Skocz do zawartości
IGNORED

Blok optyczny KSS-272A lub KSS-271A

betateam7

Rekomendowane odpowiedzi

No i jak?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Spróbować można. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że po wysłaniu konkretnego zamówienia, okazuje się, że towar jest jednak niedostępny. Śledziłem wątek dotyczący 151A na jednym z forum w chinach, i tam również nie mogli znaleźć firmy która posiadała by 151A na stocku - odsyłali do kilku firm na Tajwanie i w Japonii, ale to również okazały się być ślepe uliczki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Moj laser w X55ES dziala idealnie, choc ma troche problemow z plytami nagrywanymi na nagrywarkach, czasami nie chce ich nawet ruszyc, czasami ruszy pierwszynumer, a kolejne niestety nie....

W CDP-M35 za to przeskakuje mi, zadko, ale jednak, laserek kupilem nowy na allegro za 30zl (KSS-210A), kupie chyba dwa, zeby miec na zapas, bo sac CD gra o wiele lepiej niz X55ES (w moim systemie sie chyba nie skumal)

W kazdym razie 30zl a niekiedy nawet i 1000zl za nowy KSS-271A to jednak roznica.....

Jak ktos chce to moge swojego X55ES sprzedac, choc sam dziala, ale jak ktos potrzebuje laserka dzialajacego to nie ma problemu :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

andrzej paszkowski, 8 Paź 2007, 03:18

>betateam7

>

>Witam serdecznie. Mam Accuphase dp-65v i tam siedzi kss-272a. Kilka tygodni temu wymienilem go bez

>problemu. Tyle, ze kosztowalo to troche. W jakim kraju mieszkasz?

Witam po ilu latach musiała być wymiana?

ja mam stosunkowo świeżego DP-78 aloe sie matrwię że za parę ładnych lat to nici z lasera...

Trudno powiedzieć dlaczego sony zrobiło sobie a raczej klientom taki numer że przestali produkować lasery do topowych konstrukcji, tym bardziej trudno przewidzieć co będzie się działo w przypadku niszowego sacd.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A moze chca ukryc fakt że te stare modele dobrze grały (ES).No bo niby co oni teraz produkuja.A tak czas leci punktu odniesienia nie bedzie az ostatni ES padnie i pozostana tylko wspomnienia co niktórych audiofilów ze to dobrze gralo.

marox>> chyba masz racje, slyszalem sporo topowych konstrukcji sonego, w tym tez x55es, ktorego mam obecnie, ale nie gra tak jak powinien, jednak x77es, czy x7esd to dla mnie geenilane dzwiekowo konstrukcje, z nowszych bardzo doobrym modelem jest xa2es i xa50es, choc to juz jednak nie to samo :)

Ale jesli zlozyc zamowienie na powiedzmy 500 sztuk laserka w jakiejs manufakturze, to moze by to ruszylo...., pewnie jeden by troche kosztowal, ale wydac 300zl na laser i orzywic sprzet, ktory poprostu gra to chyba dobre rozwiazanie....

• 4 miesiące później...

Witam,

Dla pszukujacych ten ultra rzadki i drogi laser (kss272a), podaję link do aukcji gdzie jest licytowany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

a dlatego, ze zainteresowani monitoruja temat od dluuuugiego czasu a informowanie "wszystkich" powoduje wzmozony apetyt nawet tych, ktorzy nie sa "na glodzie" co w efekcie duzego zainteresowania moze zaowocowac bardzo wysoka cena zakupu, oczywiscie jest to tylko moja opinia- pozdrawiam

magic,

Jak by tak było rzeczywiście, to zainteresowani by widzieli (byłby odzew po zakupie, próbie licytacji, itp.), że w ostatnim półroczu były co najmniej już dwa takie lasery, i jakoś kolejki do litacji nie widzałem. Poprostu nie zawsze się pamięta, aby sprawdzić czy w tym tygodniu ktoś takie "cudo" wystawił.

Pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Widzę, że tzw. teoria spiskowa działa ... życzę powodzenia poszukiwaczom wszelkigo "limitowanego" dobra, na którego cenę, dobrze poinformowane siły reakcyjne wpływają ... paranoja !!!

Moje intencje były zgoła inne ... no cóż powodnia w licytacji.

Pozdrawim

Dla zaintereswanych tym tematem mogę dodać, że mając Accu DP-75V wysyłałem e-maile w różne strony świata, aby odszukać KSS-272a. Jakieś cztery miesiące temu wysłałem zapytanie do naszych Żółtych Braci. Trzy tygodnie temu otrzymałem informację z ofertą przedaży takiego "cacka". Mam namiary e-mailowe wraz z ceną lasera z wysyłką do Polski. Nie sprawdzałem już tego tropu bo Accuś poszedł w inne ręce. Dla poszukiwaczy zaginionych laserów, mogę przesłać otrzymany e-mail z ofertą sprzedaży. Podejrzewających mnie o jaki wałek (chęć zarobienia) uprzedzam, że robię to z czystej chęci pomcy.

Info w powyższej sprawie na priva.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam, mam cd z tym laserem, jeszcze dobrze chodzi ale myślę że warto było by zakupić ten laser i włożyć do szuflady na czarną godzinę :-)

Mogę prosić o ten cennik i namiary na sprzedawcę.

pozdrawiam

tommax5,

Kolega poda na priva swojego e-maila, to wyślę info.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Hej artuku,

wysłałem na priva swoją prośbę o namiary... Co prawda jeszcze wszystko działa, ale nie będzie tak zawsze niestety i może warto zrobić jakiś zapas?

Pozdrawiam

Jacek

• 2 miesiące później...
  • 1 rok później...

Witam!

Sony z serii ES zawsze był źródłem, które chciałem poznać. Jak jest z awaryjnością laserów KSS-271A? Przecież jest wiele innych tanich Cd, które i po 20 latach grają bez problemu. Sam mam takiego Philipsa z początku lat 90-tych. Znajomy ma odtwarzacz z końca lat 80-tych i też jest wszystko OK. Czy zakup takiego ES-a to pewna wtopa kasy? Czy coś się zmieniło z dostępem do tego KSS-271A? Czy ktoś próbował z tego źródła

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Swoja drogą to producenci przeginają z tym co chcą nam sprzedać w przedziale 3-5 tys.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Witam!

Sony z serii ES zawsze był źródłem, które chciałem poznać. Jak jest z awaryjnością laserów KSS-271A? Przecież jest wiele innych tanich Cd, które i po 20 latach grają bez problemu. Sam mam takiego Philipsa z początku lat 90-tych. Znajomy ma odtwarzacz z końca lat 80-tych i też jest wszystko OK. Czy zakup takiego ES-a to pewna wtopa kasy? Czy coś się zmieniło z dostępem do tego KSS-271A? Czy ktoś próbował z tego źródła

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Swoja drogą to producenci przeginają z tym co chcą nam sprzedać w przedziale 3-5 tys.

Pozdrawiam!

A czy szanowny kolega zauważył, że na zapodanym "sajcie" rzeczony laser jest niedostępny?

ESy, to nie wtopa jeśli mowa o modelach X202ES, X222ES, XA20ES, XA30ES, XA2ES i XA3ES pod względem dostępności laserów, a i grają nieźle.

Natomiast jeśli mowa o wszystkich wyższych modelach, to jest duże ryzyko, że prędzej czy później ostanie się ino "mebel" (ładny czy brzydki, to już rzecz gustu)

Ukryta Zawartość

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

A czy szanowny kolega zauważył, że na zapodanym "sajcie" rzeczony laser jest niedostępny?

Właśnie stąd mój dylemat. Bardzo jestem ciekawy serii ES ale uparłem się na modele z laserem KSS271A i wiem, że jest on niedostępny. Chciałbym pograć sobie na takim CD przez kilka miesięcy. Jak będzie mi pasował i nie znudzi mi się to wystarczy jak pogra mi 4-5 lat co i tak uważam za wieczność. Dlatego pytam się użytkowników CD z KSS271A czy mają z nim problemy?

• 1 miesiąc później...

A mnie ciekawi dlaczego chinole jeszcze nie podrabiają tych niedostępnych laserów. może ktoś by wpadł na taki pomysł.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

• 1 miesiąc później...

Dla zaintereswanych tym tematem mogę dodać, że mając Accu DP-75V wysyłałem e-maile w różne strony świata, aby odszukać KSS-272a. Jakieś cztery miesiące temu wysłałem zapytanie do naszych Żółtych Braci. Trzy tygodnie temu otrzymałem informację z ofertą przedaży takiego "cacka". Mam namiary e-mailowe wraz z ceną lasera z wysyłką do Polski. Nie sprawdzałem już tego tropu bo Accuś poszedł w inne ręce. Dla poszukiwaczy zaginionych laserów, mogę przesłać otrzymany e-mail z ofertą sprzedaży. Podejrzewających mnie o jaki wałek (chęć zarobienia) uprzedzam, że robię to z czystej chęci pomcy.

Info w powyższej sprawie na priva.

Pozdrawiam

Czy ktoś próbował kupna tych laserów tą drogą ???

• 6 miesięcy później...
  • 5 miesięcy później...

Sprytne, sprytne.

Czyli jest jakas nadzieja...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-37348-0-55885900-1359890104_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetny sposób na zarobienie paru złotych. Mamy tu na forum różnych elektroników (niestety coraz mniej ...), może któryś chciałby sobie dorobić i porobiłby przejściówki reanimacyjne do Sony ES. Jest dużo tanich ES-ów i dużo ludzi którzy sprawne ES-y by kupili. Rynek czeka.

To co - pomożecie ???

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.