Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy staliście sie ateistami?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

lepsze jezd... duzo wiedzy oddala od boga malo sprowadza do niego z powrotem.To JA.Lepsze od pasteura.

i doskonale sie sprawdza.Wiara to zabobon a wiec nie nauka.

cały jesteś jak twój zabobon , czerwony zabobon ....

Maxglow - po Twoim wpisie ciężko wywnioskować kiedy stałeś się ateistą.

może nim nie jest....i co w tym złego...
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

On zaś im rzekł: Z powodu małej wiary waszej. Bo zaprawdę, powiadam wam: Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy, powiecie tej górze: Przesuń się stąd tam!, a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was.

...a tutaj?

Tutaj w dobrą kuchnię i proporcje, zresztą, dobra kuchnia to też sztuka proporcji, podobnie jak architektura, zagospodarowanie przestrzenne i zachowanie wobec ludzi.

No po prostu nie do życia jestem... Ale u siebie. O! W Zachodniopomorskie wierzę ale to wiara beznadziejna bo ludzie skutecznie niszczą nadzieje. Ot, skutek eksperymentu polityczno-społeczno-cywilizacyjnego. Ziemie Odzyskane to ciekawe przypadek patologii społeczno-cywilizacyjnej i niebywałych bzdur w polityce od 1945 roku. Na szczęście każda polityka przegrywa z rzeczywistością.

On zaś im rzekł: Z powodu małej wiary waszej. Bo zaprawdę, powiadam wam: Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy, powiecie tej górze: Przesuń się stąd tam!, a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was.

To akurat prawda, choć niekoniecznie musi to być wiara w takiego czy innego boga.

Więc to nie byli ateiści.

Skoro tak twierdzisz , to pytanie : " Kiedy staliście sie ateistami? " jest bezsensowne .

Nikt nie rodzi się ateistą lub teistą , jest to pogląd , który świadomie lub nieświadomie (znacznie częściej nieświadomie) się w nas wykształca pod wpływem kultury , wiedzy , środowiska oraz przeżytych doświadczeń .

Pewnego pięknego dnia obudziłem się ateistą.Doznałem olśnienia i zobaczyłem całą głupotę tego świata.Nic nie brałem ani nie piłem wcześniej:)

To samo mówią teiści i komu tu wierzyć ? (oczywiście nie szukam zwady Paul 67 , z poważaniem i wyrazami szacunku )

Piotr

Ja wierzę w Boga natomiast nie wierzę w instytucję kościoła. To mnie czyni ateistą?

Raczej antyklerykałem , zresztą ja cierpię na to samo , Piotrek .

Piotr

W Zachodniopomorskie wierzę

Lubie paprykarz i to mnie trzyma przy życiu tam właśnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ja po zjedzeniu jaja strusia...Pan bog nie mogl wymyslec takiego ochydztwa.

<br />On jest wszystkim , potrafisz to zrozumieć.<br />
<br />On jest wszystkim , potrafisz to zrozumieć.<br />
i wlasnie tam go zobaczyełem.

Ja jestem filantropem. Co chwila testuję jakiś sprzęt i zwykle każdy następny jest jeszcze lepszy. Po czym po napisaniu recki pozwalam innym poszukiwaczom dobrego dźwięku odkupić ode mnie to cudeńko.

ateistom stalem sie 3 dni po rejestracji na tym formum. nikomu i w nic juz nie wierze.

+

Masz rację , po to mamy rozum aby odróżnić łatwowierność od wiary .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.