Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel Sennheiser HD 600

Tad46

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba mi poszedł kabel, w lewej słuchawce głucha cisza nagle. Cała reszta toru w porządku. Przyłączyłem telewizyjne HD 565.... (w nich też padł kabel z 2 lata temu). Skaranie boskie z tymi kablami. Mam stąd pytania:

czy Konsbud sprzedaje kable zapasowe?

czy kabel do HD 650 pasuje do HD 600? i czy jest lepszej jakości?

czy ktoś robi kable DIY (wspominali kiedyś na forum...) porządnej jakości, niższej cenie? bo jakieś 150-200 zł za g-ny kabelek Sennheisera to jednak dość wygórowana cena....

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :-(

A przy okazji spostrzeżenie: Sennheisery HD 565 podłączone do Foruma grają zdecydowanie gorzej niż podłączone do wyjścia słuchawkowego Marantza 6010 OSE. Niższa scena, zgrzytliwe wysokie, buczące niskie. Czy Forum aż tak jest dostosowany charakterystyką do HD 600, które i Piotrek ma??

https://www.audiostereo.pl/topic/36501-kabel-sennheiser-hd-600/

oj oj forum jest dostosowany w duzym stopniu do Hd600,580,650 w innych słuchawkach róznie bywa bo maja inna impedancję i trzeba troche wtedy dac na wyjsciu inny rezystor dopasowywujący.

Konsbud sprzedaje zapasowe kable i drze za nie jak za zboże ..niespodzianka czeka Cię jak dowiesz ile kosztuje kurier...osłabniesz buzia zrobi się wąska.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeden z linków

Ukryta Zawartość

Mój był tańszy

Ukryta Zawartość

ale co to warte, nie wiem...

Kupiłem do HD 650, podobno pasują. Mam nadzieję.... ale ten sam obywatel ma i do HD 600.

Ukryta Zawartość

Polecam kabel od HD650, pasuje do HD600, jest dużo grubszy i solidniejszy. Podobno w Konsbudzie nie mieli jeszcze go reklamowanego, czego nie można powiedzieć o poprzedniku. Różnicy w dźwięku nie usłyszałem.

Również polecam kabel do HD650 zamiast oryginalnego do HD600.

Pasuje idealnie, wtyczki siedzą ok, nic nie rozłącza, styki ładnie złocone itp. Nie trzeba stosować przejściówki z jacka 3,5mm na 6.3mm - od razu jest ten duży. Kabelek jest nieco grubszy ale tak samo elastyczny. Co do wrażeń 'odsłuchowych' to może napisze później, bo kabelek mam dopiero od wczoraj :)

Kupowałem na ebayu u sprzedawcy erikek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,kabelek z przesyłką wychodzi ca 28$ - duuużo taniej niż w Konsbudzie

Ukryta Zawartość

hififreak.wordpress.com

zu mobius

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żeby zakończyć: kabelek doszedł, w zasadzie z tydzień wszystko trwało. To kabel do HD 650, jest grubszy, pasuje, choć ma końcówki trochę inne (grubsze, większe) i trzeba dobrze trafić w styki. Nie wiem, czy jest inny dźwięk, bo w międzyczasie przeszedłem na inny wzmacniacz słuchawkowy :-)

Wyprodukowany w Irlandii, pojechał do USA, stamtąd wrócił do Europy. Dwa razy przebył ocean, a wszystko razem kosztowało mnie 77 zł z przesyłką. Konsbud ma dwa razy drożej, co pokazuje naocznie, jak zdzierają pieniądze na naiwnych.

• 1 miesiąc później...

Bryan, 9 Paź 2007, 10:43

>Również polecam kabel do HD650 zamiast oryginalnego do HD600.

>Pasuje idealnie, wtyczki siedzą ok, nic nie rozłącza, styki ładnie złocone itp. Nie trzeba stosować

>przejściówki z jacka 3,5mm na 6.3mm - od razu jest ten duży. Kabelek jest nieco grubszy ale tak samo

>elastyczny. Co do wrażeń 'odsłuchowych' to może napisze później, bo kabelek mam dopiero od wczoraj

>:)

>Kupowałem na ebayu u sprzedawcy erikek

Ukryta Zawartość

>,kabelek z przesyłką wychodzi ca 28$ - duuużo taniej niż w Konsbudzie

Czy do tego kabelka jest w komplecie przejściówka na mały jack?

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Tad46, 12 Paź 2007, 20:35

>Żeby zakończyć: kabelek doszedł, w zasadzie z tydzień wszystko trwało. To kabel do HD 650, jest

>grubszy, pasuje, choć ma końcówki trochę inne (grubsze, większe) i trzeba dobrze trafić w styki. Nie

>wiem, czy jest inny dźwięk, bo w międzyczasie przeszedłem na inny wzmacniacz słuchawkowy :-)

>Wyprodukowany w Irlandii, pojechał do USA, stamtąd wrócił do Europy. Dwa razy przebył ocean, a

>wszystko razem kosztowało mnie 77 zł z przesyłką. Konsbud ma dwa razy drożej, co pokazuje naocznie,

>jak zdzierają pieniądze na naiwnych.

Mam problem ze stykami w oryginalnym kablu do HD600, czyli standard. Mam je już z 10 lat i nie ma się co dziwić.

Mam parę pytań.

Czy kupione kable do HD650 to te -

Ukryta Zawartość

Napisałeś: "wyprodukowane w Irlandii" - możesz podać adres fabryki, nr telefonu, jestem w Irlandii i sprawdziłbym temat na miejscu.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.