Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

to one maskownic nie posiadają,

Ciemne zdjęcie nie zauwazyłem ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Panowie a teraz "godzina" prawdy. Wklejone zdjęcie i system nie jest w moim posiadaniu. Krukgczapa prosił o zdjęcie więc mu je dałem dla rozładowania napięcia. Wiem..wiem teraz co niektórzy są czerwoni z wściekłości, ale widzicie trafił się (jednak) jeden wpis który mimo "wspaniałości" systemu podważył jego zasadność. Ponadto liczyłem na Waszą audiofilską intuicję i zwrócicie uwagę że miejsce odsłuchowe jest dość blisko jak na tak wielkie kolumny. Moim zdaniem nie daje to pełnego komfortu ze słuchania muzyki.

Świadomie nie używam słowa przepraszam bo chyba nie o to chodzi. Jak widać łatwiej nam coś pochwalić z racji "wartości" niż kogoś zganić za to, że system kiepski, a warunki lokalowe pozostawiają wiele do życzenia.

Panowie>>sylw, jagoda i triode by wam nieco zrekompensować moją prowokację mogę wam na pw wysłać stan faktyczny systemu jaki posiadam i warunki w jakich idzie mu sporadycznie pograć, bym nie by łpodejrzewany o konfabulacje ;-)

pzdr.

Amidas, urazy żadnej nie ma.

Natomiast taka uwaga: z pobieżnego oglądu zdjęcia wynika, że do lini bazy od miejsca odsłuch. jest ok 3m. Owszem, pewnie fajnie byłoby dalej, ale jaki jest sens krytykowania warunków lokalowych? To, że kogoś stać na pralki i monobloki nie znaczy, że musi go być stać na mieszkanie/dom z salonem 60m2. Dlatego jeśli ktoś z danego, zastanego pomieszczenia potrafi wycisnąć coś sensownego akustycznie (poglądowo tylko można to ocenić oczywiście po zdjęciach), a do tego estetycznego, to nie rozumiem do czego się przyczepić? Co do wielkości kolumn to dyskusja wiele razy podejmowana była na forum. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma - każdy ma określone warunki lokalowe i to jest ten element systemu który najtrudniej zmienić. Sam słucham wielkich trumien w 16m2 i nigdy bym ich nie oddał, a automatyczne powtarzanie jak mantry że do takich małych pomieszczeń <20m2 to tylko monitory już dawno włożyłem między bajki.

Dlatego Twoje zdjęcie może i prowokacją było, ale ja naprawdę nie widzę na nim wielkich uchybień w ustawieniu sprzętu. I wcale nie sądzę, by ten pokój był na 'pralki' za mały. Ale cóż - to tylko moja opinia.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość amidas

(Konto usunięte)

>>jagoda w podobnym tonie i ja napisałem. O tym jaki jest system nie dyskutuję, a ocena warunków w jakim idzie im grać też była subiektywna , a nie wykładnią ;-)

pzdr.

skynyrd - chwilowo jest surowo :) Niebawem czeka mnie przeprowadzka więc to prowizorka jeszcze na okres kilku tygodni. Kwiecistych opisów tworzyć nie potrafię, gra tak jak chciałem czyli typowo-lampowo z gładką górą i bez braków na dole, bardzo bogaty środek pasma ale brzmienie raczej zrównoważone, uniwersalne, nie męczące nawet przy większych poziomach głośności. To czego szukałem już znalazłem. Monobloki to stosunkowo stara produkcja PHASE (aktualnie PHAST) push-pull, moc około 20W, Pre Dynavox TPR-1 na tanich ruskich NOSach

A czemuż to CD słuchasz przez wejście "Video"? ;)

To tuner tv. (polskiego radia sluchalem) A CD do fotki wlaczylem. Pozdrawiam

Edytowane przez tomek1708

Mój nowy mały nabytek;-)

Marantz Pm40SE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-33796-0-42172300-1341231348_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz fajną klawiaturę w laptopie - jakieś nowe trendy... Reszta też jest super :)

No to po imprezce piwko sie wylało;-)

Ale lapka dało sie uratować Dzieki bogu!

Edytowane przez krukgczapa

No to po imprezce piwko sie wylało;-)

Ale lapka dało sie uratować Dzieki bogu!

Nie żebym się wcinał ,ale na Twoim miejscu zrobiłbym coś z tymi ścianami pomalował na jakiś ładny kolorek ;)

PS. Gratuluje nowego sprzetu.

Nie żebym się wcinał ,ale na Twoim miejscu zrobiłbym coś z tymi ścianami pomalował na jakiś ładny kolorek ;)

PS. Gratuluje nowego sprzetu.

A myślałem właśnie na tej scianie co tv położyć jasne kamyczki;-) Ale na razie nie inwestuje bo mieszkanie wynajęte;-) Doprowadziłem je tylko do stanu mieszkalności he;-)

Ukryta Zawartość

Tak to wyglądało wcześniej;-)

Ukryta Zawartość

Masz fajną klawiaturę w laptopie - jakieś nowe trendy... Reszta też jest super :)

I ładne zdjęcie jakiejś niewiasty :)

Powrót po dłuższej przerwie...

Mój nowy mały nabytek;-)

Marantz Pm40SE

I co? z czym Ci brzmiały te M34 najlepiej, z Marantzem, Kambodżą, czy Denonem?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

I co? z czym Ci brzmiały te M34 najlepiej, z Marantzem, Kambodżą, czy Denonem?

Denon-sam bas i nic szczególnego.

Arcam alpha 2-mocno podkreślone instrumenty (przyjemnie sie słuchało np.Michaela Jacksona)

Ca-duży wykop nie to co reszta głośniki jakby dostawały tchu,dużo szczegółów,ale problem z niskim basem(szkoda)

Marantz-jak na razie przy niskich głośnosciach nie da sie słuchać ale gdy jest już godz. 10,11 zaczyna grać coraz lepiej ale Jak na razie stawiam na CA.

Myślałem też nad zmiana żródła do marantza bo coś mi mówi że ten bluray za dużo nie potrafi;-) A regulacji w nim żadnych tylko source do pomijania balansu;-)

Akwarium z wypukłą szyba? pomyśl jak te ryby się czują?

Rybki mają się dobrze właśnie wykluło mi się z 50szt. młodych czyli nie jest tak żle jak wyglada.

• 2 tygodnie później...

Witam postanowiłem założyć nowy temat mianowicie, ,, Prezentacje zdjęcia filmy -nasze sprzęty nowe i te stare oraz diy, ,, Często przeglądamy w internecie różne filmiki oraz zdjęcia . Trafiają się naprawdę różne różności ,ciekawostki godne oglądnięcia, stare czy też te nowe, konstrukcje te fabryczne czy też samoróbki -diy, Bywają konstrukcje profesjonalne jak i amatorskie. Zdarzają się też różne sytuacje na wesoło i na luzie. Tak więc proszę o zamieszanie tu różnych linków. To więc jako pierwszy filmik wrzucam magnetofon szpulowy STUDER A 807 po Polsku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako drugi to KONCERT 3401SD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oczywiście pełen szacunek dla autora za profesjonalną prezentacje sprzętu oraz jakość video

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie pewne zmiany, sprzęt ten sam, za to nowe miejsce. Chwilowo ascetycznie bez zasłon i dywanu, ale powoli przyjdzie czas na dodatki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Imacman

Co to sa za czarne "ciapki" w dyfuzorze?

Postawione do ozdoby szklane pojemniczki na świeczki z IKEA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pięknie , nic dodać nic ująć.

Racja;-)

Dziękuję bardzo, to dopiero początek adaptacji. W miarę postępów będę umieszczać zdjęcia i opisy w dziale Akustyka.

• Pokaż nowe odpowiedzi