Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego zwolennicy PiS obrazaja innych?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Widac to doskonale na tym forum: jesli pokazujesz afery PiS, ich klamstwa, oraz pazernosc na poczatku dostajesz zjeby ze nie jestes patriota. Pozniej ze SLD i dawne ekipy mialy gorsze wpadki. Jak to nie pomaga i sie nie nawrocisz wyzywaja cie od komuchów, czerwonej zarazy, POpaprancow, debili itd....

Zrozumcie ze nie kazdy bezkrytycznie patrzy na swoich idoli, a od partii w ktorej nazwie figuruje PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC oczekuje sie wiecej niz np od SLD (ktory z zalozenia byl zlodziejski).

Oczywiscie to wyborcy PO bewstydnie atakuja bogu ducha winne PIS i jego elektorat. Smią pokazywac afery, krytykowac, i szukac dziury w calym zamiast dac pracowac "lojalnej" ekipie.

A co do cholery sobie myslicie????

Jak bedzie np PO na czele to tez beda tropic, szukac i pokazywac. Taka rola mediow... jak idziesz na wojne to nie mozesz miec pretensji ze ktos Cie postrzelil. Jak idziesz do polityki musisz sie liczyc z tym ze kazdy Twoj gest kazde slowo bedzie 3 razy obrobione, i podane do wiadomosci publicznej. Jak 2 lata oprocz pozerki nic naprawde nie robisz to co w tym dziwnego ze ludzie maja dosc?

Mamy prawo krytykowac jak cos spartola i tyle. W koncu nazwa PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC zobowiazuje.

To ze nie kochamy Kaczynskich i ich układu nie znaczy ze chcemy Stalinizmu w polsce, powrotu glebokiej komuny, zarazy, epidemi kleski zywiolowej itd co czesto sie przypisuje wyborcom PO.

Te kilkadziesiat watkow na bocznicy naprawde zalamuje. Poziom agresywnosci w odniesienu do wyznawcow "innych" niz Kaczynski jest ogromny. Szok.

Ja mam tylko jedno pytanie - czy zdarzyło Ci się spotkać w tym kraju z sytuacją, kiedy ktoś przekonał osobę o odmiennych poglądach politycznych do swoich?? Wg mnie to sie jeszcze nie zdarzyło - a jak brakuje argumentów, to żeby tkwić przy swoim najłatwiej jest użyć inwektyw wszelkiego rodzaju. Innymi słowy wszelkie dyskusje na tematy polityczne nie mają sensu.

Robert, czytasz widzę bardzo wybiórczo. Polecam lekturę kolegów: noster, jar1, bartasxx, i wielu wielu innych któych najmocniej przepraszam za to ze zostali pominięci :)

Mi tam ludzie myślący samodzielnie niezaleznie od pogladów nie przeszkadzają. Mam nadzieje, ze nie ma potrzeby otwierania watku pt: "Dlaczego zwolennicy PO obrazaja innych?" i to mamy wyjasnione ?

Tu nie chodzi o zwolenników tego czy tamtego, tylko o określoną mentalność. sam przyznasz ze w każdym ugrupowaniu sie tacy znajdują ? A to tuskowe mohery, a to niesiołowski dzieła wszystkie. Nie ma sensu sie licytować uważam. Akurat ja na PiS głosuję tylko i wyłacznie z tego powodu ze pod ich rządami faktycznie gospodarka ma sie świetnie(zdumiewajace po zeszłokadencyjnych wałkach), ekstremalne patologie takie jak łapownictwo sa wreszcie w jakikolwiek sposób ścigane(jeszcze nie na skale jakiej wymagają uważam) ... ludzie w prawdzie protestują...ale też dostają. Spójrz chocby na lekarzy...druga podwyżka w przeciagu niespełna roku...kiedy tak wcześniej było ? ...wcześniej to chyba nawet nie widzieli takiej szansy.

Pozdrawiam

pal, a ja uważam ze maja sens. Nie masz pojecia ile godzin i jak przyjemnie rozmawiało mi sie kiedys z ateistą o nieobecnosci/obecności Boga. Wszystko zależy czy ktoś chce rozmawiac, czy interesuje go tyko złosliwe "dopierdzielanie". Złośliwe w cudzysłowiu, bo ludzi na poziomie takie coś najwyzej nudzi/zniesmacza lub po prostu nie czytają.

...a co do tego, ze ludzie majacy włąsne przemyslenia/cos do powiedzenia rozmawiają, a Ci którzy mają "poglady" sie żrą to sie 100% zgadzam.

Pozdrawiam

forum jak forum, u mnie w pracy zwolennicy pis to raczej poważniejsi ludzie niż zwolennicy po

regułą jest, że wulgarne polityczne docinki padają ze strony zwolenników PO

ci co głosowali na PIS, dużo poważniej i spokojniej komentują politykę, z zatroskaniem

a "POwcy" ot AŁ np. mówi "premier przemawiał kwa kwa kwa" na tym poziomie

no tak po prostu u mnie jest, ludzie z wyższym wykształceniem..

>Robert, czytasz widzę bardzo wybiórczo. Polecam lekturę kolegów: noster, jar1, bartasxx, i wielu

>wielu innych któych najmocniej przepraszam za to ze zostali pominięci :)

Pierwszy wpis i od razu tandeta.

>Robert

Dwa lata temu, przed wyborami, po zainicjowaniu tej 'chamskiej' propagandy przez zwolenników tzw. opcji narodowo-prawicowej, pisałem do czego doprowadza odgrzebywanie demonów. I mamy to, co naprawdę było do przewidzenia. Propagowanie ideologii nienawiści, podział na białych i czarnych zawsze tym skutkuje.

nie katoni, spokojniejsi, i bardziej poważni

a w mojej pracy na pewno, to zwolennicy "opozycji" nie mają żadnej "krempacji" w obrażaniu poglądów tych, którzy zagłosowali jak większość polaków- mimo że ich obrażano mohairem rydzykowem itp

zwolennicy PIS wcale albo w minimalnym stopniu przejawiają powyższą beztroskę w obrażaniu

mówię nie o tv, nie o forach ale o realu u mnie w pracy- założę się że jest to dość powszechne!

Robert Gdansk,

Jesli juz chcesz byc korekt - to pooglądaj sobie TVN i poczytaj "Gazetę" zobaczysz jaką polityke prowadzi sie wobec PIS i co to ma wspólnego prawdziwą i uczciwa krytyką.

Niby dlaczego od SLD ma ktoś oczykiwac mniej niż od PIS?

"Oczywiscie to wyborcy PO bewstydnie atakuja bogu ducha winne PIS i jego elektorat. Smią pokazywac

>afery, krytykowac, i szukac dziury w calym zamiast dac pracowac "lojalnej" ekipie.

Śmiało możesz odwrócic tę sytuację - Nie wiem czy wiesz, że w kraju PO rządzi w wielu miastach i niezawsza niestety im to wychodzi (delikatnie mówiąc).

Co do roli mediów to znowu odsyłam do TVN i "roli" jaką adgrywa w manipulowaniu opinią społeczną (patrz ostanie Teraz MY i wiele innych) w wielu sprawach i nie tylko zwiaznych z PIS.

"To ze nie kochamy Kaczynskich i ich układu nie znaczy ze chcemy Stalinizmu w polsce, powrotu

>glebokiej komuny, zarazy, epidemi kleski zywiolowej itd co czesto sie przypisuje wyborcom PO."

Ja nie kocham i jestem krytycznie nastawiony do wielu ich poczynań ale to co prponuje PO to czysty bełkot pobozne zyczenia, których ta partia nigdy niezrealizuje mając Tuska za przywódcę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Pierwszy wpis i od razu tandeta."

Pierwszy wpis i od razu piosenka trepa.

Pisałes o tym i o tamtym po czym zostałeś jednym z głównych antypisdraków wklejających matke kurke...

xnivax, no dokładnie bo czym się różni ? Obie stacje "obiektywnie" promują swoich pupili.

Podobno...bo mało TV ogądam, a programy o polityce omijam...pzecież o bez sensu słuchać gości którzy po wyjściu ze studia i tak "zrobia swoje" i to niezaleznie od tego co opowiadali przed chwilą.

Mnie zaoala ogólny stan gospodrki i to tyle. Obiecałem sobie że dopóki jakies ugrupowanie sie nie wykaz to na bank na nich nie zagłosuję....to jest piersze które wyglada na cokolwiek po 2 latach sprawowania ładzy. Poprzednicy juz po roku rządzenia nie mieli szans na reelekcję :)

Pozdrawiam

wojciech iwaszczukiewicz, 6 Paź 2007, 10:56

>>Dlaczego?

>

>Bo zwolennicy PiSu to "mali",zawistni,zakopleksiali, niudacznicy!

i nie powinni się broń boże obrażać na te prymitywne chamskie obraźliwe epitety- bo poprawni z definicji mają dobre wychowanie i nikogo nie obrażają

wojciech, powinni Ci zmienic imię z wojciech na obciach. Co za mikroeksplozja kompleksów :)

Robert założył ten wątek nie dla moherów i wklejaczy matki kurki...przynajmniej taką mam nadzieję.

Wojciechu

Dlaczego tak generalizujesz wpisując się w charakterystykę zwolennikow PIS przytoczoną przez Siebie.

lancaster, 6 Paź 2007, 10:55

>"Pierwszy wpis i od razu tandeta."

>

>Pierwszy wpis i od razu piosenka trepa.

Szybko spadłeś do poziomu arbuzów. O takich skutkach poddawania się fali nienawiści tu właśnie pisałem od dwóch lat.

I szybko również 'przełknąłs' Rydzyka.

Jesteś na tym forum wprost idealnym przykładem, człowieka, który dla zabawy włączył się do gry i gra nim zawładnęła całkowicie. Zabawa z najniższymi ludzkimi pobudkami zawsze gracza sprowadza do ich poziomu.

Jarku, jesteś naprawdę zgorzkniałym, wypominającym ludziom na okragło i siejacym nienawiść małym zakomleksinym człowiekiem. Wystarczy poczytać sobie Twoje ostatnie dokonania odnośnie senicza i Twoje megatrolowanie w zakładce stereo tego forum.

Rydzyka nie "przełknąłem" - kłamiesz jak to moher w wersji platformrskiej. PiSowe mohery też kłamią i to was łaczy. Rydzyk mi się wyjatkowo nie podoba, tak jak i reszta tego pokroju towarzystwa, ale po co ja Ci to po raz n- ty pisze i tak masz swoje paranoje którymi ostatnio żyjesz.

Własnie o to pytał Robert.

...zupełnie zapomniałem, przecież Ty deklarowałeś, ze bedziesz głosował na Millera. Wreszcie znalazł sie w odpowiednim dla siebie miejscu. To jest dobre towarzystwo dla moherów wszelkiej maści.

...hmmm, w sumie właczyłem sie w to dla zabawy i nadal to robię dla zabawy....ale gospodarka wygląda nienajgorzej realnie...a i za korupcję się ten rzad weszcie zabrał - też realnie.

Każdemu rządowi zyczę dobrze na początku. Millerowi też życzyłem, tyle że po dwóch latach nie byo już co sprzątać po tych zyczeniach bo po dwóch latach sprawowania przez nich rzadów gospodarka nadal się staczała....a to nie wróży niczego gobrego, podobnie jak rozkwit karupcji.

I teraz po dwóch latach przyszła pora na podsumowanie obecnej ekipy....pierwszej od 10 lat na któa uwazam zasłuzenie zagłosuję majac w pamieci wyczynyich poprzedników.

Oni mi szczerze powiewają. Był już chyba bo się wypisał zdaje sie jeden polityk w PiS, który mi sie podobał jako człowiek - Marcinkiewicz.

Chyba nikt nie ma złudzeń ze rządy PiS to kolejne coś za cos ? Chodzi tylko o to, ze tak jak pisze jar nalezy co jakis cza zmienic układ rządzących - to dobry pomysł bo od 89r. rzadzili AWS, KLD, SLD, PSL i jak jedn maż wszyscy coś tam obiecywali, a cała ich robota spowadzała się do brania kasy i pozostawianiu gospodarki w rękach "ekspetów". Teraz gospodarka jest w swoich własnych rękach i jak się okazuje to najlepiej jej służy.

Dziwi mnie tylko, ze taka centralnie sterowana gospodarka jak za poprzedników PiS jeszcze sie narodowi nie znudziła...no moze troche, bo jednak kiedy Tusk ogłosił hipotetyczny skład swojego gabinetu z Balcerowiczem w roli ministra finansów to jednak jego notowania szybko spadły o kilka punktów.

Pozdrawiam

>lancaster

Dobry stan gospodarki nie jest zasługą PiSu!Wynika on z normalnego cyklu koniunktury oraz przede wszystkim jest efektem wejścia do Unii( czemu PiS był przeciwny).Jeżeli PiS nadal będzie rządził w nastepnych latach to jestem przekonany,że roztrwoni dorobek obecnej koniunktury,a Polska zmarnuje swoją historyczna szansę na normalność ( ale czy w swej historii była kiedykolwiek "normalna").

Dlaczego roztrwoni?Bo prowadzi politykę populistyczną,unika podejmowania niepopularnych decyzji( reforma słuzby zdrowia,reforma finansów publicznych).Prowadzi politykę antyrynkową,antyunijną prowadzącą do osamotnienia Polski w Europie.W polityce wewnętrznej PiS doprowadził do demoralizacji wymiaru sprawiedliwości(ręczne sterowanie prokuraturą,próby zamachu na niezawiłość sądów),nadmierne i niekontrolowane rozbudowanie służb specjalnych,zapaść w służbie zdrowia i oświacie,zagrożenie programu budowy dróg( notoryczny brak podejmowania decyzji).Przyczyną tych słabości PiSu jest charakter tej partii( partia typu wodzowskiego,brak jakiejkolwiek próby dyskusji wewnątrz) oraz słabości kadrowe (Dorn fatalny marszałek sejmu,tragiczni ministrowie-Fotyga,Szczygło,Ziobro nie wspominając o koalicjantach,w terenie jeszcze gorzej).

Czy to wystarczy,żeby ich odstawić od rządzenia?Moim zdaniem tak!

Wojtku, cykle koniunktury na świecie przed 2005r były zupełnie różne od cykli koniunktury w kraju.

Wystarczyło, ze ówczesny minister finansów schłodził gospodarkę dwa razy i masz efekty - pewnie ze 3mln bezrobotnych po redukcji miejsc pracy(z czego wiekszosć pracuje za granicą) i 520zł najniższej emerytury.

Najwyższe skłądki na ubezpieczenia społeczne w stosunku do zarobków - to chyba nawet rekord świata....a za te skłądki ile dostajemy widać....chocby po służbie zdrowia. Teraz sie to poprawia, rosna nakłady, rosną pensje.

Jednocześnie prywatyzacje przeprowadzane w sposób ewidentnie wątpliwy. Numery w stylu FOZ, PZU i wielu innych....sam przyznasz ze PiS na tle poprzedników w dziedzinie prowadzenia gospodarki i finansów państwa wyglada wrecz wyśmienicie, pomimo ułomności kadr o której wspomniałeś. Wcześniej byli niby specjalisci....i co z tego skoro pieniadze wyciekały wszelkimi możliwymi furtkami robionymi przez sejm świadomie bądx nieświadomie.

Polityka poprzedników z wyjatkiem włazenia w tyłek UE za wszelka cene przez millera który zdawał sobie sprawę z tego ze moze byc naprawdę xle jezeli częsc ludzi natychmiast do roboty za granicę nie wyjedzie.

I to ma być zasługa ? PiS z tego co wiem jest przeciwny UE jako monolitowi, a nie UE jako zbiorowi panstw...zreszta jakie to ma znaczenie...powiedzmy ze wszyscy chieliby mieć w UE jeden rząd i podobną jakość życia...da sie zrobić od jutra ?

Lawinowy wzrost korupcji, czego skutkiem obecnie jest to o czym piszesz - wzrost etatów w służbach powoływanych do jej zwalczania. Niestety to jest potrzebne. Inaczej nie zlikwiduje sie skutków pracy poprzednich rządów w tym temacie. Przypomnę tylko, ze kontrakty międzynarodowe wygladały za poprzedników PiS podobnie jak dziś. Wiele z nich na skutek niekomptencji/głupoty zostało zniweczonych ... jak choćby ten słynny rurociag z Rosji nad którym potem darto szaty.

Tak wygladał kraj przed 2005, a tak jak piszesz wyglada obecnie. Dla mnie to mimo wszystko spory postep praktycznie w kazdej dziedzinie. W zupełości wystarzy zeby głosować na PiS.

Pozdrawiam

Tak Wojciechu wzrost ekonomiczny patrząc wstecz zawdzieczmy komunistom, wejscie do UE i NATO postkomunistom, Nie trafioną złodziejską (w wielu przypadkach) prywatyzację liberałom lewicowo-prawicowym (takie pojęcie zaistniało i istnieje chyba tylko w Polsce). Wybitnego prezydenta buca pseudo inteligenta wygadanego - postkomunie. Ludzie wyjeżdzaja za pracą przez Kaczynskich (co jest kompletna bzdurą).

Wygrana jakiejkolwiek innej partii w wyborach (czytaj PO) nic nie zmieni. Dalej drogi beda budowane w tym samym tempie, ludzie dalej beda wyjezdzać (bo nie ma to nic wspólnego z polityką), słuzba zdrowia wpadnie w kolejny kryzys dzieki kolejnej reformie (cztaj kolejny bajzel i niekompetencja).

Dlaczego tak pesymistycznie? Odpowiedż jest prosta? W tym kraju zyja Polacy a Polacy tak mają. Zmienic to moze tylko upływajacy czas i zmiana conajmnie jednego pokolenia.

lancaster ty napawde widzisz jakies dobre zmiany w gospodarce wynikajace z ingerencji PISu ?

czy wiecie jakim cudem NFZ zaproponował kontrakty niższe nawet o 30 % na rok 2008 a przyznasz ze to firma o wyjatkowej wrecz ingerencji PISu w struktury zarządzające wiec łatwo oceniac ich prace ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, ja widzę dobre konsekwencje wynikające z nieingerencji PiSu. W tym kraju nie ma partii, która mogłby wywrzec korzystny wpływ na gospodarkę poprzez ingerencje :)

Warto - startuj - poprę i zagłosuję.

Politycy i polityka to nie stary "maluch" - próbuj, aż zaskoczy.

W naszej polityce jest zbyt duzo "maluchów"* by ciągle próbowac i eksperymentować.

*Maluch - określenie nie mające nic wspólnego ze wzrostem któregoś z polityków.

włąsnie najlepiej juz kiedy nie ingerują

hasło zielone swiatło dla wszelakiej przedsiebiorczosci to niestety realizacja - przez wszystkie kolejne ekipy -wielka lipa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>lancaster

Oczywiście nie zgadzam się z tym wszystkim co napisałeś.Pragnę tylko zaznaczyć,że nie jestem zwolennikiem Millera i SLD.Rozumiem,że Tobie jako zwolennikowi PiS nie przeszkadzała koalicja z Samoobroną i LPR.

A czy styl sprawowania władzy przez PiS Ci odpowiadał?Po 2 latach rządzenia( oszczerstwa,kłamstwa,intrygi,podsłuchy,afery) Polska jest krajem podzielonym wewnętrznie jak nigdy.

Stopień nienawiści,zacietrzewienia i agresji jest niesamowity( w znacznym stopniu dzięki Kacyńskim).

Polsce potrzebny jest teraz spokój,wyciszenie emocji i profesjonalny,uczciwy rząd.

Dość tej permanentnej rewolucji!

Dlaczego PO obraża innych:

Tusk wprowadzjac do kampani argument smierci tysiecy ludzi z winy "PIS" - to jest juz qrwa obłęd.

To jest zbydlęcenie elity politycznej.

Dlaczego ten człowiek brnie w taki kanał.Dlaczego obraza inteligencje Polaków wykorzystując tak perfidnie smierc ludzi na drogach (wiekszosci z własnej głupoty niestety).

Straciłem resztę sympatii i szacunku do tego człowieka. :((

permanentna rewolucja to były permanentne deklaracje przewrotu

i permanentne próby obalenia demokratycznie wybranego rządu

multum fotomontaży, wykorzystywanie nawet suki saby do siania nienawiści

panie tkliwy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.