu :)

Przy ATC zdalem sobie sprawe jak wazna role odgrywa preamp. Wczesniej gralem Naim Supernaitem z koncowka 250 w konfiguracji bi-amp. Bylo OK, ale mialem wrazenie ze to nie wszystko na co stac te kolumny. Dopiero NAC282 tak wysterowal koncowke , ze wyleczylem sie z bi-ampingu.

Przy ATC zdalem sobie sprawe jak wazna role odgrywa preamp. Wczesniej gralem Naim Supernaitem z koncowka 250 w konfiguracji bi-amp. Bylo OK, ale mialem wrazenie ze to nie wszystko na co stac te kolumny. Dopiero NAC282 tak wysterowal koncowke , ze wyleczylem sie z bi-ampingu.

Ja wykorzytuje 40% ATC z roksanem :( moze kiedys wymienie na cos lepszego pradowo.

Ale po zakupie tych kolumn przestalem szukac innych glosnikow poprostu leci muzyka.

No moze kiedys wymienie na ATC 40 lub SCM50 Anniversary a te ( jak wygram w lotto).

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

punk nie wiem, czy to magia dobrego aparatu i zdjęcia, czy to rzeczywiście jest tak zajebiste!

Dużo drewna, obrazy itd. kompletnie w moim typie.

Napisz tylko jaką masz szerokość min i max tego pokoju.

bigfan66

dzięki wiem kaloryfer myślę o jakimś obudowywaniu go...

spiler86

dzięki fajnie że ci się podoba no fakt dużo dała fota :) ale zapewniam że jest naprawdę przyjemnie :)wymiary to około 25 m2 później sprawdzę dokładniej

Imacman

tak dużo dało oświetlenie i statyw głownie robię d300 ale to za duża krowa wiec do fot na szybkiego używam d40 myślałem by zrobić z tego hdr ale lipa wyszła

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Imacman

tak dużo dało oświetlenie i statyw głownie robię d300 ale to za duża krowa wiec do fot na szybkiego używam d40 myślałem by zrobić z tego hdr ale lipa wyszła

Osobiście pstrykam D80, marzy mi się D700, ale ta kwota, no i audio dużo pochlania :)

Fajny pokój, urządzony ze smakiem.

Coraz częściej zauważyłem rozmowa schodzi na foty. I ciszy mnie że szanowne grono kolegów foci własnie lustrzankami a tym bardziej cieszy że Nikonami. Pozdrowienia dla miłośników i właścicieli marki. Canonierów też pozdrawiam, żeby nie było. hehe

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Teraz to juz chyba D800?

800 ma super matrycę w porównaniu z 700, ale też i cena jest o wiele większa. Zależy mi na pełnej klatce, bo mam fajne obiektywy, które dopiero pokażą co potrafią na pełnej klatce.

cieszy że Nikonami

Też mam sentyment do tej marki, choć jestem w opozycji w mojej Rodzinie, bo Tata i Brat to Canonierzy :)

800 ma super matrycę w porównaniu z 700, ale też i cena jest o wiele większa. Zależy mi na pełnej klatce, bo mam fajne obiektywy, które dopiero pokażą co potrafią na pełnej klatce.

Roznica okolo 500$ ale dostaje sie 'troche' wiecej pikseli. Nie wiadomo jednak jak to bedzie wygladalo przy wiekszych ISO.

Roznica okolo 500$ ale dostaje sie 'troche' wiecej pikseli

Trzeba mieć też lepszy procesor, aby obrabiać takie RAW'y z 36 milionowej matrycy.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

nie wiem, czy to magia dobrego aparatu

zdjęcia robi człowiek :)

http://www.bill.lockharts.com/index.php/tag/canon-powershot-g10 - kompaktem też zrobisz zdjęcia, że szczęka opada ;)

zgadzam się z tobą. CO jest z tym hk że gra tak mdło i na trybie direct kompletnie bez basu.. Sprawdzałem go na podłogowych drogich i tanich kolumnach i było tak samo.. taki block v100 grał świetnie z tymi br2 żałuję że kupiłem hk:( inne wzmacniacze tez grały sporo lepiej np advence acoustic, avance, primare i inne wszystkie grały lepiej.

Wiecie z czym grał dobrze? z jamo s606 i z jbl L890. Czy ten wzmacniacz został stworzony tylko do takiego low-endu? :( Wg recenzji którą przeczytałem na audio.com hk980 był bardzo świetnie wykonany uprządkowane wszystko w środku i wg nich grał dobrze. Po zakupie od razy się bardzo rozczarowałem:( nie długo zmienie go chyba na advance acoustic

Edytowane przez dziobek1166

...miałem kilka HK i tylko cd chyba 980 ?...sprawdziło się w miarę ale z lampą....do wzmaków brak mi serduszka...ale to wyłącznie moje zdanie i uszy.....pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi