Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca.

freak

Rekomendowane odpowiedzi

to moze to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gniazda Schuko wyglądają tak jak na poniższej fotce. Sama listwa natomiast nie robi wrażenia solidnej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co chodzi w sumie z audiofilską potęgą gniazd Schuko? Czyżby chodziło tylko o bezproblemową możliwość zmiany polaryzacji?

W takim razie moje mieszkanie jest bardzo audiofilskie. Mam bowiem gniazdka tylko w tym standardzie.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj, 18 Paź 2007, 09:56

>A co chodzi w sumie z audiofilską potęgą gniazd Schuko? Czyżby chodziło tylko o bezproblemową możliwość zmiany polaryzacji?

Tak mi się wydaje, ale coś czuję, że ktoś znajdzie bardziej finezyjne "wytłumacznie" :-)

McGyver, 14 Paź 2007, 23:53

Nie twierdzę, że topowy Belkin to ostatnie mistrzostwo świata.

W porównaniu z a. listwami jest jednak tani to raz, solidnie zbudowany (tak uważam) to dwa, no i chwali się wysoko kwotową gwarancją na ochronę sprzętu to trzy (w razie gdyby listwa nie ochroniła jak należy).

Jak będę miał czas zrobię fotkę pudełka to sobie pooglądasz co w niej siedzi w środku. (Będzie to fotka fotki, bo rozbierać listwy nie zamierzam - obudowa jest nierozbieralna niestety.

Twój zamieszczony wyżej tekst nie musi to pasować do mojej listwy.

A chętnie bym ją skonfrontował z jakaś zacną i dobrą, coby wiedzieć czy (i jak) wpływa na dźwięk.

Pozdro.

Ja to mysle zeby kupic porzadna listwe bez zadnych bezpiecznikow, przelacznikow czy tam innych syfow. Nastepnie kupujemy porzadny kabel sieciowy + Schuko, montujemy i gotowe.

Obecnie chce sobie skrecic cos takiego:

Listwa POPP adaptus -

Ukryta Zawartość

Schuko Groneberg -

Ukryta Zawartość

i kabel Bastanis -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek, 18 Paź 2007, 22:25

Też mnie to ciekawi ;) W każdym razie chwalą się tym tęgo, dołączając do każdej listwy stosowną ulotkę.

A jak udowodnić ? -Najpierw trzeba sprawdzić czy listwa sprawna - jeśli nie - to dochodzić z jakiego powodu co padło. (Zawsze co nieco można ustalić.)

Bezpieczniki masz juz w sprzecie no to po co ich jeszcze wiecej? Link do kabla dawalem dobry ale cos sie poprzestawialo. Jak wejdziesz na te strone to kliknij w lewym gornym rogu na "Accessories" a nastepnie na "Bastanis cables per foot". Mozna zakupic sieciowke, cinch i glosnikowy na metry w cenie 6 erosow za metr.

• 1 miesiąc później...

witam ,, nie ważne ile ścian, złodziejka załatwia sprawę ale jak wytłumaczyć sytuacje- po ostatnich piorunach kumplowi spłonął fax, płyta główna w kompie i monitor i jak w tedy definiować zabezpieczenia instalowane w samym sprzęcie ja już nie wiem co myśleć,,,, drugi znajomy mieszka po sąsiedzku ze spawaczem i gdy ten coś tam " lutuje" to słychać pyknięcia (jakieś listwy ma dexona) i trzaski co wtedy, da rade jakoś oczyścić ten problem? pytanie czysto teoretyczne. Ja sam nie znam się na filtrach i kwestii prądu. posiadam listwę z jakimś bezpiecznikiem może na darmo czuję sie bezpieczniej jeśli chodzi o spalenie sprzętu, na razie jednak ( na swoim poziomie ) nie przywiązuje wagi do sieciówek i filtrów ale bezpieczeństwo musi być jak to osiągnąć?

Jeśli chodzi o jakoś listwy, ochrone sprzetu itp. to kazdy komputerowiec wie ze tylko APC. Za 50-150 zl mamy wszystko i po sprawie. Natomiast jesli zaczniemy dyskutowac o wplywie listwy na dzwiek to i tak skonczymy w malinach.

Jeżeli są dużo lżejsze od standardowych . .

Ja używam listwy nie lubianej firmy wśród audiofilów - MONSTER i w porównaniu z np. Acarem poprawiła się jakość basu. Zakres ten stał się soczyście wypełniony. Diabeł tkwi w szczegółach .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.