Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki używany wzmak do Dynaudio 1.3 mkII?

pablo31

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam. Moje Focusy potrzebowały trochę czasu na wygrzanie. Nie słucham dość często więc trwało to około 4 miesięcy. Obecnie brzmienie jest bardziej nasycone, poprawiła się stereofonia, jest więcej powietrza a wokaliści bardziej zmaterializowani w moim pokoju.

witam.

z lampowców do Dynek proponuję spróbować posłuchać ukraińskiego Omaka.

Contourów 1.1 słuchałem z końcówką Jewel One (końcówka stereo) - poezja.

Totemów Model 1 sig (średnioniskotonowiec od Dynaudio) słucham z Jewelami Three (monobloki) - jak dla mnie kapitalne zestawienie dynamiki i czaru.

zwracam tylko uwagę, że wspomniane Omaki to końcówki mocy i potrzebny będzie pre-amp. z dobrych nowin - Jewel One uzywany do dostania jest za troche ponad 2kzł (było nawet nie tak dawno ogłoszenie u nas na Forum).

pozdrawiam.

Łukasz

to ogłoszenie miałem na myśli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prośba do Bycy (w związku z faktem, że od kilku dni posiadam dynki focus 110):

Powyżej napisałeś, że pomiary audio częst. podziału wykazały 2500Hz, gdzie mogę o tym poczytać?.

Od kilku dni używam do Dynaudio Contour 1.3mk2 Audioneta SAM v2. Wzmacniacz pasuje bardzo dobrze, moim zdaniem niczego nie dodaje od siebie. Dźwięk jest neutralny z tendencją do lekkiego osłodzenia... Teraz dopiero przekonalem się jak dobrze mogą zagrać moje Dynki. Przestały mnie denerwować pewne aspekty brzmienia, które były skutkiem współpracy z poprzednim wzmacniaczem. Gorąco polecam ..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.